I...kako se izjasniste...? :)

Post Reply

Kako ste se izjasnili na popisu?

BBI
167
56%
BBA
38
13%
HHK
15
5%
HHA
3
1%
SSP
5
2%
SSA
4
1%
BoBI
28
9%
BoSP
2
1%
BoHK
3
1%
BoDA
35
12%

Total votes: 300

muniza

#951 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by muniza »

salvatore paradise wrote: Nisu po mom razmisljanju vec po tvom. Nisu ni svi Srbi krivi sto su poginula srebrenicka djeca, u biti vrlo vrlo mali dio njih je kriv za to. O tome i pricam sve vrijeme, prisjecanje na zrtve ne sluzi da bi se zaista odala pocast zrtvama, vec da bi se proizvodila nova mrznja i buduci zlocini... Devedesetih su to radili Srbi, sad istu politiku praktikuju Bosnjaci... Na moju veliku zalost
Čovječe jel ti čuješ sebe. ili si jako bezobrazan ili si fakat glup.

Kakve veze je neki Srbin od 25 godina 92. imao sa žrtvama iz 2. svjetskog, kakvo je to opravdanje za njihov fašizam, prisjećanje služi da bi se proizvodila nova mržnja, ti ba nisi normalan! Što ja ne mogu preboljeti gubitak najbližih i što neki od njih još uvijek nisu sahranjeni je nekom provokacija? To onda više govori o tebi koji to tako vidiš nego li i o čemu drugom druže!

Dok dan danas gomila Bošnjaka traga za najbližima, dok ih još uvjek na sve moguće načine tjeraju iz genocidne tvorevine, gdje im još uvijek ruše i zatrpavaju imovinu i stratišta, osporavaju i najmanja prava, svakodnevnim provokacijama maltretiraju, negiraju. Ko je to Srbima radio u bivšoj Jugi, ko je njih protjerivao pa da su tako bijesni bili?

Da je ovo iole normalna država tvoje pisanje bi završilo posjetom nadležnih organa tvom toplom domu!
Paranoid

#952 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

Mahh.. to je vjerovatno od serije "ravna gora", pa onda od "farme"...pa je onda sanjao "barikade" sa ljiljanima.

Teška depresija, fakat..
salvatore paradise

#953 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by salvatore paradise »

muniza wrote:
salvatore paradise wrote: Nisu po mom razmisljanju vec po tvom. Nisu ni svi Srbi krivi sto su poginula srebrenicka djeca, u biti vrlo vrlo mali dio njih je kriv za to. O tome i pricam sve vrijeme, prisjecanje na zrtve ne sluzi da bi se zaista odala pocast zrtvama, vec da bi se proizvodila nova mrznja i buduci zlocini... Devedesetih su to radili Srbi, sad istu politiku praktikuju Bosnjaci... Na moju veliku zalost
Čovječe jel ti čuješ sebe. ili si jako bezobrazan ili si fakat glup.

Kakve veze je neki Srbin od 25 godina 92. imao sa žrtvama iz 2. svjetskog, kakvo je to opravdanje za njihov fašizam, prisjećanje služi da bi se proizvodila nova mržnja, ti ba nisi normalan! Što ja ne mogu preboljeti gubitak najbližih i što neki od njih još uvijek nisu sahranjeni je nekom provokacija? To onda više govori o tebi koji to tako vidiš nego li i o čemu drugom druže!

Dok dan danas gomila Bošnjaka traga za najbližima, dok ih još uvjek na sve moguće načine tjeraju iz genocidne tvorevine, gdje im još uvijek ruše i zatrpavaju imovinu i stratišta, osporavaju i najmanja prava, svakodnevnim provokacijama maltretiraju, negiraju. Ko je to Srbima radio u bivšoj Jugi, ko je njih protjerivao pa da su tako bijesni bili?

Da je ovo iole normalna država tvoje pisanje bi završilo posjetom nadležnih organa tvom toplom domu!
Muniza ba, polahko, nisi shvatila o cemu pricam pa pretjerano reagujes...
Sta je neki Srbin od 5 ili 7 godina imao sa sadasnjim bosnjackim zrtvama? Apsolutno nista, pa opet je aktuelna prica kako su svi Srbi isti, kako su genocidan narod, kako su vaki-naki. To je draga moja munizice licemjerje.

Ja ti zelim da nadjes mir i kosti najblizih, ali to ne mijenja cinjenicu da neko upravo kosti tvojih bliznjih koristi da siri dalju mrznju i propagandu. Tako su i Srbi koristili stradanje u Jasenovcu, da bi opravdali "strah" od ponovnih zlocina nad njima i tako zapoceli agresiju na Hrvatsku i BIH. Istu politiku danas koriste Bosnjaci, a znamo kako je zavrsilo devedesetih.

Imas moju punu podrsku da prijavis sve postove mupu, supu, Haskom tribunalu, Europskom sudu za ljudska prava i tako dalje i tako blize. Ovo je slobodna zemlja u kojoj mozes reci sta mislis bez straha od sankcija. Tako da...
salvatore paradise

#954 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by salvatore paradise »

Paranoid wrote:Mahh.. to je vjerovatno od serije "ravna gora", pa onda od "farme"...pa je onda sanjao "barikade" sa ljiljanima.

Teška depresija, fakat..
Jos jednom prokomentarisi mene a ne postove bices prijavljen i to retroaktivno. Pun mi vas je kufer vise. Ako ti se ne svidja sta pisem, slobodno prijavljuj...
palermo

#955 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by palermo »

Dozer wrote:@palermo
Pobrkao sam te s nekim. Nebitno. Sorry.
A sto se tice toga da je neki upravnik koncentracionog logora mogao istovremeno biti i cestit (?!)...e - jebi ga.
Pa da je cestit, posten i castan ne bi ni bio upravnik koncentracionog logora... valjda?
Off topic smo, pa neću da počinjem neku veliku priču.

Al eto,,recimo, ako budeš nekad imao priliku, upitaj logoraše Dretelja o ovome.
Paranoid

#956 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

Imam potrebu da nešto napišem na ovu temu, a da ne liči na odgovor kojekakvim skakavcima.

Bosna i Hercegovina, kako to nevjerovatno lijepo zvuči.. lijepo i gordo, čak i posle primjljenih golova od hobita Aguera, čak i kad na prvi klik nekog portala vidiš smradove poput Dodika, Lagumdžije, Čovića...

Ehh, sad malo o izjašnjavanju..

Izjašnjavanje, šta je to? Kome?
Pa valjda pripadam Bosni i Hercegovini pa onda cijelom svijetu. Onda ide uže izjašnjavanje i to po ocu čije ime kaže da je Bošnjak, pa valjda bi trebao biti i ja Bošnjak i braća i sestre, pa njihova djeca..
Upisah se kao Bošnjak i to je to, možda će to nekom biti drago, a nekom zlo od samog čitanja ono "Bošnjak", možda ću sad dobiti nadimak "Bošnjo", "Br0to", "Balija"..svejedno, zaboli me ovaj moj bošnjački q.... za to.
Možda će sad da IZ ima više koristi od mog izjašnjavanja i veću moć, ali i za to me zaboli "većpomenutipolniorgan", jer ako mojoj Bosni i Hercegovini smeta moćna IZ, nek je odvoji od politike, nemam ništa protiv..

Bitno mi je da imam posao, BAM novac, pasoš, reprezentaciju, vojsku, policiju, SIPU, tablice, LK i jebeni JMB.. ostalo će samo po sebi doć.
Bodkin

#957 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:Imam potrebu da nešto napišem na ovu temu, a da ne liči na odgovor kojekakvim skakavcima.

Bosna i Hercegovina, kako to nevjerovatno lijepo zvuči.. lijepo i gordo, čak i posle primjljenih golova od hobita Aguera, čak i kad na prvi klik nekog portala vidiš smradove poput Dodika, Lagumdžije, Čovića...

Pa valjda pripadam Bosni i Hercegovini pa onda cijelom svijetu. Onda ide uže izjašnjavanje i to po ocu čije ime kaže da je Bošnjak, pa valjda bi trebao biti i ja Bošnjak i braća i sestre, pa njihova djeca..
Upisah se kao Bošnjak i to je to, možda će to nekom biti drago, a nekom zlo od samog čitanja ono "Bošnjak", možda ću sad dobiti nadimak "Bošnjo", "Br0to", "Balija"..svejedno, zaboli me ovaj moj bošnjački q.... za to.
Možda će sad da IZ ima više koristi od mog izjašnjavanja i veću moć, ali i za to me zaboli "većpomenutipolniorgan", jer ako mojoj Bosni i Hercegovini smeta moćna IZ, nek je odvoji od politike, nemam ništa protiv..

Bitno mi je da imam posao, BAM novac, pasoš, reprezentaciju, vojsku, policiju, SIPU, tablice, LK i jebeni JMB.. ostalo će samo po sebi doć.
zasto ne po majci? nigdje na svijetu nije tako nego kod nas. ono, zena valjda manje vrijedi sta li. mislim nije to tvoj stav, to je takvo nepisano pravilo kod nas. ti si samo javno izjavio pa se ja nadovezao
spreca

#958 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by spreca »

Paranoid wrote:Imam potrebu da nešto napišem na ovu temu, a da ne liči na odgovor kojekakvim skakavcima.

:thumbup:
Dozer

#959 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Dozer »

Ih...od kad ja to govorim... da su to sve obicne nebuloze nepotrebne bilo kome normalnom za normalan zivot. Ali... Evo, ima ovdje cijeli copor onih koji se polomise da "dokazu" kako su ta etno-nacionalisticka izjasnjavanja od zivotne vaznosti.

Samo... nikako i da se pojasni - kome, za sta i na koji nacin su od te "zivotne" vaznosti...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#960 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Samo... nikako i da se pojasni - kome, za sta i na koji nacin su od te "zivotne" vaznosti...
Osobno i ne moraju biti, stvar između 4 zida. Institucionalno i te kako. Od državne službe, preko kvota u javnim preduzećima do svih mikrosegmenata društva. Ko pred tim zatvara oči, ima opasan problem, jer ako nekome nije od životne važnosti, ne znači da nije tako postavljeno. A jeste. Da li je to nakaradno? Naravno, ne treba biti naučnik pa vidjeti. Da li je istina da je tako? Na svakom koraku možemo i svakodnevno provjeriti.
VjecitiStudent

#961 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by VjecitiStudent »

Rezultati popisa su bitni samo za parlamente i agencije na državnom i entitetskom nivou, koji su svakako stranački plijen. Da li će ovaj ili onaj stranački šupak sjesti tamo ili vamo, potpuno je nebitno.
Na ostalim nivoima, više nikoga nije ni briga.
Koliko npr. ima nebošnjaka na poziciji direktora osnovnih škola u Sarajevu?
Nedavno, kada su opet smjenjivali upravne odbore, od stotinu imena, na prste jedne ruke su se mogla izbrojati nebošnjačka imena, a i to samo zahvaljujući rodbini funkcionera SDU-u.
Naravno u nekadašnjoj HB i RS-u, nema niti ove mikroskopske implementacije rezultata popisa na nižim razinama.
emil_L

#962 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by emil_L »

Dozer wrote: @Emil_L
O cemu ti, ziv ti meni bio...? Da nisi sta pobrkao, fulio, pogresno razumio...? :D
O tome da navodiš hipotetički scenario kojim pokšavaš napraviti nekavu vrstu subjektivnosti.

Ono "da su" u tvome postu bode oči jer ovdje se ne radi o potencijalu već o činjenicama.

Ekvivalent tvog pisanja bi izgledao ovako.."Da su Srbi iskopali masovnu grobnicu kod Prijedora i u nju strpali stotinama izmasakriranih civila...."
Vidiš, rečenica iznad ne može biti predstavljena u kondicionalu (vezana za neku drugu pojavu) a iz prostog razloga što je nepobitna činjenica.
Eto zbog čega ti ljudi zamjeraju da relativiziraš i izjednačavaš strane.
Takva misija, unaprijed je osuđena na propast. Nemoguće jer činjenice ukazuju na totalno drugačiju istinu.
KatarinaKosaca

#963 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Rezultati popisa su bitni samo za parlamente i agencije na državnom i entitetskom nivou, koji su svakako stranački plijen. Da li će ovaj ili onaj stranački šupak sjesti tamo ili vamo, potpuno je nebitno.
Nedavno, kada su opet smjenjivali upravne odbore, od stotinu imena, na prste jedne ruke su se mogla izbrojati nebošnjačka imena, a i to samo zahvaljujući rodbini funkcionera SDU-u.
Naravno u nekadašnjoj HB i RS-u, nema niti ove mikroskopske implementacije rezultata popisa na nižim razinama.
Tvoj post je prilog mom, nehtijući :D Naime, samim tim što se pitaš gdje su direktori oš neBošnjaci, ukazuješ da ovdje postoji i jeste bitan elemenat nacionalna ravnoteža, ili kvota ili krvna zrnca, kako kome, kad i u kom kontekstu odgovara formulacija. Inače, da nije tako, slegnulo bi se ramenima, i konstatiralo da su vjerojatno ti imali najviše bodova na najtečaju u kojeg nitko ne bi sumnjao da je namješten.
VjecitiStudent

#964 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Rezultati popisa su bitni samo za parlamente i agencije na državnom i entitetskom nivou, koji su svakako stranački plijen. Da li će ovaj ili onaj stranački šupak sjesti tamo ili vamo, potpuno je nebitno.
Tvoj post je prilog mom, nehtijući :D Naime, samim tim što se pitaš gdje su direktori oš neBošnjaci, ukazuješ da ovdje postoji i jeste bitan elemenat nacionalna ravnoteža, ili kvota ili krvna zrnca, kako kome, kad i u kom kontekstu odgovara formulacija. Inače, da nije tako, slegnulo bi se ramenima, i konstatiralo da su vjerojatno ti imali najviše bodova na najtečaju u kojeg nitko ne bi sumnjao da je namješten.
Nije ti baš neki uzorak za donošenje ovakvog zaključka.
S obzirom da su svi oni i dalje potpuno neometano na svojim pozicijama, bez obzira što zakon tvrdi da bi trebalo drugačije tj. da bi struktura zaposlenih trebala odgovarati rezultatima popisa iz 1991., dokaz je da se ramenima JESTE sleglo.
Elem, rezultati popisa će imati utjecaja samo na količinu zaposlene stranačke rodbina i ni na šta drugo.
Da li negdje sjedi korumpirani Zlatkov, Suljin, Draganov ili Miletov amidžić, nama je potpuno nebitno.
Njima nije, otud i ovolika tuča za što veći broj glava iz tri krda.
Micko+

#965 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Micko+ »

mali dio ??? :-)
možda direktno, ali INDIREKTNO je krivo 95% što neizlaskom na referendum marta 92. što glasanjem za četničku SDS, što podrškom i glasanjem za delegate koji izglasaše četničku kvazitvorevinu itd.itd.
jel se nak partija ili grupa javno oglasila da se ograđuje od četničkih ratnih zločina, od protjerivanja i ubijanaj svojih komšija
to ne radi ni sada, a kamoli u ratu
najcrnje i jeste to, što je mentalietet 90% današnjih srba ČETNIČKI
za razliku od nekih boljih exyu vremena, naročito poslije II svjetskog rata, kada je mentalitet većine srba bio PARTIZANSKI
to je bit svega
srbi su napravili tranziciju: od većinksih partizana postali su s novim generacijama većinski četnici
Micko+

#966 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Micko+ »

VjecitiStudent wrote:[
Nije ti baš neki uzorak za donošenje ovakvog zaključka.
S obzirom da su svi oni i dalje potpuno neometano na svojim pozicijama, bez obzira što zakon tvrdi da bi trebalo drugačije tj. da bi struktura zaposlenih trebala odgovarati rezultatima popisa iz 1991., dokaz je da se ramenima JESTE sleglo.
Elem, rezultati popisa će imati utjecaja samo na količinu zaposlene stranačke rodbina i ni na šta drugo.
Da li negdje sjedi korumpirani Zlatkov, Suljin, Draganov ili Miletov amidžić, nama je potpuno nebitno.
Njima nije, otud i ovolika tuča za što veći broj glava iz tri krda.
zaboravio si snahe, zetove.....i najvažnije-švalerke, koje treba uhljebit na državne budžetske jasle
vlast je postala najprofitabilnija porodična firma naših feudalaca,
kojima mi kmetovi plačamo harač od 17% u vidu PDV-a
i šuti, trebamo biti sretni ako nam harač ne povećaju na 22% kao u HR
Micko+

#967 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Micko+ »

sam po sebi, nažalost, popis je ispao obična lakrdija
osnovni cilj, da se sazna koliko to stvarno živi ljudi u ovoj jadnoj zemlji, onih koji su tu prisutni, se izjalovio

rezultati sami po sebi ništa neće značiti, vlast se određuje na izborima, a stanje PO IZBORIMA je ovakvo, svima na znanje, da se mnogi ne zavaravaju sa napuhanim, lažnim ciframa

Image
Image
Dozer

#968 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Dozer »

KatarinaKosaca wrote:
Dozer wrote:Samo... nikako i da se pojasni - kome, za sta i na koji nacin su od te "zivotne" vaznosti...
Osobno i ne moraju biti, stvar između 4 zida. Institucionalno i te kako. Od državne službe, preko kvota u javnim preduzećima do svih mikrosegmenata društva. Ko pred tim zatvara oči, ima opasan problem, jer ako nekome nije od životne važnosti, ne znači da nije tako postavljeno. A jeste. Da li je to nakaradno? Naravno, ne treba biti naučnik pa vidjeti. Da li je istina da je tako? Na svakom koraku možemo i svakodnevno provjeriti.
A oko cega se onda mi uopste raspravljamo, kada je ocito da isto mislimo? :)
Pa ja mjesecima upravo ovo tupim - da je to izjasnjavanje bitno samo i jedino vlastodrscima. I nikome vise. A ovima je bitno jer na toj nebuloznoj prici vladaju, a vladanje znaci - upravljanje budzetima svih nivoa i velicina, a to nadalje znaci nekaznjenu pljacku i lagodan zivot.
Jasno k'o dan.
A kada je ovo jasno, onda se postavlja sasvim logicno pitanje - zasto je narod toliko glup pa opet, i opet, i opet, i... nasjeda na sve to?

@Emile
Ne, opet si pogresno postavio stvari. Nista ja ne relativiziram, cak sta vise - nedvosmisleno uvijek kazem ko je sta napravio. Ali, ako neko u konstataciji "zlocin je zlocin, bez obzira ko ga je i gdje pocinio" vidi relativiziranje, onda vec imamo drugi problem koji se ogleda u tome da neko smatra da je njegov zlocin na neki nacin manji ili blazi ili nebitniji od necijeg drugog identicnog zlocina.
A nije, niti moze biti. Hipoteticki, ako su pripadnici jedne etnije negdje poubijali 5000 nekih ljudi druge etnije, a onda pripadnici te etnije u znak osvete poubijaju 300 pripadnika prve etnije na isti nacin - da li je taj zlocin manji od prvog samo radi broja ubijenih?
Last edited by Dozer on 20/11/2013 10:10, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#969 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:A kada je ovo jasno, onda se postavlja sasvim logicno pitanje - zasto je narod toliko glup da nasjeda na sve to?
Haj ti, promjeni nešto od Ustava do zadnjeg podzakonskog akta.. Eto, počni..
Čuj zašto narod to trpi.. pa svašta narod trpi.. iz puno razloga, nije sad tema. I rekoh da između 4 zida možda nekom i jeste nacionalno bitna stvar u životu. Možeš se s tim neslagati, ali ne možeš osuđivati niti te ljude etiketirati što uporno pokušavaš. Sve dok ne ugrožava drugog, svatko ima prava da ima stav koji mu se sviđa, ne onaj koji se tebi sviđa.
madner

#970 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Naravno da ih mozemo etikirati i osudjivati, sto ne bi mogli? :?
Dozer

#971 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Dozer »

Tacno. I mene etiketiraju non-stop, pa zasto onda ne bih mogao i ja njih/vas?
Kaca, upravo si sama rekla da je sve to nakaradno, a zasto se onda to nakaradno ne moze kritikovati?

Drugi par rukava je sto je narod taj koji bira vlast, a vlast je ta koja donosi zakone. Sasvim je onda jasno i ko je kriv za ovo stanje - narod. Po meni, vrlo glup narod, i ne mislim ni na jedan narod pojedinacno, nego na sve gradjane BiH. Jer, kako drugacije objasniti opetovano gazenje samog sebe, nego kao nedostatak inteligencije? Ili smo svi mi, ili bar vecina, nekakvi mazohisti?
KatarinaKosaca

#972 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Tacno. I mene etiketiraju non-stop, pa zasto onda ne bih mogao i ja njih/vas?
Jedno je činjenice stavljati u kondicional, kao što ti je odlično napisao jedan forumaš (kao što si napisao Da su Srbi našli svoju masovnu grobnicu koju su pronašli Bošnjaci), a sasvim drugo imati svoj stav bez da nekog diraš u svoja 4 zida, jer je to osnova demokracije. Nekom je bitno njegovo nacionalno? Ko si ti da mu kao učiteljica držiš lekciju, istovremeno relativizirajući ratni zločin i masovnu grobnicu. E, hebi ga, baš ne ide.
madner

#973 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Ti si sve zivo pobrkala, jedno je imati zakonsko pravo na stav. Recimo dozvoljeno je u svoja 4 zida misliti da crnci nisu ljudi. No nije sporno takve ljude etikirati kao rasiste. Ne postoji pravo da se stav uvazi kao jednako validan. :roll:
KatarinaKosaca

#974 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Ti si sve zivo pobrkala, jedno je imati zakonsko pravo na stav. Recimo dozvoljeno je u svoja 4 zida misliti da crnci nisu ljudi. No nije sporno takve ljude etikirati kao rasiste. Ne postoji pravo da se stav uvazi kao jednako validan. :roll:
Primjeri su ti kao i uvijek :-) :-) :-) :-) onako, jako, kako bi ti rekao logični :lol: :lol: .
madner

#975 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Primjer je svjesno ekstremni slucaj kako bi bio jasan princip. Logika je ista.

No jasno da ako brkas pravo na stav i pravo na stav o stavu da ti nije nista jasno.
Post Reply