Nino Raspudić

Post Reply
Sarajevica

#951 Re: Nino Raspudić

Post by Sarajevica »

Prica se puno vise o njemu u Hrvatskoj otkad se poceo intenzivnije baviti hrvatskom politickom scenom umjesto sudbinom Hrvata u BiH. Mislim da je ili skontao da majorizacija BH Hrvata ljudima u Hrvatskoj nije bas najzanimljivija tema, ili da uopste nije planirao da ce morati toliko da se brani nakon prvih nekoliko izjava o gej brakovima i hrvatskoj lijevici. Sada je u defanzivi i sve se vise profilira u Hrvatskoj kao tradicionalni hercegovacki desnicar.
emil_L

#952 Re: Nino Raspudić

Post by emil_L »

Rekoh vam ja...Marinko Ćutuk = sjor Nino ..
ove nebuloze što lupa ovih dana, vjerujte poezija su svjetske vrijednosti kakve gluposti je svojevremeno znao odvalit (u virjeme kad je Brus Li bio popularan) :lol: ..još mu samo nedostaje "gosopđa Martina Obrezanović" da ugođaj bude potpun..
oakville

#953 Re: Nino Raspudić

Post by oakville »

Sarajevica wrote:Prica se puno vise o njemu u Hrvatskoj otkad se poceo intenzivnije baviti hrvatskom politickom scenom umjesto sudbinom Hrvata u BiH. Mislim da je ili skontao da majorizacija BH Hrvata ljudima u Hrvatskoj nije bas najzanimljivija tema, ili da uopste nije planirao da ce morati toliko da se brani nakon prvih nekoliko izjava o gej brakovima i hrvatskoj lijevici. Sada je u defanzivi i sve se vise profilira u Hrvatskoj kao tradicionalni hercegovacki desnicar.

Nema tužnije sudbine no kada hrvat/srbin iz BiH stigne u matičnu domovinu i Zagreb/Beograd i počne pričati o "potrebi angažiranja u BiH radi očuvanja nacionalnog korpusa i promocije nacionalnih interesa" - i skonta da to nikoga ne zanima i da su gej parade puno interesantnije.
stiv33

#954 Re: Nino Raspudić

Post by stiv33 »

oakville wrote:
Sarajevica wrote:Prica se puno vise o njemu u Hrvatskoj otkad se poceo intenzivnije baviti hrvatskom politickom scenom umjesto sudbinom Hrvata u BiH. Mislim da je ili skontao da majorizacija BH Hrvata ljudima u Hrvatskoj nije bas najzanimljivija tema, ili da uopste nije planirao da ce morati toliko da se brani nakon prvih nekoliko izjava o gej brakovima i hrvatskoj lijevici. Sada je u defanzivi i sve se vise profilira u Hrvatskoj kao tradicionalni hercegovacki desnicar.

Nema tužnije sudbine no kada hrvat/srbin iz BiH stigne u matičnu domovinu i Zagreb/Beograd i počne pričati o "potrebi angažiranja u BiH radi očuvanja nacionalnog korpusa i promocije nacionalnih interesa" - i skonta da to nikoga ne zanima i da su gej parade puno interesantnije.

Ne bih reko da u RH još nekog gay parade zanimaju. A da Nino sve manje govori o položaju Hrvata u BiH, to je istina. A desnica je trenutno u krizi pa je svatko dobrodošao. :-D :izet:
Hafis

#955 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

oakville wrote: Nema tužnije sudbine no kada hrvat/srbin iz BiH stigne u matičnu domovinu i Zagreb/Beograd i počne pričati o "potrebi angažiranja u BiH radi očuvanja nacionalnog korpusa i promocije nacionalnih interesa" - i skonta da to nikoga ne zanima i da su gej parade puno interesantnije.
Stvarno to je najtužnija sudbina. To ti inače znaš iz osobnog iskustva ili si negdje pročitao?
Banksy

#956 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

oakville wrote:
Sarajevica wrote: Prica se puno vise o njemu u Hrvatskoj otkad se poceo intenzivnije baviti hrvatskom politickom scenom umjesto sudbinom Hrvata u BiH. Mislim da je ili skontao da majorizacija BH Hrvata ljudima u Hrvatskoj nije bas najzanimljivija tema, ili da uopste nije planirao da ce morati toliko da se brani nakon prvih nekoliko izjava o gej brakovima i hrvatskoj lijevici. Sada je u defanzivi i sve se vise profilira u Hrvatskoj kao tradicionalni hercegovacki desnicar.

Nema tužnije sudbine no kada hrvat/srbin iz BiH stigne u matičnu domovinu i Zagreb/Beograd ...
Nema tužnije sudbine no kad Hrvat/Srbin iz BiH misli da su mu Zagreb i Beograd matične domovine ...
Hafis

#957 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Banksy wrote:
oakville wrote:
Sarajevica wrote: Prica se puno vise o njemu u Hrvatskoj otkad se poceo intenzivnije baviti hrvatskom politickom scenom umjesto sudbinom Hrvata u BiH. Mislim da je ili skontao da majorizacija BH Hrvata ljudima u Hrvatskoj nije bas najzanimljivija tema, ili da uopste nije planirao da ce morati toliko da se brani nakon prvih nekoliko izjava o gej brakovima i hrvatskoj lijevici. Sada je u defanzivi i sve se vise profilira u Hrvatskoj kao tradicionalni hercegovacki desnicar.

Nema tužnije sudbine no kada hrvat/srbin iz BiH stigne u matičnu domovinu i Zagreb/Beograd ...
Nema tužnije sudbine no kad Hrvat/Srbin iz BiH misli da su mu Zagreb i Beograd matične domovine ...
ili kad Bošnjak misli da mu je Turska druga majka koja brine o njemu.
Banksy

#958 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Banksy wrote:
oakville wrote:

ili kad Bošnjak misli da mu je Turska druga majka koja brine o njemu.
Slažem se. Vjerujem da se i ti slažeš sa mnom.
Hafis

#959 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

U potpunosti.
zlokruhovic

#960 Re: Nino Raspudić

Post by zlokruhovic »

Izvinjavam se na upadu ali mislim da ste promašili potpuno poentu "žaljenja" , jer Srbi iz BiH su uvek smatrali svojom domovinom Srbiju iz razloga što su svi Srbi sunarodnici i što ih ama baš ništa ne razdvaja.
Otprilike u Srbiji živi poreklom oko 2-2,5 miliona Srba poreklom iz BiH koji su doselili u zadnjih 200-300 godina.

Zato je bolje reći da nema tužnije sudbine za nekoga koji misli za drugoga da je osuđen na tugu.
mO k3

#961 Re: Nino Raspudić

Post by mO k3 »

Ja neznam ni jednog bosnjaka ,koji smatra tursku svojom majkom ....
Banksy

#962 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

zlokruhovic wrote:
Srbi iz BiH su uvek smatrali svojom domovinom Srbiju

Otprilike u Srbiji živi poreklom oko 2-2,5 miliona Srba poreklom iz BiH koji su doselili u zadnjih 200-300 godina.
Toliko o ''matici'' Srbiji ...

Za Srbijance, svi oni su samo Bosanci. Provjereno, potvrđeno, dokazano.
Tuga, šta drugo.
zlokruhovic

#963 Re: Nino Raspudić

Post by zlokruhovic »

Banksy wrote:
zlokruhovic wrote:

Tuga, šta drugo.
A jel dokazano?! , e vidiš nisam znao za te dokaze pa sva sreća pa si mi ih podastro.

Pa oni i jesu Bosanci , evo ja sam rođeni Vojvođanin a baba i deda su mi iz Hercegovine i uvek sam sebe smatrao Hercegovcem jer volim svoju dalju postojbinu i tamo imam rodbinu.
I ne razumem u čemu je tu problem?!
sumirprimus

#964 Re: Nino Raspudić

Post by sumirprimus »

zamisli tuzne sudbine,nista te ne razdvaja osim granice i pasosa...zastave,valute,himne...lk...
a imas izbor,a tom izboru najvise se vesele oni sa "druge"strane... :D
hizo ramidovic

#965 Re: Nino Raspudić

Post by hizo ramidovic »

mO k3 wrote:Ja neznam ni jednog bosnjaka ,koji smatra tursku svojom majkom ....
a nikad nisi cuo za ceric mustafu, bivseg reisa?
mO k3

#966 Re: Nino Raspudić

Post by mO k3 »

hizo ramidovic wrote:
Ceric govori u svoje ime, osim toga mislio sam na moju okolinu /drustvo/prijatelje ne na nekoga kome nisam ruku dao ... upoznao
hizo ramidovic

#967 Re: Nino Raspudić

Post by hizo ramidovic »

mO k3 wrote:
hizo ramidovic wrote:
Ceric govori u svoje ime, osim toga mislio sam na moju okolinu /drustvo/prijatelje ne na nekoga kome nisam ruku dao ... upoznao
nebitno da li ih poznajes osobno ili ne, ali takvi ljudi medju bosnjacima postoje.
mO k3

#968 Re: Nino Raspudić

Post by mO k3 »

Joj rizo providan si ..... Pa bolje da si stavio nick Jure i kamenjarskog spiku na iskren način nastavio ... Ovako si sam sebe dikvalifikovao
hizo ramidovic

#969 Re: Nino Raspudić

Post by hizo ramidovic »

mO k3 wrote:Joj rizo providan si ..... Pa bolje da si stavio nick Jure i kamenjarskog spiku na iskren način nastavio ... Ovako si sam sebe dikvalifikovao
e da i to dozivim...da me kamenjarcem zovu...hahahahaha....
jebote, sta sam i ja docekao...
Hafis

#970 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Šta fali. Bolje i kamenjarac (evo šta meni fali - ne mogu me se oba oka nagledati, a još gospodin čovjek :) ) nego paćenik za Turskom. Još da barem ti paćenici imaju tursko državljanstvo (pasoš im baš i nije in) ili nekave bliže rodbine, nekretninu, bilo što, nego nigdje ništa.
Hizo, Hercegovina te voli :thumbup:
Banksy

#971 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

zlokruhovic wrote:
Banksy wrote:
zlokruhovic wrote:

Tuga, šta drugo.
Pa oni i jesu Bosanci , evo ja sam rođeni Vojvođanin a baba i deda su mi iz Hercegovine i uvek sam sebe smatrao Hercegovcem
Pa to i kažem, tako i treba. Bosna i Hercegovina, Bosanci i Hercegovci. :D
Banksy

#972 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

Hafis wrote: Šta fali. Bolje i kamenjarac (evo šta meni fali - ne mogu me se oba oka nagledati, a još gospodin čovjek :) )
... dobro si, unikum, zaista. :D
oakville

#973 Re: Nino Raspudić

Post by oakville »

Hafis wrote:Šta fali. Bolje i kamenjarac (evo šta meni fali - ne mogu me se oba oka nagledati, a još gospodin čovjek :) ) nego paćenik za Turskom. Još da barem ti paćenici imaju tursko državljanstvo (pasoš im baš i nije in) ili nekave bliže rodbine, nekretninu, bilo što, nego nigdje ništa.
Hizo, Hercegovina te voli :thumbup:
ih. Pa i sam znaš da jedino srbi i hrvati pate što bošnjaci ne pate više za turskom :mrgreen:

Uostalom nije džaba bilo da baš srbi i hrvati bošnjake zovu turcima, to su radili u nadi da će ih proglasiti otpadnikom i ostatkom od okupatora, dok je međutim danas situacija da se srbe i hrvate naziva baš kako oni hoće - srbima i hrvatima (što je njihovo pravo na njihov identitet) - ali s jasnom namjerom da se označe kao pripadnici matičnih im zemalja, srbije i hrvatske.

Kako se okrene sreća :lol:
oakville

#974 Re: Nino Raspudić

Post by oakville »

zlokruhovic wrote:
Banksy wrote:
zlokruhovic wrote:

Tuga, šta drugo.
A jel dokazano?! , e vidiš nisam znao za te dokaze pa sva sreća pa si mi ih podastro.

Pa oni i jesu Bosanci , evo ja sam rođeni Vojvođanin a baba i deda su mi iz Hercegovine i uvek sam sebe smatrao Hercegovcem jer volim svoju dalju postojbinu i tamo imam rodbinu.
I ne razumem u čemu je tu problem?!
Nikakvih, budi ti hercegovac - dok god ostaneš u vojvodini. Tamo ti je ipak najljepše u svojoj vjeri na svojoj zemlji. Kad budeš u hercegovini, e onda ćeš postati srbin :D
oakville

#975 Re: Nino Raspudić

Post by oakville »

zlokruhovic wrote:Izvinjavam se na upadu ali mislim da ste promašili potpuno poentu "žaljenja" , jer Srbi iz BiH su uvek smatrali svojom domovinom Srbiju iz razloga što su svi Srbi sunarodnici i što ih ama baš ništa ne razdvaja.

Zato je bolje reći da nema tužnije sudbine za nekoga koji misli za drugoga da je osuđen na tugu.
Bit će ih još, jer BiH privodi kraju svoju historijsku misiju stvaranja srbije i hrvatske kao nacionalnih država u kojima će spomenuti narodi konačno biti sami na svome.
Post Reply