N1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#951 Re: N1

Post by KatarinaKosaca »

2 najveće tajne.. KO je ubio Kenedija i koje je godine Suzana Stambol diplomirala.. :roll:
StupskaBitanga

#952 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:2 najveće tajne.. KO je ubio Kenedija i koje je godine Suzana Stambol diplomirala.. :roll:
Po papirima sa fpn 2013 Sad je na magisteriju
KatarinaKosaca

#953 Re: N1

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:
KatarinaKosaca wrote:2 najveće tajne.. KO je ubio Kenedija i koje je godine Suzana Stambol diplomirala.. :roll:
:shock: Prepuna iskustva, kao što žeka.. Nego , ko je gurao sa SSS da radi političke emisije, koje čak pored, eto neimanja formalnog obrazovanja, nije imala niti talente raditi? I vjerojatno zato krije kao zmija geno, godinu diplomiranja :-?

Sve nema je tako u zemlji.. od šalteruše do ministra, preko "novinarke".. sve nekompetentno i nepismeno i pogurano
milojicabrzi

#954 Re: N1

Post by milojicabrzi »

KatarinaKosaca wrote:
StupskaBitanga wrote:
:shock: Prepuna iskustva, kao što žeka.. Nego , ko je gurao sa SSS da radi političke emisije, koje čak pored, eto neimanja formalnog obrazovanja, nije imala niti talente raditi? I vjerojatno zato krije kao zmija geno, godinu diplomiranja :-?

Sve nema je tako u zemlji.. od šalteruše do ministra, preko "novinarke".. sve nekompetentno i nepismeno i pogurano
Ako je i diplomirala 2013. to je za nju, koja je negdje '64-'65 godiste, skoro pa u sestoj deceniji zivota :D

I ona nekom krojila kapu, glumila seficu...

Znam da je svojedobno lagala kako je studirala uspjesno masinstvo u Zenici, bili iz Sivog doma ljudi spremni da idu direktno na fakultet da provjere :-D :-D
StupskaBitanga

#955 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Moj lični stav je da fakultet pogotovo ovaj naš nije mjerilo i znak kompetencije posla tj novinarstva i da fakultet nekoga ne pravi novinarem i sposobnim da radi posao novinara. Mnogo je dokazanih slučajeva gdje su sa SSS raznih zanata radili kao spikeri i šta ti znam urednici pa nekad u tok urada i dobili famoznu diplomu. Ona Daniella M. j svršeni fpnovac i blago rečeno se izblamirala
Smatram da i ljudi koji su i napredovali u tom poslu a nemaju to obrazovanje i stručnu spremu moraju radi obraza i integriteta u toku rada i to završiti imati taj papir.
milojicabrzi

#956 Re: N1

Post by milojicabrzi »

StupskaBitanga wrote:Moj lični stav je da fakultet pogotovo ovaj naš nije mjerilo i znak kompetencije posla tj novinarstva i da fakultet nekoga ne pravi novinarem i sposobnim da radi posao novinara.
Kazu i da polozen vozacki nije nikakva garancija znanja voznje, eno i Sefikina mala polozila, a ne zna pertle zavezati, ali bez vozacke dozvole se u saobracaj ne smije, bez medicinskog fakulteta ili odgovarajuce spreme, ne moze se ni prismrditi u operacijsku salu, to su jednostavno standardi ako cemo ozbiljno, ako cemo se za'ebavati i Nives Celzijus moze biti predsjednica umjesto Kolinde, ha, mlada je, naucit ce :D
StupskaBitanga

#957 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Ali ja ti kažem imaš ti Daniellu i Daniele dođu sa fakulteta mašu diplomama i šta s njima mogu se slikati kad sposobnosti rada nemaju
KatarinaKosaca

#958 Re: N1

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:Moj lični stav je da fakultet pogotovo ovaj naš nije mjerilo i znak kompetencije posla tj novinarstva i da fakultet nekoga ne pravi novinarem i sposobnim da radi posao novinara. Mnogo je dokazanih slučajeva gdje su sa SSS raznih zanata radili kao spikeri i šta ti znam urednici pa nekad u tok urada i dobili famoznu diplomu. Ona Daniella M. j svršeni fpnovac i blago rečeno se izblamirala
Smatram da i ljudi koji su i napredovali u tom poslu a nemaju to obrazovanje i stručnu spremu moraju radi obraza i integriteta u toku rada i to završiti imati taj papir.
Jedno je spiker, a drugo novinar. Spikeru Bog treba dati glas, a novinaru pored Boga i talenta treba i znanje.. Tako, da ako nam svima treba VSS za određeni posao, zašto bi Suzna Stambol bila iznimka? Posebice što nema ni talenta ni papira, dakle ima samo (ili je imala) mrtvu štelu. Uostalom provaljivala se pred kamerama da je to bilo za vjeroval ili ne i poslije niti jednog blama nije bila skinuta.. to sve govori, neovisno o diplomi
StupskaBitanga

#959 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Moja pretpostavka je da se žena pomoviše radom i zalaganjem na tadašnjoj televiziji BiH gdje je iz Zenice bila dopisnik i sa tom referencom se probila ka dalje. Nemam pojma može je i imala štelu. Ponavljam prije i te uredničke pozicije koju je i imala na JRTVS je morala imati fakultet što je pogotovo za javne servise mjerilo i nivo koji trebaju imati. Mislim da je treala i mogla poput mali milion svojih kolega preko veze završiti diplomu na FPN aa da ga očima nisu vidjeli
zaluzinna

#960 Re: N1

Post by zaluzinna »

sta ste se uhvatili zene.
neke licne frustracije ili razlozi su u pitanju?
i da ima papir, opet bi se neki nasli da je pljuju.
takvih primjera smo imali vec bezbroj do sada.

nego, jel istina da Suzana zeli i pokusava da se vrati na BHT?

Katarina Kosaca - smatras da spikeru samo treba glas? znanje i obrazovanje NE?
StupskaBitanga

#961 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Nije ni trebala ići sa BHT a i da se vrati pa niti je prva ni zadnja. Recimo tako je bilo i sa Blažicom Krišto
zaluzinna

#962 Re: N1

Post by zaluzinna »

pitam, jer je vec neko ranije napisao da su se na N1 poceli osipati.
a nista konkretno nije bilo.
ja sam evo cula da je Suzana nezadovoljna i da zeli da se vrati na BHT
StupskaBitanga

#963 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Razumljivo jer kombinacija Zukić ona i Kenan nije odisala da će dugo i potrajati
milojicabrzi

#964 Re: N1

Post by milojicabrzi »

zaluzinna wrote:pitam, jer je vec neko ranije napisao da su se na N1 poceli osipati.
a nista konkretno nije bilo.
ja sam evo cula da je Suzana nezadovoljna i da zeli da se vrati na BHT
Heh, davno je njima svima Drago Marić očitao lekciju u smislu da se mnogima pojavi neki projektić, osjete malo dolara ili eura, pa se polakome, međutim, Javni RTV servis koji je radio i u ratu, daje tu neku sigurnost, da postoji i da će postojati.

Bio je otišao i Mladen Marić na OBN, pa nakon 2 mjeseca oblijetao da se vrati.

Pitanje je hoće li BHT sada nju...

O navedenoj ne treba puno trositi riječi- uglavnom uvlačenje nadređenima, cinkanje kolega u zamjenu za status uz skute urednika, zbog toga je odavno provaljena i raja je bas ne gotive.

Zukic ju je i doveo nekad 2004. na BHT i dao joj sa srednjom skolom platu duplo veću od ostalih uposlenika, upravo zbog navedenih "zasluga", sto je izazvalo revolt svih u redakciji i pokrenulo lavinu odlazaka sa BHT-a, koji je tada izgubio najjacu ekipu koju je imao.

Međutim, izgleda da N1 nije privatna prćija pa nema benificija :D
zaluzinna

#965 Re: N1

Post by zaluzinna »

pa i sada je ona otisla zbog Amira Zukica...
ali ocito da ju je Kenan Cerimagic "potopio"
StupskaBitanga

#966 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Ne može ni reći da BHT sada nema kvalitetnog kadra
denizli

#967 Re: N1

Post by denizli »

N1 je hangar televizija, pa pogledajte gdje se oni nalaze u onom nekakvom magacinu, neka shupa, sta je ono. Nisu oni nikakav faktor na medijskoj sceni. To je tzv tv kuca u 60 kvadrata.
A Suzana je pokusaj pokusaja :-)
StupskaBitanga

#968 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

prostori svakako nisu njihovi nego flash produkcije
milojicabrzi

#969 Re: N1

Post by milojicabrzi »

Nema smisla vise pokretati tv kanale, to prate mahom pripadnici starije populacije.

Ne znam kako se nekom isplati pokretati news kanal... Hajde ove farme, reality show emisije i televizije, nekako razumijem, reklame, gledanost itd.

Mislim da na globalnoj sceni, vise niko nece moci drzati "stado" u informativnoj blokadi, pored 15 internet portala i vise od 50 televizija u BiH.

Vrijeme ratova i prolijevanja krvi da se zauzmu TV predajnici, pa da se tako manipulia gradjanima, davno je proslo.

Prosjecan konzument, koji zeli da ima informaciju, imat ce je za 5 minuta, nakon sto obleti 2-3 oponentna portala, ne mora cekati vijesti u 19:30, kao prijeratne babe, koje jos vjeruju da su djeca bacana lavovima, jer "istina je, pa bilo je na televiziji" :run:
Ned071

#970 Re: N1

Post by Ned071 »

nisi bas u pravu... mislim to bi tako sa portalima trebalo biti, mozda je u nekoj zemlji koja je uredjenija tako, ali kod nas nije i nece jso zadugo...
nemamo mi bas portale gdje mozes citati istrazivacke price, analize politickih desavanja, price o kriminalu...
osim cp portala, imas ove mainstream kojima je vijest sudar, pucnjava ili sunce izmamilo setace...
sve dok je tako, dnevnici i politicke emisije ce biti najrelevantniji izvor informacija. ne ulazim u objektivnost ili realnost, ali je tako i jos ce zadugo biti tako...
ElRe

#971 Re: N1

Post by ElRe »

Sinoc su imali interesantnu emisiju o padu aviona germanwings-a. Jeste da su im gosti uglavnom bili regionalni strucnjaci, ali bilo je interesantno.
KatarinaKosaca

#973 Re: N1

Post by KatarinaKosaca »

U nekoj jutarnjoj emisiji novinarka ove kuće radi intervju sa ministrom Šarovićem povodom mogućnosti plasmana mlijeka i mliječnih proizvoda iz BIH u EU i kaže "Vi ste se uvijek zalagali i još se uvijek zalagate" :-) :-) Nije se ni potrudila ispraviti
Last edited by KatarinaKosaca on 26/06/2015 14:21, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#974 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Obzirom da je Alma dijete tvsa ove kantonalne sta i kako je drukčije mogla naučiti?
KatarinaKosaca

#975 Re: N1

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam ko je, nisam pratila tu "karijeru", ali u svakom slučaju to je stvar koja se, ako ne u kući, uči kod učiteljice, ne na prvom poslu koji god on bio :roll:
Post Reply