Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
semirizsvemira

#951 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Koji fasizam . Kad je sultan Erdogan isprendrecio pedere , kurde krscane i sekulariste cijel se svijet digao ( citaj zapad ) u odbranu demokracije i nenasilja a sada kada vojska gadja sa krovova koga hoce svi aplaudiraju , nesto sto senama desilo 1992 -95 . jedva su cekali da nas pojedu cetnici i ustase a kad im to nije uspjelo i kad smo pokusali osloboditi zemlju e onda su se ukljucili da zaustave rat . Dabogda i njima ovako isto bilo . 2000 poginulih danas i svi to podrzavaju . Koja demokratija , o cemu pricamo . Isti scenario ko u Alziru . Sada je valjda svim muslimanima da demokratiija ne vazi za nas . Zato se vec okrecu mnogi alimi i politicari u msulimanskim zemljama da jedino serijat moze valjati u muslimanskim zemljama . A eto njima te bombarduj koga hocu demokratije . Neka jos da padnu podanicke vlade Zapada u SA i jos nekim drzavama . Bit ce ako Bog da jer Allah je Najveci i on pomaze muslimane koji se pravedno bore u Njegovo ime . Ko ne vjeruje u ovo nije musliman
snaga_znanja

#952 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by snaga_znanja »

semirizsvemira wrote:Koji fasizam . Kad je sultan Erdogan isprendrecio pedere , kurde krscane i sekulariste cijel se svijet digao ( citaj zapad ) u odbranu demokracije i nenasilja a sada kada vojska gadja sa krovova koga hoce svi aplaudiraju , nesto sto senama desilo 1992 -95 . jedva su cekali da nas pojedu cetnici i ustase a kad im to nije uspjelo i kad smo pokusali osloboditi zemlju e onda su se ukljucili da zaustave rat . Dabogda i njima ovako isto bilo . 2000 poginulih danas i svi to podrzavaju . Koja demokratija , o cemu pricamo . Isti scenario ko u Alziru . Sada je valjda svim muslimanima da demokratiija ne vazi za nas . Zato se vec okrecu mnogi alimi i politicari u msulimanskim zemljama da jedino serijat moze valjati u muslimanskim zemljama . A eto njima te bombarduj koga hocu demokratije . Neka jos da padnu podanicke vlade Zapada u SA i jos nekim drzavama . Bit ce ako Bog da jer Allah je Najveci i on pomaze muslimane koji se pravedno bore u Njegovo ime . Ko ne vjeruje u ovo nije musliman
Malo si licemjeran jer koliko se ja sjecam upravo si ti navijao tokom pendrecenja u Istanbulu I podrzavao izivljavanje na obicnom narodu.

Posebno je zanimljivo kako si dajes za pravo da odredjujes ko je musliman, a ko nije. Cericu jes to ti?
sarajevoxxxx

#953 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Washington osuđuje nametanje vanrednog stanja u Egiptu
snaga_znanja

#954 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by snaga_znanja »

Novinarka Xpress-a Habiba Ahmed Abd Elaziz ubijena. Drugi novinar mrtav u jednom danu.

Image
snaga_znanja

#955 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by snaga_znanja »

Reuters-ova fotoreporterka Asmaa Waguih ranjena u noge...
sarajevoxxxx

#956 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

AFP: Baradeji podnio ostavku na mjesto zamjenika predsjednika
sarajevoxxxx

#957 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

- Kako izgleda kada se koljaču i ubici dadne da zavodi red:

Image
sarajevoxxxx

#958 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

sarajevoxxxx wrote:AFP: Baradeji podnio ostavku na mjesto zamjenika predsjednika
Image

- Ovaj čovjek ima karakter, i vjerovatno bi i prije izašao iz društva kojeg je sakupila vojna hunta,Bog zna pod kakvim prijetnjama i pritiskom je uopšte i do sada bio dio ovog cirkusa.
Last edited by sarajevoxxxx on 14/08/2013 18:13, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#959 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by snaga_znanja »

Maloprije sam se vratio na pocetak ove teme kada je u prvih 10-tak stranica bila fina rasprava o cijeloj situaciji.

Sad je jasno da Mubarak nije bio klasicni diktator vec da je krug generala na celu sa njim cijelo vrijeme kolo vodio. Ovo sto gledamo danas je nista drugo do poravnavanja racuna iz arapskog proljeca i pokusaj eliminacije i zastrasivanja MB iz politickog zivota.

MB uz sve nedostatke je iz ovog konflikta izaslo kao moralni pobjednik (zlobnici ce reci da su ovo sami i trazili), ali i oni snose svoj dio odgovornosti.

U narednom periodu ocekujem prvo protjerivanje stranih novinara iz Egipta da ne bi mogli prenositi pokolj uzivo, a nakon toga cistku kroz citav Egipat protivnika rezima. Egipat od zemlje koja je bila stabilnost cijele regije postaje ocigledno mjesto iz kojeg ce se generisati nestabilnost u buducnosti.

Zao mi je naroda zato sto je budala po ko zna koji put...
sarajevoxxxx

#960 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Saudijska Al Arabiya je definitivno Sisijev megafon. Umjesto slika ubijenih demonstranata prva vijest saopćenje egipatskog MVP-a u kojem osuđuje Erdogana i Katar ???

http://www.alarabiya.net/
Last edited by sarajevoxxxx on 14/08/2013 18:20, edited 1 time in total.
Shahab

#961 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Shahab »

Poruka i pouka ove tragedije je jasna. Ne postoji mirni otpor ili demokratski proces. Ono što je stvarno bitno jeste GOLA FIZIČKA SILA. Istu pouku dobili smo i mi Bošnjaci tokom agresije na BiH, do danas očekujući zapadnu intervenciju u ime ljudskih prava. Utopije i ublehe o demokratiji i ljudskim pravima padaju u vodu kada se sučele sa interesima stvarnih gospodara Zapada. Očigledno je da se projecira razvoj situacije koji odgovara samo Izraelu. Sve arapske zemlje završit će u rasulu bratoubilačkog rata. Tekfirije prave haos u Siriji a korumpirani generali u Egiptu. Ipak Allah uvijek podari neki izlaz. Učimo dove kako bi evroazijska opcija uspjela dobiti trku sa vremenom koja se odnosi na mogučnost dostizanja tehnološkog stepena vojne sposobnosti koji može garantovati ravnotežu straha na Bliskom istoku.
sarajevoxxxx

#962 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Shahab wrote:Poruka i pouka ove tragedije je jasna. Ne postoji mirni otpor ili demokratski proces. Ono što je stvarno bitno jeste GOLA FIZIČKA SILA. Istu pouku dobili smo i mi Bošnjaci tokom agresije na BiH, do danas očekujući zapadnu intervenciju u ime ljudskih prava. Utopije i ublehe o demokratiji i ljudskim pravima padaju u vodu kada se sučele sa interesima stvarnih gospodara Zapada. Očigledno je da se projecira razvoj situacije koji odgovara samo Izraelu. Sve arapske zemlje završit će u rasulu bratoubilačkog rata. Tekfirije prave haos u Siriji a korumpirani generali u Egiptu. Ipak Allah uvijek podari neki izlaz. Nadajmo se da će evroazijske sile uspjeti dobiti trku sa vremenom koja se odnosi na mogučnost dostizanja tehnološkog stepena vojne sposobnosti koji može garantovati ravnotežu straha na Bliskom istoku.
- Kakve crne tekfirlije, sada i u ovome trenutku samo i isključivo zaljevske zemlje. Oni i niko drugi. Oni su jedini krivac. Ni Al Kaida, ni tekfirlije, ni generali, odnosno svi spomenuti, ali tek nakon što se KSA i ostalim zemljama zaljeva podnese račun.

- To su zemlje zla, zemlje koje siju nered na zemlji, zemlje koje su najodgovornije za ovu smutnju, ratove, i ovu silnu prolivenu krv. Bez njihovog keša, i njihove pohlepe, ne bi ni bilo tekfirlija i bolesnih generala.

- Nikad to jasnije nije bilo nego što je danas. Sebe su upropastile, od svojih građana su napravili debile, a sada to bolesno i fašističko društvo održava na životu ubijanje nevinih ljudi po Siriji i Egiptu.
m_l

#963 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

udrch wrote: ove akcije pokazuju da su sekularisti najveće zlo na ovom svijetu..bez morala i bez osjećaja pravde..ubice i zločinci..
vidljivo i na ovom forumu gdje upravo sekularisti bez ikakvog žaljenja komentarišu krvoproliće..
da je Mursi naredio čišćenje Tahrira, bez upotrebe oružja isti ljudi bi ga proglasili teroristom..
ovdje snajperisti ubijaju demonstrante i pojedinci koji na ovom forumu tvrde da su rat proveli u Sarajevu podržavaju obračun sa demonstrantima, jer su oni zavedene ovce čim im je Islam iznad svega..
Neka ih, nek likuju, svako pokaze svoje pravo lice. Kad vec ovakvi Bosnom hode, dobro je da pokazu javno svu zlobu i jadost svojih dusa. Dobro je znati s kakvim sekularistima zivimo.
AleksoMKD

#964 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by AleksoMKD »

Ministarstvo zdravlja Egipta je apdejtovalo brojke.

149 mrtvih i preko 1400 ranjenih/povredjenih + 35 mrtvih samo u sukobima u Faoyum-u.

Ja se plasim da su svi previse koncentrirani na Kairo, ko zna kakve strahote se desavaju po manjim gradovima, izgleda da se tuku pro i anti MB ljudi po ulicama gradova.
sarajevoxxxx

#965 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Nacionalni savez za podršku legitimiteta: 2600 poginulih samo na trgu Rebial Adevije
Fidel_Sa

#966 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Fidel_Sa »

sarajevoxxxx wrote:Nacionalni savez za podršku legitimiteta: 2600 poginulih samo na trgu Rebial Adevije
?????? :-) :-)
Shahab

#967 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Shahab »

m_l wrote:
udrch wrote: ove akcije pokazuju da su sekularisti najveće zlo na ovom svijetu..bez morala i bez osjećaja pravde..ubice i zločinci..
vidljivo i na ovom forumu gdje upravo sekularisti bez ikakvog žaljenja komentarišu krvoproliće..
da je Mursi naredio čišćenje Tahrira, bez upotrebe oružja isti ljudi bi ga proglasili teroristom..
ovdje snajperisti ubijaju demonstrante i pojedinci koji na ovom forumu tvrde da su rat proveli u Sarajevu podržavaju obračun sa demonstrantima, jer su oni zavedene ovce čim im je Islam iznad svega..
Neka ih, nek likuju, svako pokaze svoje pravo lice. Kad vec ovakvi Bosnom hode, dobro je da pokazu javno svu zlobu i jadost svojih dusa. Dobro je znati s kakvim sekularistima zivimo.
Fahrudin Radončić je bošnjački al Sisi. Sve bi on ovo isto radio samo da ga zapadne.....
sarajevoxxxx

#968 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Egipatska državna TV: Vojska i policija u potpunosti zauzela trg Rebial Adevije ???

- Koji debili dragi Allahu.
HM 2011

#969 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Pitanje za sve učesnike u raspravi:

Meni nije jasno sljedeće - a to je, da na osnovu informacija koje čitam ovdje i inače - vidim da navodno, ponavljam navodno - Saudija podržava potiskivanje (suppresion) Muslimanskog bratstva u Egiptu, a na drugu stranu, zvanično ili nezvanično podržavaju pobunjenike protiv Assada u Siriji....

Ja, lično ja - samo zbog f....ing međunarodnog pravnog poredka i poštivanja nekih osnovnih normi, podržavam Muslimansko bratstvo u Egiptu jer traže da se vrati Egipatski predsjednik, a ne podržavam pobunjenike u Siriji jer puškama grade politički legitimitet - i to samo radi poštivanja pravde, poštenja i tako tih nekih normi - normalnog društva - barem kako ja to vidim ( a u svakom slučaju bih želio Mir - Selam )....

Svoj stav ne gradim napamet nego na osnovu prikupljenih informacija - a posebno uzimajući u obzir najbolje interese ljudi koji žive na tom teritoriju....

Moje pitanje koje želim postaviti:

Jesam li ja nenormalan, lud, zaostao, glup, idiot retardirani, kreten jer smatram da je gore navedeno ispravno a ovo što se dešava da je neispravno i da to ne treba podržavati.... konkretnije - JESAM LI NA POGREŠNOJ STRANI, ZAŠTO I KAKO - ? Đe fulam ????????

Molim Vas - normalan čovjek bi se zapitao za svoju "normalnost" u svemu ovome - a ja izgelda već odavno nisam normalan....

Ako nisam - ako je sve ovo što ja kažem ok - kako je moguće da se takvo što uopšte dešava ? Fakat - šta je ovo....

Jel problem prevlast nad Kanalom, u čemu je stvar ?
Last edited by HM 2011 on 14/08/2013 18:50, edited 4 times in total.
Herr Flick

#970 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Herr Flick »

sarajevoxxxx wrote:Nacionalni savez za podršku legitimiteta: 2600 poginulih samo na trgu Rebial Adevije
Samo na trgu 2.600.Koliko je onda izvan trga.Minimum 5.000
sarajevoxxxx

#971 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

- Egipatske snage sigurnosti zapalile bolnicu u Kairu zajedno sa leševima demonstranata ???
Objektivni navijac

#972 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Objektivni navijac »

Ako imaju poginula 3 novinara,od kojih 1 Evropljanin,onda cifre od 60-70 poginulih sigurno nisu realne. MB je isao po rubu,da vidi dokle moze ici,no nije daleko doshao. Ovo su prijelomni trenuci ako vojska uspostavi red i mir u iducih nekoliko dana,situacija ce dochi pod kontrolu. A ako islamisti kao u Siriji,uspiju da se organizuju i uvuku zemlju u rat,to ce biti krvoproliche epskih razmjera. A isto tako mosemo ochekivati intervenciju US,NATO i Izraela,najmanje u osiguranju Sueckoga kanala ako nista drugo.
Fidel_Sa

#973 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Fidel_Sa »

sarajevoxxxx wrote:- Egipatske snage sigurnosti zapalile bolnicu u Kairu zajedno sa leševima demonstranata ???
Odakle ti kupis ovoliku hrpu gluposti i lazi, Al Jazeera, BBC, CNN ???
Revoltage

#974 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Revoltage »

m_l wrote:
Inače da vas podsjetim da je Bosna sekularna država i da su Muslimani u ovoj državi maltene svi sekularisti! Prije nego što otvorite g..... razmislite klikerima sta pricate! Ili voz za Pakistan! Ova država nije perfektna ali poštuje razdvajanje političkog i vjerskog.
HM 2011

#975 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Pitanje za sve učesnike u raspravi:

Meni nije jasno sljedeće - a to je, da na osnovu informacija koje čitam ovdje i inače - vidim da navodno, ponavljam navodno - Saudija podržava potiskivanje (suppresion) Muslimanskog bratstva u Egiptu, a na drugu stranu, zvanično ili nezvanično podržavaju pobunjenike protiv Assada u Siriji....

Ja, lično ja - samo zbog f....ing međunarodnog pravnog poredka i poštivanja nekih osnovnih normi, podržavam Muslimansko bratstvo u Egiptu jer traže da se vrati Egipatski predsjednik, a ne podržavam pobunjenike u Siriji jer puškama grade politički legitimitet - i to samo radi poštivanja pravde, poštenja i tako tih nekih normi - normalnog društva - barem kako ja to vidim ( a u svakom slučaju bih želio Mir - Selam )....

Svoj stav ne gradim napamet nego na osnovu prikupljenih informacija - a posebno uzimajući u obzir najbolje interese ljudi koji žive na tom teritoriju....

Moje pitanje koje želim postaviti:

Jesam li ja nenormalan, lud, zaostao, glup, idiot retardirani, kreten jer smatram da je gore navedeno ispravno a ovo što se dešava da je neispravno i da to ne treba podržavati.... konkretnije - JESAM LI NA POGREŠNOJ STRANI, ZAŠTO I KAKO - ? Đe fulam ????????

Molim Vas - normalan čovjek bi se zapitao za svoju "normalnost" u svemu ovome - a ja izgelda već odavno nisam normalan....

Ako nisam - ako je sve ovo što ja kažem ok - kako je moguće da se takvo što uopšte dešava ? Fakat - šta je ovo....

Jel problem prevlast nad Kanalom, u čemu je stvar ?
Post Reply