Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citro

#951 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Šta ti ja mogu ....

Možeš se kladiti u 1000 KM i izgubičeš.

Ali, odaću ti tajnu - kretanje u 4 ujutro ili ranije i sve je otvoreno za tebe. Nema ni policije ni bilo koga. Nije to neka mudrost ni prevelika vještina, itekako je moguće. Autoput 180, ostalo uglavnom iznad 100, negdje moraš naravno usporiti i to je to.
citro

#952 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

RLyonR wrote:
citro wrote:
Jah, i u čemu je problem ako je donji dio karambolke pričvrčen jednim šarafom ? Hočemo li sada tvrditi da Pug 508 ne valja kao auto ?
Prije svega, razvoju jednog auta pa i Pug-a i Citroena rade stotine nisko i visoko obrazovanih stručnjaka od kojih su mnogi i magistri i doktori tehničkih nauka.
Možda su pričvrčenjem donjeg dijela karambolke samo jednim šarafom željeli postići njenu elastičnost i fleksibilnost u slučaju kontakta, posebno sa pješakom ?
Ma ne, nekom tamo odokativcu se ne sviđa što je samo jedan šaraf i odmah to ne valja, kakav Pug, to je smeće od auta. Čovjek navikao da ima desetine šarafa, da sve bude kao "beton".

Ovo je upravo ono što ja zovem tehničkom netolerancijom pa i neobrazovanošču. Navikao priučeni "stručnjak" na tone šarafa.
Hajd pusti to nevazno, a jesil cu za problem kod 508-ce koji se pojavio u nekih ljudi kuckanje oko zadnjeg trapa na malim neravninama , zasto u pezo servisu dijagnosticiraju zamjenu amortizera na 2000 km samo, da nije i to flexibilnost, evo malo prevedi pa vidi
http://www.feline208.net/forum/viewtopi ... 7&start=90
Pa što ti ovo zadnje ne pustiš, možda je to nevažno ?
Šala mala, naravno.
Ne znam, zaista Pug-a ne pratim i nije mi nešto u sferi interesovanja iz određenih razloga.
Sigurno je da svi proizvođači imaju fula u design-u i proizvodnji i vjerujem u to što kažeš. Nije to Pug-u prvi put, ali bogami ni ostali nisu imuni na slične stvari.
Pa kada se Audi 4 kod nas pojavio, prvi model, mijenjali su elemente prednjih trapova kao čarape, toliko su škripali da je bilo nepodnošljivo, a i luft se brzo javljao na elementima. I ostali, npr Mercedes je godinama imao problema sa korozijom, Mazda nešto manje, Audi 2.7 TDI imao je problema sa pucanjem blokova motora i slično.
Prema tome, normalna pojava prouzrokovana ubrzanim razvojem i željom za brzim plasiranjem novih modela u eri potrošačke groznice i velike konkurencije.
hladan.preminger

#953 Re: Citroen C5 All About

Post by hladan.preminger »

citro wrote:Šta ti ja mogu ....

Ali, odaću ti tajnu - kretanje u 4 ujutro ili ranije i sve je otvoreno za tebe. Nema ni policije ni bilo koga. Nije to neka mudrost ni prevelika vještina, itekako je moguće. Autoput 180, ostalo uglavnom iznad 100, negdje moraš naravno usporiti i to je to.

Kroz Vitez, Travnik, Jajce, preko Komara, uspon i silazak kroz one krivine prije i poslije Mrkonjica, Ključ, niz Ripački klanac, kroz Ripač i ulaz u Bihać sve preko stoje. :D
A lazova majko moja.

citro

#954 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

hladan.preminger wrote:

Kroz Vitez, Travnik, Jajce, preko Komara, uspon i silazak kroz one krivine prije i poslije Mrkonjica, Ključ, niz Ripački klanac, kroz Ripač i ulaz u Bihać sve preko stoje. :D
A lazova majko moja.
Fino sam ti skrenuo pažnju da me ne nazivaš lažovom.
Postoji čitav niz načina da se oko ovoga civilizirano sporazumijemo, imaš mogučnost da se javiš na pp.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#955 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

hladan.preminger wrote:

A lazova majko moja.

Otidji na google vidi na sta izgleda Mitsubishi L300 sa 2.0 motorom iz 91 god.
Bez km autoputa,jer tada nije postojao,iz Sarajeva do Izacica za 3.5 h.
Sad,je li do mene ili do tebe ne znam,slobodno reci.
citro

#956 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

mali_milojica wrote:

Otidji na google vidi na sta izgleda Mitsubishi L300 sa 2.0 motorom iz 91 god.
Mojne, ispaščeš i ti lažov.
hladan.preminger

#957 Re: Citroen C5 All About

Post by hladan.preminger »

mali_milojica wrote: Otidji na google vidi na sta izgleda Mitsubishi L300 sa 2.0 motorom iz 91 god.
Ti jos bolji. Ti uspio, izmedju ostalog, kroz kruzni tok u bihacu, kroz Repusine i Kamenicu preko stoje konstantno drzati. Alal ti vera.

Vas dvojica ko iz onog vica:"Haj pitaj mog brata lazova". :lol:
citro

#958 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Premingeru, ohladi se malo, nevaljaš kad si vruč. I fino spavaj, laku noć.
mali_milojica

#959 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

hladan.preminger wrote:
mali_milojica wrote: Otidji na google vidi na sta izgleda Mitsubishi L300 sa 2.0 motorom iz 91 god.
Ti jos bolji. Ti uspio, izmedju ostalog, kroz kruzni tok u bihacu, kroz Repusine i Kamenicu preko stoje konstantno drzati. Alal ti vera.

Vas dvojica ko iz onog vica:"Haj pitaj mog brata lazova". :lol:
Znas li ti uopste sta je prosjecna brzina? Ozbiljno te pitam?
febo_acm

#960 Re: Citroen C5 All About

Post by febo_acm »

hladan.preminger wrote:Đe onaj sto dodje iz Sarajeva u Bihać za 3 sata i 15 minuta?

Odavnno nisam vecu provalu ili laz procitao.

:D
Nije laž, imaju razne vrste transporta :D

Radim u firmi u Sarajevu iz koje auta skoro svaki dan idu do Bihaća i Kladuše i u tim autima ima GPS i ja ih lično pratim i kontrolišem. Ta auta voze svakakve budale koje većinu plate sprže na kazne. Sutra ću baš da vidim koje je najkraće vrijeme bilo na relaciji Sarajevo Bihać.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#961 Re: Citroen C5 All About

Post by bitanga_sa_otesa »

hladan.preminger wrote:
Normalno da lazes kad tvrdis da mozes doci za 3:15 iz sarajeva u bihac.
ja dodjem iz sarajeva do hotel sedre za 4h sa mrtvim dizelom od 1700 kg i 118 ks,tegleci 1000 kg- prikolicu na kojoj je trkaci auto,ne mogu ici brze od 120km/h
i da ja sam poznati lazov i čiras iz sarajeva ....
Bakir1

#962 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

Sve je u velicini treba da naraste jos zato nije bitno vozis li prava kola nego kako ih vozis...
Vidis da su to strasni problemi izgaraju osiguraci u glavama kao onomad 2006 kad je frisko proizvedene golfove 5 zuljao stole na tim pravcima od petrovca.
Po toj logici ti se nikad ne bi mogao popeti od sedre do na vrh za koliko se popnes jer je to nemoguce i nisu prava kola.
Kako staz za volanom izbija na ovoj temi ko cir...
bitanga_sa_otesa

#963 Re: Citroen C5 All About

onog na dionici zagreb -karlovac nikad necu zaboraviti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bakir1

#964 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

Letva kup na ravnom gas nema volananja vidis i sam a to kubici a to momenti a to snage..
Nema konja do konja za volanom...
bitanga_sa_otesa

#965 Re: Citroen C5 All About

znam ja to odavno ,nisam jucer polozio vec prije 20 godina....al ne mozes ti to objasniti pojedincima ovdje, koji ne znaju sta znaci prosjecna brzina i vrijeme u koje se vozis kad nema saobracaja na cesti ...
citro

#966 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Hvala na podršci, ispadoh lažov ovdje i to više puta zaredom :sad:
Ne možeš neke ljude ubijediti, nema šanse.
Još handre, kažu malo im 115 konja u, recimo C5. Malo je njima i 315, očigledno. Onom nekom gore slab moment od 230 ili 250 Nm, i tako dalje. Ne može se valjda uz Ivan.
Skupina vozačkih diletanata.
bitanga_sa_otesa

#967 Re: Citroen C5 All About

@citro jbga sta znamo mi lazovi sto smo presli 2 miliona kilometara....
citro

#968 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

bitanga_sa_otesa wrote:@citro jbga sta znamo mi lazovi sto smo presli 2 miliona kilometara....
Ma imaš ovdje ove prirodno talentovane, već za dvadesetak hiljada kilometara voze extra profesionalno, nemože niko bolje ni brže od njih. I sve znaju, čudo jedno. Jedino ih hebe to što im je vazda malo konja i Nm :lol:
citro

#969 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Sliver wrote:nego pusti oftopicare,

zna li nko gdje da kupim ulje za automatika AM6, prije nego se uputim u citroenov servis, kao krajnja opcija. radije bih sam zamijenio.
Ne skontah te, koji auto i koje ulje ? C5 3.0 automatic ?
Imaš naravno na Net-u Oil Guide, npr od Liqui Moly ti odgovara TopTec ATF 1200, pitaj u Hondas Auto na Ilidži, trebali bi imati ili mogu naručiti. A šta češ za filtere ulja u mjenjaču ?
Last edited by citro on 13/12/2014 23:36, edited 3 times in total.
mali_milojica

#970 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Bakir1 wrote:Letva kup na ravnom gas nema volananja vidis i sam a to kubici a to momenti a to snage..
Nema konja do konja za volanom...
Sad kad se sjetim s kakvim sam budalama sjedao u auto,tacno me sad trnci prodju i strah uhvati gdje se nogli otklizati,a nije srecom.
citro

#971 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Sliver wrote:
citro wrote:

zna li nko gdje da kupim ulje za automatika AM6, prije nego se uputim u citroenov servis, kao krajnja opcija. radije bih sam zamijenio.
Ne skontah te, koji auto i koje ulje ?
C5 ulje za automatski mjenjac AM6 :)
Imaš naravno na Net-u Oil Guide, npr od Liqui Moly ti odgovara TopTec ATF 1200, pitaj u Hondas Auto na Ilidži, trebali bi imati ili mogu naručiti. A šta češ za filtere ulja u mjenjaču ?
em11r

#972 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Idi u ovlasteni sto je sigurno sigurno.

Meni kako objasnise ulje nije moguce zamjeniti svo. Ispusti se 2 litra pa se dospe 2 novog pa provoza auto pa opet tako 3-4 puta koliko ti nije mrsko ;)

Oko 8 litara ulja ide.
citro

#973 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Ni ja se ne bih šalio sa automatskim mjenjačima, skup je ceh bilo kakve improvizacije.
citro

#974 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

.
ime123

#975 Re: Citroen C5 All About

Post by ime123 »

Nemoj sam mijenjati ulje automatika
Post Reply