cyprus wrote:Ovo je budalaština koju nacionalisti stalno poturaju, a tragedija je što na to niko ili malo ko reaguje...Samir_01 wrote:Bosnjaci su narod kojem je maticna domovina Bosna...
Zašto je budalaština?
cyprus wrote:Ovo je budalaština koju nacionalisti stalno poturaju, a tragedija je što na to niko ili malo ko reaguje...Samir_01 wrote:Bosnjaci su narod kojem je maticna domovina Bosna...
Ma bravo ti si ono priznati akademik sa nebrojano napisanih naučnih radova ...de nam malo padastri to što napisa i obajvi i odmah ćemo tebe slušati ,a nećemo Tunju ..,Samo jazuk sve više Tunja I sve više Tokića ima isto mišljenej i što je još bolnije još ih se vie rađa ..hevi metalac wrote:nimali mi nije cudo sto postoji otpor prema nametanju nacina izjasnjavanja kad kampanju vode Sejfudin Tokic i slicni. pa ako sam spao na tio da mi Tokic i Tunjo "objasnjavaju" i da me ubjedjuju sta sam, bolje da se ubijem.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje forumaša”Samir_01 wrote:
Ja mislim ti neki salonac a ti "Musliman" koji odbija da izjasni kao Bosnjak.![]()
Izjasni se kao "Musliman" kralju niko ti ne brani. Zavrsices u "ostale" zajedno sa ovim Jugoslovenima.
sta da ti rastabirim. treb'o si jos dodati "srebrenice, aman-zaman" da ti argument bude potpun. (po pitanju izjasnjavanja na popisu).ušće wrote: a o čemu se priča deder mi rastabiri molim te...
Zato što je termin 'matična država' nečija izmišljotina, uveliko prihvaćena od strane velikosrba, velikohrvata i očito velikobošnjaka...akcid wrote:cyprus wrote:Ovo je budalaština koju nacionalisti stalno poturaju, a tragedija je što na to niko ili malo ko reaguje...Samir_01 wrote:Bosnjaci su narod kojem je maticna domovina Bosna...
Zašto je budalaština?
Ne izvlači iz konteksta ...citirano djeluje samo kao cjelina , a ako ti cjelina smeta onda raumijem...505sCrtom wrote:sta da ti rastabirim. treb'o si jos dodati "srebrenice, aman-zaman" da ti argument bude potpun. (po pitanju izjasnjavanja na popisu).ušće wrote: a o čemu se priča deder mi rastabiri molim te...
Ma ne samo te opstine nego i ovih Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku... Ma koliko ti izvlacio ovo izvan konteksta nemjenja kako ce se Bosnjaci izjasniti na popisu...505sCrtom wrote:sta da ti rastabirim. treb'o si jos dodati "srebrenice, aman-zaman" da ti argument bude potpun. (po pitanju izjasnjavanja na popisu).ušće wrote: a o čemu se priča deder mi rastabiri molim te...
ne budi smijesan. Tunjo i "u Tunje mali" su najobicniji sarlatani i poprilicni diletanti. To sto ti misli da "car nije go" i da u Tunjinom bulaznjenju i trucanju ima nesto govori vise o stanju svijesti kod ljudi slicnih tebi. Uostalom sta ti ja pricam.... imas Tarika Haverica i njegovu knjigu u kojoj je Tunju i "u Tunje malog" isjecirao uzduz i poprijeko.ušće wrote:Ma bravo ti si ono priznati akademik sa nebrojano napisanih naučnih radova ...de nam malo padastri to što napisa i obajvi i odmah ćemo tebe slušati ,a nećemo Tunju ..,Samo jazuk sve više Tunja I sve više Tokića ima isto mišljenej i što je još bolnije još ih se vie rađa ..hevi metalac wrote:nimali mi nije cudo sto postoji otpor prema nametanju nacina izjasnjavanja kad kampanju vode Sejfudin Tokic i slicni. pa ako sam spao na tio da mi Tokic i Tunjo "objasnjavaju" i da me ubjedjuju sta sam, bolje da se ubijem.
hevi metalac wrote:ne budi smijesan. Tunjo i "u Tunje mali" su najobicniji sarlatani i poprilicni diletanti. To sto ti misli da "car nije go" i da u Tunjinom bulaznjenju i trucanju ima nesto govori vise o stanju svijesti kod ljudi slicnih tebi. Uostalom sta ti ja pricam.... imas Tarika Haverica i njegovu knjigu u kojoj je Tunju i "u Tunje malog" isjecirao uzduz i poprijeko.ušće wrote:Ma bravo ti si ono priznati akademik sa nebrojano napisanih naučnih radova ...de nam malo padastri to što napisa i obajvi i odmah ćemo tebe slušati ,a nećemo Tunju ..,Samo jazuk sve više Tunja I sve više Tokića ima isto mišljenej i što je još bolnije još ih se vie rađa ..hevi metalac wrote:nimali mi nije cudo sto postoji otpor prema nametanju nacina izjasnjavanja kad kampanju vode Sejfudin Tokic i slicni. pa ako sam spao na tio da mi Tokic i Tunjo "objasnjavaju" i da me ubjedjuju sta sam, bolje da se ubijem.
Uzmi procitaj bar dio pa ces vidjeti o kakvoj se laznoj velicini radi,
Sto se Tice Tokica tu se nema sta ni objasnjavati, ne bih neke stvari koje svo znaju sto se trice njegovih "kvalifikacija"
S druge strane, moralne, ne zna se koji je gori, opet poznate stvari koje cijela carsija zna
pa sta sad? prvo sam spominjes Tunju prelivodu i sarlatana kao i slicnog Tokica, a onda zamjenjujes teze sa Havericem kao da je relevantno sta je Haveric u ovom kontekstu, na koncu konca. Cinjenica je da su Tokic i Filipovic ublehasi i da je Haveric 100% u pravu glede Tunje, a ti ga (danas vec dosta senilnog Tunju) izbacujes kao nekog kome bi se haman trebali diviti!ušće wrote: I dođosmo da je Tarik veličina a Muhamed splačina ... e to je gdje se sigurno ne slažemo ...
ušće wrote: Rekao sam i napisao več ...možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski
ako je inat bosanski, zasto onda ne bi mogla biti i nacionalnost?ušće wrote:I da ne kopiram i ne citiram već sam negdje napisao a nije zgoreg ponoviti
Uopšte mi ne smeta izjašnjavanje ljudi kao Bosanac ,Srbin ,Hrvat ...Makedonac Tunguz ...to je osjećaj pripadnosti nekog nečemu i njegovo pravo i ja sam dužan da to poštujem .Smeta mi kad taj isti brani meni i milon drugih da se nazovu onako kao hoće "Uovom slučaju Bošnjak ) potežeći tada najniže oblike izražavanja i pljuvanja jer eto nemože biti Bošnjak i šta vi znate... Rekao sam i napisao več ...možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...Meni ponekad dođe i malo drago što ste tako agresivno protiv jer već imam desetak priatelja koji su bili umjereni u svemu pa i u pripadnoti Nekom i nečem ,vaša agresivnost je probudila u njima onaj pogani Bosanski inat e hoću baš za inat iako mi ništa ne zanači ...
Uglavnom ja vas ne mrzimi ne smeta te mi ,Vi mene i sve koji imaju slično mišljenje očito mrzite ...ali nesvjesno ustvari povećevati amozitet prema onom što želite postići
A zašto ne jezik bošnjački?ušće wrote:......možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...
Takav jezik pod takvim nazivom nikada nije postojao taj pojam iskljucivo koriste srpsko/hrvatski nacionalisti.akcid wrote:A zašto ne jezik bošnjački?ušće wrote:......možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...
Bosanac i tacka!Država wrote:Kad se Srbi u Srbiji na popisu počnu izjašnjavati kao "Srbijanci", i ja ću se u Bosni i Hercegovini izjasniti kao "Bosanac". Do tada, Bošnjak i tačka!!!
niko tebe ne mrzi tu grijesis. odavno su se "normalna" raja navikli da postoje ljusi kao ti. Ali vi nemate mira.ušće wrote:I da ne kopiram i ne citiram već sam negdje napisao a nije zgoreg ponoviti
Uopšte mi ne smeta izjašnjavanje ljudi kao Bosanac ,Srbin ,Hrvat ...Makedonac Tunguz ...to je osjećaj pripadnosti nekog nečemu i njegovo pravo i ja sam dužan da to poštujem .Smeta mi kad taj isti brani meni i milon drugih da se nazovu onako kao hoće "Uovom slučaju Bošnjak ) potežeći tada najniže oblike izražavanja i pljuvanja jer eto nemože biti Bošnjak i šta vi znate... Rekao sam i napisao več ...možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...Meni ponekad dođe i malo drago što ste tako agresivno protiv jer već imam desetak priatelja koji su bili umjereni u svemu pa i u pripadnoti Nekom i nečem ,vaša agresivnost je probudila u njima onaj pogani Bosanski inat e hoću baš za inat iako mi ništa ne zanači ...
Uglavnom ja vas ne mrzimi ne smeta te mi ,Vi mene i sve koji imaju slično mišljenje očito mrzite ...ali nesvjesno ustvari povećevati amozitet prema onom što želite postići
Hoćeš malo da ti objašnjavam o nastanku jezika ...Do Vuka i poslije Vuka do Gaja i poslije Gaja ...hoćeš malo da ti pričam o čuvenom Novosadskom sijelu i maticama Srpskim i hrvatskim ili hoćeš malo da ti pričam o davno napisanoj Gramatici Bosanskog jezika ali na drugoj temi ...samo se bojim da čće te previše boljeti sazananja ...akcid wrote:A zašto ne jezik bošnjački?ušće wrote:......možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...
Svašta se ovdje može naučiti, forum vrvi od stručnjaka iz svih oblastiBHCluster wrote:Takav jezik pod takvim nazivom nikada nije postojao taj pojam iskljucivo koriste srpsko/hrvatski nacionalisti.akcid wrote:A zašto ne jezik bošnjački?ušće wrote:......možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...
Ne, jer bi bilo protustavno, jednako kao danas kada Dodik fantazira o otcjepljenju, referendumu i neodrživosti BiH.akcid wrote:Ali, u tom slučaju, kad interesi nekih dominantnih pojedinaca i grupa, i njihove ideje i ideologije, postanu beskorisni, planovi osujećeni, i oni sami dovoljno isfrustrirani besmislom dosadašnjeg uloženog truda, mogu li tada izazvati incidente s ciljem povrata etnoidentitata?odr0n wrote:... jedino rješenje tog problema je ukidanje te pogrešne podjele i neizbježno uspostavljanje termina jedinstvenog naroda Bosanaca i Hercegovaca, te će jedino na taj način svi građani biti ravnopravni, počev od predsjedništva pa na dalje.
ušće wrote:Hoćeš malo da ti objašnjavam o nastanku jezika ...Do Vuka i poslije Vuka do Gaja i poslije Gaja ...hoćeš malo da ti pričam o čuvenom Novosadskom sijelu i maticama Srpskim i hrvatskim ili hoćeš malo da ti pričam o davno napisanoj Gramatici Bosanskog jezika ali na drugoj temi ...samo se bojim da čće te previše boljeti sazananja ...akcid wrote:A zašto ne jezik bošnjački?ušće wrote:......možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...
Ti i vas par "normalnih" sve svaki put uhvatite Fatmira ,Tokića Reisa, Neonks ,i pomalo Tunje ...halo postoji još miloni drugih normalnih školovanih a eto neče da budu "normalna raja " hoće da budu ono sa čim su se rodili ..e sad ćete vi družebrižnici reći da su se nenormalni rodilihevi metalac wrote:niko tebe ne mrzi tu grijesis. odavno su se "normalna" raja navikli da postoje ljusi kao ti. Ali vi nemate mira.ušće wrote:I da ne kopiram i ne citiram već sam negdje napisao a nije zgoreg ponoviti
I to sto se nesta kofrcite, a ovamo ste najvece stetocine za BiH, pogotovo forsiranjem anti-junaka i svake grandiozne gluposti koja se stvori u toj kuhinji... to naravno iritira. hebote imas likova koji te mrtvi-hladni ubjedjuju da je Fatmir Alispahic patriota BiH??
Kad bošnjački moćnici nisu uvažili ustavne odredbe o njegovom načinu promjena i "na mala vrata" uveli bošnjačko etničko izjašnjavanje zamjenom muslimanskog, kako će tek prihvatiti i poštovati važnost bilo kakvog ustava, ukoliko je u suprotnosti njihovih idejaodr0n wrote:Ne, jer bi bilo protustavno, jednako kao danas kada Dodik fantazira o otcjepljenju, referendumu i neodrživosti BiH.akcid wrote:Ali, u tom slučaju, kad interesi nekih dominantnih pojedinaca i grupa, i njihove ideje i ideologije, postanu beskorisni, planovi osujećeni, i oni sami dovoljno isfrustrirani besmislom dosadašnjeg uloženog truda, mogu li tada izazvati incidente s ciljem povrata etnoidentitata?odr0n wrote:... jedino rješenje tog problema je ukidanje te pogrešne podjele i neizbježno uspostavljanje termina jedinstvenog naroda Bosanaca i Hercegovaca, te će jedino na taj način svi građani biti ravnopravni, počev od predsjedništva pa na dalje.