Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

cindrlimindrli

#951 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

It_is_a_Leclerc wrote:@ cindrlimindrli - Ja mislim da će to utakmica biti sa nijednim, ili eventualno jednim (molimo boga - našim) golom. Na naša dva gola bih se kladio da igra Pjanić i da nam je vezna linija kompletna, oporavljena, u formi i standardna u klubovima. Vič iz not.
Sve je moguce, treba biti oprezan, al` predati se prije nego sto smo poceli samo zato sto nemamo jednog
(doduse jako bitnog) igraca u timu je stvarno budalasto. Mi igramo bolje od njih, tehnicki smo potkovaniji,
imamo Dzeku (ovakav lik ti je vazda pola tima), i oni mogu zabiti gol samo ako mi nesta zajebemo. Vidio
si prvu utakmicu, sve sto su napravili je rezultat nasih katastrofalnih gresaka, oni drugacije ne znaju doci u sansu
da zabiju gol.
dinty2

#952 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

bELMIN_666 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih samo iznio jedan problem, a to je da mediji potenciraju naziv Heleni za Grke, što je, po morbidnosti, negdje u rangu sa onim "plavooki bombarder" i "mali princ od Bosne", "bosanski ministar odbrane" i ostalim budalaštinama što novinari smišljaju kad nemaju pametnija posla.
Ako njih zovu Helenima, onda mogu i nas Slavenima, Šveđane Vikinzima, Turke Mongolima i tako te gluposti.
Pa ne baš ,helen je grčki nazv za grka ,a naziv grk dolazi iz latinskoga jer su ih rimljani tako nazvali.Takvih slučajeva je mnogo, recimo fince niko ne zove "suomalainen" osim njih samih.Druga stvar je što su grci iz recimo Soluna helenizirani slaveni koji nemaju veze za antičkom grčkom.
oni za sebe kažu Helada
dinty2

#953 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

---------------------------------begović---------------------------------

-------mujdža---------spahić-----------zukanović----------salihović

----------------------------zahirović---------------------------------

------------------------------------------medunjanin-------------------

---------------misimović-----------------------------lulić------------

---------------------------------------dzeko-----------------------------
----------------------------ibišević--------------------------------------

1000% da će ovaj sastav istrčati protiv grka
izmjene će biti Miske out-Steva in
zahirović out-rahimić in
i jedna zamjena u odbrani,,moguće zukanović out-vranješ in ili pandža in,,,a mogao bih pandza početi i od početka, onda bi ova zamjena išla obrnuto.
MOSALJOZE

#954 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

dinty2 wrote:---------------------------------begović---------------------------------

---------------misimović-----------------------------lulić------------

---------------------------------------dzeko-----------------------------

zahirović out-rahimić in
i jedna zamjena u odbrani,,moguće zukanović out-vranješ in ili pandža in,,,a mogao bih pandza početi i od početka, onda bi ova zamjena išla obrnuto.
samo mi rahimu u prvih 11 8-)
dinty2

#955 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

MOSALJOZE wrote:
dinty2 wrote:---------------------------------begović---------------------------------

---------------misimović----------------------------------------lulić------------

--------------------------------------- dzeko-----------------------------
--------------------------- -ibišević--------------------------------------

zahirović out-rahimić in
samo mi rahimu u prvih 11 8-)
rahimu je pametnije ubacit ako budemo vodili 1-0 zadnjih 20 min, pola sata
obratite pažnju na raspored igrača na terenu..mislim ćemo takvo nešto vidjeti protiv grka
medo pomaže zahi na zadnjem veznom,,ali je i i prema naprijed
miske igra malo zavaljen na desno krilo, i ubacuje se u sredinu.
dzeko je malo ispred ibiša, kao i u cityju što često igra.
ova formacija žrtvuje mujdžu,,on će morati pojest muda svoja..al jbg
spaha igra desnog stopera zbog samarasa,,,zukan bi dobro došao za skok igru.
Last edited by dinty2 on 12/03/2013 01:05, edited 1 time in total.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#956 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Slo Burner »

Da pogledamo na brzinu kako nase odigraše ovaj vikend:

BEGOVIĆ - Branio protiv NC Utd , primio 2 gola, nije kriv ni za jedan
AVDUKIĆ - Branio za Borac
FEJZIĆ - primio 6 komada

SPAHIĆ - Odigrao citavu utakmicu u porazu Anžija
VRSAJEVIĆ - Odigrao 90 za Hajduk
BEŠIĆ - Odigrao svih 90 za Ferenccvaros
MUJDŽA - Poslije povrede konacno zaigrao, usao u 75. u porazu Freiburga od Wolfsburgga
LULIĆ - Briljirao za Lazio protiv Fiorentine
VRANJEŠ - Odigrao svih 90 za Alaniju, zuti karton
ZUKANOVIĆ - Odigrao cijelu utakmicu protiv Genka
SVRAKA - Odigrao 70-tak minuta u porazu od Borca
RAHIMIć - Bio na klupi CSKA
STEVANOVIĆ - Nema ga ni na mapi
PJANIĆ :(
MISIMOVIĆ - Gol u prvom nastupu za novi tim (ako se ne varam)
ZAHIROVIC - Pauza u Bijeloruskoj ligi
IBRIČIĆ - Odlican veceras u remiju Kasimpase
MEDUNJANIN Svih 90 za GAzientepspor, upisao asistenicju
SESAR - Trecu zaredom standardan za Elazigspor
VIŠĆA - Izasao u 54. u remiju svog tima
IBISEVIC - Nista posebno u porazu od HSV*-a
DZEKO - Odigrao 90 u kupu, nije se upisao u strijelce
Korisničkoime

#957 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

cindrlimindrli wrote:A sto je nemoguce i neizgledno? Pa Edin je do sada bezbroj puta dokazao da kad ga krene sam moze rijesiti
utakmicu, zasto ne vjerovati i nadati se da ce isto uraditi Grcima? Hrabro, muski, ostro i na prvu i da citiram
fudbalskog maga Bracu gumenu glavu, "ovdje niko nije normalan, hajmo momci". :-D
To je upravo taj problem što se mi vazda uzdamo da će nam jedan lik ne bitno ko je jednim potezom riješiti utakmicu. Ako nam je to taktika a bojim se da će biti protiv Grčke nejbali smo i iskreno nismo ni zaslužili da odemo nigdje dok se ne naučimo pameti ili to ili ćemo vazda biti glupi bosančerosi koji ostaju kod kuće iako imaju i Džeku i Ibiševića i Pjanića i Spahića itd. itd. Tako se mi čudimo kako jedna Slovenija, Danska (prošle kvalif), Slovačka i sl.repke idu na završnice a mi hebemo sudijama FIFI UEFI Platiniju sve po spisku.
Počeo se i Miske ukivati u zvijezde mislim počinjemo lagati sami sebe ispade Miske skoro pa da treba u Barcu koliko se nabrijao u trećerazrednoj Kineskoj ligi, eno mamlaz na pdf Misimović tvrdi kako Pjanić i nije nešto onako čisti prosjek al je Miske ma nema dere guzove ispade da trebamo biti još zahvalni što se Pjanić povrijedio pa da Miske može sam Grčku povaljat, valjda sa svojim stomakom.
Pitam se je li itko ikada u našoj repki pomislio da igra neku drugačiju formaciju ili taktiku ono samo u slučaju da nam se glavni centralni igrač povrijedi ili ima neku zabranu. Pomišlja li makar sada. Evo i postava sa Misketom Medunjaninom Zahriovićem ugurajte još i Ibričića izvadite Ibiševića pa onda da se može pljuvati po Džeki koji igra 3:1 i koji spaćne lopte nije dobio kako je kloc i nema pojma i da se malo oplete kako Mujdža nije u stanju da 90 minuta drži sam desnu stranu i kako ne može stići da istovremeno i brani i napada ili Lulić koji eto nikada da odigra u repki kako treba a pozadinu mu čuva igrač koji ne može da se iznese sa zadatkom lijevog beka jer je više centralni/def.vezni i krilo nego bek ali ne daj Bože da mi koga slučajno zamolimo da igra za nas kao prvo svi su oni ionako odroni ako ne to onda izdajice a sve i da nisu zna se red trebaju oni nas da mole.
Kao šlag na tortu će doći publika u rasponu od kvazi zvijezda tipa "s guza" Deena i onog što je do jučer kmečo na Hayatu do polupijanih "mene život razočarao" navijača koji se pitaju gdje je to Salihamidžić jel povrijeđen uz naravno ešalon nehljebovaca i političkih poltrona udomljenih od Saveza preko kantonalnih institucija do kriminalnog vrha zvanog vlada.
cindrlimindrli

#958 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

Dobro, tebi sve sto nasa reprezentacija ima i sva zbivanja oko nje ne valja. Eto, recimo da uvazavam to tvoje
misljenje, al me `ebe jedna stvar da te u potpunosti razumijem. Koji qrac onda pratis sve ovo?
zakonpera

#959 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zakonpera »

Ne znam na osnovu cega se Zahirovic trpa u prvih 11. Logicno bi bilo sasvim da bude treca opcija iza Sesara i Rahimica. Sesar u Elazigsporu je standardan, to je ipak Turska liga, zilav tim u zadnjee vrijeme igraju sjajno a u mozgu tog tima je nas reprezentativacc. Zahirovic igra u nekoj Bjelorusiji, kakva je to liga ???
Na osnovu cega je on u prvih 11
tottalno ogranicen igrac, nesiguran na lopti.. sa loptom djeluje kao sa vrelim krompirom
Ammaar

#960 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Ammaar »

Nebi bilo lose protiv tih goropada grka krenuti na sve ili nista tj. sa 3 napadaca. U napad vratiti ubicu Muslimovica, Dzeko,Ibisevic i on u napadu pa kud puklo da puklo, da vidimo onda kakav je taj famozni grcki bunker.
Layne

#961 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Layne »

Ne bi to ni na šta ličilo :D
dinty2

#962 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

---------------------------------begović---------------------------------

---------------------------------zahirović---------------------------------

-------------------------medunjanin------------------------------

--------------misimović--------------------------------------lulić------------

---------------------------------------------dzeko-----------------------------

samo ovo dolazi u obzir...zamjenio sam sada stranu medonji,,jer je on potrebniji misketu,,neg luliću
zaha za reprezentaciju gine,,ima već velikih utakmica sa repkom i uigrao se sa ekipom,, ne treba experimentisati sad. izmjene sam već naveo
noiserr

#963 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by noiserr »

Salihovic igrao 36 minuta ove godine do sada. Cisto sumnjam da je u formi da se o njemu prica protiv Grcke.
zdici1

#964 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zdici1 »

Dobar sastav care.... :thumbup:

Salihović će zavisiti od slijedećeg vikenda. Ako bude igrao protiv Mainza, kako je najavljeno, ne vidim razlog zašto da ne igra i u idući petak.
deviltoy

#965 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by deviltoy »

zakonpera wrote:Ne znam na osnovu cega se Zahirovic trpa u prvih 11. Logicno bi bilo sasvim da bude treca opcija iza Sesara i Rahimica. Sesar u Elazigsporu je standardan, to je ipak Turska liga, zilav tim u zadnjee vrijeme igraju sjajno a u mozgu tog tima je nas reprezentativacc. Zahirovic igra u nekoj Bjelorusiji, kakva je to liga ???
Na osnovu cega je on u prvih 11
tottalno ogranicen igrac, nesiguran na lopti.. sa loptom djeluje kao sa vrelim krompirom
Mozda cu postat i dosadan sa svojim postovima u vezi Zahirovica il ce mozda neko pomislit da je na licnoj bazi - ali jok...momak najobjektivnije nije kapacitet ni za klupe, i stvarno je nejasno da se ne pokusava na vrijeme naci adekvatniji igrac na vrlo vaznoj poziciji,al tu dolazi do izrazaja Papetova tvrdoglavost - ne bi taj zamjenio nesto zasto samo on misli da valja,to kao da smatra atakom na svoje trenersko znanje,fakat nejasno.
slikarr

#966 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by slikarr »

Nasao sam da ce prenositi na www.NetRaja.net pod sports utakmicu Bih - Grčka u 20:45.
Partijaner

#967 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Partijaner »

slikarr wrote:Nasao sam da ce prenositi na http://www.NetRaja.net pod sports utakmicu Bih - Grčka u 20:45.
A dusha draga.
Pismonosa

#968 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Pismonosa »

:D :D
Unitedforever

#969 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Unitedforever »

Ovaj naš sastav je klimav pravo bez Pjanića i još par igrača, ali ne smijemo se plašiti Grčke za koju znamo kako igra i apsolutno ih je moguće pobijediti. Ali moramo igrati sa DVA NAPADAČA!
Pismonosa

#970 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Pismonosa »

Igramo sa dva napadača i devet jebača i deremo Grcima guzove. Kome to još nije jasno, onda šta ču mu ja :D
Tigar1

#971 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Tigar1 »

samo ovo dolazi u obzir...zamjenio sam sada stranu medonji,,jer je on potrebniji misketu,,neg luliću
zaha za reprezentaciju gine,,ima već velikih utakmica sa repkom i uigrao se sa ekipom,, ne treba experimentisati sad. izmjene sam već naveo
U ovoj konstelaciji snaga mislim da je najbolje što možemo izvesti trenutno. :bih:
DoradO

#972 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DoradO »

a sta je sa Ognjenom :? zasto ga svi ignorisu :roll:
vryzas

#973 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vryzas »

Tigar1 wrote:

U ovoj konstelaciji snaga mislim da je najbolje što možemo izvesti trenutno. :bih:
Salihovic nije spreman, a pitanje je moze li Hare "zakrpiti" sredinu onako kako je Pape zamislio :wink:
Miske u vezi na boku :shock:

Treba sacekati okupljanje 18-og. Do tada se svasta nesto moze desiti :run:
zdici1

#974 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zdici1 »

DoradO wrote:a sta je sa Ognjenom :? zasto ga svi ignorisu :roll:
Pa kao desni bek, bolji je Mujdža.

A kao stoper, bolji je Zukanović.

Meni je Zukanović bolji čak i od Pandže, ne znam šta ste vi loše u tom momku vidjeli?
DoradO

#975 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DoradO »

zdici1 wrote:
DoradO wrote:a sta je sa Ognjenom :? zasto ga svi ignorisu :roll:
Pa kao desni bek, bolji je Mujdža.

A kao stoper, bolji je Zukanović.

Meni je Zukanović bolji čak i od Pandže, ne znam šta ste vi loše u tom momku vidjeli?
nista :-D igrao sam sa njim jos od "bubamare" :D pa se u Zelji rastali... odlican igrac... samo mislim da se za vranjesa mora naci mjesto jer je u naponu snage a to ce nam trebati...
Locked