Može li religija pomoći državi BiH ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nasa

#951 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

cartman wrote:a reci mi jel se on oblaci prema propisima ili je to njegov stajling?

nemoj mislit da te napadam, vidim da te fata i amazon mezete non stop
Nije istina bas se s amazonom fino slazem ,a s fatom jos finije ali s njim se nekad posvadjam radi zabave :D
Po propisima je svaka odjeca koja nije svila,nije usko,nije prekratko itd.po islamu...a zasto japanac nosi tradicionalno arapsku nosnju koju vise ni arapi ne nosaju ne bih znala.Mozda ima neki povod ili je samo cudan....
A napisala sam ovo 5 puta do sada :roll:
miskin

#952 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Neka se utvrdi gradivo

I kako ste uopste dosli na ovu temu?
Last edited by miskin on 16/01/2013 22:31, edited 1 time in total.
Challenger__

#953 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Challenger__ »

amazon wrote: A sto to ne rade zapadne kulture, mislim sta ti mislis, zasto na zapadu ne prakticiraju takve stvari..sta je to sto cini razliku izmedju ti kultura..je li to utjecaj vjerski, koji je jak u tim zemljama , a na zapadu je skroz oslabio ili nesto drugo..
To proističe iz prirode hrišćanstva koje se ne iscrpljuje na normativnom i sporednom, pa tek onda iz procesa sekularizacije.
cartman

#954 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by cartman »

nasa wrote:
cartman wrote:a reci mi jel se on oblaci prema propisima ili je to njegov stajling?

nemoj mislit da te napadam, vidim da te fata i amazon mezete non stop
Nije istina bas se s amazonom fino slazem ,a s fatom jos finije ali s njim se nekad posvadjam radi zabave :D
Po propisima je svaka odjeca koja nije svila,nije usko,nije prekratko itd.po islamu...a zasto japanac nosi tradicionalno arapsku nosnju koju vise ni arapi ne nosaju ne bih znala.Mozda ima neki povod ili je samo cudan....

a ja sam bio ubjedjen da religije imaju specificne propise kako se oblacit.. eto, covjek uci svaki dan :D
nasa

#955 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

miskin wrote:
Neka se utvrdi gradivo

Neko je napisao da postoji islamska odjeca :-)
Selam!
fatamorgana

#956 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
Neka se utvrdi gradivo

Pa ko će drugi nego vatrogasac, jedan od njegovih videa iz rukava o navodnom širenju Islama u vasioni i šire .... ;-)
nasa

#957 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

Challenger__ wrote:
amazon wrote: A sto to ne rade zapadne kulture, mislim sta ti mislis, zasto na zapadu ne prakticiraju takve stvari..sta je to sto cini razliku izmedju ti kultura..je li to utjecaj vjerski, koji je jak u tim zemljama , a na zapadu je skroz oslabio ili nesto drugo..
To proističe iz prirode hrišćanstva koje se ne iscrpljuje na normativnom i sporednom, pa tek onda iz procesa sekularizacije.
Nemoj se ljutiti ali ja bih rekla da se danasnje hriscanstvo uglavnom bavi sporednim kao i vecina religija....
miskin

#958 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Selam!
Alejkumuselam
fatamorgana

#959 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote: ....odjeca je svugdje odjeca i slizi u iste svrhe....da istaknes s njom status,moc,pripadnost i sl
U ovakvim slučajevima i vjersku pripadnost, bilo ko da vidi sliku ovog japanca ovako obučenog na pitanje kojoj vjeri pripada mislim da ne bi bilo puno dvoumljenja .... pa većina šejhova, pravih i manje pravih se ovako oblači, to je valjda neki nepisani kodex ....
Challenger__

#960 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Challenger__ »

nasa wrote: Nemoj se ljutiti ali ja bih rekla da se danasnje hriscanstvo uglavnom bavi sporednim kao i vecina religija....
Što bih se ljutio... pa nisi ti ... Miskin :D

Ne. Definitivno, kada kompariram, dolazim do iznesenog zaključka.
fatamorgana

#961 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
miskin wrote:
Neka se utvrdi gradivo

Zar ne postoji? Dovoljno je samo izaći na ulicu i pogledati, nije potreban poseban dar posmatranja, :wink:
amazon

#962 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

Zar ne postoji? Dovoljno je samo izaći na ulicu i pogledati, nije potreban poseban dar posmatranja, :wink:[/quote]

Ma daj, ni soko koji ima tako dobar vid ne bi uspio to primjetiti..djevojcica zamotana, ide u skolu, trci sa maramom na glavi, nema sanse da skuzis kojoj religiji pripada :-D
nasa

#963 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote: ....odjeca je svugdje odjeca i slizi u iste svrhe....da istaknes s njom status,moc,pripadnost i sl
U ovakvim slučajevima i vjersku pripadnost, bilo ko da vidi sliku ovog japanca ovako obučenog na pitanje kojoj vjeri pripada mislim da ne bi bilo puno dvoumljenja .... pa većina šejhova, pravih i manje pravih se ovako oblači, to je valjda neki nepisani kodex ....
Pa kao kod nas hodze ,imaju neku svoju odjecu ,a mogli bi i u regularnoj ali eto time se istice u ovom slucaju pozicija..
nasa

#964 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

[
quote="amazon"]Zar ne postoji? Dovoljno je samo izaći na ulicu i pogledati, nije potreban poseban dar posmatranja, :wink:
Ma daj, ni soko koji ima tako dobar vid ne bi uspio to primjetiti..djevojcica zamotana, ide u skolu, trci sa maramom na glavi, nema sanse da skuzis kojoj religiji pripada :-D[/quote][/quote]
Pa za zene to jeste propis ali za muskarce turban nije,a pricali smo o muskoj odjeci
fatamorgana

#965 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote: Ma daj, ni soko koji ima tako dobar vid ne bi uspio to primjetiti..djevojcica zamotana, ide u skolu, trci sa maramom na glavi, nema sanse da skuzis kojoj religiji pripada :-D
Pa za zene to jeste propis ali za muskarce turban nije,a pricali smo o muskoj odjeci
Please tell mi that all this is some kind of religious joke, ;-)
Last edited by fatamorgana on 16/01/2013 23:03, edited 1 time in total.
miskin

#966 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Challenger__ wrote:
nasa wrote: Nemoj se ljutiti ali ja bih rekla da se danasnje hriscanstvo uglavnom bavi sporednim kao i vecina religija....
Što bih se ljutio... pa nisi ti ... Miskin :D

Ne. Definitivno, kada kompariram, dolazim do iznesenog zaključka.
Raspolozen sam, dao sam 6 golova na terminu nocas, samo naprijed.
amazon

#967 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

nasa wrote:[
quote="amazon"]Zar ne postoji? Dovoljno je samo izaći na ulicu i pogledati, nije potreban poseban dar posmatranja, :wink:
Ma daj, ni soko koji ima tako dobar vid ne bi uspio to primjetiti..djevojcica zamotana, ide u skolu, trci sa maramom na glavi, nema sanse da skuzis kojoj religiji pripada :-D
[/quote]
Pa za zene to jeste propis ali za muskarce turban nije,a pricali smo o muskoj odjeci[/quote]

A djevojcice nisu zene, a muskarci su posebna prica, oni se i ne oblace po islamu, vec po posljednjoj modi, u tom i jeste poenta..zamotaj djevojcice, a djecaci mogu kako hoce.. e da su zene pisale svete knjige, bas bi to volio vidjeti, zene se kupaju u bikiniju a muskarci zamotani od glave do pete..e da je srece bilo..muski sovinizam je pobijedio, jbg..
nasa

#968 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

Nema propisa za djevojcice do punoljetstva ali slazem se da u danasnje vrijeme i to pokrivanje zena cesto izgleda kao sarada...
Medjutim mislim da vi opcenito to pokrivanje drzite za puno rasireniju pojavu nego sto jeste...ni izbliza sve arapkinje nisu pokrivene,samo u serijatskim zemljama je to nametnut propis dok u ostalim kao i kod nas volja pojedinca...
Kada se neko vec sam odluci pokriti to je njegovo pravo kao i niz drugih izbora koji spadaju u volju i zelju pojedinca...
Kroksica

#969 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

@Fatko
Ne razumijem zasto pitas Nasu zbog cega Japanac nosi beduinsku nosnju. Pitanje ti se ubilo za nekog vica. :D
fatamorgana

#970 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:@Fatko
Ne razumijem zasto pitas Nasu zbog cega Japanac nosi beduinsku nosnju. Pitanje ti se ubilo za nekog vica.

Pa nije bilo ni tebe, ni vatrogasca ni japanca mor'o sam nekoga da pitam, :D (naso, predahni sad malo, stigla konjica), :lol:
Challenger__

#971 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Challenger__ »

Nikako ne mogu da se otmem utisku da se ovdje, od strane deklarisanih ateista, iznose primjedbe koje se tiču prije svega islama a ne vjere ili religije u načelu.
nasa

#972 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
Ne razumijem zasto pitas Nasu zbog cega Japanac nosi beduinsku nosnju. Pitanje ti se ubilo za nekog vica.

Pa nije bilo ni tebe, ni vatrogasca ni japanca mor'o sam nekoga da pitam, :D (naso, predahni sad malo, stigla konjica), :lol:
Ko tebe mijenja :mrgreen:
fatamorgana

#973 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Challenger__ wrote:Nikako ne mogu da se otmem utisku da se ovdje, od strane deklarisanih ateista, iznose primjedbe koje se tiču prije svega islama a ne vjere ili religije u načelu.
Pa jesi li primjetio eventualnu "nazočnost" pripadnika drugih religija na ovom pdf-u, pogledaj malo listu tema i to unazad bar 2-3 godine, :)
fatamorgana

#974 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
fatamorgana wrote:

Dok me ne banuju ja sam nezamjenjljiv, :kravata:
biturbo

#975 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by biturbo »

nasa wrote:
fatamorgana wrote:

Fatko-udarnik-islamofob ,pokriva tri smjene . :(
Post Reply