Godišnje ti je 12 %, ako si mjesec dana i minus onda 1%. ALi se obračunava po danu koliko su u minusu znači zvaki dan ti je (1/30)%.Kvest wrote:Izvini,ali te nisam shvatila.Mene samo konkretno zanima,koliko meni mjesečno banka uzima novca,kada sam u minusu?mayab wrote:Kamata za dopušteno prekoračenje je 12% godišnje, i mislim da se obračunava po danu kad si u "minusu"
Unaprijed zahvalna
Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- _Reds_
#951 Re: Unicredit banka, all about
Last edited by _Reds_ on 21/06/2016 09:37, edited 1 time in total.
-
Android Knego
#952 Re: Unicredit banka, all about
Imas na mjesecnom izvodu koliko je odbijeno te kamate za minus...Kvest wrote:Pozdrav
Korisnica sam ove banke nešto duže od godine dana.Posljednjih 7-8 mjeseci sam bila u minusu,oko 50-100 km(nikad preko)
Moje pitanje je,koliku kamatu banka uzima,ako sam duze od pola godine u minusu,jer kako god sračunam fali oko 100 km(plata je oko 1050
-
bumerangss
#953 Re: Unicredit banka, all about
Koja je procedura izdavanja, za koliko se dobije i koliko je mjesecno i koja debitna kartica najbolja u ovoj banci za dobivanje plate? Prvi put se zaposljavam i nikad nisam podigao lovu sa bankomata
sa saltera jesam sa onom plastificiranom karticom
- _Reds_
-
Kralj Tvrtko I.
#955 Re: Unicredit banka, all about
bumerangss wrote:Koja je procedura izdavanja, za koliko se dobije i koliko je mjesecno i koja debitna kartica najbolja u ovoj banci za dobivanje plate? Prvi put se zaposljavam i nikad nisam podigao lovu sa bankomatasa saltera jesam sa onom plastificiranom karticom
Slobodno uzmi Debitnu MasterCard u Unicredit Banci.
-
bumboo
#956 Re: Unicredit banka, all about
Imam pitanje za poznavatelje kartičnog poslovanja. U ovom mjesecu sam bila prinuđena platiti dva malo veća iznosa VISA kreditnom karticom. Pošto je plaćanje izvršeno u inozemstvu, nisam mogla odabrati opciju na rate.
E sad bi mi to sve dospijeva na naplatu 20.07., odnosno skinut će mi s računa sve odjednom. Zna li neko, postoji li opcija da se s bankom dogovorim da mi to odbija u ratama i kolika bi bila kamata?
E sad bi mi to sve dospijeva na naplatu 20.07., odnosno skinut će mi s računa sve odjednom. Zna li neko, postoji li opcija da se s bankom dogovorim da mi to odbija u ratama i kolika bi bila kamata?
- iceman ze
-
kakavdanakneiskustvu
#958 Re: Unicredit banka, all about
daj boze da to može,nazovi ih,najbolje ti jebumboo wrote:Imam pitanje za poznavatelje kartičnog poslovanja. U ovom mjesecu sam bila prinuđena platiti dva malo veća iznosa VISA kreditnom karticom. Pošto je plaćanje izvršeno u inozemstvu, nisam mogla odabrati opciju na rate.
- Capsicum
#959 Re: Unicredit banka, all about
Ne vjerujem. Najvjerovatnije da će ti reći da uzmeš neki njihov brzi kredit i da njime pokriješ taj iznos.
-
kakavdanakneiskustvu
#960 Re: Unicredit banka, all about
Capsicum wrote:Ne vjerujem. Najvjerovatnije da će ti reći da uzmeš neki njihov brzi kredit i da njime pokriješ taj iznos.
da,da,visa gotovinski kredit
-
Juliuscezar
#961 Re: Unicredit banka, all about
Postoji li neka zapreka da se studentskom debitnom karticom placa racun u Bingu naprimjer
-
saa
#962 Re: Unicredit banka, all about
Ne postoji, sve kartice isto funkcionisu.
- mayab
#963 Re: Unicredit banka, all about
Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
Jeli još neko to primijetio?
Meni ta Visa Electron ističe negdje krajem godine i izgleda da će onda biti jedina opcija taj Master Card.
Takodje , cujem od prijatelja, službenica na salteru mu reče kako ne moze vise u HR podizati kune na bankomatima grupacije sa Visa Electron, bez naknade, nego navodno jedino sa Master Card karticom, i to samo ako si u Jes paketu?
Ja opet smatram da to sa Visa Elekton karticom i podizanjem gotovine ostaje da vrijedi dok traje kartica, a kad dodje do produženja, svakako će ti nuditi MC, kako napisah u prvoj rečenici!
Meni ta Visa Electron ističe negdje krajem godine i izgleda da će onda biti jedina opcija taj Master Card.
Takodje , cujem od prijatelja, službenica na salteru mu reče kako ne moze vise u HR podizati kune na bankomatima grupacije sa Visa Electron, bez naknade, nego navodno jedino sa Master Card karticom, i to samo ako si u Jes paketu?
Ja opet smatram da to sa Visa Elekton karticom i podizanjem gotovine ostaje da vrijedi dok traje kartica, a kad dodje do produženja, svakako će ti nuditi MC, kako napisah u prvoj rečenici!
-
kakavdanakneiskustvu
#964 Re: Unicredit banka, all about
mayab wrote:Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
da,meni nedavno istekla visa electron i dobio master card karticu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#965 Re: Unicredit banka, all about
I jel iko pitao zasto se vise ne dobiva visa electron
?
-
kakavdanakneiskustvu
#966 Re: Unicredit banka, all about
jok jaBobi wrote:I jel iko pitao zasto se vise ne dobiva visa electron?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#967 Re: Unicredit banka, all about
Vrijednost dionica Unicredit od pocetka ove godine skliznule su za oko 65 posto. Ni druge italijanske banke se ne drze bolje.
Italija bi mogla biti veci picvajz od Brexita?
Italija bi mogla biti veci picvajz od Brexita?
- pametolog
#968 Re: Unicredit banka, all about
Ima li neko frisko iskustvo sa podizanjem gotovine izvan BiH na bankomatima UniCredit grupacije sa starim Visa elektron ili Maestro cashpay karticama, bez Jes paketa? Da li je naplacena provizija? Pitao u UC, ali dobijam generalne odgovore, a ne konkretno - da, placa se, ili ne, ne placa se.mayab wrote:Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
- mayab
#969 Re: Unicredit banka, all about
Dizao u HR , Visa Electron, nema naknadepametolog wrote:Ima li neko frisko iskustvo sa podizanjem gotovine izvan BiH na bankomatima UniCredit grupacije sa starim Visa elektron ili Maestro cashpay karticama, bez Jes paketa? Da li je naplacena provizija? Pitao u UC, ali dobijam generalne odgovore, a ne konkretno - da, placa se, ili ne, ne placa se.mayab wrote:Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
- pametolog
#970 Re: Unicredit banka, all about
Hvala na jasnom odgovorumayab wrote:Dizao u HR , Visa Electron, nema naknadepametolog wrote:Ima li neko frisko iskustvo sa podizanjem gotovine izvan BiH na bankomatima UniCredit grupacije sa starim Visa elektron ili Maestro cashpay karticama, bez Jes paketa? Da li je naplacena provizija? Pitao u UC, ali dobijam generalne odgovore, a ne konkretno - da, placa se, ili ne, ne placa se.mayab wrote:Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
- KiSSgirl
#971 Re: Unicredit banka, all about
Je li netko podizao gotovinu na bankomatima u HR, sa studentskom debitnom mastercard karticom, uzimaju li proviziju? Hvala na odgovoru
- perfect_guy
#972 Re: Unicredit banka, all about
znam da uz ovu "klasičnu" mastercard uzimaju proviziju, za student ne znamKiSSgirl wrote:Je li netko podizao gotovinu na bankomatima u HR, sa studentskom debitnom mastercard karticom, uzimaju li proviziju? Hvala na odgovoru
-
Forsaken
#973 Re: Unicredit banka, all about
sta je ovo nova kamatna stopa na stednju sa 1.7% na 0.2%

- undefined007
#974 Re: Unicredit banka, all about
odem danas na bankomat kod "Rupe" da uplatim oni ne rade u pm 
- hadzinicasa
#975 Re: Unicredit banka, all about
jos ti je ta dobra ks.Forsaken wrote:sta je ovo nova kamatna stopa na stednju sa 1.7% na 0.2%![]()
dobro nije 0,02.
urposteno: banke imaju previse novaca, a nemaju ga u sta ulagati, posludjivanje se takodjer ne isplati zbog niskog euribora , pa im novac predstavlja trosak.