Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
_Reds_

#951 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Kvest wrote:
mayab wrote:Kamata za dopušteno prekoračenje je 12% godišnje, i mislim da se obračunava po danu kad si u "minusu"
Izvini,ali te nisam shvatila.Mene samo konkretno zanima,koliko meni mjesečno banka uzima novca,kada sam u minusu?
Unaprijed zahvalna
Godišnje ti je 12 %, ako si mjesec dana i minus onda 1%. ALi se obračunava po danu koliko su u minusu znači zvaki dan ti je (1/30)%.
Last edited by _Reds_ on 21/06/2016 09:37, edited 1 time in total.
Android Knego

#952 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

Kvest wrote:Pozdrav
Korisnica sam ove banke nešto duže od godine dana.Posljednjih 7-8 mjeseci sam bila u minusu,oko 50-100 km(nikad preko)
Moje pitanje je,koliku kamatu banka uzima,ako sam duze od pola godine u minusu,jer kako god sračunam fali oko 100 km(plata je oko 1050
Imas na mjesecnom izvodu koliko je odbijeno te kamate za minus...
bumerangss

#953 Re: Unicredit banka, all about

Post by bumerangss »

Koja je procedura izdavanja, za koliko se dobije i koliko je mjesecno i koja debitna kartica najbolja u ovoj banci za dobivanje plate? Prvi put se zaposljavam i nikad nisam podigao lovu sa bankomata :D sa saltera jesam sa onom plastificiranom karticom
_Reds_

#954 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

.
Kralj Tvrtko I.

#955 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

bumerangss wrote:Koja je procedura izdavanja, za koliko se dobije i koliko je mjesecno i koja debitna kartica najbolja u ovoj banci za dobivanje plate? Prvi put se zaposljavam i nikad nisam podigao lovu sa bankomata :D sa saltera jesam sa onom plastificiranom karticom

Slobodno uzmi Debitnu MasterCard u Unicredit Banci.
bumboo

#956 Re: Unicredit banka, all about

Post by bumboo »

Imam pitanje za poznavatelje kartičnog poslovanja. U ovom mjesecu sam bila prinuđena platiti dva malo veća iznosa VISA kreditnom karticom. Pošto je plaćanje izvršeno u inozemstvu, nisam mogla odabrati opciju na rate.
E sad bi mi to sve dospijeva na naplatu 20.07., odnosno skinut će mi s računa sve odjednom. Zna li neko, postoji li opcija da se s bankom dogovorim da mi to odbija u ratama i kolika bi bila kamata?
iceman ze

#957 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Posalji im mail i oni ce te ubrzo kontaktirati ili odgovoriti....

[email protected]
kakavdanakneiskustvu

#958 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

bumboo wrote:Imam pitanje za poznavatelje kartičnog poslovanja. U ovom mjesecu sam bila prinuđena platiti dva malo veća iznosa VISA kreditnom karticom. Pošto je plaćanje izvršeno u inozemstvu, nisam mogla odabrati opciju na rate.
E sad bi mi to sve dospijeva na naplatu 20.07., odnosno skinut će mi s računa sve odjednom. Zna li neko, postoji li opcija da se s bankom dogovorim da mi to odbija u ratama i kolika bi bila kamata?
daj boze da to može,nazovi ih,najbolje ti je
Capsicum

#959 Re: Unicredit banka, all about

Post by Capsicum »

Ne vjerujem. Najvjerovatnije da će ti reći da uzmeš neki njihov brzi kredit i da njime pokriješ taj iznos.
kakavdanakneiskustvu

#960 Re: Unicredit banka, all about

Capsicum wrote:Ne vjerujem. Najvjerovatnije da će ti reći da uzmeš neki njihov brzi kredit i da njime pokriješ taj iznos.

da,da,visa gotovinski kredit
Juliuscezar

#961 Re: Unicredit banka, all about

Post by Juliuscezar »

Postoji li neka zapreka da se studentskom debitnom karticom placa racun u Bingu naprimjer
saa

#962 Re: Unicredit banka, all about

Post by saa »

Ne postoji, sve kartice isto funkcionisu.
mayab

#963 Re: Unicredit banka, all about

Post by mayab »

Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
Jeli još neko to primijetio?
Meni ta Visa Electron ističe negdje krajem godine i izgleda da će onda biti jedina opcija taj Master Card.
Takodje , cujem od prijatelja, službenica na salteru mu reče kako ne moze vise u HR podizati kune na bankomatima grupacije sa Visa Electron, bez naknade, nego navodno jedino sa Master Card karticom, i to samo ako si u Jes paketu?
Ja opet smatram da to sa Visa Elekton karticom i podizanjem gotovine ostaje da vrijedi dok traje kartica, a kad dodje do produženja, svakako će ti nuditi MC, kako napisah u prvoj rečenici!
kakavdanakneiskustvu

#964 Re: Unicredit banka, all about

mayab wrote:Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
Jeli još neko to primijetio
?
Meni ta Visa Electron ističe negdje krajem godine i izgleda da će onda biti jedina opcija taj Master Card.
Takodje , cujem od prijatelja, službenica na salteru mu reče kako ne moze vise u HR podizati kune na bankomatima grupacije sa Visa Electron, bez naknade, nego navodno jedino sa Master Card karticom, i to samo ako si u Jes paketu?
Ja opet smatram da to sa Visa Elekton karticom i podizanjem gotovine ostaje da vrijedi dok traje kartica, a kad dodje do produženja, svakako će ti nuditi MC, kako napisah u prvoj rečenici!

da,meni nedavno istekla visa electron i dobio master card karticu
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#965 Re: Unicredit banka, all about

Post by Bobi »

I jel iko pitao zasto se vise ne dobiva visa electron :D ?
kakavdanakneiskustvu

#966 Re: Unicredit banka, all about

Bobi wrote:I jel iko pitao zasto se vise ne dobiva visa electron :D ?
jok ja
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#967 Re: Unicredit banka, all about

Post by Toto »

Vrijednost dionica Unicredit od pocetka ove godine skliznule su za oko 65 posto. Ni druge italijanske banke se ne drze bolje.
Italija bi mogla biti veci picvajz od Brexita?
pametolog

#968 Re: Unicredit banka, all about

Post by pametolog »

mayab wrote:Nego, pitanje, dali je još neko primijetio da UC izgleda vise ne izdaje VISA Electron karticu , sada je "mijenja" ta MasterCard , izgleda?
Ima li neko frisko iskustvo sa podizanjem gotovine izvan BiH na bankomatima UniCredit grupacije sa starim Visa elektron ili Maestro cashpay karticama, bez Jes paketa? Da li je naplacena provizija? Pitao u UC, ali dobijam generalne odgovore, a ne konkretno - da, placa se, ili ne, ne placa se.
mayab

#969 Re: Unicredit banka, all about

Post by mayab »

pametolog wrote:
Ima li neko frisko iskustvo sa podizanjem gotovine izvan BiH na bankomatima UniCredit grupacije sa starim Visa elektron ili Maestro cashpay karticama, bez Jes paketa? Da li je naplacena provizija? Pitao u UC, ali dobijam generalne odgovore, a ne konkretno - da, placa se, ili ne, ne placa se.
Dizao u HR , Visa Electron, nema naknade
pametolog

#970 Re: Unicredit banka, all about

Post by pametolog »

mayab wrote:
pametolog wrote:
Dizao u HR , Visa Electron, nema naknade
Hvala na jasnom odgovoru :thumbup:
KiSSgirl

#971 Re: Unicredit banka, all about

Post by KiSSgirl »

Je li netko podizao gotovinu na bankomatima u HR, sa studentskom debitnom mastercard karticom, uzimaju li proviziju? Hvala na odgovoru
perfect_guy

#972 Re: Unicredit banka, all about

Post by perfect_guy »

KiSSgirl wrote:Je li netko podizao gotovinu na bankomatima u HR, sa studentskom debitnom mastercard karticom, uzimaju li proviziju? Hvala na odgovoru
znam da uz ovu "klasičnu" mastercard uzimaju proviziju, za student ne znam
Forsaken

#973 Re: Unicredit banka, all about

Post by Forsaken »

sta je ovo nova kamatna stopa na stednju sa 1.7% na 0.2% :-) :-)
undefined007

#974 Re: Unicredit banka, all about

Post by undefined007 »

odem danas na bankomat kod "Rupe" da uplatim oni ne rade u pm :oops:
hadzinicasa

#975 Re: Unicredit banka, all about

Post by hadzinicasa »

Forsaken wrote:sta je ovo nova kamatna stopa na stednju sa 1.7% na 0.2% :-) :-)
jos ti je ta dobra ks.
dobro nije 0,02.

urposteno: banke imaju previse novaca, a nemaju ga u sta ulagati, posludjivanje se takodjer ne isplati zbog niskog euribora , pa im novac predstavlja trosak.
Post Reply