Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Guido_Špišić

#951 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Guido_Špišić »

da. nema sumnje da ce zeljko unistiti sdp i nasu stranku na sljedecim izborima, a otkinuce glasova i fahri, koji ce propasti. sve ce male stranke biti pometene.

na bosnjackoj politickoj sceni ostace 2 stranke. sda i komsiceva stranka.
wand

#952 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by wand »

Zeljko je lik kakav ovoj drzavi treba...Ja sam za njega,a dosta moje raje je isto tako...Komso ebi im mamu nacionalisticku
nosara

#953 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

wand wrote:Zeljko je lik kakav ovoj drzavi treba...Ja sam za njega,a dosta moje raje je isto tako...Komso ebi im mamu nacionalisticku
Naravno... I ukljucite se aktivno kad dodje vrijeme, jer o vama se radi i o vasoj buducnosti... Ako nam ovo gnjide zajebu, to je to, vise nemamo nijednog asa u rukavu... Najozbiljnije...
volant

#954 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volant »

nosara wrote:
wand wrote:Zeljko je lik kakav ovoj drzavi treba...Ja sam za njega,a dosta moje raje je isto tako...Komso ebi im mamu nacionalisticku
Naravno... I ukljucite se aktivno kad dodje vrijeme, jer o vama se radi i o vasoj buducnosti... Ako nam ovo gnjide zajebu, to je to, vise nemamo nijednog asa u rukavu... Najozbiljnije...

hahahaha!
Banksy

#955 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Sve čitam, pa mi nešto nije jasno ...

Ako znamo da smo ponovo pod šapom nacionalističkih SDA/HDZ/SDS, ako smo ekonomski na samom dnu, ako je socijaldemokratska ideja skoro zatrta, ako niko ne brine o građanima i njihovim potrebama, ako je socijalna karta katastrofalna, a cijela država na ivici bijede, ako se na koncu, u tom tunelu, pojavio jedan jedini čovjek koji bi možda, kao naša posljednja nada, mogao nešto učiniti, nešto promijeniti - a ako i ne bi bar ima dobre i poštene namjere da pomogne koliko može, dakle ako je sve tako, a jeste, otkud tolika zluradost, ogorčenost, toliki jed i negativna energija, priželjkivanje da propadne ... zašto?
Ne razumijem ...
wajar

#956 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by wajar »

...
Last edited by wajar on 14/10/2012 01:41, edited 1 time in total.
nosara

#957 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Banksy wrote:Sve čitam, pa mi nešto nije jasno ...

Ako znamo da smo ponovo pod šapom nacionalističkih SDA/HDZ/SDS, ako smo ekonomski na samom dnu, ako je socijaldemokratska ideja skoro zatrta, ako niko ne brine o građanima i njihovim potrebama, ako je socijalna karta katastrofalna, a cijela država na ivici bijede, ako se na koncu, u tom tunelu, pojavio jedan jedini čovjek koji bi možda, kao naša posljednja nada, mogao nešto učiniti, nešto promijeniti - a ako i ne bi bar ima dobre i poštene namjere da pomogne koliko može, dakle ako je sve tako, a jeste, otkud tolika zluradost, ogorčenost, toliki jed i negativna energija, priželjkivanje da propadne ... zašto?
Ne razumijem ...
Sica je to... Valja nama preko rijeke... :wink: :bih:
brezan

#958 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by brezan »

Ako znamo da smo ponovo pod šapom nacionalističkih SDA/HDZ/SDS,
Totalno izlizana fraza :roll:

Po cemu je SNSD bolji od SDS-a? Po cemu je SDP bolji od SDA?

Jel to treba da nam bude zao sto je SNSD izgubio ozbore?
Last edited by brezan on 13/10/2012 17:13, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#959 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Ne razumijem ...
Zato što se treba čuvati lažnih proroka, oni žive za ovakve trenutke očaja.
Last edited by Corto Maltese on 13/10/2012 17:14, edited 1 time in total.
nosara

#960 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

wajar wrote:Da bi bilo koji političar ostao trajno na političkoj sceni, on mora da ima jaku i na čitavom prostoru BiH razvijenu političku stranku i infrastrukturu. Jaka i stabilna stranaka je organizacijski isto što i jaka firma, i mora se izuzetno znati voditi i organizirati.

Uslovi za jaku stranku :

1. Veliki novac (deseci miliona KM godišnje)
2. Jaka politička ideja koja se neće brzo potrošiti i biti iznevjerena od stranke
3. Stalno jak izborni rezultat koji će ohrabriti članstvo i donijeti vlast i uticaj članovima
4. Jak tim od barem 20 ljudi visokog nivoa na državnom, par stotina na entitetskom i kantonalnom i hiljade na opštinskom nivou
5. Izuzetan liderski kapacitet

Uspjeh Željka Komšića se temeljio na infrastrukturi SDP-a i tome što je od Zlatka Lagumdžije ocijenjen kao malo mutav dečko ograničenih kapaciteta, pogodan da bude politička marioneta koja neće pretendovati da zamijeni kralja Lagumdžiju. Onog momenta kada je poželio više dobio je nogu na fin način. Lagumdžija ima instinkt profesora koji na sarajevskom univerzitetu svaki dan stucaju kvalitetne studente da ovi slučajno ne bi postali asistenti i zbacili profu sa trona.

E sad - realno da sagledamo Komšića. Ima li veliki novac - nema. Ima li ideju - nema izvan onog što sva ljevica nudi. On nudi principijelnu izvedbu reforme društva. Na tome se u BiH ne dobijaju izbori. Hoće li imati stalno jak rezultat pored SDP , SDU i Naše Stranke - teško. Ima li tim - nema. Ima li liderski kapacitet ? Teško.

Ukoliko Željko Komšić ne ujedini SDU i NS kao njihov jedini lider i ne skupi razočarane glasače SDP-a - neće dalje ni od mjesne zajednice. A to je nikada, a možda ni tada. Mala je ovo bara sa puno krokodila. Daleko jači Haris Silajdžić i Nijaz Duraković su nestali sa političke scene, a da Željko ne nestane.

Željko će, ako se čudo ne desi - za 5 godina biti daleka prošlost BH politike, jer on nema ni elementarne pretpostavke da egzistira izvan jakog sistema neke jače stranke. Možda jedino da se kandidira ponovo za Predsjedništvo, pa kao Mesić u Hrvatskoj kupi protestne glasače, ali Mesiće je Mesić, a Komšić je Komšić.

Ja bih mu preporučio da pokupi platu u Predsjedništvu, nastavi na bijelom hljebu i izganja kakvu penziju. Potrajaće ovo. Ovo je BiH. Nema ovdje american dream i folovi. :bih:
A vi ste...?
pemanapemani

#961 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by pemanapemani »

@nekavalaitrebatako

Većinu apstinenata ne zanima politika. Boli ih neka stvar ko je na vlasti, jer su ih u ovih 20 godina političke elite uvjerile da ne postoji taj neko ko BiH može izvući iz govana, da se prosto izrazim. SDP je svojom politikom u protekle dvije godine potvrdio navedeno i uzeo učešće u mentalnom zlostavljanju građana.
Uostalom, da su većina apstinenata nacionalisti „spavači“, ne bi se ljubitelji narcisoidnog Lagumdžije i džematile kleptomana iz SDA ovako uzbudili nakon potvrde da Komšić osniva stranku.

To sa Kraljevićem je obična floskula. Praktički je bio stavljen pred izbor Blaž Kraljević ili Mate Boban. Nakon toga je bio proglašen socijalistički nastrojenim ustašom :-) .

Niko ne očekuje čudo. Dovoljno je početi obračun sa kriminalom i očistiti ulice od smeća. OK, ne može na nivou države, može na nivou entiteta i kantona. Ljudi čekaju samo mali pomak, a ne jebena čuda, kule i gradove.
nosara

#962 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:

Ne razumijem ...
I ti ne mozes da se odlucis izmedju Komsica - lukavog laznog proroka i Komsica - opstinska liga jug...
Northstar

#963 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Northstar »

Ne razumijem ...
Mislim da ima dobre namjere ali nece imati kapacitet da ih izvede jer ce protiv sebe imati ne samo SDAHDZSDSSBB i Dodikov SNSD nego i SDP kao najljuceg protivnika koji nece prezati da upotrijebi najprljavija sredstva da ga dezavuira.Posto se dosad pokazao previse emocionalnim a premalo racionalnim Zeljko nece izdrzati takve pritiske i odgovoriti racionalno na njih. I on ce kao svi ostali, ukoliko dobije podrsku 2014. godine morati koalirati sa HDZ-om na federalnom nivou ako nece da blokira drzavnu vlast, te sa SNSD-om ili SDS-om.Politicki sistem je takav.Alternativa je opozicija, a dugotrajni boravak u opoziciji te svede na nivo LDS-a.

To mmislim a duboko se nadam da ce njegova stranka biti uspjesna prica.
Banksy

#964 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

brezan wrote:

Ako znamo da smo ponovo pod šapom nacionalističkih SDA/HDZ/SDS,
Totalno izlizana fraza :roll:

Po cemu je SNSD bolji od SDS-a? Po cemu je SDP bolji od SDA?

Jel to treba da nam bude zao sto je SNSD izgubio ozbore?
Dobro, Kurta, Mutra, tomato, tomejto, govorim o nacionalnim strankama, između ostalog, i svim onim koje si iznad pobrojao ...
nekavalaitrebatako

#965 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nekavalaitrebatako »

Ma kakvo priželjkivanje da propadne ba... šta pobogu...

Problem je u tome što neće sasvim propasti. Opstat će dovoljno da ovo malo izmrvi, usitni i baci pod noge znamo već kome i kakvima.

Što ne mogu kad mi se inteligentni sugovornici prave budalama. Pitala sam nosaru da mi lijepo razloži taj scenario Željkove pobjede i šta bi to značilo za nas. Konkretan scenario. Koja tijela, koji program, na kojem prostoru, kako, kome? Ako to čujem, prva ću za dvije godine stići na biralište.
brezan

#966 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by brezan »

Banksy wrote:
Dobro, Kurta, Mutra, tomato, tomejto, govorim o nacionalnim strankama, između ostalog, i svim onim koje si iznad pobrojao ...
Opet stavljas sve u isti kos.

SDA je nacionalisticki koliko je SNSD socijaldemokratski.
Banksy

#967 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:

Ne razumijem ...
Očaj jeste, ali teško da je on prorok ili da se takvim pokušava predstaviti.
Zadnja šansa, pošten čovjek, dobre namjere, ja mu želim uspjeh.
brezan

#968 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by brezan »

Komsic je dobar insan i sve to...
Ali mislim da je ovo pocetak kraja njegove politicke karijere. Polahko i on ispuhuje...
Danas se ne moze tek tako oformiti uspjesna stranka. Treba tu dosta logistike.
Northstar

#969 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Northstar »

Corto Maltese wrote:

Ne razumijem ...
A ko na nasoj politickoj sceni nije lazni prorok?
nosara

#970 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

nekavalaitrebatako wrote:Ma kakvo priželjkivanje da propadne ba... šta pobogu...

Problem je u tome što neće sasvim propasti. Opstat će dovoljno da ovo malo izmrvi, usitni i baci pod noge znamo već kome i kakvima.

Što ne mogu kad mi se inteligentni sugovornici prave budalama. Pitala sam nosaru da mi lijepo razloži taj scenario Željkove pobjede i šta bi to značilo za nas. Konkretan scenario. Koja tijela, koji program, na kojem prostoru, kako, kome? Ako to čujem, prva ću za dvije godine stići na biralište.
Neces, jer kad bude programa, naci ces nesto drugo...

Nisam ja Komsic da ti crtam sta ce bit i kad... Cekam, cekaj i ti... Ili nemoj, jebe mi se...
nosara

#971 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

brezan wrote:
Banksy wrote:
Opet stavljas sve u isti kos.

SDA je nacionalisticki koliko je SNSD socijaldemokratski.
Cuj to... :D
nekavalaitrebatako

#972 Re: Podrska Zeljku Komsicu

pemanapemani wrote:@nekavalaitrebatako

Većinu apstinenata ne zanima politika. Boli ih neka stvar ko je na vlasti, jer su ih u ovih 20 godina političke elite uvjerile da ne postoji taj neko ko BiH može izvući iz govana, da se prosto izrazim. SDP je svojom politikom u protekle dvije godine potvrdio navedeno i uzeo učešće u mentalnom zlostavljanju građana.
Uostalom, da su većina apstinenata nacionalisti „spavači“, ne bi se ljubitelji narcisoidnog Lagumdžije i džematile kleptomana iz SDA ovako uzbudili nakon potvrde da Komšić osniva stranku.

To sa Kraljevićem je obična floskula. Praktički je bio stavljen pred izbor Blaž Kraljević ili Mate Boban. Nakon toga je bio proglašen socijalistički nastrojenim ustašom :-) .

Niko ne očekuje čudo. Dovoljno je početi obračun sa kriminalom i očistiti ulice od smeća. OK, ne može na nivou države, može na nivou entiteta i kantona. Ljudi čekaju samo mali pomak, a ne jebena čuda, kule i gradove.
Ama...
Većinu apstinenata politika ne zanima dovoljno da izađu na izbore ako ZNAJU da njihovi sigurno pobjeđuju. Sav je vic u tome. Uostalom, eno statistika od prvih izbora naovamo. Lijepo vidiš kada je rasla izlaznost: kad su nacionalističke koncepcije bile ugrožene, kada baš i nije bilo 100% izvjesno da će troglava aždaha odnijeti pobjedu. E tada ti se naš apstinent budi, utegne kosti i ode glasat'. Da ne pobijede njihovi, burazeru.
Floskula ili ne, niko njega nije tjerao da bira između pomenute dvojice. Zašto bi, za ime Božije, morao birati? Glupost. Pošto je morao glumiti Hrvata dva mandata, iskopao je tog budalaša i pokušao se nametnuti kao njegova reinkarnacija. Kad je riječ o velikom dijelu etnički nehomogenog i lijevo orijentiranog glasačkog tijela, uspio je. Aferim. I ja znam da je to bila floskula, ali ne znam šta će mu biti sljedeća "floskula" kad, recimo, bude dva mandata glumio nekoga iz reda Ostalih. Ako nekada bude zastupao Srbe u Predsjedništvu, hoće li birati između Draže i Kalabića?
nosara

#973 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Northstar wrote:

Ne razumijem ...
Mislim da ima dobre namjere ali nece imati kapacitet da ih izvede jer ce protiv sebe imati ne samo SDAHDZSDSSBB i Dodikov SNSD nego i SDP kao najljuceg protivnika koji nece prezati da upotrijebi najprljavija sredstva da ga dezavuira.Posto se dosad pokazao previse emocionalnim a premalo racionalnim Zeljko nece izdrzati takve pritiske i odgovoriti racionalno na njih. I on ce kao svi ostali, ukoliko dobije podrsku 2014. godine morati koalirati sa HDZ-om na federalnom nivou ako nece da blokira drzavnu vlast, te sa SNSD-om ili SDS-om.Politicki sistem je takav.Alternativa je opozicija, a dugotrajni boravak u opoziciji te svede na nivo LDS-a.

To mmislim a duboko se nadam da ce njegova stranka biti uspjesna prica.
Otkud to...? Nije tacno...

Sto se drzavnog nivoa tice, o tom po tom... Tesko da su tu u pitanju koalicije...

Jos je prerano za ovakve spekulacije...
Banksy

#974 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Northstar wrote:
... duboko se nadam da ce njegova stranka biti uspjesna prica.
... samo to je važno.
nekavalaitrebatako

#975 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

nosara wrote:
nekavalaitrebatako wrote:Ma kakvo priželjkivanje da propadne ba... šta pobogu...

Neces, jer kad bude programa, naci ces nesto drugo...

Nisam ja Komsic da ti crtam sta ce bit i kad... Cekam, cekaj i ti... Ili nemoj, jebe mi se...
Ne pitam bolan njega šta kani. Pitam TEBE u šta se uzdaš, pa da se i ja imam čemu radovati. Šta tačno očekuješ od njega i njegove stranke? Kada, kako, gdje? Je li preteško pitanje?
A ne sumnjam da će nekakvog programa biti, to danas dobiješ na market.ba za 20 maraka.
Locked