Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
raoul duke

#951 Re: Za predane Životu

Post by raoul duke »

Image
bizet

#952 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Infidelity wrote:
bizet wrote:
malsal wrote:Puspas mene...
Napokon je civilizacija toliko napredovala da se moze zagovarat bezboznistvo bez straha od lomace ili vjesanja.
Makar kod nas...
ovo jos samo kratko vrijeme...ne brini
Ne kontam.. Pojasni
ako pitas mene...mislila sam na ovo vrijeme nacionalizma...na izgradjivanje nekakvog identiteta kod muslimana na ovim prostorima koji, po mom misljenju, vec sad ide na pogresnu stranu...jos malo pa cemo se izvinjavati sto postojimo i moliti za milost da nas ostave na zivotu...sve se nesto uvija u nekakav veo zrtve, kroz neku demokratiju i prava da budu sto jesu...niko to ne brani, svako moze biti musliman ko zeli, ali granice se pomijeraju, a to tako rade strucno i hinjski da se bojim da cemo se sutra probuditi i bice nam prezentiran izbor il' si musliman il' se pakuj odavde
mozda pretjerujem, nadam se...ja sam okruzena takvim ljudima koji uzivaju u svojoj slobodi da napokon budu muslimani...i meni je to drago, ali vecina nije u stranju pojmiti da ono sto oni danas rade nama je jako slicno onom sto je Titov rezim radio njima, mozda i teze...jbg ja jos uvijek zmirim na jedno oko i pokusavam sebe zavarati i ubijediti da ovdje nikada nece doci do tako drasticnih mjera...ali cinjenica je da na mnogim radnim mjestima su ljudima improvizirali sobe za klanjanje u pola radnog dana, da se vecina ne vrati na radno mjesto petkom poslije dzume, a dobija istu placu kao i ja npr...da se uvela vjeronauka u skole i vrtice (koliko znam za vrtice), da se istjerao Djed Mraz, da se Nova Godina vise ne slavi kao ranije, ali se zato Bajrami slave na mnogim mjestima na vrhunsko primitivnom nivou...a cijelo vrijeme samo kukaju i zale se kako nemaju prava, kako napokon i oni zasluzuju svojih 5 minuta...itd....ne da mi se zamarati veceras ovakvim temama...zabole me i na kraju mogu samo da zakljucim kako sama sebe povrjedjujem pateci za svojim narodom koji marsira u glupost...bolje zazmiriti jer ne vidim rjesenje niti izlaza, a nadati se da ce ipak stati na vrijeme...bitnija je domovina od vjere i boga, ako mene pitas...bitniji je sav narod koji ovdje danas zivi od bilo koje bogomolje...bitnije je molitve, ako si vec vjernik, uputiti za mir i spasenje cijelog naroda u BiH i da napokon prestanemo biti razdijeljeni...ali ovo su samo moje misli...a i nisam za horor prica veceras
aj, uzdravlje
bizet

#953 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, ne treba čovjek uvijek biti racionalan,ozbiljan i proračunat , treba nekad reći " Biće šta će biti" :)

'oćel ko sutlije Image :lol:
ma bice sta ce biti...a ja bi bas uzivala da sam uvijek proracunata i racionalna...mislim da bi mi zivot bio laksi

sutlija...napravi novu kad budemo dolazili u tvoj kraj :)

kolac od tikve :D
fatamorgana

#954 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
'oćel ko sutlije
pa nisam bolestan ..... :angry:
Great Cornholio

#955 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote:
'oćel ko sutlije
pa nisam bolestan ..... :angry:
Ovo je sutlijaš za zdrave, a kao što vidim svi ste ovdje takvi, jer nije bolesnom do priče :D

Ovo vas čeka kad dođete u moj kraj 8-) , ćurte zaboravite :x :lol:

Jah! puste želje :sad: :lol:

bizet

#956 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@Cornholio, kako god prokontam ti si haman sav sutlijas pohaliso...i onaj sto ces ga tek praviti :lol:

ma sta se ljutis za tikve bolan...ja sam pravila kolac od tikve...al' ko ni kod tebe, bujruma nema :razz:

malo sam razocarana ovim dernekom...dje meza, dje pice, ma hajd' sve to al' dje kolo :sad: :)
malsal

#957 Re: Za predane Životu

Post by malsal »

Infidelity wrote:
bizet wrote:
Napokon je civilizacija toliko napredovala da se moze zagovarat bezboznistvo bez straha od lomace ili vjesanja.
Makar kod nas...
Ne kontam.. Pojasni
--------------
Nista izuzetno dubokoumno, samo obzervacija - kroz vecinu istorije neka vrsta vjere je bila obavezan dio drustvenog zivota. Odprilike kao sada u Pakistanu, Saudiskoj Arabiji ili kod americkog predsjednika - jednostavno drustvo ocekuje da vjerujes u nekog boga da bi bio prohvacen clan drustva.
I kroz vecinu istorije, suprotna misljenja ili aktivan rad na smanjenju uticaja religije u drustvu tipa Dawkins ili Hitchens su bili nezamislivi. E vise nisu. Sve vise i vise ljudi uvidja suludost i idiotizam religija i dize svoj glas.
Dosta ljudi je doslo do toga da i ako vjeruju (posebno u kriscanstvu) onda vjeruju u neku svoju viziju boga i maltene se stide stvari poput starog testamenta ili nekih idiodskiji postulata svoje religije..sve je manje i manje nekriticnog prihvatanje religije, sto je pozitivan razvoj.

-------------------

Neko spomenu sposobnost samounistenja u vezi sa udaljivanjem od religije, kao da su maltene povezane.
Sposobnost samounistenja je logican proizvod tehnolsokog napredka, krvolocnih generala i idotskih politicara i nema veze sa religijom ili nedostatkom religije...
malsal

#958 Re: Za predane Životu

Post by malsal »

Infidelity wrote:
bizet wrote:
Makar kod nas...
Ne kontam.. Pojasni
-------
Sad kad sam kafu popio vidim da nisi uopste mene pito da pojasnim...sta je rec internet ovisnost, prvo kompujter pa onda kafa...
Great Cornholio

#959 Re: Za predane Životu

. ovdje je bilo puno gramatičkih grešaka :oops: :D
Last edited by Great Cornholio on 08/11/2012 15:53, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#960 Re: Za predane Životu

Great Cornholio wrote:
bizet wrote:@Cornholio, kako god prokontam ti si haman sav sutlijas pohaliso...i onaj sto ces ga tek praviti :lol:

ma sta se ljutis za tikve bolan...ja sam pravila kolac od tikve...al' ko ni kod tebe, bujruma nema :razz:

malo sam razocarana ovim dernekom...dje meza, dje pice, ma hajd' sve to al' dje kolo :sad: :)
Ko što kažu "Omer tuku donio, Omer tuku poj'o" :oops: :lol:

Ma ne ljutim se ba, nego svi na moje ćurte navalili, onaj @fata najgori :D :lol:

@malsal, ti napisa " Neko spomenu sposobnost samounistenja u vezi sa udaljivanjem od religije, kao da su maltene povezane.
Sposobnost samounistenja je logican proizvod tehnolsokog napredka, krvolocnih generala i idotskih politicara i nema veze sa religijom ili nedostatkom religije
... ", a ja konstatovah da smo da smo blizu samouništenju, bez obzira što više nema inkvizicije, što "crkve"više nemaju uticaj kakav su imale. Tako da si u pravu, religija i to što smo blizu samouništenju i nije nešto što je previše povezano.
Last edited by Great Cornholio on 08/11/2012 20:24, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#961 Re: Za predane Životu

malsal wrote: Sad kad sam kafu popio vidim da nisi uopste mene pito da pojasnim...sta je rec internet ovisnost, prvo kompujter pa onda kafa...
Ja to dvoje sastavim 8-) A ko biva samo žene mogu raditi dvije stvari istovremeno :D
bizet

#962 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:
malsal wrote: Sad kad sam kafu popio vidim da nisi uopste mene pito da pojasnim...sta je rec internet ovisnost, prvo kompujter pa onda kafa...
Ja to dvoje sastavim 8-) A ko biva samo žene mogu raditi dvije stvari istovremeno :D
ma bjezimo mi vama za bar plus jos dvije stvari istovremeno :lol:
bizet

#963 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@Cornholio, prvi put gledam kolo u kupacim (mogao si valan naci i neko obucenije misa mu)...prva stvar koju pomislih je, ovo je neka totalna perverzija...mozda se misli slegnu, no ja ukidoh, reko sto je taman za moje oci, taman je :)
Great Cornholio

#964 Re: Za predane Životu

bizet wrote: ma bjezimo mi vama za bar plus jos dvije stvari istovremeno :lol:
Pa nije džaba Bog, kad je stvorio čovjeka, rekao " Mogu ja i bolje", i onda stvorio ženu :)

Jest' da se ja ja s Njim u tome ne slažem, ja mislim da nit' ste vi bolje od nas, a nit' smo mi bolji od vas, niko ne valja :lol:
Great Cornholio

#965 Re: Za predane Životu

bizet wrote:@Cornholio, prvi put gledam kolo u kupacim (mogao si valan naci i neko obucenije misa mu)...prva stvar koju pomislih je, ovo je neka totalna perverzija...mozda se misli slegnu, no ja ukidoh, reko sto je taman za moje oci, taman je :)
Nije kulturno, što jest' , jest.
bizet

#966 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:
bizet wrote:@Cornholio, prvi put gledam kolo u kupacim (mogao si valan naci i neko obucenije misa mu)...prva stvar koju pomislih je, ovo je neka totalna perverzija...mozda se misli slegnu, no ja ukidoh, reko sto je taman za moje oci, taman je :)
Nije kulturno, što jest' , jest.
pa ukini ga bolan, sta te kosta...a ja cu naci neko bolje obuceno...vazi?
drug_profi

#967 Re: Za predane Životu

Post by drug_profi »

Great Cornholio wrote:
Pa nije džaba Bog, kad je stvorio čovjeka, rekao " Mogu ja i bolje", i onda stvorio ženu :)

Jest' da se ja ja s Njim u tome ne slažem, ja mislim da nit' ste vi bolje od nas, a nit' smo mi bolji od vas, niko ne valja :lol:
Kad smo vec kod toga:
bog stvorio muskarca i rece - dobro je.
pa onda napravi zenu, pa gleda - e jebiga, ti ces se morat sminkat....
:D
Great Cornholio

#968 Re: Za predane Životu

bizet wrote:
pa ukini ga bolan, sta te kosta...a ja cu naci neko bolje obuceno...vazi?
Ode kolo, hvala na lijepo upućenoj kritici :) Kad čovjek nešto, što je loše, ne može popraviti, makar to loše može izbjegavati, ne podržavati one koje rade loše, ne treba im pridavati pažnju, jer čak i negativna kritika takvima može biti reklama.
Great Cornholio

#969 Re: Za predane Životu

drugi profil wrote:
Great Cornholio wrote:
Pa nije džaba Bog, kad je stvorio muškarca, rekao " Mogu ja i bolje", i onda stvorio ženu :)

Kad smo vec kod toga:
Ja sam čuo da žene vole humoristične muškarce :D Samo se nemoj nikada šaliti na račun ženinin godina i kilograma, 'oće ošinut :cry: :run: :lol:
bizet

#970 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

drugi profil wrote: Kad smo vec kod toga:
vic nije los, ovako iz daljine :lol:
bizet

#971 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:

e pa ja se ovdje moram sloziti sa Bogom...mora neko i na njegovu stranu stati u ovakvoj situaciji :razz: :lol:
Great Cornholio

#972 Re: Za predane Životu

Eto tako, bio sam humorističan, ispunio sam još jednu "zaposvjest", koju sam sam ebi odredio 8-) :D

Sutra je petak, ide vikend, pa eto da vam poželim da ga lijepo provedete, i ja ću. Kompjuter "isčupajte iz zida" :-) :lol: , jer kažu da će biti lijepo vrijeme :)
bizet

#973 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

nego nadjoh kolo...rekoh da cu potraziti...naletih na ovu koreografiju koja mi se mnogo dopala...vidim da ima ista, starija izvedba, znaci prepisano je...ali nema veze, ne umanjuje ljepotu

Junuz Malovčić

#974 Re: Za predane Životu

Post by Junuz Malovčić »

. ovdje je bilo puno gramatičkih grešaka :oops: :D
bizet

#975 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:Eto tako, bio sam humorističan, ispunio sam još jednu "zaposvjest", koju sam sam ebi odredio 8-) :D

Sutra je petak, ide vikend, pa eto da vam poželim da ga lijepo provedete, i ja ću. Kompjuter "isčupajte iz zida" :-) :lol: , jer kažu da će biti lijepo vrijeme :)
hajde uzivaj kad ti je Bog dao :D
Post Reply