BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Comrad

#951 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

amoninan wrote:Treba uzeti u obzir i cjelokupno situaciju u zemlji, društvu. Posebno kod ostala dva nacionalna korpusa. Možda mu čak ni u familiji nisu blagonaklono gledali na njegov nastup za BiH. I ko zna šta... Momak je na kraju zaigrao, nije se ispalio ko Kuzmić npr... I ono što pruža an terenu ne ukazuje da igra preko nečeg. Pa i protiv Hrvatske je bio jako dobar. Nisam vidio da im se sklanjao u odbrani, štaviše.
Joj ovako kad izvade neki clanak iz naftalina i evo...vidi sta je rekao. Koga boli qrac sta je rekao. Je li igra za nas? Igra. Jok, jel on Ante trazi odmah sta da ga se diskredituje.

Moramo prestati s tim. Jer dok Ante igra, sigurno citava njegova familija i prijatelji prate i navijaju za BiH. Sto mozda ne bi bio slucaj da nije tu. Znam da je naopako i razumijem to, ali brate moramo nekako graditi drzavu. Ne mozemo odmah sve sasjeci u korjenu. Meni je dovoljno da se momak bori. Ljubljenje zastave i neka ulizivanja mi ne trebaju.

A garantujem vam da je slucajno uzeo zastavu poljubio je, bilo bi, aaa vidi ga ljubi zastavu, a vidi sta je izjavio - licemjer.

Malo nas je, al smo govna.
volta dzontra

#952 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by volta dzontra »

amoninan wrote:Treba uzeti u obzir i cjelokupno situaciju u zemlji, društvu. Posebno kod ostala dva nacionalna korpusa. Možda mu čak ni u familiji nisu blagonaklono gledali na njegov nastup za BiH. I ko zna šta... Momak je na kraju zaigrao, nije se ispalio ko Kuzmić npr... I ono što pruža an terenu ne ukazuje da igra preko nečeg. Pa i protiv Hrvatske je bio jako dobar. Nisam vidio da im se sklanjao u odbrani, štaviše.
Nije bolan tako strasno u nas...sad da se nesto poprijeko gleda na igranje za BIH...
Neki ne mogu jednostavno shvatiti nacin zivota u jugozapadnom dijelu drzave koji granici s RH.
Ljudi osjecaju pripadnost i zavicaju ali i narodu s obje stane granice i tako gledaju na reprezentacije RH u raznim sportovima. Nisu to reprezentacije RH u avnojevskim granicama nego su sirenacionalne. Odatle sila gastarbajterske djece u repkama.
Jednako tako ako netko igra za BIH i to je drugi dio identiteta i nije sad manje Hrvat od onoga koji igra za RH.
Comrad

#953 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ma ovo je sve biznis ionako. Svako ide za parama, boljim uslovima, napretku.

Tako da donekle, ali donekle i razumijem tu omladinu sto bjezi odavdje. Jbg, isto da meni ponude bil radio za Nokiu u Finskoj ili za u Biru u Bihaću?
Jokericious

#954 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Tako mu je dobar procenat jer mu nije toliko stalo hoce li pogoditi il nece. Normalno da ce jadni Djedovic koji se bori za svoju zemlju i kojem je vise stalo vise i da grijesi. Isto kao sto je na treningu lakse penal pogoditi nego u utakmici il slobodno na pocetku meca a ne na kraju.
hrastov žižak

#955 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

CollegeGunner wrote:Tako mu je dobar procenat jer mu nije toliko stalo hoce li pogoditi il nece. Normalno da ce jadni Djedovic koji se bori za svoju zemlju i kojem je vise stalo vise i da grijesi. Isto kao sto je na treningu lakse penal pogoditi nego u utakmici il slobodno na pocetku meca a ne na kraju.
Moj naklon gospodine. Svaka ti je ko iz musafa.
burek_in_space

#956 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by burek_in_space »

CollegeGunner wrote:Tako mu je dobar procenat jer mu nije toliko stalo hoce li pogoditi il nece. Normalno da ce jadni Djedovic koji se bori za svoju zemlju i kojem je vise stalo vise i da grijesi. Isto kao sto je na treningu lakse penal pogoditi nego u utakmici il slobodno na pocetku meca a ne na kraju.
Hajde zhivota ti, ne mlati praznu slamu sa ovim.
Jokericious

#957 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

hrastov zizak wrote:
Moj naklon gospodine. Svaka ti je ko iz musafa.
:mrgreen:
detroit-mercy

#958 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by detroit-mercy »

Jest al u k..cu :-), sta misli ko sve gleda utakmice reprezentacije :mrgreen: . A ljudi zive od kosarke i vjerovatno im nije svjedno hocel statirati na parketu ili ce bosti ko ludi :mrgreen: .
Ako nista, repka ti je dobra prilika da se predstavis potencijanim klubovima :skoljka: .
Tkd

#959 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Uvedite smajli koji plače od smijeha ! :D

Inače, pa nije tako loše kod nas. Hodaš u duks BiH i gledaš kako će se pojaviti "mračni" tipovi iz okolnih šuma da te biju :lol:

Šalim se ja malo(ustvari nisam ali et').

@CollegeGunner

A da razmjenimo msn , mislim da bi ja i ti mogli komunicirati do zore :D
volta dzontra

#960 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by volta dzontra »

KvaziExpert wrote:Znaci: patrioti out, dusmani in, i prvaci smo:mrgreen:
Ova je dobra skroz. Pa kad bi se svi Hrvati kosarkasi rodjeni u BIH i odrasli u BIH odazvali Aci Petrovicu samo
bi Mirza i Nihad mogli upast u prvu petorku a Bavke i Kikan bi mogli na klupu i to je to...dobro....najbolji igrac bi bio Mirza ali Bojan, Stanko i Zoki Planinic bi bili ostatak petorke....
Tkd

#961 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

volta dzontra wrote:
Ova je dobra skroz. Pa kad bi se svi Hrvati kosarkasi rodjeni u BIH i odrasli u BIH odazvali Aci Petrovicu samo
bi Mirza i Nihad mogli upast u prvu petorku a Bavke i Kikan bi mogli na klupu i to je to...dobro....najbolji igrac bi bio Mirza ali Bojan, Stanko i Zoki Planinic bi bili ostatak petorke....

Pa su nam redovne mušterije. Padaju kao što u mene "meza" zimus pada . :lol:
cyprus

#962 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Jel 100% da prolazimo na prvenstvo ako dobijemo Holanđane i Rumune?
Tkd

#963 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

cyprus wrote:Jel 100% da prolazimo na prvenstvo ako dobijemo Holanđane i Rumune?

Inš'Allah :)
volta dzontra

#964 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by volta dzontra »

Da je napraviti reprezentaciju mostarskog rodilista 82. godista do 89. godišta mogla bi proci cetvrtfinale Eurobasketa. :)
Barac-Teletovic-Bogdanovic-Gordic-Z.Planinic

Efes-Nets-Fener-Lottomatica-CSKA/Khimki) :)
Last edited by volta dzontra on 27/08/2012 23:45, edited 2 times in total.
volta dzontra

#965 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by volta dzontra »

Tkd wrote:
volta dzontra wrote:

Pa su nam redovne mušterije. Padaju kao što u mene "meza" zimus pada . :lol:
Hrvatska reprezentacija je u takvom stanju da se nije pristojno ni saliti s njom
Tkd

#966 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Mirza = Jablanica. Pa dobro, rođen je u Mostaru, no zna se na što mislim.

Ne šalim se ja sa susjedima. Volio sam ih prije gledati, kad se sjetim samo preokreta protiv Italije, uh, no Marković i Split se ne zaboravlja.

Poštujem ja svakog protivnika, ma ko god bio na suprotnojs trani našim momcima, no za BiH se navija.

Pada ako Bog da Latvija :bih:
mistek

#967 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by mistek »

cyprus wrote:Jel 100% da prolazimo na prvenstvo ako dobijemo Holanđane i Rumune?
Nije :D
Znači, dobijemo njih, a budemo poraženi od Gruzije i Latvije. Latvija i Gruzija isto mlate Holanđane i Rumune do kraja i mi završavamo 3. sa omjerom 5-3.
Rezultati budu toliko nakaradni da na krjau bivamo među 2 najlošije trećeplasirane i ispadamo. To podrazumijeva recimo:
Izrael mlati i Srbe i Crnogorce kući, Švedska/Azerbejdžan/Bugarska (2 od tih) uzimaju Njemce u preostalim utakmicama i ove slabije mlate, Mađari uzimaju Hrvate u gostima, Poljska Fince, te Česi uspjevaju dobiti još jednom Turke ili Talijane :D Da stvar bude gora po nas, dovoljno je da se 4. od ovog ispuni, uz naše poraze, i ispadamo. :D :D
Tkd

#968 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

To je teoritski moguće, no te ekipe nemaju Tom Cruisa, Bruce Willisa u ekipi da mogu sami protiv svih. Mission Impossible, i to doslovno :mrgreen:
PapeSusic

#969 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by PapeSusic »

Slazem se.
Comrad

#970 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ma treba svaku tekmu igrati na pobjedu. Pa pobogu ne igramo protiv amerike. I sa gruzijom i latvijom se mozemo nositi. Samo se ona onakva cetvrtina kao protiv gruzije ne smije ponoviti.

I Aco je rekao da pravimo nevjerovatne serije kad krenemo, to jeste tacno, ali isto tako olako i dopustamo te iste serije protivnicima. Treba malo i na to paziti, ako ti protivnik pravi 10-0, nije bas situacija da se zavrsava napad na 7-8 sekundi i to sa nekim nerezonskim sutevima. Protiv rumuna nam se to desavalo i onda ljudi sve brze i brze prave seriju. Mi osutamo nakon 5 sekunde, promasimo, oni pogode i tako nekoliko puta. Umjesto da smirimo igru, kad su oni vec u naletu.

Nego, ja imam osjecaj da bolje igramo u gostima, nego kuci. Tako da od ove dvije tekme u gostima dobijamo jednu 100%.

:bih: :bih: :bih:
It_is_a_Leclerc

#971 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Što se Mašića tiče, ja mislim da mi svi ovako generalno trebamo popustiti s tom nacionalnom retorikom. On je Hrvat, i situacija je takva da, kao i ogromna većina bh. Hrvata, on osjeća nešto i prema Hrvatskoj, i prema BiH. Momak je rekao da će razmisliti da li će igrati za BiH. Pa šta ?! Ima pravo razmisliti. On trenutno igra sjajno za BiH, i vidi se da daje sve od sebe, a mi nismo u situaciji da se odričemo igrača, pogotovo ne zbog "patriotskih" razloga.

Što se tiče prolaza našeg, kako Aco kaže, sa pobjedama protiv Rumunije i Holandije 100 % smo u Sloveniji. Koja crna Mađarska i Izrael protiv Srbije ?! Uglavnom, Aco je na današnjoj konferenciji rekao da imaju spremno "malo iznenađenje" za Latvijce, ali da neće govoriti o čemu se radi jer "internetom se sve može saznati". Vidjet ćemo šta je to.
Tkd

#972 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Što se Mašića tiče, ja mislim da mi svi ovako generalno trebamo popustiti s tom nacionalnom retorikom. On je Hrvat, i situacija je takva da, kao i ogromna većina bh. Hrvata, on osjeća nešto i prema Hrvatskoj, i prema BiH. Momak je rekao da će razmisliti da li će igrati za BiH. Pa šta ?! Ima pravo razmisliti. On trenutno igra sjajno za BiH, i vidi se da daje sve od sebe, a mi nismo u situaciji da se odričemo igrača, pogotovo ne zbog "patriotskih" razloga.

Što se tiče prolaza našeg, kako Aco kaže, sa pobjedama protiv Rumunije i Holandije 100 % smo u Sloveniji. Koja crna Mađarska i Izrael protiv Srbije ?! Uglavnom, Aco je na današnjoj konferenciji rekao da imaju spremno "malo iznenađenje" za Latvijce, ali da neće govoriti o čemu se radi jer "internetom se sve može saznati". Vidjet ćemo šta je to.
Bosanski Hrvat :D

Čekamo mi to Acino iznenađenje. Da li će to Jusuf početi u petorci ? :lol:
Kardelj01

#973 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Kardelj01 »

It_is_a_Leclerc wrote: Aco je na današnjoj konferenciji rekao da imaju spremno "malo iznenađenje" za Latvijce, ali da neće govoriti o čemu se radi jer "internetom se sve može saznati". Vidjet ćemo šta je to.
To je garant ovo što igrači svaki dan gube dokumente, pa trzaju Latvijce da neće moći igrati... :D

Vjerovatno spremaju i Teletovića da nešto izgubi do tekme...
amoninan

#974 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

volta dzontra wrote:
Nije bolan tako strasno u nas...sad da se nesto poprijeko gleda na igranje za BIH...
Neki ne mogu jednostavno shvatiti nacin zivota u jugozapadnom dijelu drzave koji granici s RH.
Ljudi osjecaju pripadnost i zavicaju ali i narodu s obje stane granice i tako gledaju na reprezentacije RH u raznim sportovima. Nisu to reprezentacije RH u avnojevskim granicama nego su sirenacionalne. Odatle sila gastarbajterske djece u repkama.
Jednako tako ako netko igra za BIH i to je drugi dio identiteta i nije sad manje Hrvat od onoga koji igra za RH.
Ma navedoh samo primjer, jer iam i takvih slučajeva. Imaš evo malog Salića, koji je haman sve ozbiljno o košarci naučio u sarajevskom Sparsu, al mu ćaća neće da čuje da igra za BiH. Mada, u ovom slučaju ne mora to biti razlog. Možda je nešto treće. Nije ni bitno na kraju. Želio sam samo da stvari malo stavimo u širi kontekst, a ne odmah na vješala.

Naš KS je godinama u ambisu bio. Kvalitetnije su radilo u Luksemburgu nego u KSBiH. Gomila propusta je napravljena kad je riječ o igračima koji danas brane boje naših susjeda. Ne igraju tu samo nekakvi etno-nacionalni faktori ulogu. Bogdanović npr, kako čujem je bio voljan da igra za nas, ali od naših niko nije makao prstom. Ista stvar je i sa Preldžićem i masom drugih. Mi čak jedno vrijeme nismo ni imali juniorsku repku, a za mladog igrača je od vitalne važnosti da što više igra u što jačoj konkurenciji - A divizija. Dajte ba, malo realnosti, nije sve bilo do tih igrača, malo više je do nas odnosno KSBiH.
Baltazar_khan

#975 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Baltazar_khan »

nešto kontam... ne sumnjam u plasman naših na eurobasket... i taman imamo priliku bodriti naše tamo, blizu je slovenija. očekujem povoljne aranžmane naših turističkih agencija.
Locked