Novinarska (ne)pismenost
Moderator: anex
-
vrbas1979
#952 Re: Novinarska (ne)pismenost
Evo kao nešto su ispravili, ali i dalje je greška prisutna:heartbeat100 wrote:Mora da je prala tepihe dok je ovo pisala

- JThomas
#953 Re: Novinarska (ne)pismenost
http://www.klix.ba/sport/nogomet/transp ... /131002014
pa nađi prevodioca, nađi nekoga ko zna bolje, jebote patak šta je ovo...

pa nađi prevodioca, nađi nekoga ko zna bolje, jebote patak šta je ovo...
- kako to
#954 Re: Novinarska (ne)pismenost
Jos je jaci komentator sinoc na pregledu ... kaze padobranac se zakacio, kao neki neuspjesan pokusaj nekog performansaJThomas wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/transp ... /131002014
pa nađi prevodioca, nađi nekoga ko zna bolje, jebote patak šta je ovo...![]()
-
Halima
#955 Re: Novinarska (ne)pismenost
A prijevodi? Reklo bi se da je google translate:
Georgina Wilkin nije ništa jela danima i opsjećala je vrtoglavicu zbog koje se umalo onesvijestila u podzemnoj željeznici u Londonu kada je išla da posjeti svog agenta.
Po dolasku, međutim, agent je bio oduševljen. Čim je vidio 16-godišnjakinju koliko ja mršava, rekao je: "Georgina, šta god da radite, nastavite."
Pritisak
Nažalost, ona je njegove riječi uzela k srcu i sljedećih sedam godina provela boreći se s anoreksijom. Postala je opasno pothranjena da su joj srce i bubrezi počeli otkazivati. Ipak, nekako je preživjela i sada se obrušila na modeling industriju te otkriva kako izgleda taj život koji ju je skoro ubio, piše Daily Mail.
"Svako bi trebao znati pod kakvim pritiskom su modeli", kaže danas 23-godišnja djevojka koja insistira na tome da je jedini način da se modeli spriječe u pothranjivanju da potrošači bojkotiraju naljepnice koje zapošljavaju djevojke manje od veličine 36. (bojkotujte naljepnice!! prim.Halima)
...
"Prilikom prve posjete agenciji tretirali su me kao sljedeću Kate Moss, govoreći: 'O, Bože ti si tako jedinstvena, tako smo uzbuđeni što ste došli kod nas. Ko vas je skautirao? ...
U ljeto 2007. primljena je u bolnicu gdje joj je dijagnosticirana anoreksija. Tamo je provela idućih pet mjeseci na liječenju.
...
"Nisu mi objasnili zbog čega, ali ja sam bila uvjerena da je zbog toga što nisam bila dovoljno tanka. Često su mi agenti govorili da bi bila još bolja, ako bi bila manja i da imam potencijala."
...
Avet anoreksije i dalje je proganja do te mjere da je prošle godine opet postala tako opasno pothranjena da je ponovo primljena u manastir ((??)). Osim što se morala prisilno hraniti i primati savjete, prepisani su joj antidepresivi i anti-anksiozni lijekove kako bi se izborila s bolešću.
"Osjećam se vrlo sretnom da sam preživjela i ljuti me kada vidim slike modela za koje znam da su ozbiljno bolesni zbog poremećaja prehrane. Većina visoke modnih brendova koriste anoreksične djevojke u svojim kampanjama, a jedini način da to prestane je da prestanemo kupovati njihove proizvode."
Georgina Wilkin nije ništa jela danima i opsjećala je vrtoglavicu zbog koje se umalo onesvijestila u podzemnoj željeznici u Londonu kada je išla da posjeti svog agenta.
Po dolasku, međutim, agent je bio oduševljen. Čim je vidio 16-godišnjakinju koliko ja mršava, rekao je: "Georgina, šta god da radite, nastavite."
Pritisak
Nažalost, ona je njegove riječi uzela k srcu i sljedećih sedam godina provela boreći se s anoreksijom. Postala je opasno pothranjena da su joj srce i bubrezi počeli otkazivati. Ipak, nekako je preživjela i sada se obrušila na modeling industriju te otkriva kako izgleda taj život koji ju je skoro ubio, piše Daily Mail.
"Svako bi trebao znati pod kakvim pritiskom su modeli", kaže danas 23-godišnja djevojka koja insistira na tome da je jedini način da se modeli spriječe u pothranjivanju da potrošači bojkotiraju naljepnice koje zapošljavaju djevojke manje od veličine 36. (bojkotujte naljepnice!! prim.Halima)
...
"Prilikom prve posjete agenciji tretirali su me kao sljedeću Kate Moss, govoreći: 'O, Bože ti si tako jedinstvena, tako smo uzbuđeni što ste došli kod nas. Ko vas je skautirao? ...
U ljeto 2007. primljena je u bolnicu gdje joj je dijagnosticirana anoreksija. Tamo je provela idućih pet mjeseci na liječenju.
...
"Nisu mi objasnili zbog čega, ali ja sam bila uvjerena da je zbog toga što nisam bila dovoljno tanka. Često su mi agenti govorili da bi bila još bolja, ako bi bila manja i da imam potencijala."
...
Avet anoreksije i dalje je proganja do te mjere da je prošle godine opet postala tako opasno pothranjena da je ponovo primljena u manastir ((??)). Osim što se morala prisilno hraniti i primati savjete, prepisani su joj antidepresivi i anti-anksiozni lijekove kako bi se izborila s bolešću.
"Osjećam se vrlo sretnom da sam preživjela i ljuti me kada vidim slike modela za koje znam da su ozbiljno bolesni zbog poremećaja prehrane. Većina visoke modnih brendova koriste anoreksične djevojke u svojim kampanjama, a jedini način da to prestane je da prestanemo kupovati njihove proizvode."
- JThomas
#956 Re: Novinarska (ne)pismenost
ti ih baš doziraš, jedan post godišnje

- MOSALJOZE
#957 Re: Novinarska (ne)pismenost
JThomas wrote:ti ih baš doziraš, jedan post godišnje![]()
- Logovan
#958 Re: Novinarska (ne)pismenost
JThomas wrote:ti ih baš doziraš, jedan post godišnje![]()
-
brucos7
- karanana
#960 Re: Novinarska (ne)pismenost

sportska redakcija klix.ba.
ne samo da rade copy/paste nekvalitetnih tekstova i glupih prica, nego ne provjeravaju niti osnovne stvari prije nego kliknu paste na svoju stranicu.
-
rudy81
#961 Re: Novinarska (ne)pismenost
Zemljo otvori se
Dnevnik TV1 prije par trenutaka:
Umrla je Jovanka Broz, supruga nekadasnjeg predsjednika SAVEZNE federativne republike jugoslavije
Kladim se da je imala sfrj u tekstu
Umrla je Jovanka Broz, supruga nekadasnjeg predsjednika SAVEZNE federativne republike jugoslavije
-
StupskaBitanga
#962 Re: Novinarska (ne)pismenost
Ajla jel?
-
VjecitiStudent
#963 Re: Novinarska (ne)pismenost
Wildlife je 'divlji život'Fenomenalno: Ovo su najbolje fotografije divljeg života 2013.
http://www.oslobodjenje.ba/lifestyle/ku ... ivota-2013
-
rudy81
#964 Re: Novinarska (ne)pismenost
Ajla je ona plava? Nije ta, neka crna s naocalama... nije ni DelicStupskaBitanga wrote:Ajla jel?
-
StupskaBitanga
#965 Re: Novinarska (ne)pismenost
znam
Armina Sadiković
Armina Sadiković
- MOSALJOZE
#966 Re: Novinarska (ne)pismenost
Bit će to težak i kompliciran meč. Vjerujem da ćemo uspjeti pobijediti snažnu reprezentaciju Francuske. Ja želim svojim trofejima dodati i 'Zlatnu loptu', a ne mogu je osvojiti bez odlaska na SP", odgovorio je Ribery.
Ribery će sam svoju repku da pobijedi
Ribery će sam svoju repku da pobijedi
- uglavnomja
#967 Re: Novinarska (ne)pismenost
Rukometna reprezentacija BiH pobjedom je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2015. Večeras su naši rukometaši u Tallinu savladali selekciju Estonije rezultatom 29:26.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izabranici Dragana Markovića prvo poluvrijeme su odigrali odlično. Prve minute utakmice igrale su se gol za golom. U sedmoj minuti naši momci su imali dva gola prednosti, no nezgodni Estonci uspijevaju ponovno izjednačiti.
Ipak, naši su u nastavku uspjeli napraviti mini-seriju i prvi put poveli s tri gola razlike. U nastavku su nastavili u snažnom ritmu, iako se ni Estonci nisu predavali, ali prvo poluvrijeme je završeno u našu korist. Bilo je 13:18.
U drugom dijelu susreta, bh. rukometaši su napravili nekoliko tehničkih grešaka pa su Estonci uspjeli smanjiti zaostatak. U 52. minuti je bilo 52:55.
klix
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izabranici Dragana Markovića prvo poluvrijeme su odigrali odlično. Prve minute utakmice igrale su se gol za golom. U sedmoj minuti naši momci su imali dva gola prednosti, no nezgodni Estonci uspijevaju ponovno izjednačiti.
Ipak, naši su u nastavku uspjeli napraviti mini-seriju i prvi put poveli s tri gola razlike. U nastavku su nastavili u snažnom ritmu, iako se ni Estonci nisu predavali, ali prvo poluvrijeme je završeno u našu korist. Bilo je 13:18.
U drugom dijelu susreta, bh. rukometaši su napravili nekoliko tehničkih grešaka pa su Estonci uspjeli smanjiti zaostatak. U 52. minuti je bilo 52:55.
klix
-
rudy81
#968 Re: Novinarska (ne)pismenost
Na Face TV neka emisija, gost Alban Ukaj, potpisan kao Alvan Ukan

-
Nero Histrion
#969 Re: Novinarska (ne)pismenost
rudy81 wrote:Zemljo otvori se
Umrla je Jovanka Broz, supruga nekadasnjeg predsjednika SAVEZNE federativne republike jugoslavije![]()
Ha ha ha, cuo sam i ja ovo. Mlada je voditeljka, nije se valjda ucilo u skoli kako se izgovara SFRJ
- Havatar
- seln
#971 Re: Novinarska (ne)pismenost
Avaz saznaje: bosanska policija incestuozna!!
Policajci ljubili sestre i dirali ih po nogama
-
heartbeat100
#972 Re: Novinarska (ne)pismenost
Ne stigoh da napravim printscreen jer su sad prepravili, ali sinoc ne mogadoh satima doci od šoka. Ljudi su "white supremacy" preveli kao "bijeli supermačist"!!!!!!!! OMG!
Koliko moras biti glup, neobrazovan, nepismen, nenačitan i šta sve ne da to uradis?! I WTF znači supermačist
....
Ovo nije tek obični propust, ovo je zastrašujuće kakvi ljudi rade u medijima i navodno nas informiraju! Jos sam u soku
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ameri ... /131119080
Koliko moras biti glup, neobrazovan, nepismen, nenačitan i šta sve ne da to uradis?! I WTF znači supermačist
Ovo nije tek obični propust, ovo je zastrašujuće kakvi ljudi rade u medijima i navodno nas informiraju! Jos sam u soku
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ameri ... /131119080
- Pooll
#973 Re: Novinarska (ne)pismenost
Klixova matematika

- Logovan
#974 Re: Novinarska (ne)pismenost
Čestitke matematičaru.
- pozegina
#975 Re: Novinarska (ne)pismenost
skromni doprinos, avazovi sportisti od neki dan kažu Jakupović odbio Sliškovićev poziv "sredinom prošlog stoljeća"