Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Gost1515

#951 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Pa eto izostavićemo to koliko sam ja platio i kada, ali evo poređenje sa pika:

Code: Select all

http://www.pik.ba/?trazilica=&brand=&stanje=2&kategorija=18&id=1&id=1&id=1&v_b=p%7C22500&v_m=9&godiste_min=2002&godiste_max=2002&od=&do=&kanton=&kilometra-a_min=&kilometra-a_max=&gorivo_select=Dizel&x=54&y=24

http://www.pik.ba/?trazilica=&brand=&stanje=2&kategorija=18&id=1&id=1&id=1&v_b=p%7C20700&v_m=14&godiste_min=2002&godiste_max=2002&od=&do=&kanton=&kilometra-a_min=&kilometra-a_max=&gorivo_select=Dizel&x=60&y=34
citroen xm

#952 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote: Jel ti ili tata?
A jel te to baš toliko zanima pa ne možeš ni noćima da spavaš dok ne dobiješ odgovor? I kakve to uopšte veze ima kada ja ta dva auta vozim svaki dan, održavam, točim gorivo, plaćam registraciju? Ispade samo ti mjerodavan u ocjenjivanju svega i svačega vodeći se time što voziš zamisli svemirski brod zvani škoda Oktavija. :lol:
Maystor wrote:citroen xm, svojim glupavim komentarima o zaprežnim kolima si pokazao na kojem si nivou kada su auta u pitanju. Ta zaprežna kola su najcjenjenija prijevozna sredstva na planeti, dok marke koje ti zastupaš postaju ugrožena vrsta na automobilskom tržištu.

Ako ima još iko na ovoj temi kome se diskutuje o samom golfu 7, a ne ličnim kompleksima, evo najnoviji review:

http://www.whatcar.com/car-news/new-201 ... iew/264031

Ugledni engleski časopis whatcar mu je dao maksimalnih pet zvjezdica, što se rijetko dešava u njihovim testovima.
Ovim si sam sebi iskopao rupu i propao u nju. Ja ne mogu da vjerujem kakve sve izjave ljudi daju na ovom forumu. Al neka. Meni baš interesantno čitati svašta. :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#953 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Ne znam koji im đavo trebao sa ovim spanerima. Mislim ono,ne smiju im se ljudi samo ovdje na forumu,nego ih peru kroz tri vode svugdje.
Mogli su umjesto spanera,oprugu srezati za pola kruga,krug i niko ne bi ni vidio razliku :lol: :lol: :lol:
Maystor

#954 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

citroen xm wrote:
Maystor wrote:citroen xm, svojim glupavim komentarima o zaprežnim kolima si pokazao na kojem si nivou kada su auta u pitanju. Ta zaprežna kola su najcjenjenija prijevozna sredstva na planeti, dok marke koje ti zastupaš postaju ugrožena vrsta na automobilskom tržištu.

Ako ima još iko na ovoj temi kome se diskutuje o samom golfu 7, a ne ličnim kompleksima, evo najnoviji review:

http://www.whatcar.com/car-news/new-201 ... iew/264031

Ugledni engleski časopis whatcar mu je dao maksimalnih pet zvjezdica, što se rijetko dešava u njihovim testovima.
Ovim si sam sebi iskopao rupu i propao u nju. Ja ne mogu da vjerujem kakve sve izjave ljudi daju na ovom forumu. Al neka. Meni baš interesantno čitati svašta. :lol:
Ti kao ekonomista nemaš znanja da pričaš o automobilskom inžinjeringu i to je kristalno jasno, ali mi nije jasno kako si toliki laik i kao ekonomista. Tvrdim i ponavljam ono što sam rekao, a ti citirao, a neka svako ko ovo čita procijeni ko je ovdje stručan a ko se bruka.
basicm

#955 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by basicm »

U kojem septembru dolazi novi Golf? hajmo na neku novu temu, ove se nakupilo.
citroen xm

#956 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

mali_milojica wrote:Ne znam koji im đavo trebao sa ovim spanerima. Mislim ono,ne smiju im se ljudi samo ovdje na forumu,nego ih peru kroz tri vode svugdje.
Mogli su umjesto spanera,oprugu srezati za pola kruga,krug i niko ne bi ni vidio razliku :lol: :lol: :lol:

Pa ovako je lakše. A i španeri jeftini, pretpostavljam da će uskoro biti u svakom bolje snadbjevenom granapu. Za original njemačke će se ipak morati protegnuti do ovlaštenog servisa. :lol:
Maystor

#957 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Gost1515 wrote:Pa eto izostavićemo to koliko sam ja platio i kada, ali evo poređenje sa pika:

http://www.pik.ba/?trazilica=&brand=&stanje=2&kategorija=18&id=1&id=1&id=1&v_b=p%7C22500&v_m=9&godiste_min=2002&godiste_max=2002&od=&do=&kanton=&kilometra-a_min=&kilometra-a_max=&gorivo_select=Dizel&x=54&y=24

http://www.pik.ba/?trazilica=&brand=&stanje=2&kategorija=18&id=1&id=1&id=1&v_b=p%7C20700&v_m=14&godiste_min=2002&godiste_max=2002&od=&do=&kanton=&kilometra-a_min=&kilometra-a_max=&gorivo_select=Dizel&x=60&y=34
Haha, ovo je strašno. Fakat nisam ni ja znao da je ovolika razlika. Ispada da ta francuska auta ama baš ničemu ne vrijede.
citroen xm

#958 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Maystor wrote:
Ti kao ekonomista nemaš znanja da pričaš o automobilskom inžinjeringu i to je kristalno jasno, ali mi nije jasno kako si toliki laik i kao ekonomista. Tvrdim i ponavljam ono što sam rekao, a ti citirao, a neka svako ko ovo čita procijeni ko je ovdje stručan a ko se bruka.
Bravo, ako sam ekonomista to znači da ne trebam biti upoćen ni u šta više sem u ekonomiju. Valjda kao ekonomista ne smijem znati ni sijalicu promjeniti. :-)
Maystor

#959 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

citroen xm wrote: Bravo, ako sam ekonomista to znači da ne trebam biti upoćen ni u šta više sem u ekonomiju. Valjda kao ekonomista ne smijem znati ni sijalicu promjeniti. :-)
Ti sam ne znaš šta hoćeš. Nekada se predstvaljaš za upućenog u auta, pokušavaš biti diskutant na nivou, očitaš Goranu bukvicu, a onda par postova poslije izvališ glupost i spustiš se na nivo debelo ispod Goranovog. Odluči se već jednom, hoćeš li da pričamo o autima ozbiljno ili da pravimo zajebanciju od ovoga (što u stvari već jeste).
goran16v

#960 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Maystor wrote:
citroen xm wrote: Bravo, ako sam ekonomista to znači da ne trebam biti upoćen ni u šta više sem u ekonomiju. Valjda kao ekonomista ne smijem znati ni sijalicu promjeniti. :-)
Ti sam ne znaš šta hoćeš. Nekada se predstvaljaš za upućenog u auta, pokušavaš biti diskutant na nivou, očitaš Goranu bukvicu, a onda par postova poslije izvališ glupost i spustiš se na nivo debelo ispod Goranovog. Odluči se već jednom, hoćeš li da pričamo o autima ozbiljno ili da pravimo zajebanciju od ovoga (što u stvari već jeste).
On se me moze spustiti na nivo ispod Goranovog, on bi eventualno zelio da se popenje na Goranov nivo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#961 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

:lol: :lol: :lol:
Jesmo skromni.
Bakir1

#962 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

gorane da te spanerima ne budu spustali :D
zagevindavanje :D
tf2_spy

#963 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tf2_spy »

ima li na ovim temama o autima iko normalan? neko ko zna komunicirat na datu temu bez ispoljavanja svih mogućih kompleksa, frustracija i "moj je tata jači od tvog" stavova? tačno mi se gadi otvorit temu o autima, već unaprijed znam kako i u šta će se razvit...
drndalo

#964 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Imam ja normalan...! :cry:
Gost1515

#965 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

drndalo wrote:Imam ja normalan...! :cry:
jel i dalje smatraš kako su španeri postavljeni na temu kao dobronamjeran vic? :)
drndalo

#966 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Slusaj, ja sam ti rekao da ja smatram tako, mozda sam ja idealista, a ti duvas na hladno... Ali po meni je to pitanje percepcije, niko ti ga ne moze suknut', ako se ti ne nalazis u tome, kontas ? Samo pokretac zna zasto je to inicijano stavio, ozbiljno ili kao salu, ali s obzirom kako se neki od vas pale, potpuno mu je uspio vic... Ja znam da sam ja repetirao tu sliku svaki put kad bi neko od vas posebno zapjenio braneci ih, jer to NIJE NORMALNO I UOBICAJENO... Pa je time vrijedilo slikanja, a sto po svaku cijenu pokusavaju odbraniti neodbranjivo, do njih je...

Ja ti rekoh, volim BMW najvise od svih serijskih proizvodjaca, ali mi nije iz oka ispao, i da su njih uhvatili sa ovakvim natezacima, ja bih se prvi smijao i pravio viceve od toga, ali to sam ja...
Gost1515

#967 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

drndalo wrote:Slusaj, ja sam ti rekao da ja smatram tako, mozda sam ja idealista, a ti duvas na hladno... Ali po meni je to pitanje percepcije, niko ti ga ne moze suknut', ako se ti ne nalazis u tome, kontas ? Samo pokretac zna zasto je to inicijano stavio, ozbiljno ili kao salu, ali s obzirom kako se neki od vas pale, potpuno mu je uspio vic... Ja znam da sam ja repetirao tu sliku svaki put kad bi neko od vas posebno zapjenio braneci ih, jer to NIJE NORMALNO I UOBICAJENO... Pa je time vrijedilo slikanja, a sto po svaku cijenu pokusavaju odbraniti neodbranjivo, do njih je...

Ja ti rekoh, volim BMW najvise od svih serijskih proizvodjaca, ali mi nije iz oka ispao, i da su njih uhvatili sa ovakvim natezacima, ja bih se prvi smijao i pravio viceve od toga, ali to sam ja...
ne pjenim ja niti branim nekog posebno ... više je to reakcija na gluposti, nešto kao prirodni refleks na gluposti... :D
Gost1515

#968 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

i btw kad smo već kod provala na prezentacijama ... ima i bolja, ali slučajno ;) su eto zanimljiviji španeri ...

http://jalopnik.com/5874891/embarrassed ... in-detroit
romeomoraprezivjeti

#969 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by romeomoraprezivjeti »

[quote="Gost1515"]i btw kad smo već kod provala na prezentacijama ... ima i bolja, ali slučajno ;) su eto zanimljiviji španeri ...

http://jalopnik.com/5874891/embarrassed ... in-detroit[/quo

Ovo se ne moze porediti sa spanerima,.. ;-) :mrgreen:
citroen xm

#970 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Maystor wrote: Ti sam ne znaš šta hoćeš. Nekada se predstvaljaš za upućenog u auta, pokušavaš biti diskutant na nivou, očitaš Goranu bukvicu, a onda par postova poslije izvališ glupost i spustiš se na nivo debelo ispod Goranovog. Odluči se već jednom, hoćeš li da pričamo o autima ozbiljno ili da pravimo zajebanciju od ovoga (što u stvari već jeste).
Ja želim da pričam normalno i ozbiljno o autima, ali nisam od onih koji samo ćute i posmatraju kako neko iznosi neistine i kako forsira samo jedno a srozava drugo bez ikakvog osnova.
goran16v wrote: On se me moze spustiti na nivo ispod Goranovog, on bi eventualno zelio da se popenje na Goranov nivo.
Kažu ljudi: "Hvali se kad nema ko da te hvali". Evo ja ću te pohvaliti da se osjećaš fino. Ti si moj idol i ja na sve moguće načine pokušavam da dostignem tvoj nivo, mada nisam siguran da bi to i Tesli pošlo za rukom da je sada među živima.
drndalo

#971 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Gost1515 wrote:i btw kad smo već kod provala na prezentacijama ... ima i bolja, ali slučajno ;) su eto zanimljiviji španeri ...

http://jalopnik.com/5874891/embarrassed ... in-detroit
Mozda je ovo zanimljivo potencijalno Amerikancima, jer se broj prodanih Lincolna u Evropi vjerovatno mjeri brojem novih putnickih Fiata prodanih u BiH preko AutoCommerca... Sto se "normalnog" dijela svjetskog trzista tice, Golf 7 sa spanerima je puno zanimljivija stvar... Sta mislis zasto ?
Šunj

#972 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Šunj »

http://www.autozeitung.de/auto-fahrberi ... n?page=0,0

VW GOLF 1.4 TSI 2013: FAHRBERICHT ZUM DREITÜRER MIT ZYLINDERABSCHALTUNG

TECHNIK

VW Golf 1.4 TSI BlueMotion Technology
Motor 4-Zyl., 4-Vent., Turbo, Direkteinspr., Zylinderabschaltung
Nockenwellenantrieb Zahnriemen
Hubraum 1395 cm³
Leistung 103 kW / 140 PS bei 4500 / min
Max. Drehmoment 250 Nm bei 1500 - 3500 /min
Getriebe 7-Gang, Doppelkupplungsgetriebe
Antrieb Vorderrad
Fahrwerk v.: McPherson-Federbeine, Querlenker, Stabilisator; h.: Mehrfachlenkerachse, Federn, Dämpfer, Stabilisator; ESP
Bremsen vorne: innenbel. Scheiben, hinten: Scheiben; ABS, Bremsassistent
Bereifung rundum: 205/55 R 16
Felgen rundum: 6,5 x 16
L/B/H 4255 / 1790 / 1452 mm
Radstand 2637 mm
Leergewicht / Zuladung 1213 kg / 587 kg
Anhängelast, gebr./ungebr. 1500 kg / 640 kg
Kofferraumvol. 380 – 1270 l
Abgasnorm Euro 5
Typklassen k.A.
FAHRLEISTUNG /
VERBRAUCH

0-100 km/h 8,4 s
Höchstgeschwindigkeit 212 km/h
EU-Verbrauch 4,7 l SP/100 km
CO2-Ausstoß 116 g/km
KOSTEN
Grundpreis 24.350 Euro
citroen xm

#973 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Je li moguće da mu je ovolika cijena? :shock: :run:
drndalo

#974 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Dobro, da bismo mogli porediti cijene, trebalo bi imati cijenu sadasnjeg usporedivog modela... Ovako samo lupamo... Cijene se formiraju lokalno, u skladu sa trzistem, konkurencijom, itd...
Šunj

#975 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Šunj »

citroen xm wrote:Je li moguće da mu je ovolika cijena? :shock: :run:
To je cijena u Njemackoj! :x
Post Reply