Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#94926 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Raigor Stonehoof wrote:Meni vala nije.

Mozda, u nekoj drugoj ligi, pod nekim drugim uslovima, on i moze napraviti nesto. Za nasu ligu, Kodro je los trener. Nesto slicno ko onaj Kostic kod hanumica.
Do igraca je.

Meni je najvise zao njega i Jarnija.

Dva fudbalski skolovana trenera koji su imali debile za igrace tj u glavi. Kodro je igracima davao USBove npr golmanima snimke penala i slicno, oni se na kafama smijali tipa cuj da gledam snimak i da ucim zanat. Zato je Radovac i propao, lik isao na shishu umjesto da studira taktiku kada ga je na desnu stranu prebacivao i objasnjavao sto je to radio

Kao sto rekoh, za ove lige moras biti krkan/namazan malo tipa Osim. Kafanska je ovo liga, zeljeli ljudi to priznati ili ne.
Raigor Stonehoof

#94927 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Pa zato i kazem, za ovu ligu je los trener, nebitno do koga je. On onakav ovdje ne moze napraviti uspjeh, i zato je otkaz bio dobar potez.

A to za USBove i kafe i taktike... iz zlatnog doba mahalanja :D jesil to sjedio s njima pa slusao sta pricaju? Mislio sam da smo prerasli takve price.
Leopard_SA

#94928 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

todd_smith wrote:
Do igraca je.

Meni je najvise zao njega i Jarnija.

Dva fudbalski skolovana trenera koji su imali debile za igrace tj u glavi. Kodro je igracima davao USBove npr golmanima snimke penala i slicno, oni se na kafama smijali tipa cuj da gledam snimak i da ucim zanat. Zato je Radovac i propao, lik isao na shishu umjesto da studira taktiku kada ga je na desnu stranu prebacivao i objasnjavao sto je to radio

Kao sto rekoh, za ove lige moras biti krkan/namazan malo tipa Osim. Kafanska je ovo liga, zeljeli ljudi to priznati ili ne.
Bas zato sto igramo u “kafanskoj” ligi imamo priliku. Imamo akademiju i dosta mladih igraca koji ipak gledaju na trenera kao na autoritet.
Taj slucaj sa USB je samo pokazao koliko su stariji igraci kod nas neozbiljni, ali sada kad imamo dosta mladih igraca u timu, imamo i priliku da dovedemo skolovanog trenera sa kojim cemo ABd dominirati u prvenstvu i napraviti iskorak u Europi
todd_smith

#94929 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Raigor Stonehoof wrote:Pa zato i kazem, za ovu ligu je los trener, nebitno do koga je. On onakav ovdje ne moze napraviti uspjeh, i zato je otkaz bio dobar potez.

A to za USBove i kafe i taktike... iz zlatnog doba mahalanja :D jesil to sjedio s njima pa slusao sta pricaju? Mislio sam da smo prerasli takve price.
Jesam. To je iz usta Dejana Bandovica bilo.
Grean

#94930 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Sablic je bio dobar u Sirokom a dao je otkaz u Sherifu.

Ne znam, mislim da ce tesko naci razlog da ne produze Husrefu nakon titule. Ocekujem da ce ostati jos godinu ali cisto sumnjam da ce ostati duze od toga.

Klub bi prije svega trebao rasteretiti a-tim pokretanjem b- tima za mlade igrace. Husref je trener koji koristi 14-15 igraca kroz sezonu, kao i ostali treneri Premijer lige.
al-em

#94931 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Sliver wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Sretan rođendan

@Lesko, pitaru stari, predratni! :D
:thumbup: Spridruzujem se na cestitkama
:*
Logovan

#94932 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

HORDE :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Maharadza

#94933 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

U PETAK SVI NA KOŠEVO, IGRA SARAJ'VO!
Logovan

#94935 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

SVI, SVI, SVI!!!

SVI NA KOŠEVO!!!
gospodin Rajković

#94936 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gospodin Rajković »

Samo pozdrav nije me dugo bilo riknuo mi komp kupljen je novi i vidimo se sutra na AFH-u,Koševu....... :kiss:
Leopard_SA

#94937 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

MOMCI IDEMO ABD DO DUPLE!
Idemo sutra dobiti Celika!
hzsa22

#94938 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by hzsa22 »

Leopard_SA wrote:
mirza_15 wrote:Ti treneri koji su učili zanat vani nisu naučili kako igrati kad ne znaš kako će lopta odskočiti na neravnom terenu u prvom, a kakvu taktiku primjeniti kada lopta zastaje u bazenu u drugom poluvremenu. Dobar procenat utakmica u našem prvenstvu nisu isti sport koji se igra u ozbiljnim takmičenjima i trener koji dođe u Gabelu može samo da se ibreti i da se pita gdje je došao jer tu sve što je učio pada u vodu (nekada i bukvalno). Sve, ili skoro sve, prednosti bolje ekipe se anuliraju "kvalitetnim" terenom, a nerijetko tvoje prednosti i način igre postaju tvoj nedostatak na takvom terenu. Pokušaš iznijeti loptu pasovima od noge do noge što rezultira golom u tvojoj mreži jer je na takvom terenu ne možeš kvalitetno kontrolisati. Tako smo i primili gol u Gabeli jesenas. Na kraju se svede na nabijanje lopte na protivničku polovicu gdje se nadaš da će tvoji napadači nekako doći do nje pored dva, ko od brda odvaljena, domaća stopera ili da će na tom terenu nezgodno odskočiti i doći do tvog igrača. Ali protivnik samo tako i igra i u toj igri ima puno više iskustva od tebe. Na kraju je pravo teško naći balans u sklapanju ekipe i pripremi iste, taktici. I onda izađeš u Evropu gdje te ljudi pregaze jer cijelo vrijeme prave ekipu i taktiku za fudbal, a ne za teren i uslove na njemu. Iskorak iz ove lige je moguć samo ako se na svim premijerligaškim terenima sredi infrastruktura pri čemu je najvažniji teren. Čak mislim da neće biti toliko nedostižna kao sada kada 33 utakmice budeš igrao na terenima poput bilinog polja ili grbavice. Vremenom ćeš igrati puno brže, preciznije i sa više trke što će podići kvalitet svih ekipa i promijeniti filozofiju igre. Tek tada će taktika i kvalitet doći do punog izražaja.
:thumbup:
Istina, da bi ova liga napredovala potrebne su rigorozne mjere po pitanju infrastrukture.
Neki minimum bi bio da su svi tereni poput onih na Grbavici i Bilinom polju.
Mnogi klubovi ne bi mogli platiti takav teren, ali bolje je imati ligu sa 10 klubova i terenima gdje se moze zapravo igrati fudbal nego ovo sto sada imamo

Za pocetak bi bilo sasvim dovoljno da se postavi uslov kakav teren mora biti. Ko ima, igra na svom stadionu, ko nema, ili igra kod onog ko ima ili neigra nikako.

Grbavica, Pecara, BP, donekle Bijeli brijeg i Vrapcici zbog pogodne klime i to je to.
Leopard_SA

#94939 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

hzsa22 wrote:
Leopard_SA wrote: :thumbup:
Istina, da bi ova liga napredovala potrebne su rigorozne mjere po pitanju infrastrukture.
Neki minimum bi bio da su svi tereni poput onih na Grbavici i Bilinom polju.
Mnogi klubovi ne bi mogli platiti takav teren, ali bolje je imati ligu sa 10 klubova i terenima gdje se moze zapravo igrati fudbal nego ovo sto sada imamo

Za pocetak bi bilo sasvim dovoljno da se postavi uslov kakav teren mora biti. Ko ima, igra na svom stadionu, ko nema, ili igra kod onog ko ima ili neigra nikako.

Grbavica, Pecara, BP, donekle Bijeli brijeg i Vrapcici zbog pogodne klime i to je to.
Da, slažem se.
Mislim da možemo i Koševo uvrstiti na ovaj spisak jer bi trebali do novembra ABd ako se ne varam dobiti novi teren.
Maharadza

#94940 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Nama bi vala ti bolji tereni bili možda i najveće "pojačanje" ikada. :mrgreen:
tcz

#94941 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tcz »

Analiticarr wrote: Mozemo ga mrziti ili ne mrziti, ali cinjenica je da je Dino za klub uradio vise nego sve ove tzv legende kojima su puna usta Sarajeva zajedno.
jest doveo rumenog i sav šljam se vrtio oko kluba.
Analiticarr wrote:Tereni i skolovani treneri koji znaju analizirati protivnika, postaviti formaciju, mjenjati taktiku, imati plan B, C, D... Bez toga ti tereni ne znace nista. Eto imaju komsije dobar teren pa jos nijednu skolsku akciju na njemu nisu uspjeli odigrati za sve ovo vrijeme. Razlog je jednostavan-nemaju strucnjaka koji ce ih bilo sta nauciti.
Dino, skolovani treneri i kad zagusti zovi legende da ugase pozar.

kako pises pomislit cu da si bas Dino/slino.
Logovan

#94942 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

+7

Idemo Radniče, otkini koji bod.
Logovan

#94943 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

+6
Maharadza

#94944 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Šućur Allahu dž.š., Gospodaru Svijetova, još da nas pogleda idući vikend sa 3 bobe za Mubarek Ramazan. :srce:
Logovan

#94945 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

TITUUUUUULAAAAAAAAAAAAA

p.s. salim se, polako, jos malo. :D
Qoom

#94946 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Qoom »

Analiticarr wrote:Tereni i skolovani treneri koji znaju analizirati protivnika, postaviti formaciju, mjenjati taktiku, imati plan B, C, D... Bez toga ti tereni ne znace nista. Eto imaju komsije dobar teren pa jos nijednu skolsku akciju na njemu nisu uspjeli odigrati za sve ovo vrijeme. Razlog je jednostavan-nemaju strucnjaka koji ce ih bilo sta nauciti.
Buhahahahaha

Jedeš li muda svoja?
Dolaziš li na proslavu da ližeš Husrefu tabane???
Logovan

#94947 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Prisustvovao rasturanju Čelika. Pravi navijač. :thumbup:
Image
East_side

#94948 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Sad sve snage usmjeriti ka finalnim utakmicama kupa. Ja bih cak poslao drugi tim u Banovice (zrinjski se definitivno vise ne moze smatrati bilo kakvom prijetnjom) ili barem kombinovani, odmoriti 5-6 standardnih igraca za revans.
Qoom

#94949 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Qoom »

Nikakav odmor, samo jako, agresivno, pocijepati UZP Lišticu i sve prvenstvene do kraja! :gunjastajl:
armin071

#94950 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

East_side wrote:Sad sve snage usmjeriti ka finalnim utakmicama kupa. Ja bih cak poslao drugi tim u Banovice (zrinjski se definitivno vise ne moze smatrati bilo kakvom prijetnjom) ili barem kombinovani, odmoriti 5-6 standardnih igraca za revans.
Ne lupaj majke ti kakav jebeni kup. Lupiti lazne tuzlake u Banovicima i poceti proslavu a kup ako se zakaci dobro i jest...
Locked