Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#94751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Pobijedimo Mladost, a oni kiksaju protiv Slobode. Hajde Bože molim te.
animus

#94752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Ostali nam mladost celik tuzla radnik zvijezda i gosk. U normalnim okolnostima bi trebali popravljati gol razliku protiv ovih ekipa. Kako igramo daj Boze da ne izgubimo 1 ili 2 tekme.
Leopard_SA

#94753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote:Pobijedimo Mladost, a oni kiksaju protiv Slobode. Hajde Bože molim te.
Sloboda bi Zrinjski pustila da nama nasteti po cijenu ispadanja u nizi rang, tako da jedino se uzdati u vlastite sposobnosti
Dinostula

#94754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Leopard_SA wrote:
Logovan wrote:Pobijedimo Mladost, a oni kiksaju protiv Slobode. Hajde Bože molim te.
Sloboda bi Zrinjski pustila da nama nasteti po cijenu ispadanja u nizi rang, tako da jedino se uzdati u vlastite sposobnosti
Isto ko sto je danas pustio Siroki da Zrinjski pobjedi nidje veze.Svako za sebe igra i ne vidim razlog sto bi ih Sloboda pustila.Svasta je moguce pa i da Zrinjski kiksa iducu.
Samo da se na kraju ne pokaze da je guranje Adukora na klupu pogresan potez.
Igraci poput Sisica,Resica i ostalih ocigledno sluze samo da popunjavaju roster i nista vise. Bolje gledati odmornog Sisica koji se bori i trci zadnjih pola sata nego polumrtvog Velkoskog ili Tatara.Kad vec postoje 3 izmjene u tekmi nikad mi nece biti jasno zasto ih ne iskoristiti i osvjeziti ekipu.Ali eto Valjda Husref zna bolje a mi ostali nemamo pojma.
animus

#94755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Ovaj Kapic se bas najavljivao kao vrhunsko pojacanje ali danas se vidjelo da je Crepulja za njega Maradona. Velkoski nakon onog glupog penala se ne moze prepoznati. Taktika nam je ku.ac. Mi se ne znamo braniti i nakon onog gola smo trebali igrati nasu igru koju jedino znamo. Ova Sloboda je u rangu Sloge Crnjelovo i normalnim pristupom je trebalo biti par golova za nas. Nismo mi jos prebrodili nase strahove a tu je najvise trener kriv. Da smo imali stav da cemo poderati tuzlake nebi bilo zime.
Dinostula

#94756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

animus wrote:Ovaj Kapic se bas najavljivao kao vrhunsko pojacanje ali danas se vidjelo da je Crepulja za njega Maradona. Velkoski nakon onog glupog penala se ne moze prepoznati. Taktika nam je ku.ac. Mi se ne znamo braniti i nakon onog gola smo trebali igrati nasu igru koju jedino znamo. Ova Sloboda je u rangu Sloge Crnjelovo i normalnim pristupom je trebalo biti par golova za nas. Nismo mi jos prebrodili nase strahove a tu je najvise trener kriv. Da smo imali stav da cemo poderati tuzlake nebi bilo zime.
Kapic je kod nas dosao totalno nespreman na pumpanje forme.Mi sebi nismo smjeli dozvoliti da nam osim tandema Stanojevic/Adukor bude u prvom planu bilo koja druga opcija.Bez obzira sto nije htio potpisati novi ugovor Aduka se uvijek borio i igrao 100%.Ako neko nece da potpise brate iskoristi ga do maksimuma izvuci sve sto mozes od njega i na kraju mu se zahvali na doprinosu.
Logovan

#94757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Leopard_SA wrote:
Mi navijači imamo pravo da se nadamo kiksevima konkurenta, dok Husref i igrači nemaju pravo. :D Mislim nije da ja sad računam na kikseve, ali eto bilo bi lijepo kad bi jedan remi bio u naredna dva kola. :D
last mohicans

#94758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Ma da je danas igrao i taj Adukor, ne bi sam mnogo doprinjeti igri koja je bila veoma slaba. Vecina se slaze da je mogao dati svoj doprinos, trebalo ga je u nekim utakmicama koristiti, znao je on dati i gol, imati asistenciju. Čovjek ne igra, a platu dobiva, te se iskoristiti svakako mogao, to je činjenica. Unijeti prevagu, kao sto je Tatar jesenas radio. Toga sad nema. Brine druga stvar, da izmjenama nista ne dobivamo, Husref ih ne forsira, ne mijenja iako ide loše, a čini mi se da je sve više počeo kalkulisati. Čim odustanemo od nase igre, desi se to sto se desi.
Grean

#94759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Sta bi Adukor promijenio? Ne bi igrali na duge lopte? Ma cisto sumnjam. Ovo sa igrom nije stvar pojedinacnih nedostataka ovog ili onog igraca.

Na naplatu dodje ono kad kazes nismo igrali dobro jesenas u nekoj utakmici a poklope te, sta hoces pobijedili smo i dali tri gola.

Realno mi smo sve najbolje utakmice igrali na visoki presing, gresku protivnika obicno u njihovom polju i onda ide kazna raspolozenih Ahmetovica, Velkoskog, Tatara, Rahmanovica. Kad toga nema onda su duge lopte. Znali smo zabiti i iz akcija koje su pocinjale iz nase zadnje linije ali ako se sve odigra na blic krig, u pet sekundi.

Meni licno fali i uvijek falilo u igri kako kod Cale tako i Husrefa da nemamo sposobnost duge gradnje napada iz kojih se stvori sansa. Ne mozes biti dominantan ako nemas sposobnost da drzis loptu pas igrom a da to nije ograniceno na bekovsku liniju i defanzivnog veznog pa u krug. Danas smo pokazali da pasom ne znamo izaci ni ispred svog sesnesterca.

Nadam se i vjerujem da ce Husref i ekipa uzeti ovo i da mu se nece ponoviti sezona sa Slobodom kad je ostao bez svega ali vise od tog mislim da on sa svojim pristupom i vizijom ne moze, nekakvu nadogradnju za dobaciti u Evropi ili dugorocnu dominaciju lokalno.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#94760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ma ne mozes pas igru igrati na oranicama.
Problem je sto ne znamo sta sa dugim loptama. Nemamo uigrane kombinacije a imamo Ahmeta. Ne mozemo prilagoditi igru jbg.
gold'n'brown

#94761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Mi smi nase najbolje utakmice odigralu kada smo na bekovima imali Pidru i Sabanovica. Meni nikako nije jadno zasto je ovo Husref razvalio. Ok, bilo je povreda ali Sabanovic i nije cijelo vrijeme povrijedjen, a ispred njega je igrao Hebibovic koji je meni nas ubjedljivo najlosiji igrac u zadnje vrijeme. Ne zna se jel gori u ofanzivi ili defanzivi. Halilovic nista nije pokazao u zadnjih 5 utakmica pa opet ima mjesto u timi. Falili smo se nekom sirinom i ispostavi se da mi nikakve sirine nemamo.
rocco_siffredi

#94762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Jos 6 kola do kraja, imali smo jucer ludu sreću da je Siroki dobio Zrinjskog, ovako ostalo ista meta isto odstojanje. Ne znam sta se desava sa ekipom, ali ovo nije dobro. Sreca nam je i sto je Zrinjski lošiji nego u prethodne 3 sezone.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#94763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by suad-sarajevo »

north wrote:dovoljne su 4 pobjede i dva nerijesena za titulu pod pretpostavkom da Zrinjski uzme svih 6 bez ijednog dakle kiksa...kako god sve ovo lose izgleda u puno smo i dalje boljoj poziciji od njih gdje oni moraju svih 6 dobiti i opet nisu sigurni..ali mi ko mi naopaki i debili da je jedno kolo do kraja i da nam bod kuci treba opet nismo sigurni :roll:
Zaboravio si spomenuti i 2 utakmice kupa koje će vjerovatno biti težak ispit za nas a možda i ključne u nastavku. S pravom se svi pitamo, imamo li snage da idemo do kraja?
Leopard_SA

#94764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Ostalo je jos 8 utakmica do kraja. Ako svih 8 utakmica bude igralo istih 11 igraca, tesko da mozemo osvojiti i prvenstvo i kup, vrlo tesko...
Husref ako zeli da mu se ne ponovi ona sezona sa Slobodom, MORA, ali jednostavno MORA mijenjati nekada igrace. Iskoristiti jednu izmjenu za 90 minuta je besmisleno.
Ne ide nam nikako na ruku sto je uzvratna utakmica finala kupa u listici. Bog zna sta ce sve ubice pokusati da bi dosli do pehara.
Ja se nadam da ce Sabanovic i Pidro(ako se oporavio) poceti nekada utakmicu, ali isto tako se nadam da Adukor nije ispao iz forme i da on isto tako moze doprinjeti igri.
HAJDE MOMCI, IDEMO ZAJEDNO DO TITULE
Grean

#94765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Pitar sa Kariba wrote:Ma ne mozes pas igru igrati na oranicama.
Problem je sto ne znamo sta sa dugim loptama. Nemamo uigrane kombinacije a imamo Ahmeta. Ne mozemo prilagoditi igru jbg.
Ma realno teren juce nije bio los a i drugi, recimo Zrinjski igra na tim oranicama sa nasim "otpatcima" Kadusicem i Rustemovicem kao standardnim igracima a ne igraju nikad na duge lopte bar ono sto sam ja gledao.

Uzmimo utakmicu sa Sirokim na Kosevu, ne znam je li ko primjetio ali mi smo pokusavali isto sto i Sloboda nama, pritisak na zadnju liniju a oni su tako elegantno iznosili tu loptu bez nabijanja.

Moje vidjenje, mozda i nisam u pravu ali mislim da nam to nije ideja prije svega.
Logovan

#94766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Image
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#94767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Grean wrote: Ma realno teren juce nije bio los a i drugi, recimo Zrinjski igra na tim oranicama sa nasim "otpatcima" Kadusicem i Rustemovicem kao standardnim igracima a ne igraju nikad na duge lopte bar ono sto sam ja gledao.

Uzmimo utakmicu sa Sirokim na Kosevu, ne znam je li ko primjetio ali mi smo pokusavali isto sto i Sloboda nama, pritisak na zadnju liniju a oni su tako elegantno iznosili tu loptu bez nabijanja.

Moje vidjenje, mozda i nisam u pravu ali mislim da nam to nije ideja prije svega.
Teren na Tusnju je livada prava. Mozda je u Gabeli losiji i ona izhabana plastika u Krupi.
Meni se cini da smo mi i mljeli kad smo dobro igrali pritisak na zadnju liniju, plus bas bili opasni u tranziciji. Sta se desilo, nemam pojma.
sencobih

#94768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

I ono igranje rukom crknutog Halilovića za prekid iz kog su nam dali go je kriminalno. Trebalo je ranije nekim izmjenama osvježiti ekipu.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#94769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Ma nakon sinocnjeg gola Listice u 90 min aja sam siguran da je titula nasa. Svaka ekipa padne u krizu. Zrinjski svake sezone ima krizu uglavnom poslije zimske pauze prvih par koka a onda izdominira sredibu i kraj prvenstva. Mi svoju imamo sada i aBd nadam se izlazsku u srijedu protiv Mladosti. Da nam je samo uhvatiti onaj zalet s jeseni. Ali eto desava se. Prvak je na kraju onaj ko je bio najbolji tokom cijele sezone a mi to definitivno jesmo.
mirza_15

#94770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... ola/152888

I ja se nadam da će u srijedu početi izlazak iz krize.
Logovan

#94771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Nekadašnji as Sarajeva: Preminuo Refik Muftić
https://www.faktor.ba/vijest/nekadasnji ... ftic/28163
:(
pinokio04

#94772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pinokio04 »

U srijedu nam je posljedna šansa da izađemo iz krize.
Neće nam se više garant pružiti luksuz da zrinski kiksa.
Ako ne izadjemo iz krize protiv mladosti i ne treba da budemo prvaci.
Ne mogu shvatiti da protiv slobode nema nikakve borbenosti, ideje, volje, motiva. Ama baš ništa. Je li to fizički ne mogu da trče, je li to psiha igrača, je li to loša motivacija od strane Musemića ne znam. Ako je to fizička sprema loša onda kondicionog trenera nabit nogom, ako je to psihička motivacija onda he Husref odgovoran. Ako je to kriza bila redovna, i onda protiv mldosti pročeimo onda se sve prašta. Vidjecemoo
victory

#94773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by victory »

Napustio nas je veliki Refik Muftic, autenticna legenda FK Sarajevo. Sjajan golman, posten i cestit sportista koji se nije uplasio ondasnjih planetarnih fudbalskih zvijezda koji su igrali za Manchester United (1967), naprotiv, svojim sarajevskim manguplukom je izbacio iz kolosjeka razmazenog i bezobraznog George Besta. 1969 je raskrinkao slovenacke lopove koji su pokusali da ga kupe da lazira utakmicu koje je Sarajevo igralo protiv Olimpije.

Veliki i hrabar golman, dobar i posten covjek, Muftija legenda. Neka ti je vjecni rahmet i laka zemlja.

Image
Nadzorna_ploca

#94774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Prebrzo zaboravljamo nase legende.
Rahmet mu dusi.
last mohicans

#94775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Predsjednik FK Sarajevo Senad Jahić o Husrefu Musemiću, ambicijama u Evropi, stadionu...
http://www.klix.ba/clanak/190417019
Sve kazao, nista nije kazao. Iskorak u EL, nastavak ulaganja u omladinski pogon, o stadionu nista specijalno.
Locked