Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Dope_Man

#9476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

triconja wrote:Najgore je kad kroz naseljeno mjesto lola napravi kolonu iza sebe sporom voznjom. Neki dan sam isao i bio treci u koloni, harambasa gusla u drugoj oko 30ak km/h, a nije red preticati dva auta, moze se izginut. Posto sam imao negativno iskustvo sa preticanjem nedavno, odustao sam od preticanja.

I onda sam nesto razmisljao kako sam ja vozio tek kad sam polozio, kako li sam ja smetao drugima :-D
E al nisam guslio u drugoj kao sto neki gusle. Ako je ogranicenje 50 kroz naseljeno mjesto idi 45, moja filozofija :) .
Ista stvar mi se desila.. samo kroz nenaseljeno (kroz one sume prije Rogatice). Isto tako ja treci.. guslam 10 minuta i vise ne mogu, vidim pravac i prestignem.. cim sam se vratio u traku vidim na kraju pravca, malo iza krivine, tek dovoljno da vide sta se desava, policajci. Hebiga.. plati kaznu za preticanje kolone, jos taj pravac bijase puna linija (a to nisam vidio jer se malo izlizala, malo blatnjavog snijega po cesti, malo od nerviranja). Od tad guslam ako treba i pola sata, ili stanem na prosirenju da odmorim i pustim budalu da ode naprijed da mi ne igra po zivcima.
Last edited by Dope_Man on 23/03/2017 09:22, edited 1 time in total.
lavic

#9477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lavic »

Mene nervira kad je ujutru spica, guzva, zuris skola, vrtic, posao a on rastegne hoc/nece, drzi razmak kao da balvanasa vozi pa da moze zakocit.
Jutros jedan "cooler" u hondi crv zabio slusalice i trazi muziku u telefonu, cool je, moderan, totalno inn sa bradicom od 3 dana, jebe se njega za ostale ucesnike on ne mora nigdje zurit. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
530i

#9478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Dope_Man wrote:
Ista stvar mi se desila.. samo kroz nenaseljeno (kroz one sume prije Rogatice). Isto tako ja treci.. guslam 10 minuta i vise ne mogu, vidim pravac i prestignem.. cim sam se vratio u traku vidim na kraju pravca, malo iza krivine, tek dovoljno da vide sta se desava, policajci. Hebiga.. plati kaznu za preticanje kolone, jos taj pravac bijase puna linija (a to nisam vidio jer se malo izlizala, malo blatnjavog snijega po cesti, malo od nerviranja). Od tad guslam ako treba i pola sata, ili stanem na prosirenju da odmorim i pustim budalu da ode naprijed da mi ne igra po zivcima.
Da ti je neko signalizirao da ima policije sačekao bi da ih prođete, pretekao sporaća i nastavio vožnju normalno.
Dope_Man

#9479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

530i wrote:
Dope_Man wrote:
Da ti je neko signalizirao da ima policije sačekao bi da ih prođete, pretekao sporaća i nastavio vožnju normalno.
Nije niko ni naisao iz suprotnog smijera podugo prije toga. Zima, snijeg, radni dan (ponedjeljak) pa i nije bilo bas auta po cesti. A inace iz mog iskustva uglavnom neko blicne, a i ja njima.
rumenige_brajtner

#9480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by rumenige_brajtner »

supercali wrote:
530i wrote:Ovih dana neka je moda jahati po crti ili malo preko crte...bez obzira je li riječ o autima iz suprotnog ili istog smjera. Hajde donekle i razumijem kamione i ostala šira auta, ali normalna auta ne.
Kad smo kod gazenja linija ne kontam kad skrecu ljudi prave luk kao da kamion voze
Na glavnoj cesto to vidim nagaze haman pola susjedne trake kad skrecu desno
mene na otoci neki dan zamalo ne udari idiot.. skreće desno, ja u traci do njega, ja kad pođe navintavat ko da vozi onaj australijski road-train... pa majku im jebem nesposobnu
triconja

#9481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

lavic wrote:Mene nervira kad je ujutru spica, guzva, zuris skola, vrtic, posao a on rastegne hoc/nece, drzi razmak kao da balvanasa vozi pa da moze zakocit.
Jutros jedan "cooler" u hondi crv zabio slusalice i trazi muziku u telefonu, cool je, moderan, totalno inn sa bradicom od 3 dana, jebe se njega za ostale ucesnike on ne mora nigdje zurit. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja nosim bradu od po mjesec i po kako kad 8-) , a to je tako kad nabije slusalice pederluk zesci. Imas radio u autu, turi mp3 i pustaj muziku. Opet treba imati osjecaja i ne odvrtati do 30 jerbo neces cuti nista i bit ces ko zombi.
MOSALJOZE

#9482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

rumenige_brajtner wrote:
supercali wrote:
530i wrote:Ovih dana neka je moda jahati po crti ili malo preko crte...bez obzira je li riječ o autima iz suprotnog ili istog smjera. Hajde donekle i razumijem kamione i ostala šira auta, ali normalna auta ne.
Kad smo kod gazenja linija ne kontam kad skrecu ljudi prave luk kao da kamion voze
mene na otoci neki dan zamalo ne udari idiot.. skreće desno, ja u traci do njega, ja kad pođe navintavat ko da vozi onaj australijski road-train... pa majku im jebem nesposobnu
Naučit će kad se očeše o kakav kamion,onda će znati.
triconja

#9483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Nista gore nema nego kad ulijeces u krivinu u trecoj a tamo lola vozi kombi i duhani i u isto vrijeme prica na telefon. Znaci ide sredinom, ima reflekse ko mrtav konj, totalno te zajebe. Kad te zajebe posteno nesto ko mase i kofol izvinjava se. Izvinjavaj se materi koja te tako pametnog rodi :roll:
lavic

#9484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lavic »

triconja wrote:
lavic wrote:Mene nervira kad je ujutru spica, guzva, zuris skola, vrtic, posao a on rastegne hoc/nece, drzi razmak kao da balvanasa vozi pa da moze zakocit.
Ja nosim bradu od po mjesec i po kako kad 8-) , a to je tako kad nabije slusalice pederluk zesci. Imas radio u autu, turi mp3 i pustaj muziku. Opet treba imati osjecaja i ne odvrtati do 30 jerbo neces cuti nista i bit ces ko zombi.
Ma oni tipovi cooler/umjetnik koji je ne shvacen.
triconja

#9485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

rumenige_brajtner wrote:
supercali wrote:
U zenici ima jebenih raskrsnica i bas kad vozis a neko tako uleti reko bi covjek gledaj ga jest mahnit. Ja neki dan starog vozim i tako uleti kaze meni stari ti stvarno nisi normalan kako to vozis :lol:
triconja

#9486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

lavic wrote:
triconja wrote:
Ma oni tipovi cooler/umjetnik koji je ne shvacen.
Ma fali im ona stvar. Nemaju curu a nisu culi za samozadovoljavanje. I radi takvih muskih a pogotovo zenskih savjesni vozaci pate :lol:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#9487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Jedna od najiritantnijih stvari u vožnji su mi takvi pederi kojih je pun grad! To je totalno operisano od osjećaja za drugog i bilo kakvu empatiju. Sve što želiš je da normalno voziš brzinom oko ograničenja, ali je prosto nemoguće od debila i smotanaca koji svako ograničenje umanje za barem trećinu. :roll:

Meni tako juče ujutro lola u nekom Passatu 5.5 je tako živac izvukao da sam ga bio u stanju motkom zatući! Vozim pored željezničke stanice prema američkoj ambasadi u jutarnjoj gužvi i ono vozi bukvalno 10 km/h. Čitavo vrijeme od kružnog toka kod El Tarik pumpe pa do američke amb. mislim da nisam ubacio ni u drugu brzinu. Kreten čita novine i vozi! :-) Ja mu blicnem, on pogleda u retrovizor i samo nastavi čitati Avaz (jebo li ga Radončić u bulju), a koljenima pridržava volan! Ono u stilu, ma ko te jebe...

I onda ljudi pričaju da su gužve u Sarajevu zbog velikog broja auta. Gužve su zbog velikog broja idiota za volanom :twisted:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Romeo 80 wrote:
I onda ljudi pričaju da su gužve u Sarajevu zbog velikog broja auta. Gužve su zbog velikog broja idiota za volanom :twisted:
potpis ko kuca za ovo :thumbup:
Romeo 80

#9489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Romeo 80 wrote:
potpis ko kuca za ovo :thumbup:
Ma potpis za tvoju lokaciju ispod avatara! :D :lol: :lol: :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#9490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Romeo 80 wrote:
I ne samo u Sarajevu....
bitanga_sa_otesa

#9491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Romeo 80 wrote: Ma potpis za tvoju lokaciju ispod avatara! :D :lol: :lol: :thumbup:
usko je povezano sa mnogim desavanjima po gradu,s pravnicima koji su u pravu sto guslaju 30 i stede gorivo jer je jelte skupo da se voze...do 1500 obrtaja nemoj slucajno da predje kazaljka na 1501...danas papcina s nekim hyundaijem od motorexa kod kasindolske pa do kamere vozio 40...svirao sam mu i blicao cijelo vrijeme od aerodroma ,nisam mogao preteci milion ih iz suprotnog smjera,ne jebe on zivu silu i skrenu prema dobrinji lijevo.pogledam,unutra teleca glavusa 12kg s telecim pogledom...
zdruzdjo

#9492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:
Romeo 80 wrote: Ma potpis za tvoju lokaciju ispod avatara! :D :lol: :lol: :thumbup:
usko je povezano sa mnogim desavanjima po gradu,s pravnicima koji su u pravu sto guslaju 30 i stede gorivo jer je jelte skupo da se voze...do 1500 obrtaja nemoj slucajno da predje kazaljka na 1501...danas papcina s nekim hyundaijem od motorexa kod kasindolske pa do kamere vozio 40...svirao sam mu i blicao cijelo vrijeme od aerodroma ,nisam mogao preteci milion ih iz suprotnog smjera,ne jebe on zivu silu i skrenu prema dobrinji lijevo.pogledam,unutra teleca glavusa 12kg s telecim pogledom...
tuda prodjem bar jedno 8-10 puta sedmicno. pa mogu sa sigurnoscu reci da sigurno jedno 5 puta naletim na takve koji guslaju 30 pa skrenu ili prema dgs-u ili u dobrinju.
mada definitivno naaaaajdrazi su mi oni koji kod kamere spuste na 40 ili jos manje.. e te bih bio u stanju zavezane kanapom za noge vuci autom za kuku. ali ne euro nego onu staru.
bitanga_sa_otesa

#9493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: tuda prodjem bar jedno 8-10 puta sedmicno. pa mogu sa sigurnoscu reci da sigurno jedno 5 puta naletim na takve koji guslaju 30 pa skrenu ili prema dgs-u ili u dobrinju.
mada definitivno naaaaajdrazi su mi oni koji kod kamere spuste na 40 ili jos manje.. e te bih bio u stanju zavezane kanapom za noge vuci autom za kuku. ali ne euro nego onu staru.
prolazim i ja stalno,i uvijek preticem imbecile,a nikad nisam presao 65 km/h na toj dionici...ne kontam nikako taj vakuum u lobanji....
amar1994

#9494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Maloumnik

Izuzetno ne pametna jedinka koju pored ogromnog moždanog siromaštva, krasi i jezik koji je brži od ono malo pameti što ima.
:lol: :lol: :thumbup:

Debil

Pogrešno shvaćena imenica,tačnije glagol.Ova riječ koja je porijeklom iz Bosne,danas samo označava nekog ko je dovoljno glup da ne shvati nešto.

:lol: :lol: :thumbup:

To su ti ,
Romeo 80 wrote:
inace @Romeo , izvini ako nekad ubacim u prvu kad ides pored avazaovog tornja prema grasu(kontra smjer) :P , moram polako preko kratera na cesti :D :D , ona cesta je haos al se moze barem trecom vozit :-) , trebao si ga pretec kod grasa :lol: :D (autobuskom) :oops: :lol: :lol:
Romeo 80

#9495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

amar 1994 wrote
inace @Romeo , izvini ako nekad ubacim u prvu kad ides pored avazaovog tornja prema grasu(kontra smjer) :P , moram polako preko kratera na cesti :D :D , ona cesta je haos al se moze barem trecom vozit :-) , trebao si ga pretec kod grasa :lol: :D (autobuskom) :oops: :lol: :lol:
Znam drug! Ona cesta je stvarno haos pogotovu u kontra smjeru :) Ali voziti prvom i pritom čitati novine i usput handriti brat bratu jedno 20 auta iza sebe je čisto oličenje obične ruralne samoživosti i papanluka. Svašta se u gradu nakotilo...

A i jesam ga pretekao na ono malo pravca prije semafora. Ono, značajno me govedo pogledalo. Konta valjda, vidi budale gdje pretiče :oops:
amar1994

#9496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:
amar 1994 wrote
Znam drug! Ona cesta je stvarno haos pogotovu u kontra smjeru :) Ali voziti prvom i pritom čitati novine i usput handriti brat bratu jedno 20 auta iza sebe je čisto oličenje obične ruralne samoživosti i papanluka. Svašta se u gradu nakotilo...
Debil :thumbup:

Rece jednom Nermin Tulic: "danas dosljaci prilagodjavaju Sarajevo sebi, a nekada su se prilagodjavali Sarajevu" , to ti je to , over and out :-) :D
amar1994

#9497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote: A i jesam ga pretekao na ono malo pravca prije semafora. Ono, značajno me govedo pogledalo. Konta valjda, vidi budale gdje pretiče :oops:
Neka si :D :thumbup:
Kinaski

#9498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kinaski »

ne vidim nista lose u tome, budite malo tolerantniji. Mozda je neko tek polozio, pa vozi oprezno. A ne kontam koliko ces brze stici, ako vozis preko ogranicenja... mozda par minuta prije ovog ko vozi sporije. Zato kreni ranije i bez srkleta. Samo stres nabijate novim vozacima
bitanga_sa_otesa

#9499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zar je toliko tesko shvatiti o cemu pisemo???ne vozim preko ogranicenja,hocu da se vozim po ogranicenju,a ne da gamizem 30,to je usporavanje saobracaja i stvaranje guzve..ne radi se tu o ljudima koji su tek polozili, vec o fukari koja stedi gorivo i debilima koji se 2 km prije kamere prepadnu i koji tipkaju na viber,fb,twitter,insta..turistima razgledacima pejzaza i placeva koji se prodaju...gdje da krenem ranije? skinem mjenjac,krenem po dijelove ,vozim se 25 minuta od otesa do aerodroma zbog debila...dok se vratim izgubim sat vremena umjesto 20 minuta....neki ljudi rade za razliku od nekih koji se bezveze vozaju...
commendatore

#9500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:zar je toliko tesko shvatiti o cemu pisemo???ne vozim preko ogranicenja,hocu da se vozim po ogranicenju,a ne da gamizem 30,to je usporavanje saobracaja i stvaranje guzve..ne radi se tu o ljudima koji su tek polozili, vec o fukari koja stedi gorivo i debilima koji se 2 km prije kamere prepadnu i koji tipkaju na viber,fb,twitter,insta..turistima razgledacima pejzaza i placeva koji se prodaju...gdje da krenem ranije? skinem mjenjac,krenem po dijelove ,vozim se 25 minuta od otesa do aerodroma zbog debila...dok se vratim izgubim sat vremena umjesto 20 minuta....neki ljudi rade za razliku od nekih koji se bezveze vozaju...
u americi postoji zakon konkretno u drzavi Pensilvanija da ako ides sporije od citavog prometa zaustavljaju te masiraju te pisu kaznu za ugrozavanje saobracaja - ponavljam PROMETA tj SAOBRACAJA.... ne da divljas..... a o kretenima koji voze 5.om 40km/h i misle da ce ici na galon/100km da ne pricam.... :mrgreen: neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
Post Reply