Sirija

Locked
obmana

#9476 Re: Sirija

Post by obmana »

Challenger__ wrote:Ruskaja Pravdaja, evo ti pa ponavljaj... :lol:

Komentar: "I papagaj ima više pameti od rebelsa" :lol: :lol: :lol:

I da ste srbi.....ljubi vas brat bosnjak :lol: :bih: :mrgreen:
Cyrax

#9477 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Znaci ispari to kemijsko oruzje u nevakat i to bas kad su trebali dokazati da ga je SAA koristila. Hoce to tako. Grijesi covjek.
Mozda nadju ceduljce kakvo gdje pise " Ja, Basar Al Assad, sam odobrio koristenje hemijskog oruzja. Moje je 'ocam mog. Ljubi vas vas Bassar. "
Klavikula

#9478 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sirijska Arapska Armija
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
i momak u patikama:
Image
obmana

#9479 Re: Sirija

Post by obmana »

Cyrax wrote:Znaci ispari to kemijsko oruzje u nevakat i to bas kad su trebali dokazati da ga je SAA koristila. Hoce to tako. Grijesi covjek.
Mozda nadju ceduljce kakvo gdje pise " Ja, Basar Al Assad, sam odobrio koristenje hemijskog oruzja. Moje je 'ocam mog. Ljubi vas vas Bassar. "
Nista nije opasnije od mrznje.
To je danas najmodernije oruzje.
A za sve ostalo krivi su mediji.
Uzivajte!!

Narodu Sirije zelim da se vrate kucama sto prije.
Challenger__

#9480 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

obmana wrote:Nista nije opasnije od mrznje.
U Siriji će mržnja i mizantopija biti poražena i ponižena.

:wink:

____

Sad treba biti najoprezniji. Satanisti nemaju podršku javnog mnjenja, a mogu ga pridobiti jedino nekom režijom, nekim insceniranim pokoljem koji bi pripisali vladi u Damasku. Ili, kako kaže britanski ministar:
"Američi savet za nacionalnu bezbednost ovlastio je Pentagon da da rade zajedno sa nama na razmatranju mogućnosti za vojnu intevenciju u Siriji, rekao je Hamond, istakavši da u "javnosti obe zemlje ne postoji apetit za intervenciju".

Prema njegovim rečima, to se može promenti ako se napadi sa mnogo civilnih žrtava u budućem hemijskom napadu sirijskog režima počnu pojavljivati na TV ekranima širom sveta."
hocu ja da dijelim

#9481 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Ja Sam Odavle wrote:. Pro-a-sadisticki propagandni portal pise o necijoj tudjoj propagandi.
izvini sta su ti famozni a-sadisti?

jesu li to samo sirijski šiiti ili su sirijski šiiti + iranski šiiti + Hezbolah ?!
Challenger__

#9482 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Još jedno varvarstvo terorista:

"Shrine Of Sahabi Hujr ibn Adi Destroyed, Body Exhumed"

Image

Grave of the great companion of the Prophet Muhammad (pbuh), Hujr ibn Adi, in Adra, a small town north of Damascus, has been reportedly destroyed by insurgent groups.
Although the militants belonging to an extremist group affiliated to Al-Qaeda claim to have exhumed the body and buried it elsewhere, a caretaker to the shrine claiming to be an eye witness to the destruction, has stated that the digging was insufficient to reach the body and that the militants were killed on trying to leave the shrine.
Image

LINK

_______
Update:

The terrorists in Syria who destroyed the shrine of Hijr ibn Adi(A) failed to exhume the body as they were unable to dig deep enough - according to a report from the area, we were told that as they dug deeper, the grave kept collapsing down, so they were unable to exhume the body, have also heard that the terrorists fled in terror, and were killed as they fled.

Subhanallah this seems like a miracle

Syria 24 English
Challenger__

#9483 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pogledajte čime se banda koristi:

1. "Kairo danas", Facebook stranica iz Kaira koja podržava Mursija i "Muslimansku braću".

2. LINK

3. pogledajte im Timeline Photos

4. na slici je ova stravična fotografija...

Image

...sa komentarom da je riječ o "žrtvama nepravednog tiranina" (Asada)!

Šta mislite odakle je ova fotografija?

5. to je fotografija Masud Huseina (AFP fotografa) iz Kabula, Afganistan, 2011, nastala nakon samoubičačkog napada u Kabulu, koja je osvojila prvu nagradu na World Press Photo Award 2011 - LINK.

To je sva priča o lažnom, tobož "arapskom proljeću". Sve je laž, samo laž, od početka do kraja.
eldemar

#9484 Re: Sirija

Post by eldemar »

Izrael bombardovao Siriju
Izraelska vojska izvela je zračni napad na Siriju. Navodno, cilj je bio uništiti pošiljku oružja namijenjenu militantnom pokretu Hezbollah.
:-) :-)
AleksoMKD

#9485 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Onaj sukob na Turskom granicnom prelazu se stvarno dogodio http://www.hurriyetdailynews.com/brawl- ... sCatID=341 i jedan Turski policajac je poginuo.
HURRIYET

Koliko sam razumeo (uz pomoc mojih Turskih prijatelja) tenzije se dizu jer je bilo prebijanja Turaka Alewita od strane izbeglica iz Sirije i FSA boraca, a Turci pre svega te ljude vide ko svoje gradjane (kako i treba) pa je bilo vise fizickih obracuna izmedju Turske policije i izbeglica.

Izgleda da je preko vikenda Izraelsko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo skladista SAA kao i konvoje sa oruzjem za Hezbolah
http://www.reuters.com/article/2013/05/ ... 0B20130504
http://edition.cnn.com/2013/05/03/world ... ike-syria/
http://www.timesofisrael.com/us-reporte ... uck-syria/

Avioni su ispalili projektile iz Libanskoh vazdusnog prostora.

Izraelska analiza, dali Assad pobedjuje? http://www.jpost.com/Features/Front-Lin ... ria-311917
Ne, ali je prestao gubiti.

Dobra (iako dugacka) analiza Iranske strategije u Siriji http://www.understandingwar.org/sites/d ... a-1MAY.pdf u svakom slucaju vredi procitati.
Herr Flick

#9486 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:bih: :bih:
sarajevoxxxx

#9487 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:Sirijska Arapska Armija

i momak u patikama:
:-)
Momak u patikama, inače do zuba naoružan, koji ima podršku aviona, skudova, a sve što ima na sebi zadužio je po redovnoj proceduri.

- Inače, ratuje protiv ljudi za koje sam kaže da čak imaju i tenk
nOrMaLaC

#9488 Re: Sirija

Post by nOrMaLaC »

Pitanje je dana kada će FSA teroristi okončati svoje živote i izgubiti za sva vremena! barbari jedni!
:D
sarajevoxxxx

#9489 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Inače ništa ne teče po planu, sve se nešto po..... :D !

Koncepcija se svima ruši, prestrojavanja su i na jednoj i na drugoj i na petoj strani. Ni jedna strana ne drži pozicije one od marta 2011.

- Jordan jedno ogromno bure baruta, pitanje bukvalno dana kada će eksplodirati

- Izrael se zagrijava za rat, avioni se polahko dižu.

- U Egiptu duplo više kriminala, krađe, i korupcije nego u najgore Mubarekovo doba, a tu je neponovljivi Bin Lade koji je iz dana u dan sve popularniji

- Tunis postaje ogromna baza za Al Kaidu

- Na granici Turske i Sirije se gomila nevjerovatna količina oružja.

- Libanon nije nikad ni bio nešto plaho stabilan, a ovih dana tenzije su veće nego u zadnjih deset godina.

- Šije i sunije se međusobno rokaju i u najvećem su ratnom sukobu u zadnjih 100 godina.

- Zapad i Rusija se plisaju ko će izvesti naredni korak i vjerno i do kraja odigrati ulogu prividnog sukoba.

- A ostatak muslimansko/sunitsko/šitskog svijeta ? Uglavnom svako navija za svoje, režimi i u Rijadu i u Teheranu nikad snažniji, svi pričaju o šijama odnosno sunijama, svi žedni rata, odnosno krvi ovih drugih. Nema tu demonstracija protiv ubijanja, poziva na mir. Čak se ni zvaničnici ono reda radi ne sastaju. Bukvalno iz peta ljudima vade ekstremizam, cijede iz njih i najmanji vid mržnje, da se iskoristi protiv ovih drugih.

- Sve u svemu, guravo. Al' ono praaavo.

Idemo dalje ! I mi na forumu pomjeramo svoje želje i nadanja. Nekad je sinonim zla bila Al Kaida, sada to već nekako blijedi. Kako je krenulo Al Kaida će biti mila majka za organizacije i sisteme koji mogu ili koji će nastati iz svega ovoga.

@sarajevoxxxx
muhafuca

#9490 Re: Sirija

Post by muhafuca »

I naravno - nakon par pobjeda Sirijske Armije na terenu

ko uskace kao pomocnik "mužahedina" ?

Logicno - Izrael :-)

Izrael izveo zracne udare na Siriju

Code: Select all

http://www.reuters.com/article/2013/05/04/us-syria-crisis-israel-usa-idUSBRE94300B20130504
http://edition.cnn.com/2013/05/03/world/meast/israel-airstrike-syria/index.html?sr=reddit
Challenger__

#9491 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Inače ništa ne teče po planu, sve se nešto po..... :D !

Koncepcija se svima ruši
Kako kome, kako kome, "svima" ni pod razno. Mnogima je od početka jasno šta se dešava. Poenta je u tome da opoziciji, naoružanoj opoziciji i teroristima tek sada postaju jasne neke stvari:

- Kao prvo, da su samo oruđe za jednokratnu upotrebu - a tool - Izraela i SAD;

- da su u lose-lose situaciji; da su samo gubitnici, u svakom slučaju; gubitnici ako izgube, a gube, a još veći su gubitnici ako pobjede, jer bi, (po unaprijed prpremljenom scenariju zaštite Izraela od "hemijskog naoružanja u rukama ekstremista") bili sravnjeni sa zemljom od aktuelnih "saveznika" (zapada i Izraela);

- koncepcija se ne ruši Siriji i većini njenog naroda jer su prozreli planove zapada i Izraela i nisu igrali po njihovom scenariju; Sirija se brani, sa dobrim izgledima da se odbrani, pa i po cijenu velikih materijalnih i nematerijalnih gubitaka;

- koncepcija se ne ruši ni Iranu; nakon agresije na Siriju, vlada u Teheranu je najjača u poslednjih nekoliko godina jer je prosirijsko osjećanje konsenzualno u svim slojevima iranskog stanovništva;

- Rusiji i Kini nije "srušena koncepcija", naprotiv, njihov rejting na međunarodnoj areni je još veći, a osionost zapada ih je natjerala da skrate rokove za potpunu inovaciju svog vojnog arsenala koji ih u perspektivi čini ... :-)

- Istina, u Siriji se ruši koncepcija 1. naoružane opozicije i terorista; 2. Izraela i SAD; 3. zalivskih marioneta i njihove uleme, odnosno njihovih privatnih interpretacija "islama".

Sve u svemu, guravo. Al' ono praaavo.

"sami pali, sami se ubili"
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9492 Re: Sirija

Post by Truba »

niko ništa o izraelskoj agresiji?
a kad napadnu konvoje terorista u gazi onda prosvjedi širom svijeta
Challenger__

#9493 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Syrian President Bashar al-Assad inaugurates the memorial of Syrian universities’ martyrs in Damascus University. - May 4, 2013.

Image

Ruke prema Predsjedniku... Dok planeta za šefove država ima pacove i svinje, Sirija ima ČOVJEKA!

(desni klik, view image)
Avetinho

#9494 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Somo totalna neznalica ili zlonamjernik moze smatrati masovnog ubicu covjekom.

Desetine hiljada ubijenih i osakacenih civila, preko milion rastjeranih, svakodnevno razvlacenje mozga skudovima, avijacijom, artiljerijom, torture po kazamatima -- e sto ti je COVJEK!

Sta ces, babo bio isti takav, mora se i on pokazati.

Challenger, mozes i ti svasta lupit.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9495 Re: Sirija

Post by Truba »

ako ćemo pravi svi vaši arapski idoli imaju krvi na rukama...
dovoljno je vidjeti prepucavanje s izraelom preko palestine
ugnjetavane manjine
vjersku policiju
miješanje u unutarnje stvari zemalja

ali samo vam asad smeta
komično :lol: :?
Avetinho

#9496 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Otvori novu temu o arapskim liderima i njihovim djelima.

Ova je o Siriji na cijem celu se nalazi masovni ubica.
Nije valjda da tebi ne smeta cinjenica da je lik skudovima, avijacijom , artiljerijom, po zatvorima, pobio desetine hiljada neduznih, a vise od milion protjerao sa ognjista.

Kako ono rece Klavikulica, pa to ni "rezim u Norveskoj" ne radi.
Cyrax

#9497 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Black swan wrote:ako ćemo pravi svi vaši arapski idoli imaju krvi na rukama...
ugnjetavane manjine
vjersku policiju

ali samo vam asad smeta
JSO ti je fan jizraela. :D
Logicno da navijaju sto vise krvi da bude i naravno da raja kratkih tola/dugih brada pobijedi.
Avetinho

#9498 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:
Black swan wrote:ako ćemo pravi svi vaši arapski idoli imaju krvi na rukama...
ugnjetavane manjine
vjersku policiju

ali samo vam asad smeta
JSO ti je fan jizraela. :D
Logicno da navijaju sto vise krvi da bude i naravno da raja kratkih tola/dugih brada pobijedi.
Onaj ko je do sada neduznu krv po Siriji prosipao je Asadist. Preko 70,000 mrtvih, ko zna koliko obogaljenih, preko milion protjeranih.

I opet svakodnevno mozak razvlaci civilima u bolnicama, po pijacama i pred pekarama.

Da li ti je palo na pamet da provjeris izvjestaj HRW o nasumicnim bombardovanjima sirijskih civila? Evo:
http://www.hrw.org/publications
Tu ces naci i link za detaljan izvjestaj i bombardovanja redova za hljeb. Nije tesko, samo jedan klik.

Mozes plakati o Izraelu, atlantizmu, imperijalizmu koliko zelis, ove cinjenice se ne mogu osporiti.
Klavikula

#9499 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Celendzerinjo za posljednja dva posta od mene imas :thumbup:
zivio.

pravdaja, nekad si bio simpatican, sad si fakat dosadan. pozdrav.
Avetinho

#9500 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Sta mozes, sve za istinu. Jesi li ti provjerio izvjestaj Hjuman rajts Voca? Nekad si ih navodio kao vjerodostojne izvore u ADVANCE.HR
http://www.hrw.org/reports/2013/04/10/death-skies
Locked