Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#9476 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Ako je automatska klima možda vrti kompresor stalno :roll:
Na ručnoj ne bi trebalo
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#9477 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

Ima li ko da preporuci autolimara na podrucju Sarajeva? Jutros otkrijem da mi je neki papak ili papanka zakacio zadnji blatobran i dobro ga ulupio :twisted: Buduci da mi je na istom mjestu i korozija uzela maha, trebace malo zavarivanja, pa onda farbanje.

Nisam nikad trebao usluge autolimara. Ima li ko kakvu preporuku?!
amar1994

#9478 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:Ima li ko da preporuci autolimara na podrucju Sarajeva? Jutros otkrijem da mi je neki papak ili papanka zakacio zadnji blatobran i dobro ga ulupio :twisted: Buduci da mi je na istom mjestu i korozija uzela maha, trebace malo zavarivanja, pa onda farbanje.

ovaj kod mene dobro radi , tacnije u dejzina bikica ispod onoga sto auspuhe radi :)
Romeo 80

#9479 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

amar1994 wrote:
Romeo 80 wrote:Ima li ko da preporuci autolimara na podrucju Sarajeva? Jutros otkrijem da mi je neki papak ili papanka zakacio zadnji blatobran i dobro ga ulupio :twisted: Buduci da mi je na istom mjestu i korozija uzela maha, trebace malo zavarivanja, pa onda farbanje.

ovaj kod mene dobro radi , tacnije u dejzina bikica ispod onoga sto auspuhe radi :)
Je li mislis na onog auspuhdziju kod Bosnalijeka ili je neki drugi u pitanju?! Nisam znao da tu u blizini ima autolimar. Ako imas slucajno kakve kontakt podatke ili mi mozes objasniti gdje se taj majstor nalazi bio bih ti zahvalan drugar! :thumbup:
amar1994

#9480 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:
amar1994 wrote:

Je li mislis na onog auspuhdziju kod Bosnalijeka ili je neki drugi u pitanju?! Nisam znao da tu u blizini ima autolimar. Ako imas slucajno kakve kontakt podatke ili mi mozes objasniti gdje se taj majstor nalazi bio bih ti zahvalan drugar! :thumbup:
slabo ja objasnjavam , sacu ti na google earth naci :D :D
amar1994

#9481 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

promasio sam ulicu skroz :-) :lol: :lol: , nije D.Bikica nego Alipasina , on ti je prije GTD praone ako znas :)

nemam licno iskustva , al sam cuo od vise ljudi da radi dobro i sto je najbitnije kad god prodjem radi i ima posla.

evo sam screen shot opalio , imas i koordinate :D

Image
Romeo 80

#9482 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

Hvala gdje cuo, gdje ne cuo :D :kiss: Muslim da sam razumio gdje je :thumbup:
amar1994

#9483 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:Hvala gdje cuo, gdje ne cuo :D :kiss: Muslim da sam razumio gdje je :thumbup:
:thumbup:

mozes i prosetat taman :) 8-)
kolektor

#9484 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kolektor »

Doslo je pucanja remena sto ide na generator ele. struje. Uzrok je vjerovatno lezaj na samom generatoru. Trebao bi promjeniti spaner, remen i lezaj na generatoru. U pitanju je oktavija 2/A5. Za koliko vremena bi to trebao da majstor promjeni?

Auto je normalno upalilo poslije pucanja i radilo je neko vrijeme bez problema. Da li je moguce da se ostatci remena podvuku pod zupcasti remen ispod poklopca kod radilice?
basicm

#9485 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Otiso mi lezaj na fiđetu, gdje bi mogo zamijenut to? Preporuke.
skafiskafsnjak

#9486 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

basicm wrote:Otiso mi lezaj na fiđetu, gdje bi mogo zamijenut to? Preporuke.
:lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#9487 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by beni-bu-man »

mores sam, zovi motorex i trazi aksialni :lol:
Ned071

#9488 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

RFK Valjčići Konjic :mrgreen:
basicm

#9489 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Hvala zvacu da provjerim :thumbup:
car1389

#9490 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by car1389 »

Pozdrav,u pitanju je Audi A3 1.8 2000god. Kada motam volanom u jednom trenutku kao da nesto blokira volan.kao da nesto zakoci i preskoci.Mijenjao sam prosle godine letvu volana koja je imala lufta.Sta bi moglo da uzrokuje problem sa volanom.Takodje da napomenem da sam radio onaj test kada smotam do kraja da vidim je li servo pumpa ali zvuk se ne mijenja.Svaka ideja je dobro dosla
bleee_sa

#9491 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

car1389 wrote:Pozdrav,u pitanju je Audi A3 1.8 2000god. Kada motam volanom u jednom trenutku kao da nesto blokira volan.kao da nesto zakoci i preskoci.Mijenjao sam prosle godine letvu volana koja je imala lufta.Sta bi moglo da uzrokuje problem sa volanom.Takodje da napomenem da sam radio onaj test kada smotam do kraja da vidim je li servo pumpa ali zvuk se ne mijenja.Svaka ideja je dobro dosla
Nisu ti dobro uradili u Lukavici, probaj na Kosovu :D
novi_korisnik

#9492 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by novi_korisnik »

Pozdrav,

Veceras su mi prilikom povratka sa utakmice na pola autoputa prestala raditi kratka svjetla.. Duga i maglenke rade normalno. Pregledao sam osigurace, cine mi se ispravni, mada cu ih bolje pogledati sutra. Šta bi moglo biti, tipujem da je nesto oko šaltera otišlo.. Zadnje pozicije i žmigavci rade.

Seat Leon 2002 godina..
skafiskafsnjak

#9493 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

novi_korisnik wrote:Pozdrav,

Veceras su mi prilikom povratka sa utakmice na pola autoputa prestala raditi kratka svjetla.. Duga i maglenke rade normalno. Pregledao sam osigurace, cine mi se ispravni, mada cu ih bolje pogledati sutra. Šta bi moglo biti, tipujem da je nesto oko šaltera otišlo.. Zadnje pozicije i žmigavci rade.

Seat Leon 2002 godina..
a to je zato sto su se Grci valjali po terenu ... :mrgreen:
novi_korisnik

#9494 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by novi_korisnik »

skafiskafsnjak wrote:
novi_korisnik wrote:Pozdrav,

Seat Leon 2002 godina..
a to je zato sto su se Grci valjali po terenu ... :mrgreen:

MA joj, izađem u 92' reko da odem prije guzve, i propustim najzanimljivije detalje utakmice :D
Revolucionar ★

#9495 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Revolucionar ★ »

passat 6, 2006 godiste, 1.9 tdi, začadi podobro na ubrzavanju do i preko 3k obrtaja, cesto izbaci emissions garage gresku, sta je ovdje najbolje, ovaj egr gasit, cistit, zamijenit, ili je posrijedi neka veca opravka? crn dim je u pitanju bajdvej
Revolucionar ★

#9496 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Revolucionar ★ »

ako nesto znaci, ne cadi na paljenju uopce, najvise na brzim startovima iz prve u drugu i iz druge u trecu, kad se naglo nabijaju obrtaji
NediM17

#9497 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Imas visak nafte ili manjak zraka. Vjerovatno turbo ne puni dovoljno iz nekog razloga.
bit101

#9498 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bit101 »

Pitanje:

Opel Astra J 2013 1.7 CDTI. Pocelo se pojavljivati obavjestenje "Service Vehicle Soon" i odem u Berlijetu, tamo mi kazu da je problem sa senzorom temperature ispusnih plinova, obrisu je i kazu da dodjem ako se vrati. Vratila se sutradan, kazu treba zamijeniti, i to taj senzor i jos jedan, sto kosta oko 500-600 km. Posto mi je to bilo puno, odem kod Sane (Safety Car) na Stupu, nakon pregleda (sa originalnom dijagnostikom) on kaze da su mi otisle dizne, i to sve cetiri, i pokaze mi dijagnostiku gdje pise za dizne da su im vrijednosti u rasponu od -400 do -600 mm3 (sta god to znacilo). Poslije toga sam bio jos kod dva majstora (koji doduse nisu imali originalnu dijagnostiku i nisu ocitavali ove vrijednosti) i oni kazu da nisu dizne, te da je do njih problem da bi se to primijetilo na grubljem radu, nestabilnim obrtajima i dimu iz ispuha, te da zbog neispravnog senzora auto ne zna kad da radi regeneraciju DPF-a i izbacuje ovu gresku sa senzorom. Auto fakat dobro i glatko ide i ne gubi snagu (bar koliko se ja razumijem).
Sad, kome vjerovati i sta raditi? Sana hoce 1000 km da reparira sve cetiri dizne, da li to uraditi ili samo zamijeniti senzor? Da li je Sana pouzdan majstor? Je li moguce da je pogrijesio?
Ned071

#9499 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

bit101 wrote:Pitanje:

Opel Astra J 2013 1.7 CDTI. Pocelo se pojavljivati obavjestenje "Service Vehicle Soon" i odem u Berlijetu, tamo mi kazu da je problem sa senzorom temperature ispusnih plinova, obrisu je i kazu da dodjem ako se vrati. Vratila se sutradan, kazu treba zamijeniti, i to taj senzor i jos jedan, sto kosta oko 500-600 km. Posto mi je to bilo puno, odem kod Sane (Safety Car) na Stupu, nakon pregleda (sa originalnom dijagnostikom) on kaze da su mi otisle dizne, i to sve cetiri, i pokaze mi dijagnostiku gdje pise za dizne da su im vrijednosti u rasponu od -400 do -600 mm3 (sta god to znacilo). Poslije toga sam bio jos kod dva majstora (koji doduse nisu imali originalnu dijagnostiku) i oni kazu da nisu dizne, te da je do njih problem da bi se to primijetilo na grubljem radu, nestabilnim obrtajima i dimu iz ispuha. Auto fakat dobro i glatko ide i ne gubi snagu (bar koliko se ja razumijem).
Sad, kome vjerovati i sta raditi? Sana hoce 1000 km da reparira sve cetiri dizne, da li to uraditi ili samo zamijeniti senzor? Da li je Sana pouzdan majstor? Je li moguce da je pogrijesio?
kod sane ima dobar majstor koji zna sa opelima. ali bih ti ja preporucio da se najavis i odes ako imas vremena do zenice. covjek se zove aid i mislim da je najbolji majstor za opele u bih. ako ti i on kaze isto, onda radi gdje ti je povoljnije ili gdje zelis...

http://www.dzamboservice.com/
Throttle

#9500 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

I od mene preporuka za dzambu
Post Reply