FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#9476 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ako mislite da će Bilbao u finalu Kupa biti šetnja, mogli biste se iznenaditi...
drTooth

#9477 Re: FC Barcelona

Post by drTooth »

oridjidji wrote:
drTooth wrote:
prijatelju, sta je murinho uradio pa je ON skinuo Barcu sa trona ?
on je samo pobjedjivao u utakmicama u kojima je i prosle sezone pobjedjivao, ali Barca nije toliko kiksala, a na kikseve Barce ne moze uticati murinho (moze, ali u direktnim okršajima, a svi smo vidjeli kako su isti zavrsavali)...
prije bi se moglo reci da su Barcu sa trona skinuli treneri Getafea, Osasune, Espanyola, Sociedada, Villareala... etc
sto se tiče kupovanja, dosao je u ekipu koja je imala prakticno sve, koga jos da dovede (samo svoje portugalce)
Doveo je on Kediru, Ozila, Coentraa, Sahina, onog malog Brazilca Varanea i Karvalja...
da, 2 portugalca i Ozila koji su standardni, ovo ostalo je doslo da popuni rupe... poenta je u tome da je vec imao sve na tacni, zato nije ni dovodio zvučna imena...
drTooth

#9478 Re: FC Barcelona

Post by drTooth »

ultima_palabra wrote:Ako mislite da će Bilbao u finalu Kupa biti šetnja, mogli biste se iznenaditi...
dijelim tvoje mišljenje, pogotovo jer ih vodi Bielsa... žestoka će to utakmica biti, možda bude olakšavajuća okolnost, ako budu igrali na Camp Nou, s obzirom da ne daju Madridjanji da se igra na Bernabeu.
LSD

#9479 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Guardiola: "Od početka smo trebali igrati kao u drugom poluvremenu"

Trener Barcelone se pojavio na konferenciji za novinare nakon poraza protiv Osasune, te rekao šta misli o ovoj utakmici, kao i o igri njegove momčadi.

"Istina je da smo na značajnoj udaljenosti. Mislim da će se sutra ta razlika u bodovima još povećati, i da će tako ostati i do kraja sezone", rekao je Guardiola, koji je priznao da njegovi igrači nisu dobro igrali u prvom poluvremenu, te mu ni loš teren, a ni loše suđenje, nisu bili izgovor za poraz. "U drugom poluvremenu smo dobro igrali, i tako smo mogli i u prvom. U prvom poluvremenu nismo uzeli nijednu loptu, a u drugom poluvremenu se svašta moglo dogoditi", objasnio je trener, te dodao: "Sada trebamo ići prema naprijed, igramo Ligu prvaka i branimo titulu prvaka. Trebamo se nastaviti boriti. Ako je Primeru prije ovoga bilo teško osvojiti, sada će biti još teže." Pep je priznao kako je iskoristio pauzu na poluvremenu kako bi ohrabrio svoje igrače: "Rekao sam im da se trude da kraja, da pokušavaju više kombinacija, jer ovdje nismo smjeli pogriješiti."

Pun nade
Na kraju, ovo je svakako bila utakmica za zaborav, ali je makar postojala nada da Barcelona osvoji barem bod u ovoj utakmici: "Od početka smo trebali igrati onako kako smo u drugom poluvremenu, žao mi je zbog grešaka koje smo napravili u prvom dijelu."

Iako je priznao da je poraz "bolan", nije želio još više otežavati ovo svojim igračima. U svakom slučaju, Guardiola je čestitao igračima Osasune na fantastičnoj utakmici, punoj hrabrosti i snage, te je bez ikakvog stida priznao: "U prvom poluvremenu su bili daleko superiorniji u odnosu na nas." Pep više nije želio pričati o stanju njegove momčadi u Primeri: "Ako sam prije utakmice protiv Osasune rekao da smo u teškoj situaciji, sada je još gore."

-----------------------------------------------------------

Za one "strucnjake" koji su se sinoc ismijavali na konstataciju da se Guardiola pomirio i halalio sa titulom ove godine.
Covjek je samo realan bio i prije 3 kola ,a sad pogotovu.
veljaca

#9480 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

LSD wrote:Guardiola: "Od početka smo trebali igrati kao u drugom poluvremenu"

Trener Barcelone se pojavio na konferenciji za novinare nakon poraza protiv Osasune, te rekao šta misli o ovoj utakmici, kao i o igri njegove momčadi.

"Istina je da smo na značajnoj udaljenosti. Mislim da će se sutra ta razlika u bodovima još povećati, i da će tako ostati i do kraja sezone", rekao je Guardiola, koji je priznao da njegovi igrači nisu dobro igrali u prvom poluvremenu, te mu ni loš teren, a ni loše suđenje, nisu bili izgovor za poraz. "U drugom poluvremenu smo dobro igrali, i tako smo mogli i u prvom. U prvom poluvremenu nismo uzeli nijednu loptu, a u drugom poluvremenu se svašta moglo dogoditi", objasnio je trener, te dodao: "Sada trebamo ići prema naprijed, igramo Ligu prvaka i branimo titulu prvaka. Trebamo se nastaviti boriti. Ako je Primeru prije ovoga bilo teško osvojiti, sada će biti još teže." Pep je priznao kako je iskoristio pauzu na poluvremenu kako bi ohrabrio svoje igrače: "Rekao sam im da se trude da kraja, da pokušavaju više kombinacija, jer ovdje nismo smjeli pogriješiti."

Pun nade
Na kraju, ovo je svakako bila utakmica za zaborav, ali je makar postojala nada da Barcelona osvoji barem bod u ovoj utakmici: "Od početka smo trebali igrati onako kako smo u drugom poluvremenu, žao mi je zbog grešaka koje smo napravili u prvom dijelu."

Iako je priznao da je poraz "bolan", nije želio još više otežavati ovo svojim igračima. U svakom slučaju, Guardiola je čestitao igračima Osasune na fantastičnoj utakmici, punoj hrabrosti i snage, te je bez ikakvog stida priznao: "U prvom poluvremenu su bili daleko superiorniji u odnosu na nas." Pep više nije želio pričati o stanju njegove momčadi u Primeri: "Ako sam prije utakmice protiv Osasune rekao da smo u teškoj situaciji, sada je još gore."

Za one "strucnjake" koji su se sinoc ismijavali na konstataciju da se Guardiola pomirio i halalio sa titulom ove godine.
:thumbup:

Kao i uvijek u sridu .... :mrgreen:

Barcelona je imala previse pehova u zadnjih 2-3 mjeseca. Puno utakmica, zasicenje ( i moralno i fizicki ) kod igraca ( osvojili od 16 mogucih - 13 trofeja :thumbup: ) a onda i povrede: Alfelay, Villa, Iniesta, Perdo, Busqets. Ako se doda i losija igra Abidala i Piquea, ( a sinoc i Puyol-a ) a i to da Mascerano ne moze igrati ono sto igra Busqets - (ne)rezultati su tu ...
Kada se vrate: Xavi, Iniesta, Fabregas, Busqets ( sinoc se vidjelo koliko fali na sredini ), a vrate u formu Abidal, Pique, Puyol, Pedro , tada ce biti i Messiju puno lakse i bice to opet stara Barcelona ( koju su mnogi - i od protivnickih navijaca - nazivali vanzemaljcima, s pravom ). Jos je puno bitnih utakmica - zna to Pepe ....

Najveci dobitak u svemu ovome je igra mladih: Tello, Thiago, Cuenca .....
Charuga
Globalni moderator

#9481 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

LSD wrote:
Plavih_11 wrote:Ova tema procvjeta kad Barsa izgubi ili odigra nerjeseno .. :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup: ali baš svaki put procvjeta...odjednom se ovdje stvore svi da joj nazdrave kraj, jedva cekaju taj dan jer je patnja golema....i koji je ovo vec put po redu :-)
U ovim teskim vremenima, sve sto donosi radost narodnim masama treba podrzati pa tako i ove poraze Barse .. ;-)
veljaca

#9482 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

drTooth wrote:
ultima_palabra wrote:Ako mislite da će Bilbao u finalu Kupa biti šetnja, mogli biste se iznenaditi...
dijelim tvoje mišljenje, pogotovo jer ih vodi Bielsa... žestoka će to utakmica biti, možda bude olakšavajuća okolnost, ako budu igrali na Camp Nou, s obzirom da ne daju Madridjanji da se igra na Bernabeu.
Svako finale je neizvjesno ( pa makar da igras protiv Pofalickog .... :D ) , jer ekipe koje dodju do samog kraja - sigurno su to zasluzile ....
Finale se igra u maju - bice tada puno bolje vremenske prilike, a i stanje u ekipi bi trebalo biti puno bolje ....

Ipak uzimajuci u obzir kvalitet Barcelone - ne bi trebalo tu biti problema ( iako nece biti lako ) ....

A u toj utakmici Barcelona zavisi samo od sebe, kao i u utakmicama LP ... i to bi trebao biti plus za Barcelonu ...
LSD

#9483 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Naravno da ce biti teška tekma u finalu sa Bilbaom jer se radi vrlo dobrom timu koji je došao do samog finala, kojeg vodi jedan Bielsa odlican strucnjak, imaju nekoliko odlicnih igraca...ali imat ce valjda i Barca nešto za reci na terenu, jbm miša....preko noci mnogi otpisaše ovu ekipu :shock: :shock: nevjerovatno.
Richard Wagner

#9484 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

LSD wrote:Naravno da ce biti teška tekma u finalu sa Bilbaom jer se radi vrlo dobrom timu koji je došao do samog finala, kojeg vodi jedan Bielsa odlican strucnjak, imaju nekoliko odlicnih igraca...ali imat ce valjda i Barca nešto za reci na terenu, jbm miša....preko noci mnogi otpisaše ovu ekipu :shock: :shock: nevjerovatno.
barsa će tek nadoći, drug 8-)
motorola01

#9485 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

LSD wrote:Guardiola: "Od početka smo trebali igrati kao u drugom poluvremenu"

Pun nade

Gdje si "strucnjak" ili bolje reci "strucnjaci".Covjek samo puca satru sirim narodnim masama,a veceras klanja i sto treba i ne treba da kiksa i Real.Samo lud covjek moze se rastati sa titulom 17 kola prije kraja.Sinoc se sve po facama igraca i trenera vidjelo koliko im je svejedno za onaj sinocnji poraz...
Distortion

#9486 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Bilbao je poslije Reala najtezi protivnik Barceloni mozda ne samo u Španiji. Redovno se pate s njima zato sto momci igraju srcem, jako puuuno trce i bore se ko da im zivot zavisi. Ne sumnjam da ce poginut sam oda osvoje. Daleko od toga da ce biti lako finale. Ako budu setali kao sinoc izgubit ce ga...
LSD

#9487 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Jah, ti boje od njega znaš stanje u Barci i u španskoj Primeri opcenito :lol: :lol: garant
Ne smije covjek ni biti realan oko sopstvenog tima ,što mu nece bosanci preko foruma zamjeriti.
motorola01

#9488 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

LSD wrote:Jah, ti boje od njega znaš stanje u Barci i u španskoj Primeri opcenito :lol: :lol: garant
Ne smije covjek ni biti realan oko sopstvenog tima ,što mu nece bosanci preko foruma zamjeriti.
Niko nije rekao da zna bolje,ali tvrditi 17 kola prije kraja da je gotovo,e jbg..Da je ovolika bodovna prednost i da je ostalo 7-8 kola,onda bi se moglo reci da je gotovo,ali 17 kola.Zar nije malo previse?
5 0 5

#9489 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

motorola01 wrote: Gdje si "strucnjak" ili bolje reci "strucnjaci".Covjek samo puca satru sirim narodnim masama,a veceras klanja i sto treba i ne treba da kiksa i Real.Samo lud covjek moze se rastati sa titulom 17 kola prije kraja.Sinoc se sve po facama igraca i trenera vidjelo koliko im je svejedno za onaj sinocnji poraz...
neka ti nisi strucnjak.
LSD

#9490 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

motorola01 wrote:
LSD wrote:Jah, ti boje od njega znaš stanje u Barci i u španskoj Primeri opcenito :lol: :lol: garant
Niko nije rekao da zna bolje,ali tvrditi 17 kola prije kraja da je gotovo,e jbg..Da je ovolika bodovna prednost i da je ostalo 7-8 kola,onda bi se moglo reci da je gotovo,ali 17 kola.Zar nije malo previse?
Nije previše kad si trener tog tima, znaš u dušu te igrace, kad si svjestan snage glavnog konkurenta, kad znaš da se patiš u gostima vec duže vrijeme i kad si svjestan da ti je ekipa down, skrpljena momcima iz B tima usljed ozljeda prvotimaca, umorna a i zasicena prije svega...kažeš Guardiola valja javnosti ublehe (dakle svjesno laže i sebe i javnost) svojim izjavama i kako ce veceras klanjati jaciju da Real izgubi ;-) malo je to smiješno da stavljaš na nivo cirkusanta covjeka koji je donio Barcu 13 od mogucih 16 trofeja za tri godine trenerovanja....Zar nije malo previše od tebe??
Valjda covjek bolje zna snagu svoje ekipe i Reala ,nego mi po forumu....nije se on tek tako halalio sa titulom jer mu je to furka...vec je covjek realan kad izjavi da ce se razlika još i povecavati, s obzirom kako Reala a kako Barca igraju ove godine.
motorola01

#9491 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

LSD wrote:
motorola01 wrote:
Nije previše kad si trener tog tima, znaš u dušu te igrace, kad si svjestan snage glavnog konkurenta, kad znaš da se patiš u gostima vec duže vrijeme i kad si svjestan da ti je ekipa down, skrpljena momcima iz B tima usljed ozljeda prvotimaca, umorna a i zasicena prije svega...kažeš Guardiola valja javnosti ublehe (dakle svjesno laže i sebe i javnost) svojim izjavama i kako ce veceras klanjati jaciju da Real izgubi ;-) malo je to smiješno da stavljaš na nivo cirkusanta covjeka koji je donio Barcu 13 od mogucih 16 trofeja za tri godine trenerovanja....Zar nije malo previše od tebe??
Valjda covjek bolje zna snagu svoje ekipe i Reala ,nego mi po forumu....nije se on tek tako halalio sa titulom jer mu je to furka...vec je covjek realan kad izjavi da ce se razlika još i povecavati, s obzirom kako Reala a kako Barca igraju ove godine.
Ma to je malo zezancije ubaceno,jer tvrditi da je Guardiola znao i prije ove tekme da je prvenstvo gotovo je ipak smijesno.Vidjelo se po reakcijama igraca nakon primjljenih,a Boga mi i datih golova sinoc sta i kako misle o prvenstvu..Nije im svejedno bilo sigurno.
LSD

#9492 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Šta?? ne smiju se više ni radovati svojim golovima ili tugovati kad prime :? :mrgreen: jel to misliš :?: pa šta su trebali....sjesti pa plakati :-) ....drago i Guardioli kad njegovi igraci daju golove, pogotovu ovi mlađi Cuenca ili Tello....ne vidim ništa cudno o tome.
motorola01

#9493 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

LSD wrote:Šta?? ne smiju se više ni radovati svojim golovima ili tugovati kad prime :? :mrgreen: jel to misliš :?: pa šta su trebali....sjesti pa plakati :-) ....drago i Guardioli kad njegovi igraci daju golove, pogotovu ovi mlađi Cuenca ili Tello....ne vidim ništa cudno o tome.
Znas ti dobro o cemu ovdje pricamo ;-) .Nemoj ziv bio te ublehaske manijacke price :run:
LSD

#9494 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Eno sad manijacka prica :-) :D to nešto na lokalnoj bazi, ha :-) hajd dobro kolega, ali ja tebe ipak cijenim i ne gledam kroz prizmu zenice, čelika ili cega vec.
motorola01

#9495 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

LSD wrote:Eno sad manijacka prica :-) :D to nešto na lokalnoj bazi, ha :-) hajd dobro kolega, ali ja tebe ipak cijenim i ne gledam kroz prizmu zenice, čelika ili cega vec.
Pa manijaci su poznati sa ovakvim pricama(naucnofantasticnim :D ),jer ova vasa prica da je Pep odustao od lige prije dva tri kola(znaci na pola prvenstva) spada u tu sferu :D .Ja shvatam da ste razocarani(a i ja sam),ali tako nesto reci,to je ipak previse.Ako ova tri boda budu kljucna u ovoj utrci za prvaka,jedini krivac ce biti Pep jer ipak drzati one igrace na klupi,a istovremeno zaostajati za Realom 7 bodova je glupost da ne moze biti veca.Jednostavno kockao je i izgubio,a nije smio.
LSD

#9496 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

motorola01 wrote:
LSD wrote:Eno sad manijacka prica :-) :D to nešto na lokalnoj bazi, ha :-) hajd dobro kolega, ali ja tebe ipak cijenim i ne gledam kroz prizmu zenice, čelika ili cega vec.
Pa manijaci su poznati sa ovakvim pricama(naucnofantasticnim :D ),jer ova vasa prica da je Pep odustao od lige prije dva tri kola(znaci na pola prvenstva) spada u tu sferu :D .Ja shvatam da ste razocarani(a i ja sam),ali tako nesto reci,to je ipak previse.Ako ova tri boda budu kljucna u ovoj utrci za prvaka,jedini krivac ce biti Pep jer ipak drzati one igrace na klupi,a istovremeno zaostajati za Realom 7 bodova je glupost da ne moze biti veca.Jednostavno kockao je i izgubio,a nije smio.
Halo decko....de se malo presaberi....tri titule zaredom je taj covjek donio i ne može svake godine...pa ne može se vazda uzimati jbg....malo razmišljaj ;-) ...ima tu i Real koji nije Žepče, vec svijetska sila i oni žele isto titulu.
motorola01

#9497 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

Necemo skretati sa teme.Pricamo o izjavi da je Pep prije tekme sa Osaasunom(17 kola prije kraja prvenstva)znao da je vec sve gotovo.Nemojte pricati te price kad znas vrlo dobro da nije tako.Valjda se pokusavate odbraniti od nadolazecih napada navijaca RM,ali to nevjesto radite.Kazem ti i ja sam fan Barselone otkad znam za sebe,ali to je jadna prica.Doduse svako ima pravo na svoje misljenje,tako da se ne zelim vise ni raspravljati jer cemo shebati temu.Ja znam da cu se nadati i dalje da ce Real kiksati koji put do kraja,uz nadu da ce barsa popraviti svoju igru.Ipak ima jos puno da se igra i sve je moguce do kraja prvenstva..
5 0 5

#9498 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
veljaca

#9499 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

505sCrtom wrote:Image
:thumbup:

Kako neki zaboravljaju brzo ...

Ne cudim se to ovim navijacima iz Madrida - ali oni koji navijaju i vole Barcelonu - ovo moraju imati na umu ...
BHF_Manijak

#9500 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ali fudbal se ne igra u periodu 2009-2011...Ne zaboravljaju ostali brzo, vec navijaci Barcelone tj da su bili prosjek u evropskom fudbalu do sredine 2000-tih, htjeli oni to priznati ili ne.
Post Reply