Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Oni pod "napad na bosnjake" brane svoje pokradene milijarde i opravdaju sva nedjela i zlo koje su pocinili svome narodu prije svega a onda i drugima na kraju drzavi. Naravno neizbjezno namecu da su oni veliki vjernici, Allah im svjedok vjerovatno i amin svih djela, veliki muslimani đuma se ne propusta.
Last edited by DonieBrasco on 13/03/2021 20:41, edited 1 time in total.
Naser Oric je saslusan u tuziteljstvu vezano za aferu respiratori, danas tom istom Naseru Oricu je potrebna pomoc respiratora, da li je to karma ili ne vidjet cemo.
Posto su svi izjavili da su nevini pred sudom, zasto onda nisu u nabavku vakcina isli istom procedurom, ako su sigurni da su nevini i da nisu nista uradili mimo zakona, zasto iste procedure ne idu prilikom nabavka vakcine?
Na onom hayat snimku sa kcus od jucer negdje na 0:42 se vide 2 fikretova respiratora, onako stoje pored nije niko prikljucen, ali stavljeni u opticaj da se stvori privid da se mogu koristit protiv korone
lutko wrote: ↑15/03/2021 09:29
Na onom hayat snimku sa kcus od jucer negdje na 0:42 se vide 2 fikretova respiratora, onako stoje pored nije niko prikljucen, ali stavljeni u opticaj da se stvori privid da se mogu koristit protiv korone
DonieBrasco wrote: ↑16/03/2021 11:51
Ne zelim da pominjem preminule ruzno je, ali itekako se postavlja pitanje sta bi bilo da su respiratori ispravni - da li bi taj broj bio manji.
DonieBrasco wrote: ↑16/03/2021 11:51
Ne zelim da pominjem preminule ruzno je, ali itekako se postavlja pitanje sta bi bilo da su respiratori ispravni - da li bi taj broj bio manji.
Djaba i da su ispravni kada nema kisika:)
Progutase ovi malinrovi respiratori boga oca
“Za razliku od ozbiljnijih respiratora, koji imaju svoje kompresore, ovi respiratori mogu raditi samo na osnovu kisika. Zato oni i jesu transportni, odnosno respiratori za kratke ventilacije, a ne respiratori za intenzivnu njegu koji koriste svoje vlastite kompresore.
Njihov minimum je 70 posto kisika i oni kad vuku, oni povuku više kisika nego neki drugi”, rekao nam je jedan stručnjak za medicinsku opremu pod uvjetom anonimnosti.
Poznato je da su mediji, ali i struka, od samog početka insistirali da se ne radi o respiratorima za intenzivnu njegu,
“Zvao sam direktoricu Izetbegović i rekao da nešto nije uredu. Mislim, ja znam šta je, ali nešto treba poduzeti…”, kaže Avdo Dedić direktor kompanije Messer