Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Itsoktobealone

#9476 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Itsoktobealone »

raoul duke wrote:Wikipedia :lol: :lol:

Daj drzi se ti prognoziranja i anketi... Sta kazes Hillary ce pobjediti 100 % ?
Ispo si iz relevantnosti sa ovim nebulozama u postu iznad. Čovjek te poklopio, a i to je i za očekivati jer si ti kao sada neki "anti-establishment".

Aj po mlijeko pa spavanac :oops:
raoul duke

#9477 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

17 % opet ne znaci da je amerika najveci emmisioner CO2

Kina i Indija :wink:
Vitezanin

#9478 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Vitezanin »

raoul duke wrote:17 % opet ne znaci da je amerika najveci emmisioner CO2

Kina i Indija :wink:

??
:shock:

SAD je ubjedljivo najveći zagađivač POJEDINAČNO promatrajući zemlje. Ubjedljivo je America first na tom polju.
jeza u ledja

#9479 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Znaci pise da je Amerika trenutno drugi najveci zagadjivac, tri puta veci od Indije, on opet pise "Kina i Indija". :lol: :lol:
NajdraziVodjaa

#9480 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Propali djaci Clintonske skole ne prestaju da kmece.
drastic

#9481 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

[quote="It_is_a_Leclerc"] Klimatske promjene su realnost, egzaktno dokazana činjenica koja se realizira deset do dvanaest puta brže nego što je iko očekivao prije deset godina

dokaz?
jeza u ledja

#9482 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

drastic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Klimatske promjene su realnost, egzaktno dokazana činjenica koja se realizira deset do dvanaest puta brže nego što je iko očekivao prije deset godina

dokaz?
Evo ga:

Image
drastic

#9483 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

:thumbup:
jeza u ledja wrote:
drastic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Klimatske promjene su realnost, egzaktno dokazana činjenica koja se realizira deset do dvanaest puta brže nego što je iko očekivao prije deset godina

dokaz?
Evo ga:

Image
drastic

#9484 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

]:thumbup:
jeza u ledja wrote:
drastic wrote:

dokaz?
Evo ga:

Image
[/quote]
radis li ti ikad?
inace :thumbup: za reply nasmijao si me
TAFKAP

#9485 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

dupli
Last edited by TAFKAP on 02/06/2017 22:52, edited 1 time in total.
TAFKAP

#9486 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

raoul duke wrote:Wikipedia :lol: :lol:
došlo je do provale... :lol: :lol: :lol:

Kina najveći zagađivać, Amerika odmah za njima
ljevoruki

#9487 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Haj sad bez zajebancije :D
Ja zivim u USA vec 21 g. i Trump je 4. predsjednik otkako sam ovdje.
Clinton, W, Obama i sad ovaj, ne znam kako da ga nazovem. :run:
Od pocetka kampanje do danas nisam vidio da je neko toliko ismijavan, osporavan, omrazen i da nekoga toliko mezete u medijima, cak ni W kojem pamet nije bas jaca strana.
Ovo je stvarno tragikomicno, kako ce se ovo zavrsiti, po njega i nas, to mozemo samo nagadjati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9488 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image
jao_situacije

#9489 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jao_situacije »

koje gluposti možeš pročitati na ovoj temi :-)
wow
Fudo387

#9490 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Comey treba svjedociti iduci cetvrtak, ali, ne lezi vrazi, Staljin izgleda ima mogucnost da blokira njegovo svjedocenje tzv. "Executive Privilege". Jebeludzbunjenog.

Ja, i najnovije, glasnogovornik bijele kuce, tj. ovog morona, veli danas da ne moze govoriti u ime predsjednika, i frajer sta ga god pitaju, suti. Cuj glasnogovornik? :lol:
GandalfSivi

#9491 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Presli smo sa alternativnih cinjenica na alternativnu stvarnost. Ljudi furaju svoju furku, boli ih briga za sve zivo, njihovi biraci ih jos uvijek podrzavaju, ne moraju se nikome ni pravdati ni odgovarati na pitanja, ni objasnjavati. Vuk je zelen, i nema razloga da se ta stvarnost opravdava ikome. Zajebi medije, zajebi fakte, zajebi logiku, nova su vremena...

A mi ga pusimo, i necemo stati dugo vremena.
poostar

#9492 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by poostar »

raoul duke wrote: Treba poznavati cinjenice prije nego sto se krene plakati, ali liberalima to nije jaca strana, ne razmisljaju svojom glavom ..
Reče lik koji kopira nebuloze sa tvitera i reddita
Point.

#9493 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

poostar wrote:
raoul duke wrote: Treba poznavati cinjenice prije nego sto se krene plakati, ali liberalima to nije jaca strana, ne razmisljaju svojom glavom ..
Reče lik koji kopira nebuloze sa tvitera i reddita
Za njih misli Alex Jones.
sumirprimus

#9494 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

brate treba bas bit uporan da ne kazem neku tezu rijec i natezat se sa ljudima koji zive u americi.
mislim ok forum je ima svako pravo na post i misljenje, al mi o americi znamo ono sto vidimo iz medija,procitas, cujes od drugih, imas par kratkih izleta, ovih ili onih, a oni gore zive s stim.
i kad povezes ovo iz medija i njihovu pricu, trump je razmazeni bogati halapljivi kreten i po, i ne mogu da povezem nikako zbog cega bi ga toliko branio.
pa ono hebe ni rodjenoj zeni nije drago.
ajd ovo s rusijom, cisto sumnjam da je ruski lik, vise da su ko i sve ostalo natezali zarad love i zarade, i ako ima sta rusi ih drze zbog tog neceg u saci..
cega, ne znamo dok se ne dokaze, il ne izadje na vidjelo.
al ovo za klimatske promjene. to se tice svih nas, jebte zivimo u bosni koja je jedna od najzagadjenijih zemalja u europi, i ti branis trumpa radi napustanja ovog sporazuma???
wtf???
i koga ono postavi za te agencije zastite okolisa,?
Sara03

#9495 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sara03 »

Image
smijesni_ste

#9496 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

Pa i naši ljudi koji ne žive u BiH se takodjer natežu sa nama koji smo ovdje, drže nam lekcije, dijele kritike i sve ostalo tako da...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9497 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image
vivaldi

#9498 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

sumirprimus wrote:al ovo za klimatske promjene. to se tice svih nas, jebte zivimo u bosni koja je jedna od najzagadjenijih zemalja u europi, i ti branis trumpa radi napustanja ovog sporazuma???
tvoj komentar je generalno ok, ali tu ima hrpa bitnih faktora koje u ovoj histeriji aposlutno niko ne uzima u obzir niti ih spominje cak ni periferno.

- prva stvar, 99,99% ljudi na planeti nikada nije procitalo ni jednu jedinu recenicu iz pariskog sporazuma (pocesvi od mene), sto ih naravno ne sprjecava da trampu jebu mater na sav glas jer je upravo "unistio planetu".

- druga stvar, javno mijenje kreiraju mediji, a tu je problem sto je trump svojom impulsivnoscu (koja btw nema ama bas nikakve veze sa njegovim politickim neiskustvom) zakuho na mrtvo ime s medijima pa su se svi okrenuli agresivno prema njemu. Tako ti npr jedan od najvecih medija na svijetu i kreator javnog mijenja,CNN dopusti sebi komicarku koja zbila sale drzeci krvavu trampovu glavu (doduse dobila je otkaz) ili npr na portalu dan prije trampove objave objavljuje ovake jadne, licemjerne tekstove:
"Zagrevanje može zaista da našteti ljudima. Upoznao sam te ljude. Na Maršalskim ostrvima ljudi su prestravljeni za celu zemlju. Nedelju dana sam bio na Madagaskaru sa ljudima čiji životi zavise od koralnih grebena koji bi mogli da nestanu. Upoznao sam čoveka u Majamiju koji prodaje svoje imanje na plaži iz straha da bi moglo da bude poplavljeno, kao i devojčicu iz Luizijane koja je evakuisana iz svog doma zbog snažne oluje", piše Sater.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1267279

Ovaj gospodin Sater je umjesto ove "evakuisane djevojice iz Lujzijane" mogao otici (prije izbora trampa) npr u siriju, irak, agfanistan..da vidi kako izgledaju djevojcice koje su defrgamentirane bombama trampovih prethodnika, ili je mogao otici da vidi kako pate djevojice u iranu ili na kubi zbog americkih sankcija. Mogao je otici, ali nije, vec sada po zadatku pise pateticne price protiv trampa da lozi javsnot.

- treca stvar, lud je ko god misli da je tramp prteklih 60 ili kolko vec ima godina cesko jaja u svom penthouseu i razsmiljajo o globalnom zagrijavanju. ovo sto prica i radi je stav americkih konglomerata koji su jaci o vecine zemalja na svijetu iako nesumnjivo unutar amerike postoji i podjednako mocan opozitni blok.

- na kraju cetvrta stvar je sam sporazum. nije to bilo davno pa se mozemo prisjetiti kako je to tada dozivljavano.
Nažalost, stvari nisu tako jednostavne. Za početak, kao što skraćenica COP21 govori, ovo je bila dvadeset i prva ovakva konferencija od povijesnog Earth Summit-a u Rio de Janeiru 1992. Sastančenja i dogovaranja je bilo više nego dovoljno, ali bez trajnog i sveobuhvatnog sporazuma. To se očekivalo i u Kopenhagenu 2009. no taj je skup završio fijaskom.

Drugi razlog za skepsu bio je to što su korporacije i njihovi lobisti sponzorirali i sudjelovali na samoj konferenciji. Treći je razlog to što, unatoč deklarativnom slaganju oko problema, i dalje postoji znatno razilaženje oko načina njegovog rješavanja. Dok razvijene zemlje zahtijevaju od zemalja u razvoju (koje su izuzete iz Kyota) ravnopravno preuzimanje tereta, ove s pravom pozivaju na odgovornost povijesno dominantne zagađivače, prvenstveno Sjevernu Ameriku i zapadnu Europu. Najslabije razvijene zemlje, koje su i najteže pogođene, raspolažu s najmanje resursa za njihovo saniranje (tzv. loss and damages). Prema izvješću britanskog Oxfama, 10% najbogatijih na svijetu proizvodi 50% emisija.

Ostali aspekti pregovora nisu bili ništa manje ambivalentni – za razliku od Kyota i Kopenhagena gdje se smanjenje emisija pokušalo diktirati odozgo, u Parizu su sve države sudionice predstavile vlastite pojedinačne ciljeve, tzv. INDC (intended nationally determined contributions). Osim što se znatno razlikuju u ambicioznosti, ti ciljevi nisu pravno obvezujući, ponajprije zbog inzistiranja SAD-a čiji Kongres sa republikanskom većinom dogmatično odbija ratificirati sporazum takvog tipa.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sto- ... 64725.aspx

ili
Slično kao i mjere za smanjenje emisija štetnih plinova, zakonski obavezujuća nije ni odluka da se s ukupno sto milijardi dolara pomogne ugroženim zemljama. Ta se odluka spominje tek u preambuli sporazuma i ona je također dobrovoljna, a cijeli ovaj hibridni – pola dobrovoljni a pola obavezni – sporazum dizajniran je specijalno za potrebe američke vlade, odnosno predsjednika Baracka Obame koji je želio izbjeći zakonski formulirane odluke jer bi mu ih Kongres u kojemu dominiraju republikanci sasvim sigurno odbio.
James Hansen, bivši znanstvenik u NASA-i i jedan od utemeljitelja moderne znanosti o klimi, sporazum u Parizu nazvao je ‘prevarom’, nakupinom bezvrijednih obećanja bez prave akcije, te ustvrdio da bi trebalo uvesti svojevrstan porez na izgaranje fosilnih goriva kako bi ta goriva postala toliko skupa da ona iz obnovljivih izvora konačno postanu privlačnija
http://www.prelistaj.me/2015/12/20/pari ... -pokazati/

taj famozni pariski sporazum je ocigledno "guma iz gaca", rastegljiv i po duzini i po sirini kojeg je obama "skrojio" vise zbog sebe nego zbog planete, a svijet koji vec godinama pati od globalnih politickih neuspjeha, objerucke ocajnicki prihvatio i predstavio kao uspjeh. na mikro planu to ti je ono otprilike ko ova gospoda iz brisela sto vec 10-15 godina kada god dodju u bosnu konstatuju "ogroman napredak" , a mi u mjestu stojimo. ali jednostavno ocajnicki ima trebaju neki uspjesi, pa makar imaginarni. sada je tramp medjutim ovaj sporazum skrojio po svojoj politickoj mjeri pa je drama jer je nepopularan. a sto se tice planete, ne cini mi se da je ona bila u fokusu ni tamnom ni narandzastom.
daddy-kool

#9499 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Ne razumijem argument, ako sporazum nije bio obavezujući, nego proforme i "guma iz gaća", zašto se onda Trump povlači iz njega?

Drugu stvar previđaš je prije svega negativna međunarodna reakcija, a ne reakcija američkih medija, na nadasve sebičan, glup i bezobrazan potez.
raoul duke

#9500 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

ljevoruki wrote:Haj sad bez zajebancije :D
Ja zivim u USA vec 21 g. i Trump je 4. predsjednik otkako sam ovdje.
Clinton, W, Obama i sad ovaj, ne znam kako da ga nazovem. :run:
Od pocetka kampanje do danas nisam vidio da je neko toliko ismijavan, osporavan, omrazen i da nekoga toliko mezete u medijima, cak ni W kojem pamet nije bas jaca strana.
Ovo je stvarno tragikomicno, kako ce se ovo zavrsiti, po njega i nas, to mozemo samo nagadjati.
Osporavan i ismijavan od strane liberala koji su izgubili izbore..

Popisa se on na pariski sporazum hladno :thumbup:
Post Reply