PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
typeOnegative

#9476 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

:thumbup:
dzeko1

#9477 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by dzeko1 »

1060 je izuzetna grafička, ali bojim se da je preslab procesor za nju, da bi pravio bottleneck. Možda da ganja ili bolji procesor, ili da stavi 1050ti i jeftinije će ga doći. :D
DonieBrasco

#9478 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

dzeko1 wrote:Ryzen 3 3300 6c/12T, 3,2Ghz, 50w, cijena 99$
Ryzen 5 3600x 8c/16T, 4,0Ghz-4,8Ghz Turbo, 95w, 229$
Ryzen 7 3700x, 12c/24T, 4,2Ghz- 5,0Ghz Turbo, 105w, 329$
Ryzen 9 3850x 16c/32T, 4,3Ghz- 5,1Ghz, 135w, 499$.

Ako budu bar slične cijene kod nas, već za 200-injak KM moći će se kupiti odličan procesor, a da ne govorim o jačim verzijama, ako se ispostavi da je tačno naredno godine već idem na upgrade, plus nova generacija će biti kompatibilna sa pločama prve generacije uz flashovanje biosa. :D
Racunaj da ce kod nas sigurno biti skuplje, ne znam kakve ce cijene biti u odnosu na serije 1000/2000 u svijetu.

Također dolaze i nove ploce, tacnije cipsetovi X570 i B550, navodni ce podrzavati PCIe 4.0.
typeOnegative

#9479 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

dzeko1 wrote:1060 je izuzetna grafička, ali bojim se da je preslab procesor za nju, da bi pravio bottleneck. Možda da ganja ili bolji procesor, ili da stavi 1050ti i jeftinije će ga doći. :D
radit ce to vise nego dobro . BN ako i bude bit ce u nekim scenarijima i to nista da bi smetalo .Kako god , ima skuplju i jeftiniju opciju , covjek zna sto je najbolje za njegov dzep i potrebe .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9480 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Velkoski »

Image

pozzzz, i još samo da hraknem na Corsair zbog bagavog softvera za rgb! :mrgreen: :run:
aditon

#9481 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

sexy.. :izet: koji case je to? gdje napojna dođe i koliko si platio ovu 2070?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9482 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Bobi »

što to zuji i drnda :mrgreen:
DonieBrasco

#9483 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Ja bi hardverskim zakonom zabranio ovaj RGB.
Maharadza

#9484 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Image
SanskiBiser

#9485 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

Maharadza wrote:Image
Image

:lol:
Plavo-bijeli

#9486 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Plavo-bijeli »

:lol: :lol:
aditon

#9487 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

DonieBrasco wrote:Ja bi hardverskim zakonom zabranio ovaj RGB.
sve se to pogasiti može
ja sam uvijek za to da čovjek ima izbora...htjeli ili ne, rgb je stvarnost. Problem je samo što zbog tog featura isti hardware više košta, posebno se to odnosi na cijene RAM-a
Averus

#9488 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9489 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Velkoski »

aditon wrote:sexy.. :izet: koji case je to? gdje napojna dođe i koliko si platio ovu 2070?
sharkoon pure steel, gore lijevo je napojna, ali s druge strane pa se ne vidi. grafička mi je stigla iz Njemačke preko druga za ~600e

RGB je moguće isključiti skroz (osim RAM-a jer je nešto ubagovano i ne znam što je duga default :sad: :lol: ), al' ja volim da blješti sve :mrgreen:
relevantan

#9490 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by relevantan »

Velkoski wrote:Image

pozzzz, i još samo da hraknem na Corsair zbog bagavog softvera za rgb! :mrgreen: :run:
Fina mašinka, neka je sa srećom :thumbup:

Ova grafička ti neprestano zahvaljuje na ovoj poziciji usisnih ventilatora :D Mislim da joj temperatura ne prelazi 50 stepeni ni nakon 24 sata u FurMark-u :D dok bi procesor volio da uhvati malo više svježeg zraka kad ga načepiš.

Edit: promaklo mi je da si iznad napisao koje je kućište. Premium nema šta. Nisam ljubitelj vertikale, al ima smisla, prostora i izgleda dobro.
Last edited by relevantan on 10/12/2018 18:57, edited 1 time in total.
l33t

#9491 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by l33t »

ruzno uslikano ali dobar pc, moglo je to i bolje :D

@relevantan sharkoon pure steel kuciste
ferratilis

#9492 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

AMD se zadao. :izet: Neka konkurencije, to moze znaciti samo dobro za nas obicne smrtnike.

https://community.amd.com/community/gam ... 19-edition
aditon

#9493 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

imam čudan problem koji se pojavio prije dva-tri dana. Kad sam upalio komp računar se počeo čudno glasati, tj meni se činilo da zvuk proizvodi neki od preinstaliralin fanova na casu. Međutm teško je odrediti odakle zvuk dolazi, čas mi se čini od ta dva coolera a čas da dolazi i od napojne, a opet čas i da mi sve tri te kompnente se čuju. Malo lupim po centralnoj zvuk se promijeni...uglavnom, ugasim komp i ponovo ga upalim sve ok..sutra dan upalim, sve ok..jučer upalim opet taj zvuk..ugasim i upalim, zvuka više nema...šta bi moglo biti jer cooleri su novi a i napojna, svega par mjeseci staro..
Averus

#9494 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

aditon wrote:imam čudan problem koji se pojavio prije dva-tri dana. Kad sam upalio komp računar se počeo čudno glasati, tj meni se činilo da zvuk proizvodi neki od preinstaliralin fanova na casu. Međutm teško je odrediti odakle zvuk dolazi, čas mi se čini od ta dva coolera a čas da dolazi i od napojne, a opet čas i da mi sve tri te kompnente se čuju. Malo lupim po centralnoj zvuk se promijeni...uglavnom, ugasim komp i ponovo ga upalim sve ok..sutra dan upalim, sve ok..jučer upalim opet taj zvuk..ugasim i upalim, zvuka više nema...šta bi moglo biti jer cooleri su novi a i napojna, svega par mjeseci staro..
Auuu bato prodaji to. Meni je jednom tako na Opel Kadettu se čulo i za tri dana zveknula bregasta, otišao u staro željezo :D

Vjerovatno ti je mrva od čipsa upala u ventilator :D

Sad bez zeze, možda je muha :D

Jokes aside - probaj tokom rada nageti kućište tamo 'vamo, čisto za slučaj da nije neki ležaj od fana slab.

Ali ja sam 99% siguran da je zapravo neki kablić bio pozicioniran tako da je dohvatio cooler, pa zadrndao 8-)

ferratilis wrote:AMD se zadao. :izet: Neka konkurencije, to moze znaciti samo dobro za nas obicne smrtnike.

Svaka čast AMD-u, sad ćemo svi moći kupiti nVidia kartice! :D
SanskiBiser

#9495 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

Averus wrote:

ferratilis wrote:AMD se zadao. :izet: Neka konkurencije, to moze znaciti samo dobro za nas obicne smrtnike.

Image
aditon

#9496 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Averus wrote:
aditon wrote:imam čudan problem koji se pojavio prije dva-tri dana. Kad sam upalio komp računar se počeo čudno glasati, tj meni se činilo da zvuk proizvodi neki od preinstaliralin fanova na casu. Međutm teško je odrediti odakle zvuk dolazi, čas mi se čini od ta dva coolera a čas da dolazi i od napojne, a opet čas i da mi sve tri te kompnente se čuju. Malo lupim po centralnoj zvuk se promijeni...uglavnom, ugasim komp i ponovo ga upalim sve ok..sutra dan upalim, sve ok..jučer upalim opet taj zvuk..ugasim i upalim, zvuka više nema...šta bi moglo biti jer cooleri su novi a i napojna, svega par mjeseci staro..
Auuu bato prodaji to. Meni je jednom tako na Opel Kadettu se čulo i za tri dana zveknula bregasta, otišao u staro željezo :D

Vjerovatno ti je mrva od čipsa upala u ventilator :D

Sad bez zeze, možda je muha :D

Jokes aside - probaj tokom rada nageti kućište tamo 'vamo, čisto za slučaj da nije neki ležaj od fana slab.

Ali ja sam 99% siguran da je zapravo neki kablić bio pozicioniran tako da je dohvatio cooler, pa zadrndao 8-)

ja ću preskočiti šalu i preći odmah na stvar :D

evo opet se isto desilo sad kad sam upalio komp...najgore što ne mogu odrediti odakle zvuk dolazi..najbliže da mi je ovaj isisni gornji cooler...dva puta sam gasio i tek treći put normalno sve radi..inače ovo su nzxt case cooleri...probat ću to što si kazao, gledao sam onako i ne vidim da šta blokira fanove jer ja sam lijepo uradio sebi cable management...da li postoji još neko rješenje kako sve testirati a bez da moram išta skidati i vaditi
avaks

#9497 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

A idi sistemom eliminacije, najlakše, ne moraš ništa skidati nego samo na matičnoj isključi cooler na koji sumnjaš.
AKo bude tišina našao si krivca :thumbup:
Averus

#9498 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

De malo opiši zvuk, lakše ćemo utvrditi :D

Jel' više onako kao helikopter, ili baca na Hanku?
aditon

#9499 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

tako će avakse i biti...jer drugačije neće ići..evo tresao sam malo centralnu ali sad jednostavno radi nečujno...problem se javi nakon što se komp upali a kako sam mogao primjetiti nakon što duže bude ugašen..

što se zvuka tiče, teško mi je opisati, nije baš ko helikopter ali ni ko hanka..nešto između :D najgore što me isti buni jer mi se čini čas da dolazi s jednog, čas s drugog fana ili pak napojne ili s sve te tri strane..ali definitivno kao da na neki kabal zapinje..međutim ne vidim ništa, svi su kablovi ušuškani kako i treba biti..
avaks

#9500 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

DO temperature je, znači na hladno neki od ležajeva na kuleru bruji.
Je li i grafička nova, mopjne da s nje dolazi (valjda nije majnalica) :izet:
Post Reply