Ukrajina
-
jefferson
#9476 Re: Ukrajina
@exliberal-ex:
Ja sam tebi odgovorio na vecinu pitanja, ukljucujuci Kubu, Boston itd. Nemam vreman jos sad razglabati o tome.
Vec sam ti rekao,s ve je to realpolitik.
Ja sam tebi odgovorio na vecinu pitanja, ukljucujuci Kubu, Boston itd. Nemam vreman jos sad razglabati o tome.
-
valensija
#9477 Re: Ukrajina
SAD pomozite, Putin sanja SSSR
IZVOR: B92, TANJUG
Kijev/Vašington -- Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kaže da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Jacenjuk je za američku televiziju NBC uoči posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Kijevu, takođe, zatražio finansijsku i ekonomsku podršku i pomoć modernizaciji ukrajinske vojske, ali ipak nije zatražio i oružje, prenosi danas AFP.
"Svet ima razloga da bude zabrinut zbog Putinovih namera i zbog onoga što je Ruska Federacija učinila na podrivanju globalne stabilnosti", kazao je Jacenjuk.
"Oni su zapravo eliminisali programe neširenja nuklearnog oružja", dodao je on misleći pritom na Memorandum iz Budimpešte iz 1994. na osnovu kojeg je Ukrajina predala svoj nuklearni arsenal u zamenu za garantovanje suvereniteta od strane Moskve i zapadnih sila, navodi AFP.
"Kristalno je jasno da danas Rusija predstavlja globalnu pretnju , kao i pretnju za EU i samu Ukrajinu", rekao je Jacenjuk. On je, takođe, optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za ekspanzionističke ambicije.
"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC.
IZVOR: B92, TANJUG
Kijev/Vašington -- Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kaže da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Jacenjuk je za američku televiziju NBC uoči posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Kijevu, takođe, zatražio finansijsku i ekonomsku podršku i pomoć modernizaciji ukrajinske vojske, ali ipak nije zatražio i oružje, prenosi danas AFP.
"Svet ima razloga da bude zabrinut zbog Putinovih namera i zbog onoga što je Ruska Federacija učinila na podrivanju globalne stabilnosti", kazao je Jacenjuk.
"Oni su zapravo eliminisali programe neširenja nuklearnog oružja", dodao je on misleći pritom na Memorandum iz Budimpešte iz 1994. na osnovu kojeg je Ukrajina predala svoj nuklearni arsenal u zamenu za garantovanje suvereniteta od strane Moskve i zapadnih sila, navodi AFP.
"Kristalno je jasno da danas Rusija predstavlja globalnu pretnju , kao i pretnju za EU i samu Ukrajinu", rekao je Jacenjuk. On je, takođe, optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za ekspanzionističke ambicije.
"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC.
- GAU8
#9478 Re: Ukrajina
Budaletine/naivčine....valensija wrote:...
- Fantassin
#9479 Re: Ukrajina
Odrzavanje nuklearnog arsenala nije jeftino,kao sto vidimo Ukrajina nema para da odrzava pjesadiju a kamoli sta drugo.Rusija je u vrijeme pada SSSR a morala preusmjeriti pola vojnog budzeta na odrzavanje nuklearnog arsenala i to im je i bila jedina prava odbrana jer je stanje u vojsci bilo katastrofalno.GAU8 wrote:Budaletine/naivčine....valensija wrote:...
- harunn
#9480 Re: Ukrajina
UKRAJINSKA KRIZA: MLADEN MARIĆ, HAJRUDIN SOMUN I ZLATKO DIZDAREVIĆ
Možda je neko već postao...
al super emisija...
al super emisija...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#9481 Re: Ukrajina
exliberal-ex wrote:jefferson wrote: Hajmo od pocetka, na prvu temu koju si spomenuo, OWS.
Apsultno! Gomila idealista koji su htjeli malo da se provedu, totalno skrecuci temu sa pravih problema. Bill Maher im je to rekao jer su sveli proteste na zajebanciju. NYPD ih je poceo hapsiti zbog stanja u kojem su drzali taj dio grada, a razloga za hapsenje je naravno bilo i previse, ako bas hoces da pratis slovo zakona (ono popisao se tip na cosak zgrade). OWS je nesto najgore sto se desilo bilo kakvoj lijevoj misli u SAD. Totalno su sveli sebe i proteste na zajebanciju. Najtragicnije je bilo da im je Deutsche Bank dala svoj hol zgrade da koriste kao stab, jedna od najgorih banaka na trzistu. Upravo je to bila poenta Bill Mahera. I Dok je Tea Party, kao reakcija na prvog crnog predsjednika "udomila" skoro 10 senatora, preko 30 predstavnika, OWS se rasuo u oblaku dima trave. Da su svoju energiju usmjerili ka podrsci pravih kandidata za Kongres nesto su mogli napraviti.
Sta bi americka policija uradila? Ne znam, znam iz iskustva da je tako nesto danas nemoguce u SAD. Jednostvano, SAD su prosle tu fazu, ostavile je iza sebe u 60-tim (Alabama, Kent itd). Dosla nova vremena i nova pravila. Po mom misljenju, u Ukrajini se desava ono sto se desavalo u Poljskoj itd krajem 80-tih, pocetkom 90-tih. Jednostavno, Ukrajinci su ostali u raskoraku, ni na zapad ni na istok, i zbog cinjenice da su obe strane vukle sebi, to je moralo da se raspadne jednog dana, taj nakaradni sistem.
Boston? Ja da sam bio sef policije isto bi uradio. De mi navedi drzavu koja ima organizovan sigurnosni sistem koja ne bi tako postupila i mozda jos rigoroznije? Da se to desilo u njemackoj, Boston bi bio mila majka, sta bi njemci uradili. I eto dva dana ljudi bili u kucama (i to ne u cijelom Bostonu) i sta sad? Nisi vidio ljude da protestvuju protiv toga? Svi su saradjivali (sto je opet odlika organizovanih drustava). U tome i jeste razlika izmedju SAD, EU, Japana itd, i Ukrajine, Moldavije, Rusije itd. Zato u Chicagu imas svakog drugog taksistu iz Rusije, jer ljudi vole organizovana, sigurna drustva.
Sto se tice militarizacije policije, apsolutno si upravu. Ne sto se tice militarizacije NYPD, LAPD ili Chicago PD, nego malih policija. Ali se vracamo na politiku. Svaki policijski odjel u SAD danas ima MRAP. Koji ce qrtz MRAP nekoj vukojebini u Montani? Ali neko treba zaraditi na MRAP-u, pa ga svi kupuju, kao i oklope itd, i onda ce visak poslati Ukrajincima (sto ce nekako naplatiti), dok ce oni nove naruciti i tako ukrug.
Sto se tice prisluskivanja komunikacija, to je bilo na stadionu. Van stadiona ako su rekli da ce prisluskivati komunikacije, ko god je prisluskivao mogao je podnjeti tuzbu. Cijela frka oko NSA jeste oko prvog amandmana. Ralzika je sto je sto vlade i birokratski sistemi ne mogu da prate tehnoloski napredak. Direktor DNI u americi je nesto kao Putin, hladnoratovski ucenjak. Kada tim ljudima dadnes u ruke novu tehnologiju, oni ce da je koriste kako su nauceni. Posto legislativa uvijek kasni za tehnoloskim napredkom, imas u SAD ono sto imas danas, nesto sto prosjecnog gradjanina ne tice ni 0,000001%. Ali, u SAD je to problem, bez obzira sto prosjecni gradjanin nista ne osjeca u vezi toga. Ali u SAD mzoes tu diksusiju imati, u Rusiji i slicnim zemljama ne mozes, ukljucujuci i neke EU zemlje. Na kraju krajeva, Greenwald je objavio podatke Snowdena u Postu, ne zato sto je to bilo lako, nego zatos to u SAD to mozes uraditi a da ne odgovaras zakonski, u Velikoj Britaniji ne mozes. Eto, prosle sedmice Greenwald je dobio Pulitzerovu nagradu, sletio na JFK, i nista nikom.
Drone wars: Mislim da je tu ipak Pakistan najveci parazit. Pakistan zna da moraju rjesiti problem Talibana i sjeveroistocnog regiona, ali nista ne poduzimaju. Sto? Zato sto znaju da ako odugovlace, amerikaci ce to rjesiti. Sto gnjev naroda usmjeravati na vladu u Islamabadu kada se moze usmjeriti na vladu u Washingtonu. Sto to Washington radi? Pa kada imas tako neobrazovanu naciju, sa Talibanima u jednom djelu zemlje, i 140 nuklearnih bojevih glava, onda nesto moras uraditi. 10-15,000 vojnika u Afganistanu nece ostati zbog Afganistana, nego kao reakciona snaga ako nesto pukne u Pakistanu da se osigura nuklearno oruzje. U isto vrijeme Pakistanci nece da provedu reforme, tj. obrazovne reforme jer je to "nepopularno" medju ekstremistima, ali zato sve to naplacuju od Amerikanaca. Prije 3 godine sam procitao vrlo dobru knjigu o pakistanu, gdje su radili anketu o americi. Vecina pakistanaca krivi amerikance zbog problema sa kanalizacijom i vodom u Islamabadu! U sustini, kada amerikanci to mogu rjesiti sebi mogu i nama. To je ona politika kada vlade uvijek za sve okrivljuju ameriku, strani faktor itd (znas ada nasi kazu: htjela medjunarodna zajednica).
Sto se tice samih drones, jbg, cisto sa vojnicke taktike, ima smisla. Strateski? Ja licno mislim da se Talibani morjau rjesiti, ali bolje ih je ganjati po sumama nego greskom ubiti svatove, i onda cijelo selo okrenes protiv sebe.
Sto se tice republikanaca, oni su totalno izgubili kompas. Medjutim, ako Jeb Bush odluci da se kandiduje za izbore (doduse, on je pametniji burazer), demokrati bi mogli biti u ozbiljnoj situaciji.
1. Republikanci ce im nabacivati Siriju do besvjesti, iako su SAD psotigle vise nego su mogli vojnim udarom, tj. kada je upitanju hemijsko oruzje.
2. Ukrajina. Rusija je Americka boljka od 1917 godine. Prosjecnog amerikanca uvijek mozes preplasiti Rusijom. John McCain NIKAD ne bi pobjedio na ziborima 2008 godina, SA ili BEZ Sarah palin. Jednostavno 8g Busha je ucinilo svoje i Obama nikad ne bi bio predjsednik bez Busha. Tako da Rusija dodje kao vrlo dobar materijal za izbore, pa cak i za Sarah palin da se kandiduje za Senatoricu (postoje indicije).
Takodje, Republikanci su sve vise reaktivni jer dolazi do demografskih promjena u SAD. Hispano amerikanci su grupa sa najvecim prirastajem, i svaka politicka elita koja se osjeca ugrozenom je uvijek reakcionarna. Tako se i Republikanci ponasaju jer gube tlo pod nogama (ovi stari republikanci) Ali to ce trajati jos jedan do dva izborna ciklusa, i nova generacija Republikanaca ce doci. Zato mi je smjesno kada Cheli kaze: Mozes misliti sta je Obama rekao. Obama to ne govori Putinu, nego reaguje na pritisak Republikanski analiticara koji vise na FOX-u, i jednostavno se stvori pritisak da moras reagovati. Sta ce Obama uraditi? Uvesti sankcije kao iranu? Pa GM, Ford, Coca-Cola, Pepsi, Microsoft itd bi ga pojeli. Ali, ono sto ja govorim je da je ovo opasnost za Putina, jer bi dugorocno Rusija mogla ispasti veliki gubitnik zbog ovoga. Jer Rusija u komsiluku nema Banglades, nego EU. To je glavno rusko trziste, a ako EU pocne traziti ubrzano alternative za ruski plin, to ce Rusiju daleko vise kostati nego SAD, koji u Rusiju izvoze oko 3% svog izvoza.
3. Kuba? Koga boli qrtz za Kubom u SAD? Pa svaki stanovnik SAD (ja prvi) bi sad na Kubu da zapalim kubansku cigaru smotanu izmedju nogu prosjecne kubanke![]()
Problem je OPET (kao i u svim zemljama) u americkoj domacoj politici. Prosjecni kubanac mrzi Castro familiju. SVAKI kubanac koji je preplivao onaj jebeni prolaz izmedju Kube i Floride mrzi Castro bracu iz dna duse. Na Floridi ima 2.7 miliona kubanaca sa pravom glasa. Florida je tkz. swing drzava, znaci moze i republikancima i demokratama. Onaj predsjednik (partija) koji ukine snakcije Kubi je izgubio sljedece izbore i jos nekoliko ciklusa u toj drzavi. Nema to veze sa komunizmom, diktaturom itd.
I da naravno, Rusija nece u NATO-u Ukrajinu jer Ukrajina ima 45 miliona stanovnika. I SAD ce ciniti sve da Ukrajinu izvuku iz Ruskog zagrljaja. Sto? Zato sto SAD ima snage da se petlja u poslove Ruskog susjeda, dok Rusija moze samo da se bori da zadrzi Ukrajinu u svom zagrljaju. Stvar je sto SAD mogu da se mjesaju u poslove na ruskoj granici, Rusija se ne moze mjesati u poslove na americkoj granici. Nema tu morala, pravednosti, lijepe rijeci, to je cisti realpolitik.
4. Sto se tice americke vojske, to je dobrovoljna vojska (u nasem prevodu i u bukvalnom prevodu). Niko te ne tjera da pristupis vosjci. Kada pristupis, potpises ugovor, normalno da si vezan za ugovor. Da li ces se odluciti za taj korak ili ne, do tebe je, niko te ne tjera.
ajde da ti odgovorim
poceli smo sa ows...ok skupila se djeca cvjeca jer im je dopizdilo da ih bankari jebu kako im je volja I kad useru onda drzava dolazi da ih spasava. I protestvovali ali miroljubivo, i sta se desava prvo ih istjeraju sa jedne lokacije onda sa druge ...kazes krse zakone....i na osnovu tih zakona par hiljada ih bude pohapseno.
Ajde da preslikamo tu istu situaciju na Mejdan....skupila se grupica protestanata , zablokirala dio grada, kad se policija pojavila poceli da je kamenuju, bacaju molotovljeve koktele....i to je ok za tebe ali nije ok kad se djeca cvjeca skupe i miroljubivo protestvuju....malo dupli standardi jel tako jeffersone.
Isto tako vazi za boston, kad se desio teroristicki napad u bostonu pokazalo se da u americi postoje fakticki dvije vojske, siromasna koja ide van amerike i tuce se sa "neprijateljima demokratije" i policija koja da izvines jebe gradjane amerike kako im se god digne i to je po tebi demokratija. Mnogi su u americi kritikovali ruski sistem tokom olimpijskih igara , te vojska, te militarizacija gdje su ljudska prava ( pussy riot..dosle da prozivaju vlast....) ali je ok kad se to isto tako radi na zapadu...oped dvolicnost
Dalje govoris da je u Americi demokratija i navodis da je greenwald dobio pulcerovu nagradu za objavljivanje podataka..cekaj malo jeffersone sta bi sa vojnikom manningom, sta bi sa snowdenom...oni su otkrili da amerika krsi ljudska prava i internacionalne zakone, torture, spijuniranje sviju...i sta se desi u toj demokratskoj americi. Nisu oni koji su to radili i odobrili kaznjeni nego oni sto su pokazali te podatke....opet demokratija na djelu?
Da se vratimo sad na republkance, spominjes jos jednog busha...kolika je realno upotrebna vrijednost jednog clana familije koja se pokazala da je u stanju da gurne ameriku u rat radi svojih licnih interesa....
Po pitanju tea party...e tu je tek frtutma jer ti vjerski radikalli ( kopija islamskih radikala iz pakistana i irana) bi sutra pokrenuli rat u ime boga protiv sviju koji nemisle ko oni. Ogromana vecina republikanaca je prestrasena njima i sve vise se javljaju otpori prema njihovim idejama
Sirija
Amerika je pogurala islamiste nadajuci se da ce uspjet srusit assada ali kad su vidjeli da su se malo prercunali okrenuli su glavu od njih ali djelomicno i od SA koja ih je direktno finansirala. Najveci gubitnik na tom polju ( mimo sirijskog naroda) je turska zbog direktnog uplitanja.
Ukrajina
Mnogi govore da je Obama mirotvorac medjutim kad se pogleda sta taj isti radi , kako je prenio rat sa vojnicke cizme na zemlji na neleslektivno bombardovanje i ubijanje po bliskom istoku.....sto se tice ukrajine sam kazes da je americi rusija trn u oku...i sta amerika radi, pripaja bivse clanice varsavskog pakta u nato i priblizava svoje vojne potencijale moskvi. Kako bi se amerika ponasala da sutra meksiko kaze mi hocemo bolje veze sa rusima...vidi sta rade sa venecuelom ( doduse i sami su krivi za mnoge stvari ali ni amerika nije nevina ).
Uskaces ponovo sa republikancima i govoris da im je cilj da prodibe ne bjelo stanovnisto za sebe...to im je cilj ali trenutna situacija je da kod Hispanic i crnih republikanci nemaju sta da traze. Po pitanju tih sankcija prema rusij to su sankcije za malu djecu pogledaj slucaj BP , jel za njih vaze sankcije....nebi rekao. Opet sankcije ce da naprave pritisak na ruse to je zagarantovano ali zbog ruskom Sistema oni ce te sankcije lakse da podnesu nego zapadne drzave ( i amerika) Sta bi bilo da sankcije zaista krenu , koliki bi to udar bio na americko trziste ( o eurpi necu ni da govorim...)
Kuba
Kazes da svaki kubnac mrzi Castro familiju...ok mrzi ali zasto je cilj americke poliitke izolacija, pogledaj arapsko porljece, da amerika kaze mi skidamo embargo bujrum izvozite nama vi cemo izvozit vama....pa pao bi castro za 6 mjeseci i to bi ga kubanci objesili na glavni trg u havani ali to se nedesava, jel americka politika taoc male grupe imigranata...ja sam mislio da je demokratija tamo
Amerika opstaje na kreiranju kriza po svijetu i uvedice svoje marionete, moj poznanik ima business i pravi kompozitne dijelove za GE, on uvijek kaze kad god je amerika u ratu on se ubi od posla , kad nema rata njemu posao stagnira...bas je bilo na Bill Mahry prije par sedmica jedan podatak...kaze ameircka vojska je molila ministarstvo odbrane da prekine proizvodnju abrams tenkova...imaju ih 2000 komada viska, i novi dolaze i neznaju sta ce sa njima ganc nove avione bacaju u smetlje jer su visak ali proizvodnja neprestaje....ali to je ok...
nemoj da mislis da ja podrzavam ruse, upoznao sam ih pun k...ali slabo ljudi od njih ali ni ameri nisu cvjecke...pogotovo kad odes u bible belt...tito dragi kazu kod nas seljak iz foce neobrazovan...za ove su doktori
Na ovo bih jos samo dodao nedavnu Obaminu kill listu na kojoj se nalaze i imena USA gradjana ...kao sto znamo, svi USA gradjani bi trebalo da imaju pravo na fer sudjenej, zar nije to jedna od stvari po kojoj je Amerika to sto jeste ??? Izgleda da nije vise ...ustvari, kad malo razmislim, cak se ni Staljin a ni Mao Ce nisu bas javno hvalili sa spiskovima za likvidaciju sopstvenih gradjana...
http://rt.com/usa/drone-strike-possible-citizen-401/
http://www.glennbeck.com/2012/05/29/oba ... americans/
- exliberal-ex
#9482 Re: Ukrajina
Realpolitik ali ako hocemo da raspravljamo onda da raspravljamo...ovako se rasprava svodi na jednu grupu koja svrsava na ruse, druga koju predvodis ti koja svrsava na amere a u sustini isto govno samo zamotano u drugacij celofanjefferson wrote:@exliberal-ex:
samo da ti jednu stvar kazem zbog tih realpolitik igara mi smo sad rasuti po cijelom svijetu.
-
jefferson
#9483 Re: Ukrajina
Otkud to da ja bezrezervno podrzavam Amere? Ja uopste necu da idem u diskusiju sa vecinom forumasa ovdje, tebi sam odgovorio jer si postavio konkretan post.exliberal-ex wrote:Realpolitik ali ako hocemo da raspravljamo onda da raspravljamo...ovako se rasprava svodi na jednu grupu koja svrsava na ruse, druga koju predvodis ti koja svrsava na amere a u sustini isto govno samo zamotano u drugacij celofanjefferson wrote:@exliberal-ex:
samo da ti jednu stvar kazem zbog tih realpolitik igara mi smo sad rasuti po cijelom svijetu.
Ja sam vec rekao, po zakonu u Bostonu se nista nije desilo sto ne podrzaumjeva vecu operaciju poicije (vojska u SAD po zakonu ne moze da izadje na ulicu, a cak i kada se desi incident u vojnoj bazi, za to je odgovorna lokalna policija). To sto se nasi zale na to, pa nasi se na sve zale. Da ih posaljes u Penhaus na Havaje oni bi nasli manu. Inace, pogotovo taj dio Bostona je pun ljudi za koje mogu pomisliti da bi se zalili na takav tretman. Oni bi i jare i pare, jbg, ne moze tako.
Kao sto sam ti rekao, da sam ja sef policije bio, isto bi uradio. Sta su trebali kada imas dva bjegunca u bjegu? Poslati pismeni zahtjev preporucenom postom ljudima da ostanu u kucama?
Drugo, NYC metro podrucje ima 21 milion stanovnika. Jesul to bile demonstracije od 100,200, 300 000 ljudi? NE! Bilo je par hiljada ljudi i sad treba citav grad da stane jerbo 5000 ljudi odlucilo zivjeti u satoru u centru grada. Nikakve tu nema slicnosti izmedju Kijeva i NYC. Ono sto se desilo u NYC vise lici kada su kod nas pocele jenjavati demonstracije, pa 20 ljudi blokira Titovu ulicu. Samo sto to u SAD rijese jer ima razlike izmdju slova zakona, postivanja istog i sliovanja istog zakona.
Ja smatram da je policija u Ukrajini reagovala extra u pocetnim danima. Sve je bilo super. Problem je nastao kada je bilo ocito da se tu mora naci kompromisno rjesenje izmedju vladajuce politice elite i demonstranata. To je uobicajna greska diktatora koji nece i ne mogu vjerovati da je dosao dan da ih neko skine sa vlasti. Nema tu crno i bjelo, to je sivo podrucje. u NYC niko nije molotovljeve koktele bacao, a da se skupilo 300,000 ljudi prica bi bila drugacija. Fazon je sto prosjecni amerikanac nema isti problem kao prosjecni ukrajinac. Prosjecni amerikanac zna da kada odvrne ventil gas je tu, kada dodje kraj mjeseca, cek je na racunu itd. Sto bi onda bacao molotovljeve koktele? Mozemo pricati o nepravednosti, ali u Americi jos uvijek niko nije postao predsjednik i prbudio se jednog dana sa 50 milijardi dolara na racunu kao Putin. Jel to znaci da je u Amrici sve OK. Apsolutno NE. Ko god zna ista o americi zna da je to istorijski najklasnije kapitalisticko drustvo. Imas par idealista koji bi da mejnjaju stvari, ali bogami vecina amerikanaca bi radije da zivi po ovom principu.
Kuba? Sve sam ti objasnio! Zaostavstina hladnog rata, a prosjecni kubanac iz dna duse mrzi Catsra. Oni koji su na Floridi nema teorije da ce oprostiti onoj partiji koja ukine sankcije Kubi. To je politika, nista vise! Jel to moralno? Nije. Jel moralno ono sto braca Castro rade kubancima? Jos gore od onog sto amerikanci rade. Amerikanci su drugi narod, braca Castro jebu svoj sopstveni narod. Na kraju krajeva, mnoge zemlje nemaju uopste sankcije prema Kubi pa opet nista se na bolje nije tamo promjenilo.
Sto se tice Maninga i Snowdena, ko ih jebe. Svaka drzava ima zakone o spijuniranju, prodavanju tajni itd. Njih dvojica su uhvaceni i cao djaci. Kako to ostale drzave rjesavaju? Kako bi to Rusi rjesili? Bil uopste saznao sta se desilo sa nekim ko proda vojne tajne Rusije? Znas vrlo dobro sta se desilo sa onim tipom u Lundonu i trovanjem Polonijumom.
U SAD imas zakon koji stiti one koji takve tajne direktno predaju sudovima. Problem je sto ej Snowden htio 5 minuta slave, a Maning, ko zna sta je htio. Dobro ej sto se to otrilo, to niko ne porice. Ali ne mozes ti kao drzava reci: jbg, to je OK, jer eto NSA prisluskuje.
Druga stvar, Maninga bi jao objesio, a ne u zatvr poslao. Maning je svojim posrupcima otkrio imena prevodilaca u iraku, Afganistanu, Pakistanu, ljudi koji su htjeli zaraditi koru hljeba kao sto su i nasi prevodioci zaradjivali u BiH. Eto jos on ispade zrtva. Najveca komedija sto su kao ostale drzave "zapanjene" time, a svi spijuniraju sve.
I na kraju rekao sam ti.
Amerikanci mogu da se mjesaju u poslove Ukrajine na granici Rusije jer mogu i jer im je qrtzu cejf. Rusi se ne mogu mjesati u poslove SAD jer i da im je qrtzu cejf, dzaba, kada im je ekonomija manja od ekonomije Francuske.
Last edited by jefferson on 21/04/2014 02:19, edited 1 time in total.
- Challenger__
#9484 Re: Ukrajina
- To je jedna, u osnovi neistinita banalizacija. Evo, kolega Harun iznad postavlja emisiju u kojoj su gosti naši novinari i bivši diplomati. Sva trojica oponiraju mainstream interpretacijama dešavanja u Ukrajini i optužuju SAD za izazivanje krize i haosa.exliberal-ex wrote:ovako se rasprava svodi na jednu grupu koja svrsava na ruse, druga koju predvodis ti koja svrsava na amere a u sustini isto govno samo zamotano u drugacij celofan
Kritikovati neodgovornu, nepromišljenu, u osnovi ratnohuškačku politiku SAD nužno ne znači "svršvati" na drugu stranu.
Ova rečenica može da bude dobar šlagvort za neku drugu, vrlo ozbiljnu temu.zbog tih realpolitik igara mi smo sad rasuti po cijelom svijetu.
-
jefferson
#9485 Re: Ukrajina
Malo realpolitik, malo nasi srednjovjekovni porivi, i da tako nekako.exliberal-ex wrote:Realpolitik ali ako hocemo da raspravljamo onda da raspravljamo...ovako se rasprava svodi na jednu grupu koja svrsava na ruse, druga koju predvodis ti koja svrsava na amere a u sustini isto govno samo zamotano u drugacij celofanjefferson wrote:@exliberal-ex:
-
jefferson
#9486 Re: Ukrajina
Dovoljno je vidjeti ime Mladena Marica, i sve je jasno.Challenger__ wrote:- To je jedna, u osnovi neistinita banalizacija. Evo, kolega Harun iznad postavlja emisiju u kojoj su gosti naši novinari i bivši diplomati. Sva trojica oponiraju mainstream interpretacijama dešavanja u Ukrajini i optužuju SAD za izazivanje krize i haosa.exliberal-ex wrote:ovako se rasprava svodi na jednu grupu koja svrsava na ruse, druga koju predvodis ti koja svrsava na amere a u sustini isto govno samo zamotano u drugacij celofan
Kritikovati neodgovornu, nepromišljenu, u osnovi ratnohuškačku politiku SAD nužno ne znači "svršvati" na drugu stranu.
Ova rečenica može da bude dobar šlagvort za neku drugu, vrlo ozbiljnu temu.zbog tih realpolitik igara mi smo sad rasuti po cijelom svijetu.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#9487 Re: Ukrajina
Sta je sa Dizdarevicem? Sta je sa Somunom? Meni je drago sto je i ova emisija razbila mit koji se na ovom forumu redovno servira a to je da ako nisi uz USA onda si minimum rusofil a vjerovatno i cetnik a to jednostavno nije tacno kao sto se vidi iz ove emisije. Kritika zapada nije = Rusofil.jefferson wrote:Dovoljno je vidjeti ime Mladena Marica, i sve je jasno.Challenger__ wrote:- To je jedna, u osnovi neistinita banalizacija. Evo, kolega Harun iznad postavlja emisiju u kojoj su gosti naši novinari i bivši diplomati. Sva trojica oponiraju mainstream interpretacijama dešavanja u Ukrajini i optužuju SAD za izazivanje krize i haosa.exliberal-ex wrote:ovako se rasprava svodi na jednu grupu koja svrsava na ruse, druga koju predvodis ti koja svrsava na amere a u sustini isto govno samo zamotano u drugacij celofan
Lijepo Dizdarevic rece, " ne moze se medjunarodni poredak rusiti a onda druge kritikovati kada rade isto" ...i ono cega se samo ovlas dotakao u kontextu sire slike oko Ukrajine i to samo zbog toga jer ima dovoljno inteligencije da zna sta treba a sta ne treba da prica javno na TV'u a to je SPASAVANJE USD-a ...
- exliberal-ex
#9488 Re: Ukrajina
jefferson wrote: Otkud to da ja bezrezervno podrzavam Amere? Ja uopste necu da idem u diskusiju sa vecinom forumasa ovdje, tebi sam odgovorio jer si postavio konkretan post.
Ja sam vec rekao, po zakonu u Bostonu se nista nije desilo sto ne podrzaumjeva vecu operaciju poicije (vojska u SAD po zakonu ne moze da izadje na ulicu, a cak i kada se desi incident u vojnoj bazi, za to je odgovorna lokalna policija). To sto se nasi zale na to, pa nasi se na sve zale. Da ih posaljes u Penhaus na Havaje oni bi nasli manu. Inace, pogotovo taj dio Bostona je pun ljudi za koje mogu pomisliti da bi se zalili na takav tretman. Oni bi i jare i pare, jbg, ne moze tako.
Kao sto sam ti rekao, da sam ja sef policije bio, isto bi uradio. Sta su trebali kada imas dva bjegunca u bjegu? Poslati pismeni zahtjev preporucenom postom ljudima da ostanu u kucama?
nabrzinu da ti odgovorim, americki zakon koji na koji se pozivas nedozvoljava da se policija koristi vojnim metodama , data im je privremena mogucnost zbog septembra 11 ali to je koliko znam povuceno. sto se tice zakona ko je odgovoran, ako je kriminalni akt na teritorij vojne baze onda je to pod nadleznoscu vijne policije, civilna policija moze samo da gleda ali ne da diktira,
Sto se tice bostona, osoba koja je govorila ovo je bijeli kanadjanin, osoba koja je ovdje generacijama...cistokrvno englesko ime I prezime , znaci nista sa balkancima. Znaci to sto je policija koristila militaristicke poteze je ok I ti ljudi iz bostona nemaju pravo da se bune jer nemozes jare I pare....jel to demokratije Jefferson...
Drugo, NYC metro podrucje ima 21 milion stanovnika. Jesul to bile demonstracije od 100,200, 300 000 ljudi? NE! Bilo je par hiljada ljudi i sad treba citav grad da stane jerbo 5000 ljudi odlucilo zivjeti u satoru u centru grada. Nikakve tu nema slicnosti izmedju Kijeva i NYC. Ono sto se desilo u NYC vise lici kada su kod nas pocele jenjavati demonstracije, pa 20 ljudi blokira Titovu ulicu. Samo sto to u SAD rijese jer ima razlike izmdju slova zakona, postivanja istog i sliovanja istog zakona.
da te pitam , kako to da kad par hiljada ljudi okupira trg u ukrajini mimo zakona to je ok ali kad se to desava u NY onda nije po zakonu, ako su amerikanci demokrate onda imaju pravo da protestvuju, na kraju krajeva dokazalo se da su bili u pravu I nije cijeli NY bio blokiran nego samo mali park na manhatanu. I sta je demokratska drzava uradila pohapsila demostrante ali pustila bankare.
Ja smatram da je policija u Ukrajini reagovala extra u pocetnim danima. Sve je bilo super. Problem je nastao kada je bilo ocito da se tu mora naci kompromisno rjesenje izmedju vladajuce politice elite i demonstranata. To je uobicajna greska diktatora koji nece i ne mogu vjerovati da je dosao dan da ih neko skine sa vlasti. Nema tu crno i bjelo, to je sivo podrucje. u NYC niko nije molotovljeve koktele bacao, a da se skupilo 300,000 ljudi prica bi bila drugacija. Fazon je sto prosjecni amerikanac nema isti problem kao prosjecni ukrajinac. Prosjecni amerikanac zna da kada odvrne ventil gas je tu, kada dodje kraj mjeseca, cek je na racunu itd. Sto bi onda bacao molotovljeve koktele? Mozemo pricati o nepravednosti, ali u Americi jos uvijek niko nije postao predsjednik i prbudio se jednog dana sa 50 milijardi dolara na racunu kao Putin. Jel to znaci da je u Amrici sve OK. Apsolutno NE. Ko god zna ista o americi zna da je to istorijski najklasnije kapitalisticko drustvo. Imas par idealista koji bi da mejnjaju stvari, ali bogami vecina amerikanaca bi radije da zivi po ovom principu.
Policija je djelovala ok ali politicka elita nije....cek malo demokratski izabrana vlada nezeli da popusti maloj grupi ljudi i to je greska, jefferson ukrajinci su morali da popuste zahtjevima par hiljada protestanata ali to nemoraju kad se to desava kod njih....sta je to? Sto se tice zivota...neki dan je bila jedna reklama za Cadillac....ja kad sam je prvi put video poceo sam da psujem ova moja me pita sta ti bi...par dana nakon toga Bill Mahr je isto ismjijao tu reklamu.....potrazi pa ces razumjet o cemu da pricam.....sta ce nama amerikancima odmor...da pijemo kafu po restoranima....potrazi....ta reklama pokazuje sve sto je pogresno sa americkim snom I zivotom
Kuba? Sve sam ti objasnio! Zaostavstina hladnog rata, a prosjecni kubanac iz dna duse mrzi Catsra. Oni koji su na Floridi nema teorije da ce oprostiti onoj partiji koja ukine sankcije Kubi. To je politika, nista vise! Jel to moralno? Nije. Jel moralno ono sto braca Castro rade kubancima? Jos gore od onog sto amerikanci rade. Amerikanci su drugi narod, braca Castro jebu svoj sopstveni narod. Na kraju krajeva, mnoge zemlje nemaju uopste sankcije prema Kubi pa opet nista se na bolje nije tamo promjenilo.
Dali americki predsjednik odgovara cijeloj drzavi ili maloj grupi imigranata? Ja volim otic na kubu jer se osjecam sigurnim I nema prepotentnih amerikanaca koji misle da su popili svu pamet na svijetu....ostavit cemo kubu mimo ove rasprave
Sto se tice Maninga i Snowdena, ko ih jebe. Svaka drzava ima zakone o spijuniranju, prodavanju tajni itd. Njih dvojica su uhvaceni i cao djaci. Kako to ostale drzave rjesavaju? Kako bi to Rusi rjesili? Bil uopste saznao sta se desilo sa nekim ko proda vojne tajne Rusije? Znas vrlo dobro sta se desilo sa onim tipom u Lundonu i trovanjem Polonijumom.
U SAD imas zakon koji stiti one koji takve tajne direktno predaju sudovima. Problem je sto ej Snowden htio 5 minuta slave, a Maning, ko zna sta je htio. Dobro ej sto se to otrilo, to niko ne porice. Ali ne mozes ti kao drzava reci: jbg, to je OK, jer eto NSA prisluskuje.
Druga stvar, Maninga bi jao objesio, a ne u zatvr poslao. Maning je svojim posrupcima otkrio imena prevodilaca u iraku, Afganistanu, Pakistanu, ljudi koji su htjeli zaraditi koru hljeba kao sto su i nasi prevodioci zaradjivali u BiH. Eto jos on ispade zrtva. Najveca komedija sto su kao ostale drzave "zapanjene" time, a svi spijuniraju sve.
cekaj malo kazes ko jebe menninga I snovdena, ok dali su drzavne tajne zbog koji su stavili par ljudi u smrtnu situaciju, ok strasan zlocin ali pogledaj koliko je americka politika radila mimo svih internacionalnih zakona I normi. svi mi znamo da se svako spijunira , da jedni druge slusaju ali koliko ilegalnih slucajeva je otkriveno tim provalama ovi nesretnici koji su nastradali ili bili ugrozeni su tek mali I nazalost beznacajni prema globalnoj slici. koliko ljudi je poginulo, ubijeno , ilegalno zatvarano, muceno od americkih sluzbi.......znas kako se to zove state sponsor terorisam
I na kraju rekao sam ti.
Amerikanci mogu da se mjesaju u poslove Ukrajine na granici Rusije jer mogu i jer im je qrtzu cejf. Rusi se ne mogu mjesati u poslove SAD jer i da im je qrtzu cejf, dzaba, kada im je ekonomija manja od ekonomije Francuske.
jel mi ovdje pricamo o americkoj ekonomij koja ovisi o kineskim kreditima ?
- exliberal-ex
#9489 Re: Ukrajina
Znas Jefferson nasta me posjeca ova nasa diskusija.
Prije par mjeseci sam sjedio u Santa Barbara, veliki warf.... restoran sa onim velikim community stolovima napolju.
Sjedilo nas par I dosli su kasnije lokalni hipster I pocela rasprava prvo o putovanjima da bi kasnije krenulo o environment I kako kanada neradi nista na smanjenju globalnog zagadjenja...ok sa mnogim stvarima smo imali zajednicko misljenje ali rasprava je usutila kad sam im postavio jedno pitanje.
Ako ste tako pro environment, ako ste toliko za poboljsavanje ljudskih prava zasto koristite iPhone I vozite tojotu prius....kad sam ih pitao to prvo su me pogledali ko sta mu bi ali kad sam objasnio da je proizvodnja baterija za prius toliko nehumana I prljava da mogu vozit normalno auto na gas 10 godina I da ce tek onda mozda dostic isti nivo zagadjenja ko prozvodnja baterija za prius koja se mora zamjenit svakih par godina.....kako to da su za ljudska prava I poboljsanje uslova a koriste iPhone koji se proizvodu u kini jer prvo apple nezeli da placa americke radnike normalnu satnicu nego ide u kinu gdje su uslovi rada skoro pa robovlasnici....ili rekoh te majice sto nosite su napravljene u bangladesu ili burni gdje djeca rade na njihovoj proizvodnji zasto podrzavaju to.....nisam dobio odgovor...morali su da idu
Prije par mjeseci sam sjedio u Santa Barbara, veliki warf.... restoran sa onim velikim community stolovima napolju.
Sjedilo nas par I dosli su kasnije lokalni hipster I pocela rasprava prvo o putovanjima da bi kasnije krenulo o environment I kako kanada neradi nista na smanjenju globalnog zagadjenja...ok sa mnogim stvarima smo imali zajednicko misljenje ali rasprava je usutila kad sam im postavio jedno pitanje.
Ako ste tako pro environment, ako ste toliko za poboljsavanje ljudskih prava zasto koristite iPhone I vozite tojotu prius....kad sam ih pitao to prvo su me pogledali ko sta mu bi ali kad sam objasnio da je proizvodnja baterija za prius toliko nehumana I prljava da mogu vozit normalno auto na gas 10 godina I da ce tek onda mozda dostic isti nivo zagadjenja ko prozvodnja baterija za prius koja se mora zamjenit svakih par godina.....kako to da su za ljudska prava I poboljsanje uslova a koriste iPhone koji se proizvodu u kini jer prvo apple nezeli da placa americke radnike normalnu satnicu nego ide u kinu gdje su uslovi rada skoro pa robovlasnici....ili rekoh te majice sto nosite su napravljene u bangladesu ili burni gdje djeca rade na njihovoj proizvodnji zasto podrzavaju to.....nisam dobio odgovor...morali su da idu
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
-
maher
#9491 Re: Ukrajina
Stvari bi trebalo ipak malo sire gledati...Rusija je federacija koju cini 21 federalna jedinica, od kojih je 8 sa muslimanskom vecinom. Zatim, granica sa Kinom u Sibiru, ... sigurno je sljedeci problem za Rusiju..
Posebnim sporazumima Kina je područje Vladivostoka prepustila Rusiji. Službena Kina tu zemlju smatra svojom, odnosno da je druga strana 4300 km duge rusko-kineske granice zapravo Kina. Kinezi teritoriju vraćaju postepenim naseljavanjem. U Vladivostok svakodnevno dolaze radnici iz susjedne Kine i Sjeverne Koreje isto kao i stanovnici bivših sovjetskih republika iz srednje Azije. Vladivostok postaje kineski grad.
Krim u sustini samo Rusiji treba, nije toliko bitan nikome drugom. Ali komunikacija Krima sa ostatkom svijeta i dalje je preko Ukrajine... valja zivjeti dok Rusi naprave most
Posebnim sporazumima Kina je područje Vladivostoka prepustila Rusiji. Službena Kina tu zemlju smatra svojom, odnosno da je druga strana 4300 km duge rusko-kineske granice zapravo Kina. Kinezi teritoriju vraćaju postepenim naseljavanjem. U Vladivostok svakodnevno dolaze radnici iz susjedne Kine i Sjeverne Koreje isto kao i stanovnici bivših sovjetskih republika iz srednje Azije. Vladivostok postaje kineski grad.
Krim u sustini samo Rusiji treba, nije toliko bitan nikome drugom. Ali komunikacija Krima sa ostatkom svijeta i dalje je preko Ukrajine... valja zivjeti dok Rusi naprave most
-
flexibila
#9492 Re: Ukrajina
Ova glista pukla kao suha sljiva, jadan on sam sa sobom mlati i ne prestaje.....
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=838792
Ranije danas je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo Rusiju da iskoristi svoj uticaj na dobrovoljce u Slavjansku kako bi napustili zgrade koje ilegalno zauzimaju. Raša tudej je javio da je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo bivše pripadnike specijalnih jedinica "Berkut" da se vrate u službu i "spasu Ukrajinu".
Uskrs u Ukrajini ne prolazi mirno - sinoć je u napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine ubijeno šest osoba.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=838792
Ranije danas je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo Rusiju da iskoristi svoj uticaj na dobrovoljce u Slavjansku kako bi napustili zgrade koje ilegalno zauzimaju. Raša tudej je javio da je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo bivše pripadnike specijalnih jedinica "Berkut" da se vrate u službu i "spasu Ukrajinu".
Uskrs u Ukrajini ne prolazi mirno - sinoć je u napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine ubijeno šest osoba.
- Fantassin
#9493 Re: Ukrajina
Djeco ne drogirajte se , evo iznad primjera sta se desi..maher wrote:Stvari bi trebalo ipak malo sire gledati...Rusija je federacija koju cini 21 federalna jedinica, od kojih je 8 sa muslimanskom vecinom. Zatim, granica sa Kinom u Sibiru, ... sigurno je sljedeci problem za Rusiju..
-
flexibila
#9494 Re: Ukrajina
E sta ti je politika, dok je Julija bila u bajboku digO se i kurta i murta da je spase zlocinackog rezima.
A kad kola pocnu nizbrdo, nema se vremena
svi nesto zauzeti.
Tezak je put od princeze narandzaste revolucije do istrosenog kurtona. americka strategija.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=838865
Ukrajinski mediji navode da je put bio planiran za 23. april, ali ga je Timošenkova sama otkazala pošto nijedan od visoko rangiranih političara u Vašingtonu nije potvrdio spremnost da se sa njom sastanu, prenela je agencija Itar-Tas.
Neki članovi američkog Kongresa koje su kontaktirali sama Timošenkova ili neko iz njenog tima su čak sugerisali da ona ne treba da se kandiduje za predsednika Ukrajine na izborima zakazanim za 25. maja.
Timošenko je prošle sedmice od Kongresa zatražila vojnu pomoć za Ukrajinu, dodavši da je njenoj zemlji potrebna sveobuhvatna pomoć, uključujući vojno-tehničku pomoć i pomoć u obuci vojnog osoblja.
A kad kola pocnu nizbrdo, nema se vremena
Tezak je put od princeze narandzaste revolucije do istrosenog kurtona. americka strategija.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=838865
Ukrajinski mediji navode da je put bio planiran za 23. april, ali ga je Timošenkova sama otkazala pošto nijedan od visoko rangiranih političara u Vašingtonu nije potvrdio spremnost da se sa njom sastanu, prenela je agencija Itar-Tas.
Neki članovi američkog Kongresa koje su kontaktirali sama Timošenkova ili neko iz njenog tima su čak sugerisali da ona ne treba da se kandiduje za predsednika Ukrajine na izborima zakazanim za 25. maja.
Timošenko je prošle sedmice od Kongresa zatražila vojnu pomoć za Ukrajinu, dodavši da je njenoj zemlji potrebna sveobuhvatna pomoć, uključujući vojno-tehničku pomoć i pomoć u obuci vojnog osoblja.
- Challenger__
#9495 Re: Ukrajina
- Izgleda da odgovornost za kršenje primirja u okolini Slavjanska (gdje poginulo nekoliko napadača i lokalaca) odgovornost snosi radikalni "Desni sektor". Zarobljeni pripadnik ove organizacije: VIDEO
_______
- Kakvo je stanje duhova na jugoistoku nakon Ženeve? Idemo do krajnjeg jugozapada Ukrajine, lučkog grada Odesse.

1. Ovo je snimak od 17. aprila kada su pristalice aktuelne vlasti i zagovornici evrointegracija održali svoj miting, video
2. Ovo je proruski marš zagovornika regionalizacije i formiranja "Narodne Republike Odessa", dva dana poslije:

Kakvi su čiji izgledi zaključite sami.
_______
- Kakvo je stanje duhova na jugoistoku nakon Ženeve? Idemo do krajnjeg jugozapada Ukrajine, lučkog grada Odesse.

1. Ovo je snimak od 17. aprila kada su pristalice aktuelne vlasti i zagovornici evrointegracija održali svoj miting, video
2. Ovo je proruski marš zagovornika regionalizacije i formiranja "Narodne Republike Odessa", dva dana poslije:

-
Kaligula I
#9496 Re: Ukrajina
...mogu samo da izrazim zadovoljstvo što se stavovi Zlatka Dizdarevića u potpunosti podudaraju s mojim...ipak se radi o veliko znalcu svjetskih geopolitičkih zbivanja...harunn wrote:UKRAJINSKA KRIZA: MLADEN MARIĆ, HAJRUDIN SOMUN I ZLATKO DIZDAREVIĆ
al super emisija...
...Na Zemlji je ljudi sve više i više, prirodnih resursa sve manje i manje i zbog toga je na sceni novi neokolinijalizam, odnosno preraspodjela prirodnih bogatstava, a sve pod maskom borbe za demokraciju i ljudska prava...već sam ranije napisao da svjertski imperijalizam neće stati...on nastavlja da maršira ka svome cilju...ali neće ni Rusi prestati da se brane...
-
Kaligula I
#9497 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:- Izgleda da odgovornost za kršenje primirja u okolini Slavjanska (gdje poginulo nekoliko napadača i lokalaca) odgovornost snosi radikalni "Desni sektor". Zarobljeni pripadnik ove organizacije: VIDEO
_______
...da im Putin nije stavio štogodirce u kavu?...
http://www.youtube.com/watch?v=vCQhMZXETco
- Havatar
#9498 Re: Ukrajina
Koje "malogradjanstvo i neopravdana mrnja prema Rusima" kad se Tatari izbacuju sa posla i iz svih institucija i uskracuju im se prava posto su oni "stranci" jer nemaju rusko drzavljanstvovito mannone wrote:harunn wrote:UKRAJINSKA KRIZA: MLADEN MARIĆ, HAJRUDIN SOMUN I ZLATKO DIZDAREVIĆ
al super emisija...
jasta, dobro kaze dizdarevic. mainstream prica je jednostrana antiruska, amerofiloska i pristrasna. papci i malogradjani se loze na tu antirusku pricu.
sjajna emisija za nase dobace rusofobe da nesta nauce ako zele da nauce ali naravno ne zele nego samo mrze po malogradjanskom defaultu.
-
neregistrovan
#9499 Re: Ukrajina
ruske terorističke naoruzane bande nastavljaju da terorisu i zlostavljaju stanovnistvo na istoku Ukrajine po Donjecku i Slavjansku,ujedno šireći propagandu o ugroženosti ruskog naroda od ukrajinske vlade i Desnog sektora. u propagandu se ukljucila i ruska pravoslavna crkva govoreci svojim vjernicima da sveta Rusija polaze pravo na ukrajinsku zemlju !
aljazeerabalkans.comPravoslavni patrijarsi Kijeva i Moskve su se u subotu upustili u rat riječima nekoliko sati prije Uskrsa dok na istoku Ukrajine traje oružana proruska pobuna. U uskrsnoj poruci ukrajinskom narodu koji je na teškim iskušenjima, patrijarh Kijeva Filaret je rekao da je ruski neprijatelj osuđen na propast.
„Država koja nam je garantirala teritorijalnu cjelovitost je izvršila agresiju. Bog ne može biti na strani zla, zato je neprijatelj ukrajinskog naroda osuđen na poraz“, rekao je patrijarh Filaret.
„Isus je patio, umro je i zatim je uskrsnuo i pobijedio zlo. To će uvijek biti tako. Bog će nam pomoći da uskrsnemo Ukrajinu.“
Patrijarh ruske pravoslavne crkve Kiril je uoči Uskrsa u subotu pozvao na molitvu kako „niko ne bi uništio 'Svetu Rusiju'“ otimanjem Ukrajine i naglasio da su svi pokušaji u prošlosti propali.
U katedrali Krista spasitelja u Moskvi, partijarh Kiril je moleći na koljenima za Ukrajinu rekao da „danas moraju moliti za ruski narod koji živi u Ukrajini i da Gospodin pošalje mir u Ukrajinu i da okonča planove onih koji žele uništiti 'Svetu Rusiju'“.
„To se dogodilo puno puta u historiji i niko nikada nije uspio. Ukrajina je politički strana država, ali duhovno i historijski to nije slučaj. Mi smo jedan narod pred Bogom, dijelimo istu pravoslavnu vjeru, bez obzira što mislili oni koji govore da ukrajinski narod ima druge religije.“
-
jefferson
#9500 Re: Ukrajina
Apsolutno se slazem s tobom kada je u pitanju Prius itd. Ja sam u CA, i dodje ti muka od tih trendova (hajde Prius, ali kada kupi Chevrolet Suburban sa hibridnim pogonom).exliberal-ex wrote:Znas Jefferson nasta me posjeca ova nasa diskusija.
Sto se tice djela u vojnim bazama. Lokalna policija je odgovorna za istragu i sve oko toga. Znam to iz prve ruke. Moj prijatelj je cak i kaznu za brzinu popusio od lokalne policije u vojnoj bazi, dok npr. ako neko sagradi kompleks stanova od privatnih para na privatnom zemljistu, lokalci mogu samo da pjevaju borbene u tom slucaju.
Kada su u pitanju demonstracije, jel tebi u Kijevu to izgledalo kao par hiljada ljudi ili to prevodis kao sto su mnogi prevodili demonstracije u Teheranu 2009, ono par hiljada ljudi?