Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
vivaldi

#9476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

drugi profil wrote:ma jeste
pa sdp je ipak bio jaci prosle izbore, ali je bilo savrseno jasno da je to sezonska pobjeda upravo iz razloga sto je ovdje skoro nemoguce napraviti ekonomski iskorak, a na izbore mozes ili s tim ili nacionalizmom - nema trece.

sda ima tapiju na ovo drugo, a ono prvo niko ne moze postici, zato sda ponekad moze izgubiti bitku, ali rat dobija
vivaldi

#9477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:prati malo kako se u zadnje vrijeme obecavaju zlatne kasike i ko ih obecava... malo se uloge presaltale... nacionalizam je out, i jebeni vucic je to skonto... hdz u hrvatskoj reformiran u stranku centra, sda donekle...
ma pratim ja alfonse, samo je razlika u kalendaru - hrtvatsa i srbija vise nemaju kome prodavati nacionalizam.

kod nas nije takva situacija.

nevezano za ovu vanrednu situaciju s poplavama, ali pogledaj medija na svakodnvenoj bazi - pa ko da je i dalje 95. svaka druga vijest ima neki etnicki predznak.

pa i na forumu koji naravno nije mjerodavan chmoljo svakodnevno najvise banova podjeli zbog vrijedjanja na nac. onsovi
drug_profi

#9478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Uglavnom, kako god okrenes crno nam se pise, pa ja cu pokusati jos nesto sto do sad nisam, neku novu stranku. U nadi da ce se zacrniti i nekome kome bi trebalo.
vivaldi

#9479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

drugi profil wrote:Uglavnom, kako god okrenes crno nam se pise, pa ja cu pokusati jos nesto sto do sad nisam, neku novu stranku. U nadi da ce se zacrniti i nekome kome bi trebalo.
ma mi smo osudjeni na stagnaciju..jednostavno nema dugorocno nikakvog napretka na vidiku, mislim da je i makedonija u takvoj situaciji, al s druge strane vjerovatno cemo uvijke biti stepenicu-dvije iznad kosova, moldavije, ukrajine...
The BEN10

#9480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

vivaldi wrote:
drugi profil wrote:Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast
ma niko nije pretplacen, ali ovdje ko god dodje je gotovo nemoguce napraviti iskorak. komsic pogotovu.

ekonomska situacija je toliko katastrofalna da se narodu pred bilo koje izbore nista zivo ne moze prodati sem nacionalizma i srodnih manifestacija.
Pa probao je Zlaja drugom linijom bez nacionalizma kako ga zovete, pa je potpisao izdajnički Zakon o prebivalištu i ono sranje oko JMBG-a. Te stvari SDA nikad, ama baš nikad ne bi dozvolila. A radili su sa gorim od Dodika - sa Krajisnikom i Paravcem koji nisu hjltjeli dolaziti u zgradu Predsjednistva, već se sjednice odrzavale u Zemaljskom muzeju.
Ontopic - pazite, od citave stranke, mi diskutujemo haman samo o fikus-preCjedniku. Prica spala na dva slova. Nesposobna slova...
Last edited by The BEN10 on 21/05/2014 22:52, edited 1 time in total.
drug_profi

#9481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

wow, dobro sam ja djeci pokazao gdje je aerodrom.
jastuk1

#9482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jastuk1 »

drugi profil wrote:
vivaldi wrote:
drugi profil wrote:Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast
ma niko nije pretplacen..."
ma jeste. SDA se medju ljudima percepira kao trajni ucesnik u vlasti. Realno niko ne racuna na mogucnost da ce oni ikada biti opozicija. Njih je tesko i pajserom odvojiti od vlasti i cak i kad i ako izgube procente, pitanje je kako ce ta tranzicija ici.
Vidiš, tu upravo leži korijen tvog nerazumijevanja pulsa naroda. Možemo se mi smijat do prekosutra na onu ofucanu nOOrod znOO. Ali definitivno, narod zna.

Vidi:
Na prošlim izborima SDA je mala pad i izgubila mnoge pozicije. Onda se potrošilo heybet, you bet, vremena da se oformi vlast. Kolko im je ono trebalo - nešto više od godine dana? :roll: Onda, imamo takpanje u mjestu i maksimalno mlaćenje prazne slame sa cinci linci što je rezultiralo gubljenjem IPA fondova, pa smo također imali snijeg, pa požare, pa paljevine i događanje naroda i pokušaj Faraona da izvrši državni udar i kreira građanski rat među Bošnjacima, rušenje 5 (ako ne griješim) kantonalnih vlada i sad ovu kataklizmu sa poplavom i klizištima. A svo to vrijeme SDA je rijetko gdje bila na vlasti, ili ako je bila koalirala je sa nekim strankama.

Tako da tvoja percepcija da je SDA trajni učesnik nije takva kod većine naroda.

Šta misliš kako će nakon svih ovih mnogih katastrofalnih događaja od prošlih izbora biti glasanje sada? Mene je lično iznenadio relativno dobar rezultat SDP-a na prošlim i relativno loš, definitivno ispod očekivanja SBB-a. Nakon paljevina, šta misliš koliko će SBB sada dobit glasova?

SDA se vraća na scenu big time zato što je narod izmučen, obezglavljen zbog sve ove situacije i zato što mu se ne kocka da se oprobava sa "novim SDP-om" u vidu DF-a.

Kako sreće da je Komšić jedan SRČAN, ISKREN, AKTIVAN insan. Ali nije. Nije. :shrug: Komšić se pretvorio u jednog dosadnog profesora. Kad god priča, sve mu je nešto monotono, sve ravno do mora. Narod stalno proživljava drame, a Komšiću ton i avaz vječito monotoni. Kako onda da se narod poistovjeti s tim. Hoću reći, PR mu je katastrofalan.

drugi profil, glede aerodroma, pa Bože moj. Ovim tempom, cijela BiH je za 20, 30 godina svakako jedan veliki, prirodni rezervat.

Šta drugo da ti kažem, nadati se da će ljudi koji dođu da ovdje žive mjesto Bošnjaka, Srba i Hrvata biti bolje sreće.
Last edited by jastuk1 on 21/05/2014 23:09, edited 1 time in total.
jastuk1

#9483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jastuk1 »

vivaldi wrote:
drugi profil wrote:Uglavnom, kako god okrenes crno nam se pise, pa ja cu pokusati jos nesto sto do sad nisam, neku novu stranku. U nadi da ce se zacrniti i nekome kome bi trebalo.
ma mi smo osudjeni na stagnaciju..jednostavno nema dugorocno nikakvog napretka na vidiku, mislim da je i makedonija u takvoj situaciji, al s druge strane vjerovatno cemo uvijke biti stepenicu-dvije iznad kosova, moldavije, ukrajine...
Mislim da će nas i te države uskoro prestići. Osim Ukrajine.
vivaldi

#9484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

jastuk1 wrote:Mislim da će nas i te države uskoro prestići. Osim Ukrajine.
ma nece jer imaju ogromne etnicke probelme ko i mi, a pritom su male pa nisu atraktivne investitorima tako da je i njima dugorocna patnja
kox

#9485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

The BEN10 wrote:
vivaldi wrote:
ma niko nije pretplacen, ali ovdje ko god dodje je gotovo nemoguce napraviti iskorak. komsic pogotovu.

ekonomska situacija je toliko katastrofalna da se narodu pred bilo koje izbore nista zivo ne moze prodati sem nacionalizma i srodnih manifestacija.
Pa probao je Zlaja drugom linijom bez nacionalizma kako ga zovete, pa je potpisao izdajnički Zakon o prebivalištu i ono sranje oko JMBG-a. Te stvari SDA nikad, ama baš nikad ne bi dozvolila. A radili su sa gorim od Dodika - sa Krajisnikom i Paravcem koji nisu hjltjeli dolaziti u zgradu Predsjednistva, već se sjednice odrzavale u Zemaljskom muzeju.
Ontopic - pazite, od citave stranke, mi diskutujemo haman samo o fikus-preCjedniku. Prica spala na dva slova. Nesposobna slova...
Nikome normalnom se podjela registracionih područja po entitetskim linijama u JMBG ne dopada, medjutim, RS postoji, entitetska državljanstva postoje, i dozvoliti da djeca umiru zbog par brojeva koji, obzirom na ranije pobrojano u konačnici ne znače apsolutno ništa prema mom mišljenju ne donosi ništa dobro te se to SDP-u i ne može previše zamjeriti . S druge strane, usvajanje onakvog zakona o prebivalištu na kakvo je SDP pristao je ravno izdaji i SDA zaista treba čestitati na njegovom blokiranju. Ali isto tako treba imati na umu stotine miliona pomoći za povratnike koji su nakon rata pokradeni od te iste SDA i zbog čega je broj Bošnjaka u RS-u na nivou statističke greške. Da povratak nije na taj način opstruiran, danas bi situacija u RS-u bila znatno drugačija te ni ovaj zakon o prebivalištu ne bi imao ni približno ovakav značaj.
MuaDib

#9486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Jedno je jasno DF Željko Komšić nije bezveze u fokusu pažnje forumske spin mafije, s obzirom da je rejting DF dotigao najveći mogući nivo, gdje mu SDA bježi za svega 1%, a SDP i SBB su daleko iza DF-a.
Meni je itekako jasan strah postojeće garniture i njihovih pulena, spram DF i nepoznanice koju isti za njih nosi. Međutim paranoidna šizofrenija koja je zahvatila crveno-zeleni kolektiv, dovela je do upadanja istih u živo blato vlastitih zabluda.Beskrupulozno koristeći stanje prirodne nesreće i posljedičnog haosa, kako bi se konfrontirala sa političkim protivnicima. Možete vi blebetati do sutra, moežte vi pametovati do prekosutra, ali neće te se tako lako kutarisati narandžaste evolucije.
vivaldi

#9487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

jastuk1 wrote:PR mu je katastrofalan.
ma PR, populizam i suplja ima smsila dok si opozicija, ali kada si vlast to ne pije vode.

da njemu svaki dan pocnu pod prozor dolaziti hiljade radnike i traziti 20,30 ili 50 zaostalih plata tu pr nikakv ne pomaze kad para nema. a radnici su dolazili i niksicu i mujezinovicu..i svakom buducem ce dolaziti

njemu jos nisu
palermo

#9488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

vivaldi wrote:
Davno ti ja rekoh,ti si jedan od forumskih ideologa rahat patnje :D
palermo

#9489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

MuaDib wrote:Jedno je jasno DF Željko Komšić nije bezveze u fokusu pažnje forumske spin mafije, s obzirom da je rejting DF dotigao najveći mogući nivo, gdje mu SDA bježi za svega 1%, a SDP i SBB su daleko iza DF-a.
Meni je itekako jasan strah postojeće garniture i njihovih pulena, spram DF i nepoznanice koju isti za njih nosi. Međutim paranoidna šizofrenija koja je zahvatila crveno-zeleni kolektiv, dovela je do upadanja istih u živo blato vlastitih zabluda.Beskrupulozno koristeći stanje prirodne nesreće i posljedičnog haosa, kako bi se konfrontirala sa političkim protivnicima. Možete vi blebetati do sutra, moežte vi pametovati do prekosutra, ali neće te se tako lako kutarisati narandžaste evolucije.
:D :D ,al najbolje je što onda poentiraš sa pričom o blebetanju :D .......
jastuk1

#9490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jastuk1 »

vivaldi wrote:
jastuk1 wrote:PR mu je katastrofalan.
ma PR, populizam i suplja ima smsila dok si opozicija, ali kada si vlast to ne pije vode.

da njemu svaki dan pocnu pod prozor dolaziti hiljade radnike i traziti 20,30 ili 50 zaostalih plata tu pr nikakv ne pomaze kad para nema. a radnici su dolazili i niksicu i mujezinovicu..i svakom buducem ce dolaziti

njemu jos nisu
Sigurno. :thumbup: Al mislio sam više u smislu percepcije koju narod ima kad ga gleda. Ionako narod zaboravi 98 posto onoga što izlazi iz usta, ali ostaje upečatljivost ili neupečatljivost. Komšić nije upečatljiv i ne trudi se da bude.
vivaldi

#9491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

palermo wrote:Davno ti ja rekoh,ti si jedan od forumskih ideologa rahat patnje
hahahaha sjecam se, ali jebes ga kad je tako. nema boljeg dokaza od prtokelih 18 godina
Corto Maltese

#9492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

MuaDib wrote:Jedno je jasno DF Željko Komšić nije bezveze u fokusu pažnje forumske spin mafije, s obzirom da je rejting DF dotigao najveći mogući nivo, gdje mu SDA bježi za svega 1%, a SDP i SBB su daleko iza DF-a.
Pitao sam te već, ali da ponovim- jesi li ti siguran da navijaš za Komšića?
U svakom postu mu barem po jednom dobro šukneš.
Havatar

#9493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Corto Maltese wrote:
Pitao sam te već, ali da ponovim- jesi li ti siguran da navijaš za Komšića?
U svakom postu mu barem po jednom dobro šukneš.
Dok se nije ubacio u organe stranke pljuvao ga je iz sve snage a sad kako je postao partijski funkcioner sad je Komisc spas.
jastuk1

#9494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jastuk1 »

:lol: :lol: :lol: OPLAKAH. :lol: :lol: :lol:

Narandžasta evolucija:
Image
Alfons Kauders

#9495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

da rezimiramo - spas nam je u opoziciji

... "opoziciji" koja je 8 godina u predsjednistvu i dvije decenije u vrhu (trenutno) vladajuce stranke... i u "opoziciji" koja je olicenje divljeg kapitalizma s politickom pozadinom, te je u svrhu bogacenja surovala sa svim politickim opcijama koje su bile na vlasti od rata do danas...

komsic mi je drag, ali ne smatram da je pretjerano dobar politicar... u sdpu je imao drugu ulogu, ali postaje sve jasnije da jednostavno nije lider... sta god mislili o covicu, dodiku, lagumdziji - oni su barem maheri za te stvari... uostalom koji su opipljivi rezultati komsicevog politckog djelovanja sve ove godine? sta je uradio? ili hajmo ovako - ako nije bio u stanju reformirati vlastitu stranku kojoj je osigurao preko 300,000 glasova, zasto se ocekuje da ce reformirati cijelu drzavu, i to sa manje glasova i manje podrske od slabije stranacke organizacije?

a drug scepo? mocni, uspjesni poduzetnik koji je stvorio imperiju cija se vrijednost mjeri stotinama miliona maraka... samo kakva je ta imperija iza staklene fasade? sta je to fahro ikad napravio? zgradurine? pa dajte meni pristup jeftinim kreditnim linijama, napravicu ih i ja... ili bilo ko drugi... kakvi su mu proizvodi? koju novu vrijednost stvara? lako je imati uspjesnu novinu kada se na nju dekretom pretplati pola drzave kao da je sluzbeni list... kada se hajruju pare i prostor za pokretanje iste jos u ratu, od nasih para, a trziste vec osigurano... pa oslobodjenje, pa stamparija, pa alhos... al na kraju dana sta je zapravo nas mali fahrica napravio?

a sad laku noc
vivaldi

#9496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

zaboravio si NS

ono lopte u mijacki, psi lutalice... :D
drug_profi

#9497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

well, tesko je reci da je neko ovdje zlonamjeran. Svi bi voljeli vidjeti pozitivne pomake, ali svako preferira drugaciji put.

Uglavnom, vidjece se nakon izbora i u te 4 godine mandata. Mene nije strah. Dajem glas u najboljoj vjeri. Njihova sramota je ako me razocaraju, a ja stvarno nemam velike prohtjeve. Samo pokretanje sa mrtve tacke.
Alfons Kauders

#9498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:zaboravio si NS

ono lopte u mijacki, psi lutalice... :D
namjerno - jer od 8.2. NS smatram hipsterskim krilom SBB :D
The BEN10

#9499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

kox wrote:Ali isto tako treba imati na umu stotine miliona pomoći za povratnike koji su nakon rata pokradeni od te iste SDA i zbog čega je broj Bošnjaka u RS-u na nivou statističke greške. Da povratak nije na taj način opstruiran, danas bi situacija u RS-u bila znatno drugačija te ni ovaj zakon o prebivalištu ne bi imao ni približno ovakav značaj.
Vidiš, ti nemaš pojma koliko ljudi je registrovano u PC-u, a koliko je prije rata živjelo na tom području. U procentima.
Sada je na tom području 15% Bošnjaka, a bilo ih je ja mislim 29% prije rata. Na istom tom području! Dakle, ne radi se o statističkoj grešci.
E sad, slažem se ja da je bilo krađe novca (možda ne stotine miliona sveukupno), ali je bilo. No, budimo realni - koliko ljudi se tamo ne bi vratilo da živi da si mu ponudio ne znam ti šta. Pa mnogi su još 2000-te prodali kuću u PC-u i zamijenili je za Federaciju. Ili otišli vani.
Velim, SDA je itekako kriva što povratak nije bio bolji, između ostalog i zbog tog novca, nedovoljno dobre koordinacije itd, itd, ali isto tako u tamošnjoj policiji su dugo vremena nakon rata radili ljudi koji su ubijali Bošnjake i učestvovali u zločinima.

No, vratimo se topiku - kao što rekoh, doo DF, tj Željko Komšić, nema skoro nikakve rezultate iza sebe, a što je još gore, sve smrdi da će se udružiti sa Šćepom: pa radije ću izabrati onakav SDP da vlada nego Željka i Fahru u tandemu!
Hafis

#9500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

The BEN10 wrote: No, vratimo se topiku - kao što rekoh, doo DF, tj Željko Komšić, nema skoro nikakve rezultate iza sebe, a što je još gore, sve smrdi da će se udružiti sa Šćepom: pa radije ću izabrati onakav SDP da vlada nego Željka i Fahru u tandemu!
Odlično je to zamišljeno.
Kao...ŽK će se nakon izbora udružiti s Radončićem i voditi državu.
Zaboravljamo činjenicu da navedeni tandem u najoptimalnijoj opciji može ostvariti taj scenario vjerojatno u 2, a podobro nategnuto (i u dodatnoj koaliciji) - u 3 županije federacije. Što s ostatkom države? Valjda će ovi ostali sjediti i bodriti ih dok njih dvojica rješavaju državnička pitanja, probleme kriminalne privatizacije, korumpiranog sudstva, pokretanja privrede, rješavanje Sejdić-Finci i dr. Postavlja se realno pitanje: može li ih zapasti baš toliki kolač vlasti i odlučivanja?
Ovaj sustav je jako složen i ne postoji šansa da se može pokrenuti tako jednostavno..kroz neke ''optimalne'' personalne izmjene..a pogotovo likovi koje navodite.
Inače: nered, loše upravljanje, nepotizam, pomutnja, ali prije svega nekonzistentnost politike i svi ostali problemi koje je izazvao SDP u zadnje četiri godine vlasti, bili bi jedno ugodno sjećanje u odnosu na ono što bi ŽK uradio i koje bi probleme prouzročio kada bi se kojim slučajem našao u poziciji u kojoj je bio SDP nakon izbora 2010.
Populizam dobro dođe na protokolarnoj funkciji koje ne zahtijeva neko posebno znanje, metodologiju djelovanja, upućenost, dosljednost, na kraju krajeva ne zahtijeva doslovce ništa osim preljevanja iz šupljeg u prazno. Problemi nastaju kada takva osoba dođe u sferu stvarne vlasti i odlučivanja, a stvarno ima izborni politički kapacitet...onda imamo problem.
Samo, sva sreća pa vjerojatno ipak neće biti u toj poziciji.
Post Reply