drugi profil wrote:vivaldi wrote:drugi profil wrote:Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast
ma niko nije pretplacen..."
ma jeste. SDA se medju ljudima percepira kao trajni ucesnik u vlasti. Realno niko ne racuna na mogucnost da ce oni ikada biti opozicija. Njih je tesko i pajserom odvojiti od vlasti i cak i kad i ako izgube procente, pitanje je kako ce ta tranzicija ici.
Vidiš, tu upravo leži korijen tvog nerazumijevanja pulsa naroda. Možemo se mi smijat do prekosutra na onu ofucanu nOOrod znOO. Ali definitivno, narod zna.
Vidi:
Na prošlim izborima SDA je mala pad i izgubila mnoge pozicije. Onda se potrošilo heybet, you bet, vremena da se oformi vlast. Kolko im je ono trebalo - nešto više od godine dana?

Onda, imamo takpanje u mjestu i maksimalno mlaćenje prazne slame sa cinci linci što je rezultiralo gubljenjem IPA fondova, pa smo također imali snijeg, pa požare, pa paljevine i događanje naroda i pokušaj Faraona da izvrši državni udar i kreira građanski rat među Bošnjacima, rušenje 5 (ako ne griješim) kantonalnih vlada i sad ovu kataklizmu sa poplavom i klizištima. A svo to vrijeme SDA je rijetko gdje bila na vlasti, ili ako je bila koalirala je sa nekim strankama.
Tako da tvoja percepcija da je SDA trajni učesnik nije takva kod većine naroda.
Šta misliš kako će nakon svih ovih mnogih katastrofalnih događaja od prošlih izbora biti glasanje sada? Mene je lično iznenadio relativno dobar rezultat SDP-a na prošlim i relativno loš, definitivno ispod očekivanja SBB-a. Nakon paljevina, šta misliš koliko će SBB sada dobit glasova?
SDA se vraća na scenu big time zato što je narod izmučen, obezglavljen zbog sve ove situacije i zato što mu se ne kocka da se oprobava sa "novim SDP-om" u vidu DF-a.
Kako sreće da je Komšić jedan SRČAN, ISKREN, AKTIVAN insan. Ali nije. Nije. :shrug: Komšić se pretvorio u jednog dosadnog profesora. Kad god priča, sve mu je nešto monotono, sve ravno do mora. Narod stalno proživljava drame, a Komšiću ton i avaz vječito monotoni. Kako onda da se narod poistovjeti s tim. Hoću reći, PR mu je katastrofalan.
drugi profil, glede aerodroma, pa Bože moj. Ovim tempom, cijela BiH je za 20, 30 godina svakako jedan veliki, prirodni rezervat.
Šta drugo da ti kažem, nadati se da će ljudi koji dođu da ovdje žive mjesto Bošnjaka, Srba i Hrvata biti bolje sreće.