TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#9476 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Probaj drugi HDMI port za pocetak.
U meniu imas da ugasis azuriranja pa i to probaj.

Ako ne pomaze onda idi na drugi HDMI kabl.
brazzo19

#9477 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?
watchmania

#9478 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by watchmania »

brazzo19 wrote:Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?
Baš me zanima kako ti se čini taj soundbar? Isti TV imam i planiram kupovinu soundbar-a pa se dvoumim između tog i m450. Ima i LG SK5 sa odličnom cijenom ali sam nekako bliži Samsung-u, hoću da je sve ista marka, mislim da je bolje optimizovan i već prilagođen za isti brend ili mi je pogrešan kont. :D
brazzo19

#9479 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

watchmania wrote:
brazzo19 wrote:Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?
Baš me zanima kako ti se čini taj soundbar? Isti TV imam i planiram kupovinu soundbar-a pa se dvoumim između tog i m450. Ima i LG SK5 sa odličnom cijenom ali sam nekako bliži Samsung-u, hoću da je sve ista marka, mislim da je bolje optimizovan i već prilagođen za isti brend ili mi je pogrešan kont. :D
Sta ja znam tek sam ga sinoc prikljucio i za sada je povezan onim audio optickim kablom i zvuk nije los s tim da nisam imao nesto puno vremena da ga podesim sto se tice onog woofera basova i ostaloga pa da napisem neko misljnje, evo rovim googlam da vidim koji je najbolji nacin da se on spoji sa tv.om za najbolji zvuk da li je to ovaj kabal koji sam dobio uz njega ili hdmi ili nesto trece, uglavnom cim sam ga spojio u upalio tv automatski se sinhronizovao sa tv.om i preko daljinskog od tv.a mogu pojacavati i smanjivati tv i soundbar....
F4hrooo

#9480 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by F4hrooo »

Kakav je ovaj LG 49uk7550 snizen je u tehno shopu na 999KM dali je bolji od sony 55xf7077 znam da je LG IPS a sony VA to mi nesmeta zanima me koji je bolji
typeOnegative

#9481 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

brazzo19 wrote:
watchmania wrote:
Sta ja znam tek sam ga sinoc prikljucio i za sada je povezan onim audio optickim kablom i zvuk nije los s tim da nisam imao nesto puno vremena da ga podesim sto se tice onog woofera basova i ostaloga pa da napisem neko misljnje, evo rovim googlam da vidim koji je najbolji nacin da se on spoji sa tv.om za najbolji zvuk da li je to ovaj kabal koji sam dobio uz njega ili hdmi ili nesto trece, uglavnom cim sam ga spojio u upalio tv automatski se sinhronizovao sa tv.om i preko daljinskog od tv.a mogu pojacavati i smanjivati tv i soundbar....
Buduci da soundbar ima i HDMI ulaz i izlaz , ja bi to spojio HDMI-em u HDMI ARC port na TV-u i stvar rijesio jednim kablom . provjeri koji je port na TV-u , jedan mora biti sa ARC (audio return channel )
brazzo19

#9482 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Ima taj hdmi arc na tv.u vidio sam a i soubdar ima pored optickog audio jos i hdmi i cini mi se coax i usb izlaz .... znaci za najbolji zvuk ipak HDMI to HDMI Arc i to je to?
Filadendron96

#9483 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Filadendron96 »

Preporuka za odabir od ova tri:

1. LG TV LED 50UK6300MLB - 759 KM u Technoshop-u

2. Philips 58PUS6203/12 - 951.15 KM u FIS-u

3. Samsung UHD/4K LED TV 55NU7172 - 949 KM u Domod-u

Što se tiče želja:
- 50" ili veci tv sa va panelom
- gledanje vecinom iz jednog ugla
- podrska za MKV i AC-3 formate, kao i dts decoder ili Dolby i po mogućnosti dobar upscaler
- dobar processing slike
- po mogućnosti sa dobrim zvučnicima, mada će na njega biti spojeni zvučnici
- do 1000 KM
- gledanje sa otprilike 4 metra udaljenosti
- smart/Android tv sa 4K rezolucijom

Znam da ne treba imati velika očekivanja u ovom cjenovnom rangu, ali eto ovi navedeni imaju poprilično dobre specifikacije za cijenu, po mom mišljenju.
Ako imate neke druge modele za preporučiti, slobodno pišite.
HVALA! :thumbup:
Nanox7

#9484 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nanox7 »

Ovaj sam kontao uzeti Samsung 49NU7172.
sarajevo-x.com

#9485 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sarajevo-x.com »

Da li je moguce da su otisle one led trakice sa strane sto daju kao pozadinsko osvjetljenje ili nesto slicno ?
Jer slika ima, vidi se ali je tamnija a jedan dio bocno kao da rade dvije led diodice se vidi kao svjetlije i bas je upadljivo
Kada se pojaca u postavkama, ovaj tamniji dio se isto pojaca ali opet ovaj svjetliji dio se pojaca i opet nesklad, primijeti se
Ima li kakvog lijeka ili da ga nosim u servis :mrgreen:
Inace tv se koristi za klasiku reciver i smart opcije, u pitanju je Samsung a model trenutno ne znam dok ne dodjem kuci :D
kokuz_sa

#9486 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kokuz_sa »

TV Tesla LED 32'' 32T319BH

Vs

TV Vivax 32LE79T2 LED 32''

Treba mi za drugu sobu neki beze..

Oba imam na istu cijenu 175KM..
Koji uzet?
diablobih

#9487 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

kokuz_sa wrote:TV Tesla LED 32'' 32T319BH

Vs

Koji uzet?
Daj ih islamskoj zajednici, isto ih bacis, kao i na te televizije.
dzeko1

#9488 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dzeko1 »

Pitanje i preporuka:

Imam telefunken od 32incha, hd ready, star je vec nekoliko godina pa sam mislio uzeti nesto bolje. Sad se pitam, kako nisam pratio trziste zadnjih par godina, da li mi je bolje uzeti FHD tv u nekoj poznatoj marki, kao npr. Sony, Samsung itd, ili da uzmem neki budget 4K TV poput telefunkena, tesle i sl.
Velicina je 43incha pa nadalje, obzirom da ga gledam sa udaljenosti od 2m, nije mi potreban preveliki. Budzet mi je oko 700km max, ne zelim da dajem puno para na tv. Imam sad hd ready, tako da ce mi svaki doci kao upgrade.
CooK

#9489 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

bocaboca wrote:Razmišljam o kupovini novog TV_a, u iznosu oko cc1600 KM, udaljnos gledanja je oko 3.5 metra, razmišljam o dvije opcije Q6FN/Q6/Q6F QLED 2018 55 ili Nu7102 65 incha, pa bih molio za prijedlog sta mi vise odgovara, ah zaboravi sam reci da se gleda direktno i najviše bi se gledali Filmovi, serije i sport. Ako mislite da da ima bolje rješenje svaki prijedlog je dobro došao
Q6FN bez price.
mirsek

#9490 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirsek »

dzeko1 wrote:Pitanje i preporuka:

Imam telefunken od 32incha, hd ready, star je vec nekoliko godina pa sam mislio uzeti nesto bolje. Sad se pitam, kako nisam pratio trziste zadnjih par godina, da li mi je bolje uzeti FHD tv u nekoj poznatoj marki, kao npr. Sony, Samsung itd, ili da uzmem neki budget 4K TV poput telefunkena, tesle i sl.
Velicina je 43incha pa nadalje, obzirom da ga gledam sa udaljenosti od 2m, nije mi potreban preveliki. Budzet mi je oko 700km max, ne zelim da dajem puno para na tv. Imam sad hd ready, tako da ce mi svaki doci kao upgrade.
Uzmi FHD bolji do 50". 4K gledaj preko 55".
CooK

#9491 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Svejedno je, opticki kabal ili hdmi arc. Kolika ti je soba gdje se TV nalazi? BTW dobro je pa ti ne kupi onaj n400 koji si planirao, on je duplo slabiji a taj n450 po mom misljenju ima sasvim dovoljnu jacinu sa sobu prosjecne velicine(do 20m2).
CooK

#9492 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

F4hrooo wrote:Kakav je ovaj LG 49uk7550 snizen je u tehno shopu na 999KM dali je bolji od sony 55xf7077 znam da je LG IPS a sony VA to mi nesmeta zanima me koji je bolji
Bolji je onaj koji tebi treba, ako ti treba sirok ugao gledanja onda taj LG a ako ti ne treba sirok ugao gledanja onda taj Sony. Tesko da ti neko moze odgovoriti koji je bolji kad imaju dva razlicita panela i to je poredjenje baba i zaba. Npr na recenzijama bi taj Sony dobio vecu ocjenu radi VA panela ali to nikako ne moze biti bolji TV od tog LG-a ako nekome treba sirok ugao gledanja.
CooK

#9493 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Filadendron96 wrote:Preporuka za odabir od ova tri:

Što se tiče želja:
- podrska za MKV i AC-3 formate, kao i dts decoder ili Dolby i po mogućnosti dobar upscaler
- dobar processing slike
- do 1000 KM

Znam da ne treba imati velika očekivanja u ovom cjenovnom rangu, ali eto ovi navedeni imaju poprilično dobre specifikacije za cijenu, po mom mišljenju.
55NU7172 samo sto nema DTS. Ako ti to smeta onda 50UK6300.
CooK

#9494 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

sarajevo-x.com wrote:Da li je moguce da su otisle one led trakice sa strane sto daju kao pozadinsko osvjetljenje ili nesto slicno ?
Jer slika ima, vidi se ali je tamnija a jedan dio bocno kao da rade dvije led diodice se vidi kao svjetlije i bas je upadljivo
Kada se pojaca u postavkama, ovaj tamniji dio se isto pojaca ali opet ovaj svjetliji dio se pojaca i opet nesklad, primijeti se
Ima li kakvog lijeka ili da ga nosim u servis :mrgreen:
Inace tv se koristi za klasiku reciver i smart opcije, u pitanju je Samsung a model trenutno ne znam dok ne dodjem kuci :D
Dvije su mogucnosti, prva i vjerovatnija da je otislo LED pozadinsko osvjeljenje na tom mjestu a druga je da je panel otisao na tom mjestu pa ne propusta pozadinsko osvjetljenje. Fotografisi pa cu ti reci tacno o cemu se radi.
CooK

#9495 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Vs

Koji uzet?
Isto kao da pitas hoces li uzeti truhlu rizu ili truhli pirinac, oba ta televizora su isto kinesko smece najnize kvalitete.
CooK

#9496 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Nikako Full HD jer od 2016-te godine ne postoji dobar Full HD televizor ni kod poznatih brendova. To sam objasnjavao 100 puta i ne da mi se ulaziti u detalje a ako te vec interesuje zasto nema dobrih Full HD televizora u zadnje 3 godine onda listaj unazad ovu temu i naci ces negdje objasnjenje.
Za tvoj budzet od 700KM mozes kupiti 43" 4K televizor poznate marke i ne znam zasto bi onda uzimao Telefunkene, Tesle itd... Evo npr ovaj:
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM43NU7192
Last edited by CooK on 09/06/2019 16:01, edited 1 time in total.
Raptor44

#9497 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Raptor44 »

Filadendron96 wrote:Preporuka za odabir od ova tri:

Što se tiče želja:
- dobar processing slike
- do 1000 KM

Novi Samsung televizori ne podržavaju DTS nažalost, tako da mi se ovdje kao najbolji izbor čini ovaj LG.
mirsek

#9498 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirsek »

CooK wrote:

Vs

Koji uzet?
Isto kao da pitas hoces li uzeti truhlu rizu ili truhli pirinac, oba ta televizora su isto kinesko smece najnize kvalitete.
Covjek hoce bezze televizor za druge sobe, za ispod 200 KM ne moze bolje od ta dva. Svi znamo da nisu neke kvalitete ali zato je i cijena odgovarajuca. Nema nikakve koristi naglasavati njihov los kvalitet kada je to opste poznato.
mirsek

#9499 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirsek »

Btw. jedno pitanje. Kako se cisti prljavstina koja se podvuce ispod ekrana, one crne fleke koje se stvore poslije odredjenog vremena, vecinom na dnu ekrana ?
dzeko1

#9500 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dzeko1 »

CooK wrote:

Nikako Full HD jer od 2016-te godine ne postoji dobar Full HD televizor ni kod poznatih brendova. To sam objasnjavao 100 puta i ne da mi se ulaziti u detalje a ako te vec interesuje zasto nema dobrih Full HD televizora u zadnje 3 godine onda listaj unazad ovu temu i naci ces negdje objasnjenje.
Za tvoj budzet od 700KM mozes kupiti 43" 4K televizor poznate marke i ne znam zasto bi onda uzimao Telefunkene, Tesle itd... Evo npr ovaj:
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM43NU7192
Nisam znao da imaju ispod sedam glava 4K ove poznatije marke, mislio sam da je to skuplje sve :o
Post Reply