Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevoxxxx wrote:Vezano za današnji napad u Sinaju u regionu Ariša. Oko 40 naoružanih lica sa 8 vojnih vozila upalo je u džamiju u trenutku kada je počeo drugi ezan džume namaza. Kada se imam popeo na minber otvorili su rafalnu vatru na vjernike u džamiji Al Rewda koja se smatra jednom od sufijskih džamija i poznata je po tome što je lokalno stanovništvo naklonjeno vladinim snagama.U toku napada bio je blokiran međunarodni autoput, a naoružana lica su zapalila vozila vjernika koji su došli u džamiju.Lokalni mediji navode da se broj poginulih popeo na preko 200 i da ima oko 130 ozlijeđenih.
- Kao što sam pisao, nakon Iraka i Sirije meta je Egipat, njegove snage sigurnosti i oni koji ih podržavaju:
Kairo -- Broj žrtava napada na džamiju na egipatskom Sinaju iz minuta u minut raste, a prema novim podacima državne televizije, ubijeno je najmanje 235 ljudi.
Kako prenosi BBC, meta napada su bili "ljudi koji podržavaju bezbednosne snage u Egiptu".
Ovaj dio Egipta teritorijalno graniči samo sa Izraelom a akvatorijem sa KSA. Toliko o mogućoj (rekao bih izvjesnoj) logistici napadača i mogućim ciljevima ovih i sličnih napada.
Young Erotica wrote:Kikibombona moze li pojasnjenje za ovo sta pricaju američki predstavnici u Siriji, da se nece mesati u sukob u Eferinu,imas verovatno obilje informacija koje nisi podelio.
Young Erotica wrote:Kikibombona moze li pojasnjenje za ovo sta pricaju američki predstavnici u Siriji, da se nece mesati u sukob u Eferinu,imas verovatno obilje informacija koje nisi podelio.
?
Prvo postavi izjavu americkih predstavnika pa cemo prokomentarisati.
?
Prvo postavi izjavu americkih predstavnika pa cemo prokomentarisati.
Ti pratiš sta kaze kurd iz zaseoka u iraku, nemoguce da ti je ovo promaklo.
Efrin nema veze sa Amerikancima. Tamo YPG saradjuje sa Rusima. Ne znam uopste otkud ti ideja da bi Amerikanci mogli braniti Efrin? U Efrinu nema Amerikanaca.
SDF je objavio saopstenje povodom turskog plana agresije. Jasno su porucili da ce Turci napasti ako dobiju odobrenje od Rusa. Istakli su da ne ocekuju nikakvu pomoc Amerike i da se uzdaju iskljucivo u vlastite snage. Postavio sam ovdje saopstenje, ako te zanima prelistaj ili izguglaj.
A evo sta je Dilon rekao. Tipicno americki, trosmisleno.
Sta je rekao trosmisleno?
Ko se ne bori protiv isila i za nase interese nece dobiti podršku.
Pa te molim da mi objasniš te druge dve skrivene poruke.
Rusi su im nudili way out, oni odbijaju. Logično da ce se povuci, ko su kurdi da im rus titra muda.
Young Erotica wrote:Sta je rekao trosmisleno?
Rusi su im nudili way out, oni odbijaju. Logično da ce se povuci, ko su kurdi da im rus titra muda.
Sudeći po mapi tri posta iznad, pravoslavna braća
Rusa i kurda 300 miliona
A šta ja znam, valjali su im Rusi tu i tamo, i Barzani je mislim rođen u onom "Sovjetskom Kurdistanu", jedino još Kurdi i Rusi mlataraju komunističkim simbolima.
Komunisticku kravatu i natalijinu ramondu na reveru, paradoks ozbiljan, ali sta ocekivati od coveka zarazenog izopacenim post komunističkim nacional fašizmom.
Bombona bolje gledaj sta nam se u avliji radi, nego Chellija sto prozivas nekim glupostima...!!! Evo saxxxove raje, a odnedavno i ti si im blizak...Fuj...!!!
Meni je nejasno kako padneš u vatru na provokacije lika koji to radi iz nemoći i sto mu ponestaje propagandnih lazi pa te bocka a ti se pališ kao malo dete.
Naravno. Eto, vidjeh. Žitelji sunitskih pokrajina školama i ulicama davali imena sunijskih velikana.
Ima li šta iz teherana? I drugo, šta je sa naših šija? Zanima me prizivaju li Allahovo zadovoljstvo na ebu bekra i omera, r.a.? Čitam njihove tekstove i neš ne viđam da nakon imena ovih islamskih velikana napišu r.a.
I šta ima u siriji pomažu li oni zločinca Asada, ili on pomaže njih?
Čuj to sunije u iranu mogu sami sebi birat ulice, pa zar nije iran zemlja bez džamija i sunitskih prava, jao šok i nevjerica šećerbeže.
Sunijskih ili islamskih pitanje je sad, sektašiti ili ne.
Šta je ovo mutapi bojkotuje temu zbog spam suborca insomnije koji je nepravedno protjeran u banoviće. Očekuje se duži intervju u jutarnjem, golema je to stvar.
rajv0sa wrote:Šta je ovo mutapi bojkotuje temu zbog spam suborca insomnije koji je nepravedno protjeran u banoviće. Očekuje se duži intervju u jutarnjem, golema je to stvar.