Kontra pitanje,po vama Rusi pobjeđuju? Posto je većina forumaša,ovdje iznosila razloge zašto Ukrajinci pobjeđuju,zamolio bih i vas,da iznesete svoje argumente koji ce potvrditi vasu tezu da Rusi pobjeđuju. Mislim,jednostavno je. Pokušajte,da se ponašate,kao forumaši,a ne kao padobranci.llull wrote: ↑20/06/2022 16:48Nemoj da brigas, i dalje su u istom fazonu.saint_mirad wrote: ↑20/06/2022 16:31 nisam dugo dolazio na temu, jel raja ovde i dalje misli da ukrajina pobedjuje ili ste dosli tobe?![]()
![]()
Ukrajina
-
CrveniKuk
#94651 Re: Ukrajina
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#94652 Re: Ukrajina
Slican se slicnom raduje.
- karanana
#94653 Re: Ukrajina
sad da stane, ko je pobjedio?
- drndalo
#94654 Re: Ukrajina
Ako nece tobe, uzmi malo bobe... Da ti bude bolje...saint_mirad wrote: ↑20/06/2022 16:31 nisam dugo dolazio na temu, jel raja ovde i dalje misli da ukrajina pobedjuje ili ste dosli tobe?![]()
-
chupacabra
- Čitalac
#94656 Re: Ukrajina
Teško je tu biti pametan...s druge strane, da rat sada stane, uz ljudske gubitke i milione raseljenih, Ukrajina je ostala bez izlaza na Azovsko more, 14 trgovačkih luka, većine rezervi gasa i 25 odsto obradivog zemljišta. Direktna i indirektna ratna šteta premašila je 600 milijardi dolara.
-
CrveniKuk
#94657 Re: Ukrajina
Za mene su Ukrajinci već pobjednici. Otpisali smo ih svi,jer valjalo je na megdan Rusima izaći. Kao sto smo ih otpisali,tako su nas i iznenadili svojim otporom. Slava Ukrajina! Slava herojima!
- drndalo
#94659 Re: Ukrajina
Rucni rad...
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#94660 Re: Ukrajina
Ukrajina logicno.
Sve da im uzmu ovaj dio oko kojeg se sad ratuje i stave tu granicu opet je pobijedila Ukrajina. Jer se odbranila, jer postoji, jer je sjebala Ruse za narednih 20 i vise godina. Jer je ogolila ruski fašistički mindset, jer je sjebala Dodika i Čovića i ono govno Janšu i ostale desničare koji su svi bili finansirani od, i naslonjeni na rusku politiku, osim onog Mađarskog lubeničara. Jer je skebala sve ove zapadne i istočne komšije što su kupili rusko vojno smeće pa sa prvim kvarom sve ide na otkup sekundarnih sirovina.
-
zilog
#94661 Re: Ukrajina
Vidi ga...saint_mirad wrote: ↑20/06/2022 16:31 nisam dugo dolazio na temu, jel raja ovde i dalje misli da ukrajina pobedjuje ili ste dosli tobe?![]()
Prosla trauma od povlacenja oko Kijeva i ratnih zlocina bratje po Buci i drugim mjestima, pa bi se moglo ponovo trolati o mokrim snovima...
Prije nego ti odgovorimo na postavljeno pitanje, jedan mali fact check, je li napad na Kijev bio samo diverzija? Makar tako glasi mordorska mantra...
- trambusek88
#94662 Re: Ukrajina
Po Firmsu nešto gori na moru istočno od Zmijskog otoka.
- p206
#94663 Re: Ukrajina
Ja sam uvjeren da će Ukrajina osloboditi ovaj južni dio i čak i dio Krima, istok teško jer im je zabranjeno djelovati po dubini na teritoriju same Rusije.
Mislim da će čak u jednoj fazi rata dobiti i podmornice na upotrebu, da potope ruske brodove, jer je to jedini način da se očisti uticaj oko obale,koja je jako bitna VB i SAD, ove evropske kurve neću ni da spominjem.
Mislim da će čak u jednoj fazi rata dobiti i podmornice na upotrebu, da potope ruske brodove, jer je to jedini način da se očisti uticaj oko obale,koja je jako bitna VB i SAD, ove evropske kurve neću ni da spominjem.
-
lajkujMe
#94664 Re: Ukrajina
Ruska Naftna platforma sto je danas pogodjena od strane Ukrajine
- GandalfSivi
#94665 Re: Ukrajina
Je li jos uvijek mislis da Bill Gates hoce da te cipuje ili si prerastao obdeniste?saint_mirad wrote: ↑20/06/2022 16:31 nisam dugo dolazio na temu, jel raja ovde i dalje misli da ukrajina pobedjuje ili ste dosli tobe?![]()
- Čitalac
#94666 Re: Ukrajina
Situacija je vrlo teška, kaže Hanna Maliar.
Ukraine’s deputy defence minister, Hanna Maliar, said Russia has gathered almost all of its forces to storm the settlements near the embattled eastern city of Sievierodonetsk.
„Decisive battles are taking place in the area of Sievierodonetsk with the Russian leadership aiming to reach the borders of the Luhansk region by the end of the week“, Maliar was quoted by the Ukrainian News Agency as saying.
Maliar told reporters: „The Russian army has thrown virtually all its forces and means in order to storm the settlements around. They seek to break through the defences of our troops and are trying to encircle the grouping of our troops, which is carrying out the defence of Lysychansk and Sievierodonetsk“.
Ukrainian troops are doing “everything possible” to hold its territory in order to prevent encirclement, she said, adding: „But we must understand that the enemy has an advantage in armament, so the situation is extremely difficult now, and at night and today, there is a maximum intensity of these decisive battles“.
-
Dangubic
#94667 Re: Ukrajina
-
lajkujMe
#94668 Re: Ukrajina
Malo firms podaci
Poslije vikenda koji je bio poprilicno miran sto se tice artiljerije danas opet rokanje nevidjeno.
Evo Donbas gori sve zivo.

Izum 4 dana nije bilo nikakve artiljerije sto je bilo cudno s obzirom da se UA priblizava gradu.
U istoj slici Karkiv, i on bio miran 4 dana evo sad se razbucalo, ali nista novo udari artiljerije s obe strane su na istim lokacija nema promjene terena.

Zaporozje, e ovdje vec imamo veoma interesantna desavanja.
Inace uvijek je bila mala aktivnost na ovom ratistu, i sve oko 3 lokacije prvenstveno Huliaople i Orikhiva gdje su Rusi granatirali UA polozaje.
Medjutim od kako se proculo o kontraofanzivnim akcija u tom reonu pocele vatre u Polohy, RU okupirano i to vec traje preko sedmicu dana. Mislim da se vode borbe za taj grad.
Medjutim prekjucer odjednom zapocela jaka vatra kod Vasilivke (RU) i danas odjednom linija Vasilivke-Melitpol sve do mjesta Trudobyumivke veoma neobicna aktivnost.
Jucer UA tvrdila da su priblizile frontu 10km blize Melitpolu, ovo je dalje ako su ovoliko prodrli Rusi su u govnima.
Ako ne zaustave prodor UA eto ih u Melitpolu do prekosutra ovom brzinom.

E Kherson nama najzanimljiviji.
Vikend je bio mirniji kao i na svim frontama, ali ne neaktivan kao Donbas npr.
Na trenutak sam se bio prepao da je ofanziva propala i da su ih Rusi vratili na pocetne polozaje.
Kao sto vidite to je daleko od istine.
Sta vise sam Kherson je pod zestokom vatrom sto do sada nije bio slucaj.
Ako pratis Firms 10 dana onda vidis da je obruc oko Khersona sve blizi i sve vise steze.
Ono sto je vrlo jasno da je UA pocela udarati pozadinu Khersona, izgleda je mostobran kod Davidovog Broda uveliko povecan Istok-Zapad-Jug,
Za razliku od zadnjih 5 dana opet gori citava fronta od Krivog Riha do Zapadno od Khersona.
Ono sto je bas zanimljivo izgleda je Snihurivka u dzepu UA drzi Sjever-Istok-Zapad samo imaju prolaz prema Jugu.
To je to sad zasad.

Poslije vikenda koji je bio poprilicno miran sto se tice artiljerije danas opet rokanje nevidjeno.

Izum 4 dana nije bilo nikakve artiljerije sto je bilo cudno s obzirom da se UA priblizava gradu.
U istoj slici Karkiv, i on bio miran 4 dana evo sad se razbucalo, ali nista novo udari artiljerije s obe strane su na istim lokacija nema promjene terena.

Inace uvijek je bila mala aktivnost na ovom ratistu, i sve oko 3 lokacije prvenstveno Huliaople i Orikhiva gdje su Rusi granatirali UA polozaje.
Medjutim od kako se proculo o kontraofanzivnim akcija u tom reonu pocele vatre u Polohy, RU okupirano i to vec traje preko sedmicu dana. Mislim da se vode borbe za taj grad.
Medjutim prekjucer odjednom zapocela jaka vatra kod Vasilivke (RU) i danas odjednom linija Vasilivke-Melitpol sve do mjesta Trudobyumivke veoma neobicna aktivnost.
Jucer UA tvrdila da su priblizile frontu 10km blize Melitpolu, ovo je dalje ako su ovoliko prodrli Rusi su u govnima.

Na trenutak sam se bio prepao da je ofanziva propala i da su ih Rusi vratili na pocetne polozaje.
Ako pratis Firms 10 dana onda vidis da je obruc oko Khersona sve blizi i sve vise steze.
Ono sto je vrlo jasno da je UA pocela udarati pozadinu Khersona, izgleda je mostobran kod Davidovog Broda uveliko povecan Istok-Zapad-Jug,
Za razliku od zadnjih 5 dana opet gori citava fronta od Krivog Riha do Zapadno od Khersona.
Ono sto je bas zanimljivo izgleda je Snihurivka u dzepu UA drzi Sjever-Istok-Zapad samo imaju prolaz prema Jugu.
To je to sad zasad.

-
lajkujMe
#94669 Re: Ukrajina
Nije brod ljudi, udar na naftu platformu bila jutros vijest.
Ona gori poprilicno kad je zapalis
Zmijsko ostrvo takodjer ranom zorom tesko granatirano.
Predpostavljam da je Himars usao u upotrebu u Odesa oblast
Ispravka, nije jedna nego 3 naftne platforme
-
lajkujMe
#94670 Re: Ukrajina
Napredak u pravcu Izuma
-
lajkujMe
#94671 Re: Ukrajina
Arestovic:
10.000 mrtvih UA vojnika i 30.000 ranjenih do danasnjeg dana
Ako je to istina (moguce) dolazimo do 3 Rusa za jednog Ukrajinca
-
lajkujMe
#94672 Re: Ukrajina
@Dangubic
Ipak si mozda upravu
Navodno je jos jedan brod nastradao ali ovaj put nesto malo ozbiljnije nego tegljac.
Haj sacekacemo da vidimo
Ipak si mozda upravu
Navodno je jos jedan brod nastradao ali ovaj put nesto malo ozbiljnije nego tegljac.
Haj sacekacemo da vidimo
- video
#94674 Re: Ukrajina
Sve 5 ali sta se ono onako lupa po Krivom RihulajkujMe wrote: ↑20/06/2022 20:19 Malo firms podaci
To je to sad zasad.
![]()
-
lajkujMe
#94675 Re: Ukrajina
Mital Steel
Zeljezara
Ja se sedmicama cudio sta je to stalno na istom mjestu svaki dan dok nisam google earth otvorio i skontao da je to zeljezara
Zeljezara
Ja se sedmicama cudio sta je to stalno na istom mjestu svaki dan dok nisam google earth otvorio i skontao da je to zeljezara