Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Slabo se piše o sudijskoj kradji u Banjaluci. Ono je do sada najgore sudjenje u sezoni. Žao mi bilo Radnika koji je bolji bio ali ne može se protiv mafije u crnom. Ljudi htjeli napustiti i šteta što nisu jer ne ide ovo više ovako.
Taman smo imali par sezona sa koliko toliko regularnim sudjenjem i sada se opet vraćamo na stari sistem.
Ni portali ne komentarišu ovu utakmicu. A znali su oko gluposti danima šupljirati.
animus wrote:Slabo se piše o sudijskoj kradji u Banjaluci. Ono je do sada najgore sudjenje u sezoni. Žao mi bilo Radnika koji je bolji bio ali ne može se protiv mafije u crnom. Ljudi htjeli napustiti i šteta što nisu jer ne ide ovo više ovako.
Taman smo imali par sezona sa koliko toliko regularnim sudjenjem i sada se opet vraćamo na stari sistem.
Ni portali ne komentarišu ovu utakmicu. A znali su oko gluposti danima šupljirati.
Zato sto portale u fbih zaboli sto se Borcu stima i sto je povaljen drugi srpski klub. A kad bude povaljen klub iz Fbih, onda ce biti kasno. Nikad nismo znali, sto jest jest...
animus wrote:Slabo se piše o sudijskoj kradji u Banjaluci. Ono je do sada najgore sudjenje u sezoni. Žao mi bilo Radnika koji je bolji bio ali ne može se protiv mafije u crnom. Ljudi htjeli napustiti i šteta što nisu jer ne ide ovo više ovako.
Ne smije Radnik puno talasati jer je politika iza Borca. A pricalo se i da su prodali tekmu protiv njih u Bijeljini.
Bezveze je rasprava politički-radnički. Željo možda jeste prije bio radnički klub koji je sebi izgradio stadion, ali danas nije. Navijači jesu pomogli, ali to sve ne bi bilo moguće bez učešća UEFE, grada, kantona i ostalih donatora.
Isto tako ova rasprava imaju vlasnika-nemaju vlasnika. Sarajevo je od prodaje većinskog udjela osvojilo dvije titule i dva kupa, što čini trećinu ukupnog broja trofeja. I mi ćemo u skorije vrijeme početi razmišljati o prodaji. Previše smo se opustili, jer smo se mogli kurčiti kako smo najtrofejniji. Možda ćemo od ove sezone, prvi put nakon 18 godina, imati isti broj titula kao i komšije. A možda ćemo prvi put nakon 17 godina biti izjednačeni po broju osvojenih trofeja. Očekujem da tek tada nastupi panika. Jebiga, sami smo krivi što smo dozvolili sve ovo.
Što se tiče prodaje, lično ne bih imao ništa protiv, ali da se prodamo u prave ruke. Između bogatog vlasnika sa trofejima ili osvajanja trofeja jednom u 10 godina bez vlasnika, ja biram ovo prvo.
avetinja wrote:Bezveze je rasprava politički-radnički. Željo možda jeste prije bio radnički klub koji je sebi izgradio stadion, ali danas nije. Navijači jesu pomogli, ali to sve ne bi bilo moguće bez učešća UEFE, grada, kantona i ostalih donatora.
Isto tako ova rasprava imaju vlasnika-nemaju vlasnika. Sarajevo je od prodaje većinskog udjela osvojilo dvije titule i dva kupa, što čini trećinu ukupnog broja trofeja. I mi ćemo u skorije vrijeme početi razmišljati o prodaji. Previše smo se opustili, jer smo se mogli kurčiti kako smo najtrofejniji. Možda ćemo od ove sezone, prvi put nakon 18 godina, imati isti broj titula kao i komšije. A možda ćemo prvi put nakon 17 godina biti izjednačeni po broju osvojenih trofeja. Očekujem da tek tada nastupi panika. Jebiga, sami smo krivi što smo dozvolili sve ovo.
Što se tiče prodaje, lično ne bih imao ništa protiv, ali da se prodamo u prave ruke. Između bogatog vlasnika sa trofejima ili osvajanja trofeja jednom u 10 godina bez vlasnika, ja biram ovo prvo.
Zadnji put imali isto titula, po 4, 2007. Zadnji put izjednaceni po trofejima bili 2010. 4 titule, 4 kupa FKS. 5 titula 3 kupa FKŽ. Ako sam se gdje zabrojao halali, nije namjera da umanjujem bilo sta.
Meni je bolja ta opcija, nego kuburiti od drugog do četvrog mjesta i čekati drugu prijestupnu da otvorimo slavljenički šampanjac. A i navikli smo biti najtrofejniji. Zamisli kako bi bilo da nas kone prestignu u titulama. Predviđam da bi tada bila drugačija razmišljanja (ne mislim direktno na tebe).
avetinja wrote:Bezveze je rasprava politički-radnički. Željo možda jeste prije bio radnički klub koji je sebi izgradio stadion, ali danas nije. Navijači jesu pomogli, ali to sve ne bi bilo moguće bez učešća UEFE, grada, kantona i ostalih donatora.
Zadnji put imali isto titula, po 4, 2007. Zadnji put izjednaceni po trofejima bili 2010. 4 titule, 4 kupa FKS. 5 titula 3 kupa FKŽ. Ako sam se gdje zabrojao halali, nije namjera da umanjujem bilo sta.
Iskreno ja vise ne bih navijao za taj klub. Sasvim mi je ok 51-49 al ne vidim razlog da iko ulaze kad ovde nema mogucnosti za profit klubovi disu na skrge pa i sam nam je rekao da ovde nema nikakvog profita. Mozda bi drzava trebala razmisljat o umanjenju poreza na sport al svi znamo da ih boli kurac za sportom
Model 51-49 je prodaja sa ciljem da se ne proda. Niko nije lud da uloži novac i da se ne pita. Problem je što živimo u BiH. Klubovi nemaju skauta, omladinske škole slabe, država ne ulaže, nemamo jaka imena u klubovima koja bi dovela jače sponzore. Jedini način da se spasimo je da nas slučajno potrefi dobar put do grupne faze pa da od toga nešto krene na bolje ili prodaja pa da vlasnik izvali lovu za napredak.
Posjeta nikakva, lova od TV prava nikakva, tereni nikakvi, igraca ne mozes prodati za milionski iznos, u ligu nece igraci jer para je slaba, liga neatraktivna, nikakav sistem ne postoji ... Mogao bih ovako do sutra.
Mozes naci budalu da ulozi, ali dokle? Dok ne umre, u boljem slučaju ili dok mu ne dosadi bacati pare, u gorem.
A kod nas pijanih milijardera nema, a niti strani nisu nesto zainteresovani. Tan bio tu par godina i prodaj dalje.
Bez budzeta od 20-30 miliona, grupe mozes zaboraviti.
Kod nas cijela liga ima budzet 20 miliona KM
Hrvatski nogometni stručnjak Hari Vukas od danas više nije šef stručnog štaba Zrinjskog.
Splitski strateg, koji je na klupu Plemića sjeo ovog ljeta, danas je i zvanično napustio klupu mostarske ekipe nakon serije loših rezultata. Zrinjski je potvrdio da je Vukasu dana uručen otkaz.
Vukas je Zrinjski vodio na 23 utakmice u kojima je upisao 13 pobjeda, tri remija i čak sedam poraza.
Privremeni trener ekipe bit će Nenad Gagro, a asistirat će mu Teo Krešić.
Dosadašnjim članovima stručnog štaba Mariju Ivankoviću i Ivanu Bubalu su ponuđene funkcije u Školi nogometa HŠK Zrinjski.
ultima_palabra wrote:Radije kantonalna nego vlasnik, jebo klub bez identiteta. Sta cu navijati za neciju svojinu 1/1, mogu onda i za Apple ili Volksvagen navijati.
Vlasnika ste i vi tražili prije par godina, tada ste se baš onako lijepo razletili u traženju, a većina navijača skakala od sreće. A Boga mi tražite ga i sada, samo što je smiješno ono što ste zamislili. Dajte vi nama pare, a mi ćemo se pitati.