Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Blixen

#94551 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

mi smo vec proslavili duplu krunu krajem marta
a kad nam bude ni kup ni titula onda ce opet biti "tragedija u picku mater" :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#94552 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ko to ''mi''?
Logovan

#94553 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Blixen wrote:mi smo vec proslavili duplu krunu krajem marta
a kad nam bude ni kup ni titula onda ce opet biti "tragedija u picku mater" :D
Mi proslavili? Ko mi? :? Nisam ja vidio da je neko nešto proslavljao, nema potrebe da se pišu laži.
Blixen

#94554 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

Mi pitari
#duplakruna na sve strane
todd_smith

#94555 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Cossack wrote:
todd_smith je uvijek bio hronični kritičar tako da me od njega ništa ne čudi.
i ti mozak ili sta vec imas tu, upalis i vidis da sam ako ista podrzavao Husrefa tu, a ovaj citirao u pokusaju suka nakon sinoc :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#94556 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ja to nisam vidio. Ni na forumu ni u realnom životu.
Niko nije ništa proslavio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#94557 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote:
Cossack wrote:
i ti mozak ili sta vec imas tu, upalis i vidis da sam ako ista podrzavao Husrefa tu, a ovaj citirao u pokusaju suka nakon sinoc :oops:
Nema potrebe za ovim ;-)
Sad žuti :)
todd_smith

#94558 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

ma moze i crveni, ko ga jebe kad ne cita, samo komentarise :lol:
Logovan

#94559 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Blixen wrote:Mi pitari
#duplakruna na sve strane
Možda ti jedino, govori za sebe. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#94560 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote:
Cossack wrote:
todd_smith wrote:ma moze i crveni, ko ga jebe kad ne cita, samo komentarise :lol:
Nakon pregledanog VAR-a 8-)

Banned user for reason “Kršenja pravila foruma, vrijeđanje”
» todd_smith

7 dana
Analiticarr

#94561 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Tomahawk11 wrote:
Analiticarr wrote:Nama treba trener koji se razumije u fudbal i koji zna promjeniti formaciju i motivisati igrace. Musemic nije nista od toga. Izbacio je sve nase juniore iz ekipe i unio je nemir u svlacionicu. Sa njim nikad necemo biti prvaci. Molim Allaha dzs da ga nasi otjeraju na vrijeme i dovedu bilo koga.
Dobro, koji je to trener? Daj nam ime.
S Husrefom smo već bili prvaci.
Bilo koji moderniji trener i covjek koji zna sa omladincima. Dok su nasa djeca igrala i ovi stariji su se trudili jer su im oni nabijali pozitivni pritisak, svojim zalaganjem ih tjerali da i oni daju svoj maksimum. Sada to nije ni priblizno kao sto je bilo. Druga stvar je Musemiceva taktika i izmisljanje pozicija igracima. On je ostao u 80-tim i misli da je dovoljno izabrati 11 dobrih igraca i pobjediti ''na silu''. To vise ne prolazi kao prije 30 godina. Covjek juce ganja rezultat, nema igru, a napravio je samo jednu izmjenu i to u 78-oj minuti!
Od proslosti se ne zivi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#94562 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Analiticarr wrote: Bilo koji moderniji trener i covjek koji zna sa omladincima. Dok su nasa djeca igrala i ovi stariji su se trudili jer su im oni nabijali pozitivni pritisak, svojim zalaganjem ih tjerali da i oni daju svoj maksimum. Sada to nije ni priblizno kao sto je bilo. Druga stvar je Musemiceva taktika i izmisljanje pozicija igracima. On je ostao u 80-tim i misli da je dovoljno izabrati 11 dobrih igraca i pobjediti ''na silu''. To vise ne prolazi kao prije 30 godina. Covjek juce ganja rezultat, nema igru, a napravio je samo jednu izmjenu i to u 78-oj minuti!
Od proslosti se ne zivi.
Sve je to fino, ali daj neko konkretno ime, a ne teoretsku priču.
Company85

#94563 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Ja imam osjecaj da bi ovaj novi gazda mogao dovesti nekog trenera sa strane i vrlo moguce da zbog toga nema pregovora sa Husrefom jos uvijek.
Analiticarr

#94564 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Tomahawk11 wrote:
Analiticarr wrote: Bilo koji moderniji trener i covjek koji zna sa omladincima. Dok su nasa djeca igrala i ovi stariji su se trudili jer su im oni nabijali pozitivni pritisak, svojim zalaganjem ih tjerali da i oni daju svoj maksimum. Sada to nije ni priblizno kao sto je bilo. Druga stvar je Musemiceva taktika i izmisljanje pozicija igracima. On je ostao u 80-tim i misli da je dovoljno izabrati 11 dobrih igraca i pobjediti ''na silu''. To vise ne prolazi kao prije 30 godina. Covjek juce ganja rezultat, nema igru, a napravio je samo jednu izmjenu i to u 78-oj minuti!
Od proslosti se ne zivi.
Sve je to fino, ali daj neko konkretno ime, a ne teoretsku priču.
Pa evo npr Vinko Marinovic ili ako nismo u mogucnosti onda privremeno Uscuplic, do kraja sezone. Siguran sam da bi i on bio puno bolji od Musemica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#94565 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Analiticarr wrote: Pa evo npr Vinko Marinovic ili ako nismo u mogucnosti onda privremeno Uscuplic, do kraja sezone. Siguran sam da bi i on bio puno bolji od Musemica.
Ušćuplić nas je već vodio, ono kad je završio sezonu, pa uzesmo titulu, ali je loše krenuo u novu sezonu.
Svakako mu treba opet nekad dati priliku, možda baš poslije odlaska Husrefa.
Međutim, nikako u ovom momentu, da pustimo da se završi ova sezona, pa da vidimo šta dalje.
Husrefu svakako ističe ugovor. Ako se završi kako smo zacrtali, pošteno i red je da mu se ponudi novi ugovor.
Najlakše je potrošiti trenerska imena, šta onda?
Analiticarr

#94566 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Tomahawk11 wrote:
Analiticarr wrote: Pa evo npr Vinko Marinovic ili ako nismo u mogucnosti onda privremeno Uscuplic, do kraja sezone. Siguran sam da bi i on bio puno bolji od Musemica.
Ušćuplić nas je već vodio, ono kad je završio sezonu, pa uzesmo titulu, ali je loše krenuo u novu sezonu.
Svakako mu treba opet nekad dati priliku, možda baš poslije odlaska Husrefa.
Međutim, nikako u ovom momentu, da pustimo da se završi ova sezona, pa da vidimo šta dalje.
Husrefu svakako ističe ugovor. Ako se završi kako smo zacrtali, pošteno i red je da mu se ponudi novi ugovor.
Najlakše je potrošiti trenerska imena, šta onda?
Uscuplica sam pomenuo kao privremeno rjesenje-do kraja sezone.
Sa Musemicem ne treba produziti ugovor ni u kom slucaju. On nije i ne moze biti trener za klub poput FK Sarajevo. Nama treba trener koji ima znanje, koji zna promjeniti formaciju u toku utakmice, koji ce cijeniti nasu djecu i davati im sto vise minuta, koji ne stavlja prijateljstvo sa sumnjivim likovima iznad interesa kluba, koji igracima ne jebe bogove i majke itd itd....
Tomahawk11
Globalni moderator

#94567 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Analiticarr wrote: Uscuplica sam pomenuo kao privremeno rjesenje-do kraja sezone.
Sa Musemicem ne treba produziti ugovor ni u kom slucaju. On nije i ne moze biti trener za klub poput FK Sarajevo. Nama treba trener koji ima znanje, koji zna promjeniti formaciju u toku utakmice, koji ce cijeniti nasu djecu i davati im sto vise minuta, koji ne stavlja prijateljstvo sa sumnjivim likovima iznad interesa kluba, koji igracima ne jebe bogove i majke itd itd....
Pa od svih imena koja se vrte zadnjih 10-ak godina, upravo je Husref najviše trener za FKS. Ono, i ja bih Guardiolu, ali zauzet je.
Marinović isto tako.
Koji to trener ne psuje kad je u pitanju naše fudbalsko podneblje? Jesi li bio nekad na nekom od treninga naših mlađih sastava? Da vidiš tu galame i psovke. I tako je kod svih ostalih.
Husref je dao dosta minuta mladim igračima. Kovačević je standardan na golu, a bio je doveo zamjenu, svi su kontali ode Kovačević na klupu.
Mujakić isto tako.
Pidro je bio standardan bek, ne znam šta se desilo pa je ispao iz prve postave. Sad i povreda u kupu. Šabanović ima problema sa povredama.
Dakle, nekih 5-6 igrača koji su ili standardni ili se vrte oko prve ekipe. Priznaćeš, to je novost kad je FKS u pitanju.
Da li će neko drugi više prilike dati omladincima? Da li je to moguće? Da se ne pretjera...

Kakvo prijateljstvo sa sumnjivim likovima, a da je iznad kluba? Valjda treba biti konkretan kad se iznose neke optužbe, ne ovako nešto ispod žita.
Analiticarr

#94568 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Tomahawk11 wrote:
Analiticarr wrote: Uscuplica sam pomenuo kao privremeno rjesenje-do kraja sezone.
Pa od svih imena koja se vrte zadnjih 10-ak godina, upravo je Husref najviše trener za FKS. Ono, i ja bih Guardiolu, ali zauzet je.
Marinović isto tako.
Koji to trener ne psuje kad je u pitanju naše fudbalsko podneblje? Jesi li bio nekad na nekom od treninga naših mlađih sastava? Da vidiš tu galame i psovke. I tako je kod svih ostalih.
Husref je dao dosta minuta mladim igračima. Kovačević je standardan na golu, a bio je doveo zamjenu, svi su kontali ode Kovačević na klupu.
Mujakić isto tako.
Pidro je bio standardan bek, ne znam šta se desilo pa je ispao iz prve postave. Sad i povreda u kupu. Šabanović ima problema sa povredama.
Dakle, nekih 5-6 igrača koji su ili standardni ili se vrte oko prve ekipe. Priznaćeš, to je novost kad je FKS u pitanju.
Da li će neko drugi više prilike dati omladincima? Da li je to moguće? Da se ne pretjera...

Kakvo prijateljstvo sa sumnjivim likovima, a da je iznad kluba? Valjda treba biti konkretan kad se iznose neke optužbe, ne ovako nešto ispod žita.
Da, mnogi treneri psuju i to je normalno. Medjutim ja sam mnogo puta bio na nasim treninzima i problem je sto musemic bira kome psuje. On psuje samo djeci jer se boji. Jednom je opsovao Rahmanovicu i on mu je uzvratio. Kasnije se izvinjavao. Naljute ga ovi stariji on jebe mater Pidri!!! Isto to radi u intervjuima nakon neuspjesnih utakmica. Sjeti se Zenice i njegovog optuzivanja nase djece a momci su izginuli na terenu, dok su se ovi stariji vukli ko mrtvi.
On NIKAD NIJE DAVAO SANSE MLADIMA. Prvo- Vincent Tan je NAREDIO da se mladi forsiraju jer je ulozio pare u akademiju i shvatio je da je to jedini ispravan put i to se pokazalo da je tako. Drugo- znas i sam na koji nacin su ostali dobili sansu, eto pomenuo si Kovacevica pa razmisli kako je on dosao medju stative. Sad imamo novog vlasnika kojem mladi nisu prioritet. Covjek zeli titulu pod svaku cijenu i samo ga to zanima a to je musmic iskoristio i rastjerao nasu djecu na klupu i na tribine. Od nekad 7 omladinaca, sada u ekipi imamo samo dvojicu.
Ne volim na forumu pisati konkretna imena i optuzbe ali kad vec ovako ''raspravljamo'' i pitas mreci cu ti konkretno RUNDA.
Husref Musemic je zbog prijateljstva sa njim u klub uhljebio prvo onog Tucakovica, pa je sada pokusao dovesti Jahica-momka koji se uopste nije bavio fudbalom!! A tu je i golman Dzafic (ne onaj koji je dosao iz Slovenije, nego takodje iz Amerike). Znaci Husref je znao da od njih nikad nece biti igraci ali ih je svjesno dovodio samo da bi udovoljio svom haveru, koji to naplacuje bogatim roditeljima. Vec za ovo ljeto su planirali dovesti jos dvojicu takvih. Hvala Hadzicu i Sabrini sto to ne dozvoljavaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#94569 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Pa eto, prije nije davao, sad daje, da li po instrukciji ili on mijenja sistem rada, to je manje bitno. Uglavnom, činjenica je da nismo nikad prije imali ovoliko mladih igrača u ekipi.
Ako je istina da se vraćamo na staze menadžerskih talova, onda to nije u redu od Husrefa.
Opet, eto i sam kažeš, pitaju se i Sabrina i Hadžić i to je dobro. Ne odlučuje jedan čovjek i kad se tako nešto pojavi, treba gledati da se stvari istjeraju na čistac u smislu da to nije u interesu kluba i da se tome stane u kraj.
Ne kažem da nije istina to što pišeš, jer kod nas je x nekakvih menadžerčića koji gledaju kod koga da uvale igrače koje zastupaju. Onda se igra na neku kartu prijateljstva, a znaš kakav je naš svijet. Ono, raja smo, hajde, ionako ti treba rezervni golman, igrač za klupe, bla bla...i kad ti se uvuče pod kožu, kasno bude da mu kažeš ne može.
Ne može niko garantovati da tako nešto ne bi bilo sa Uščuplićem, Marinovićem ili nekim drugim.
Zato je dobro da ima neko ko tome može stati u kraj, a Husref nema šta da se ljuti. Čak šta više, može se oprati pred tim ''jaranom'' u smislu da ne daju u klubu i vozdra.
Analiticarr

#94570 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Tomahawk11 wrote:Pa eto, prije nije davao, sad daje, da li po instrukciji ili on mijenja sistem rada, to je manje bitno. Uglavnom, činjenica je da nismo nikad prije imali ovoliko mladih igrača u ekipi.
Ako je istina da se vraćamo na staze menadžerskih talova, onda to nije u redu od Husrefa.
Opet, eto i sam kažeš, pitaju se i Sabrina i Hadžić i to je dobro. Ne odlučuje jedan čovjek i kad se tako nešto pojavi, treba gledati da se stvari istjeraju na čistac u smislu da to nije u interesu kluba i da se tome stane u kraj.
Ne kažem da nije istina to što pišeš, jer kod nas je x nekakvih menadžerčića koji gledaju kod koga da uvale igrače koje zastupaju. Onda se igra na neku kartu prijateljstva, a znaš kakav je naš svijet. Ono, raja smo, hajde, ionako ti treba rezervni golman, igrač za klupe, bla bla...i kad ti se uvuče pod kožu, kasno bude da mu kažeš ne može.
Ne može niko garantovati da tako nešto ne bi bilo sa Uščuplićem, Marinovićem ili nekim drugim.
Zato je dobro da ima neko ko tome može stati u kraj, a Husref nema šta da se ljuti. Čak šta više, može se oprati pred tim ''jaranom'' u smislu da ne daju u klubu i vozdra.
Broj mladih igraca u ekipi iz dana u dan opada.
Ovo ostalo se manje vise slazem sa tobom. Nek nam je Bog na pomoci i akobogda da slavimo duplu :thumbup:
Logovan

#94571 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ne opada broj mladih samo zbog Husrefa, ne laži bolan više, dosta te je. Pojedinci su mogli više igrati, slažem se, ali nije do Husrefa sve, ima i do povreda. Šabanović povrijeđen, nikako da se vrati, Pidro se oporavio, bio 3-4 utakmice na klupi, onu petu utakmicu zaigrao od početka i opet se povrijedio.
GandalfSivi

#94572 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Logovan wrote:Ne opada broj mladih samo zbog Husrefa, ne laži bolan više, dosta te je. Pojedinci su mogli više igrati, slažem se, ali nije do Husrefa sve, ima i do povreda. Šabanović povrijeđen, nikako da se vrati, Pidro se oporavio, bio 3-4 utakmice na klupi, onu petu utakmicu zaigrao od početka i opet se povrijedio.
Jarane hranis ga, doslo njegovih pet minuta. Ignore kletva...
EvoMeneJopet

#94573 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by EvoMeneJopet »

Foe majka, pa nek svira kurcu :mrgreen:
Logovan

#94574 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

GandalfSivi wrote:
Logovan wrote:Ne opada broj mladih samo zbog Husrefa, ne laži bolan više, dosta te je. Pojedinci su mogli više igrati, slažem se, ali nije do Husrefa sve, ima i do povreda. Šabanović povrijeđen, nikako da se vrati, Pidro se oporavio, bio 3-4 utakmice na klupi, onu petu utakmicu zaigrao od početka i opet se povrijedio.
Ma ja, znam, u pravu si, ali jednostavno ponekad ne izdržim, a da ne odgovorim. Na tribini vidim par likova sere, ponekad neki jaran bespotrebno sere, po forumu čitam iste gluposti i nekad ne izdržiš ovakve komentare sa svih strana i moraš nekome odgovoriti, jebi ga. :-) :D
Isti mentalni sklop je i kod ljudi koji pljuju po Velkoskom, koji ga tjeraju. A kada sve funkcioniše, kao što je funkcionisalo na jesen ili u pojedinim trenucima na proljeće, onda nema niti jednog od ovih.
Analiticarr

#94575 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Logovan wrote:
GandalfSivi wrote:
Ma ja, znam, u pravu si, ali jednostavno ponekad ne izdržim, a da ne odgovorim. Na tribini vidim par likova sere, ponekad neki jaran bespotrebno sere, po forumu čitam iste gluposti i nekad ne izdržiš ovakve komentare sa svih strana i moraš nekome odgovoriti, jebi ga. :-) :D
Isti mentalni sklop je i kod ljudi koji pljuju po Velkoskom, koji ga tjeraju. A kada sve funkcioniše, kao što je funkcionisalo na jesen ili u pojedinim trenucima na proljeće, onda nema niti jednog od ovih.
Bas me zanima je li vama prece FK Sarajevo ili musemic (ili bilo koji drugi pojedinac)? Pretpostavljam da ste poslijeratna generacija i ne znate sta je i kakva je institucija nas klub.
I da ti odgovorim na prvu recenicu: Jedina i prava istina je da je broj mladih igraca spao na minimum samo zbog musemica. On je jedini razlog. Ako neko zeli mogu mu na pp objasniti neke stvari koje se ticu tog naseg trenera i njegovog odnosa sa igracima, jer mnoge stvari nisu za javnost. Pozdrav vama i uzivajte u zabludi :thumbup:
Locked