Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#94551 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

channel10 wrote:Jucer sam htio napisati, ali nije forum radio. Vjerovatno je tekma prodana zelji u cilju isplate makar jednog dijela duga, a vrlo vjerovatno bi i izgubili (kad nisu:D). Ovako klepili makar neku pinku, zeljo dobio tri boda bez trunke znoja(usput ocistili kartone i jedni i drugi) i idemo dalje.
A šta ako vas savez udari još kojim bodom minusa? Ide li i to u računicu?
channel10

#94552 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Tomahawk11 wrote:
channel10 wrote:Jucer sam htio napisati, ali nije forum radio. Vjerovatno je tekma prodana zelji u cilju isplate makar jednog dijela duga, a vrlo vjerovatno bi i izgubili (kad nisu:D). Ovako klepili makar neku pinku, zeljo dobio tri boda bez trunke znoja(usput ocistili kartone i jedni i drugi) i idemo dalje.
A šta ako vas savez udari još kojim bodom minusa? Ide li i to u računicu?
Pa neka dokazu simultanku u pozadini :D

Jeben je ovaj turcin i zna sve marifetluke. A nije mu problem ovdje tako raditi jer nam je saFez sav u lopovluku do grla.
agnostic_front

#94553 Re: Premijer liga BiH

Post by agnostic_front »

I Tomo u sda ode :thumbup:
sumirprimus

#94554 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

joj i ove lafine ne zna turcin pravo stanje, ne zna za dugove ,ako dosad nije sazno nece ni saznat :-)
sumirprimus

#94555 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

gdje je onaj pakas dzidic da sad zastiti prava igraca?
samo po slobodi je znao lajat,puuu
channel10

#94556 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

sumirprimus wrote:joj i ove lafine ne zna turcin pravo stanje, ne zna za dugove ,ako dosad nije sazno nece ni saznat :-)
E to ni meni nije jasno. Nedavno sam na drugoj temi pisao o tome. Turcinu svaka cast za ova maratonska placanja dugova jer samo sto isplati jedna dugovanja, dodju druga.Posto je on u kolu sa Kasumovicem koji je protiv SDA, ovdje ih SDA jebe na taj nacin sto im salje svako malo nova dugovanja. Posto je SDA vodila klub zadnjih 20 i kusur godina, znaju sve marifetluke sta su i kako su radili. Znaju sve gdje su krali i na koji nacin. Znaju sve ugovore koje su pravili ispod stola i sad to naplacuju od t/k urcina.

Sve se to radi u saradnji sa tuzilastvom i sudom, a svi znamo ko tu igru vodi. Uglavnom k/turcinu svaka cast pa ne posustaje, jer bi bilo ko od nas davno digao ruke.
decko_sa_kovaca

#94557 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Nemamo za plata imamo da placamo da se ne odigra tekma
splinter

#94558 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

edit: sta je ovo, vi vec Likce izbacili iz lige :D . Pa gluho bilo, prije cete vi ispasti nego Celik :lol: :sax:
Ma neće Likče niđe, neka ga s nama u Premijerci, ali sad ova priča gore da su prodali Želji tekmi, pa zar nisu mogli to i na terenu odraditi, malo pod ručnom,malo valjanje.
A valjda nismo ni mi spali na to da moramo kupovati kući utakmice i to protiv ovakvog Čelika.
Prije da su htijeli da bude teatralno, da se skrene pažnja na situaciju u klubu, da se grad Zenica, pa i kanton uozbilje a možda da i izvuku još love od Turčina, haj ga znaj.
slucajan

#94559 Re: Premijer liga BiH

Post by slucajan »

kakotakonikako wrote:Nogometaši Širokog Brijega doživjeli su neugodan poraz od Sarajeva na Koševu (3:0), no osim poraza koji je bio zaslužen, igrači kluba s Pecare razočarani su ponašanjem pojedinih igrača Sarajeva.

Portal Jabuka.tv razgovarao je s igračima Širokog Brijega Antom Hrkaćem i Branimirom Cipetićem, koji su uz ostale suigrače na Koševu doživjeli brojne neugodnosti.

Dvojica igrača Širokog Brijega slažu se kako je utakmica rezultatski potpuno zasluženo pripala Sarajevu, ali još uvijek ne mogu vjerovati kako su se u stanju ponašati pojedini igrači kluba iz glavnog grada, a da stvar bude još gora “sve im je dopuštao sudija Zoran Grbić iz Prijedora”.

Hrkać i Cipetić su izdvojili brojne uvrede pojedinih igrača Sarajeva, posebno Anela Hebibovića i Amara Rahmanovića koji su prednjačli s nesportskim ponašajem. Napominju kako sudac Grbić nije sankcionirao Rahmanovićevo udaranje Matića i Stanića te Hebibovićevo hvatanje i udaranje Cipetića za međunožje u više navrata.

“Prvo što želim istaknuti da je pobjeda Sarajeva potpuno zaslužena, u svakom pogledu nogometne igre. Prvi ja pa onda i cijela naša momčad nije reagirala dobro na pritisak i sve što se događalo na utakmici. Nisam mogao vjerovati kad je igrač Sarajeva Amar Rahmanović došao do mene i rekao: “Ti da imaš pušku, pucao bi u mene!”. Znači jedan sportaš, profesionalac, koji je trenutno prvi u ligi, prošle godine osvojio dvostruku krunu to meni govori, potencira kao da sam ja neki ubojica. Pitao sam ga: “Jesi ti ozbiljan, je li stvarno to misliš?”, na što je on odgovorio: “Naravno da mislim, ti bi pucao u mene!”. Njegovi suigrači su govorili da ga pustim, da nije normalan. Cijelu utakmicu bilo je vrlo ružnog vrijeđanja od strane njega i Anela Hebibovića. Dakle ako se vratimo na utakmice na Pecari između ova dva kluba i ponašanje nas igrača pa i ponašanje publike, mislim da je neusporedivo s ovime što se događalo na Koševu”, započeo je priču Ante Hrkać u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Smatra da se od publike uvijek može svašta očekivati, ali da igrači na terenu moraju biti primjer svima ostalima i ne bi smjeli sebi dopuštati ovakve stvari.

“Ok, mi igrači na terenu ne možemo utjecati kako će ponašati publika, profesionalci smo i trebamo se fokusirati na igru. Ali mi na terenu dajemo primjer ostalim ljudima, ostaloj djeci. Izdvojio bih i neshvatljivo ponašanje suca Grbića. Prvo Rahmanović hvata za vrat Stanića i Matića pred njegovim očima i on njemu daje samo žuti karton. A za isti prekršaj u Banjoj Luci naš igrač Stanić dobiva crveni karton. Kasnije Hebibović udara i hvata za genitalije Cipetića i to prođe nekažnjeno. A cijelo vrijeme je govorio: “Udaraj ih”, “Skidaj ih”, pljuvao je prema nama itd. Zanimljivo kako njihov trener poslije utakmice kaže kako su prestrogo dosuđeni žuti kartoni, a ja bih volio pogledati snimku utakmice, pa da vidimo ta udaranja Rahmanovića i kako kasnije dva puta simulira jedanesterac, a Grbić mu nije smio ništa. Jedno pet-šest puta govorio je: Ajde daj mi crveni, daj mi crveni”.

“O uvredama s tribina ne bih previše trošio riječi, jednostavno teške su utakmice i kod nas i kod njih gore, ali opet značajne razlike postoje. Recimo ja izađem iz igre, odem u svlačionicu presvući se, redar mi ne dopušta da se vratim na klupu pogledati do kraja utakmicu”, ogorčen je Hrkać.

Naposlijetku je istaknuo kako se on i njegovi suigrači nikad nisu ovako ponašali na terenu “kako se ponašaju pojeidni igrači Sarajeva”.

“Evo dao bih ruku u vatru, da pogledamo sve utakmice Širokog i Sarajeva u posljednje vrijeme, i vidjeli bi kako ponašanje igrača Širokog nikad nije bilo takvo kakvo pojedinih igrača Sarajeva jučer. A s druge strane ne mogu vjerovati da postoje takve osobe poput Rahmanovića i Hebibovića i da mogu raditi i izgovarati stvari koje su izgovarali”, zaključio je Hrkać razgovor za portal Jabuka.tv.

Sličnih razmišljanja je i desni bek Branimir Cipetić, koji smatra su događaji s terena na Koševu nedopustivi za bilo koju ligu.

“Žalosno je što se takve stvari dopuštaju u Premijer ligi. Oni mogu raditi što ih je god volja i sudac ih nikako ne kažnjava, a mi za najmanji start dobivamo karton. Hebibović mene hvata za međunožje, sudac samo prolazi pored toga. Prije toga Rahamnović hvata za vrat Matića i Stanića ispred njegovih očiju, znači nemoguće da to ne vidi. Dobio je samo žuti karton, a uz to još je dao karton i Matiću. Ok što se tiče pojedinih uvreda od igrača, to dijelom mogu i shvatiti, sportska je utakmica pa se zna svašta izgovoriti kad si vruć. Znali smo i mi nešto dobacivati i odgovarati na njihove provokacije, ali njihovih uvreda je bilo za nekoliko puta više. Ali ove druge stvari koje su dopuštane igračima Sarajeva, to mi ne ide nikako u glavu. Znači udaraju, gaze nas, pljuju po nama, a sudac im to dopušta”, kazao je Cipetić za portal Jabuka.tv.

Osvrnuo se i na igru svoje ekipe pri čemu smatra da su on i njegovi suigrači uvelike podbacili u tom dijelu.

“Što se tiče naše igre, mi smo pali pod njihovim pritiskom, nismo dobro ušli u utakmicu. Prvi gol smo primili dosta rano, a bio je plan da u prvih 20ak minuta ne primimo gol. A uz to u prvih 20-ak minuta dobili smo četiri žuta kartona, gdje je suđen svaki naš mali kontakt i najblaži prigovori. Praktično cijela odbrana je bila sa žutim kartonom. Drugi gol opet ne treba posebno komentirati, radilo se o čistom zaleđu, a nemoguće da to pomoćni sudac nije svirao. Ali opet ni mi nismo bili pravi pa ćemo morati izvući iz ove utakmice pouke i ići dalje, pripremiti se za Velež. Za vikend imamo novu utakmicu gdje moramo tražiti tri boda i to će nam biti iduće u fokusu”, poručio je Cipetić.

https://scsport.ba/nogometasi-sirokog-r ... je-grbica/
EDIT: sportski je dio foruma, zamoliću te bez ovog! i treba prebiti, pa dobiti...
Tim redoslijedom.
Ništa ja ovdje ne bih mijenjao, da se igra danas, ponovo isto.
Eventualno malo grublje...
Kaligrafija

#94560 Re: Premijer liga BiH

Post by Kaligrafija »

Iz Celika da su pametni, pa da stave klapnu repki na stadion i svim klubovima za Evropu, molili bi ih da igraju...! Pa i da ode repka na Zeljin, opet bi bio savez u minusu...!
Raigor Stonehoof

#94561 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

:lol: cak ni ja ne vjerujem da je zeljo kupovao nesto od celika, za utakmicu kod kuce :-)
channel10

#94562 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

splinter wrote:

edit: sta je ovo, vi vec Likce izbacili iz lige :D . Pa gluho bilo, prije cete vi ispasti nego Celik :lol: :sax:
Ma neće Likče niđe, neka ga s nama u Premijerci, ali sad ova priča gore da su prodali Želji tekmi, pa zar nisu mogli to i na terenu odraditi, malo pod ručnom,malo valjanje.
A valjda nismo ni mi spali na to da moramo kupovati kući utakmice i to protiv ovakvog Čelika.
Prije da su htijeli da bude teatralno, da se skrene pažnja na situaciju u klubu, da se grad Zenica, pa i kanton uozbilje a možda da i izvuku još love od Turčina, haj ga znaj.
Ne znam, moguce. Ali meni smrdi na prodaju tekme, jer evo danas govore da ce sve isplatiti. Ako imas danas, imao si i u petak, jel tako.

A sta ce od turcina uzeti kad covjek sve zivo placa. Grad nema nista sa klubom. Vjerujem da je ovo potrajalo do petka, da bi grad izletio te pare i da ne bi klub izbacili iz lige. Problem je sto turcin obecava kule i gradove, a vidis sta smo dobili. Ne moze ni tamo ni `vamo. Bukvalno zavisis od njega.

Vidio si kad je iste igrace vodio onaj trener iz Turske, a vidis ove nase trenere. Isti igraci, a rezultati skroz drugaciji. Muti i turcin, ali opet ne mozes nista reci protiv njega jer isplacuje zaostale dugove (mada dio ovih dugova ide i njemu na obraz jer su napravljeni dok je on ovdje).

On ima problem sa shvatanjem Zenice kao grada i njenih stanovnika. Kreten misli da ce stadion uvijek biti pun, bez obzira sto se on zajebava sa klubom. Dok su solidno igrali, bilo je i gledalaca. Kad je poceo muljati, gledaoci ostali kod kuce i ne moze vracati ulozeno jer je dobro podigao cijenu karti, a narod je bez obzira na to opet dolazio. Znaci isplati se uloziti u klub i kad klub dobro igra, ima se i prihoda. Ovako kad mulja, samo sebi izbija pare iz dzepa. Nadam se da ce na polusezoni to shvatiti i da nece zaostajati puno za mjestom u Evropu, pa da uzme pare na proljece.
Last edited by channel10 on 04/11/2019 13:56, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#94563 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Niti Zeljo ima para da kupuje, a niti im je trebalo.

Ovo je samo jos jedan dokaz kakvi uhljupi vode klubove, zbog 70k da ne igrate, a igraci dosli na stadion, navijaci krenuli na utakmicu.
Da se razumijemo, isto je i kod nas, sve to motkom treba zatuci.
channel10

#94564 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

plain vanilla wrote:

Niti Zeljo ima para da kupuje, a niti im je trebalo.

Ovo je samo jos jedan dokaz kakvi uhljupi vode klubove, zbog 70k da ne igrate, a igraci dosli na stadion, navijaci krenuli na utakmicu.
Da se razumijemo, isto je i kod nas, sve to motkom treba zatuci.
Kazem ti gore, sve je do turcina i klub od njega zavisi. S obzirom kakav je lopov, ne bi me cudilo da je uzeo neku pinku od Zelje. Svima dobro.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#94565 Re: Premijer liga BiH

Post by Slo Burner »

Ne kontate vi to, nit je Zeljo klub kao vaš da bi takve stvari mogle pod kapu, nit su Manijaci takvi ljudi
Tomahawk11
Globalni moderator

#94566 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Jah, napisali mu uplatnicu, varijanta đemdoti :oops:
channel10

#94567 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

A.Culicu, ako si ovdje, znaci od do :izet:

Pazi intelekta:Ipak, da su nadmudrili Želju, jesu. Poslalo ih da igraju, znajući da nema teorije da mogu izgubiti manje od 3:0, bez ispaljenog metka (bolje i bez ispaljenog nego svojevremeno protiv Rada, u maju 1992. s ispaljenim), umjesto da su ostali kući, pa ko ljudi izgubili 3:0. Gospodski.
Tomahawk11
Globalni moderator

#94568 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Božičić: Olgun mi je rekao da je svaki mjesec slao novac, tvrdi da je uložio tri miliona eura

"Oglun je iznio svoj stav o svemu ovome i rekao mi da je on slao novac svakog mjeseca i da novac za njega nije problem. Rekao je da je uložio tri miliona eura do sada, tako da me zbunilo kako je onda problem u tih nekoliko hiljada zbog kojih nismo odigrali utakmicu. Iznenađen sam tim razgovorom s Oglunom. On će već u toku dana stići, eventualno sutra. Bit ću zajedno s njim na press konferenciji. Vjerujem tom čovjeku. Vidio sam koliko je bio potrešen nakon svega i evidentno je da nije imao baš sve informacije po pitanju organizacije u klubu. Siguran sam da će se ta oganizacija nakon niza sastanaka drastično promijenti i da će doći bolji dani za Čelik".

Olgun je, tvrdi Božičić, uredno slao novac.

"Predsjednik je rekao da je slao novac. Možda je bila greška u komunikaciji, ali on će to najbolje objasniti kada dođe. Oglun je rekao da će mnogo toga biti izmireno i završeno po njegovom dolasku. Mislim zaista da nije imao sve informacije i da će održati riječ".

Niko u Čeliku nije znao da će meč biti otkazan, barem ne u stručnom štabu i u redovima igrača.

"Bili smo na stadionu, nismo znali da se neće igrati. Ono što ja znam, dio plate za avgust je isplaćen prije utakmice. Očekivali smo da je sve u redu. Zadesio nas je jedan takav šok pred izlazak na zagrijavanje jer ne možemo da igramo zbog dugovanja prema drugim ljudima, a i te ljude razumijem", dodao je Božičić.
Tomahawk11
Globalni moderator

#94569 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Vrijedi istaći i to da je Vladan Kovačević golman koji je deset susreta završio bez primljenog gola. Na toj listi prate ga Ivan Brkić iz Zrinjskog sa osam, Filip Erić sa šest, dok je Luka Bilobrk iz Radnika u pet navrata sačuvao svoju mrežu.
sumirprimus

#94570 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

cuj salje pare al ne zna gdje su otisle? :-)
pa ko je biro sebi ekipu u klubu? kome salje pare?pa isplatio tek avgustovsku znaci od jula plata nema, pa sta je isplacivo onda?djidicu javi se :lol: :-)
mislim puno pitanja a imamo mi i svojih problema. :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#94571 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:cuj salje pare al ne zna gdje su otisle? :-)
pa ko je biro sebi ekipu u klubu? kome salje pare?pa isplatio tek avgustovsku znaci od jula plata nema, pa sta je isplacivo onda?djidicu javi se :lol: :-)
mislim puno pitanja a imamo mi i svojih problema. :run:
Nek i meni pošalje i ja sam u stručnom štabu Čelika :mrgreen:

pajel :oops:
sumirprimus

#94572 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

onda se na igracima kola slome, vaki naki nece da igraju ne znaju a vamo placaju ih kvartalno :lol: :-)
Nadzorna_ploca

#94573 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Ne mozes biti normalan insan a citati jabuka tv ili poskok info. I jos to lijepiti ovdje. :mrgreen:
sumirprimus

#94574 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Nadzorna_ploca wrote:Ne mozes biti normalan insan a citati jabuka tv ili poskok info. I jos to lijepiti ovdje. :mrgreen:
hm, zaboravio si prvi postulat svete kokuruz lige.
ovde niko ni je no
r ma lan, ni je no rma lan ni je no r ma lan :izet:
Nadzorna_ploca

#94575 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

sumirprimus wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Ne mozes biti normalan insan a citati jabuka tv ili poskok info. I jos to lijepiti ovdje. :mrgreen:
hm, zaboravio si prvi postulat svete kokuruz lige.
ovde niko ni je no
r ma lan, ni je no rma lan ni je no r ma lan :izet:
To je tacno ali citati jabuku info ili poskok..to je veca dimenzija.
Locked