Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emigrazione

#94526 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Mora i taj Zrinjski negdje kiksati
To je ekipa sa pobjednickim mentalitetom, deru bez greske kada treba i ako im bude trebalo za titulu da sve dobiju do kraja to ce i uraditi...realno mi smo na srecu dosli do velike razlike, nismo nikada bili toliko dobri da imamo 11 boba prednosti i igraci su to znali, sad im je Zrinjski "usao u glavu" i na tom mentalnom polju su neuporedivo jači
north

#94527 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

mirza_15 wrote:
north wrote: imamo pravo na samo jos jedan kiks..SAMO JEDAN...
Tačnije na 2 ako budu remiji.

Sljedeće kolo može dati puno odgovora. Mada sam skoro pa siguran da će se Široki naguziti jer sada imaju komotnu situaciju i mogu da kalkulišu.
Kako komotna situacija? Od kad se igra liga Siroki se nije naguzio Zrinjskom..oni se bas ne mogu nikako, Sirokom trebaju bodovi jer im niko ne garantuje kup a trece mjesto ganjaju i drugi koji im pusu za vratom zbog male razlike...jedino da neka velika lova uleti ali je rano jos ta to..to se radi zadnja 2-3 kola..ali pogubno je druge gledati, jer je najvaznije sta mi radimo...
Logovan

#94528 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

emigrazione wrote:
Mora i taj Zrinjski negdje kiksati
To je ekipa sa pobjednickim mentalitetom, deru bez greske kada treba i ako im bude trebalo za titulu da sve dobiju do kraja to ce i uraditi...realno mi smo na srecu dosli do velike razlike, nismo nikada bili toliko dobri da imamo 11 boba prednosti i igraci su to znali, sad im je Zrinjski "usao u glavu" i na tom mentalnom polju su neuporedivo jači
Kakva bolan sreća.... :-) Ako je sreća, onda i Zrinjski ima sreće što nam je prišao na 4 boda, ako ćemo tako gledati. :oops:

Zrinjski im je možda ušao u glavu, ali isti taj Zrinjski se može odmah večeras izbaciti iz glave.
Leopard_SA

#94529 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

north wrote:
mirza_15 wrote: Tačnije na 2 ako budu remiji.

Sljedeće kolo može dati puno odgovora. Mada sam skoro pa siguran da će se Široki naguziti jer sada imaju komotnu situaciju i mogu da kalkulišu.
Kako komotna situacija? Od kad se igra liga Siroki se nije naguzio Zrinjskom..oni se bas ne mogu nikako, Sirokom trebaju bodovi jer im niko ne garantuje kup a trece mjesto ganjaju i drugi koji im pusu za vratom zbog male razlike...jedino da neka velika lova uleti ali je rano jos ta to..to se radi zadnja 2-3 kola..ali pogubno je druge gledati, jer je najvaznije sta mi radimo...
Da, ako se ne varam i proslu utakmicu je bio incident tako da sumnjam da ce listica pustiti zrinjskom
emigrazione

#94530 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Sreca sreca, mozemo se lagati i reci da nije tako, ali svi mi znamo da nismo toliko dobri, ili da Zrinjski nije toliko losiji kako ti je lakse :wink:
rocco_siffredi

#94531 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Vidjelo se večeras koliko znace Stanojevic i Rahmanovic.
Logovan

#94532 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

I volio bih da mi objasniš kako sreća? I zašto ne bi bila sreća što su oni prišli na 4 boda?

Kakvi god da smo, bolji smo od Zrinjskog. I to dovoljno bolji da osvojimo titulu sa ovih par bodova razlike.

Samo ne znam gdje si prije bio sa takvim komentarima.
rocco_siffredi

#94533 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Naredne dvije u gostima Sloboda i Radnik. Ne smijem ni pomisliti da obje kiksamo, a kiks je i neriješeno. :roll:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#94534 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ma nigdje veze prica, haj` afekt i to. Kako izgubise 5 utakmica kad su rodjeni pobjednici? Dok eto mi kao luzeri samo tri...
Logovan

#94535 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Pitar sa Kariba wrote:Ma nigdje veze prica, haj` afekt i to. Kako izgubise 5 utakmica kad su rodjeni pobjednici? Dok eto mi kao luzeri samo tri...
Ja bolan, rođeni pobjednici, a znaju zaredati par kikseva, uđu u lošu seriju, osvoje titulu jedva. Nisu to nikakvi rođeni pobjednici.

Jebo te život kad naši počnu preuveličavati tuđe ekipe, eto svi nekakvi pobjednici, njemački mentalitet, a mi eto luzeri, itd. U pičku materinu više i dizanje drugih ekipa.
north

#94536 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

emigracija je mislim aludirao na finis sezone kad su stigli Zelju i oteli im titulu..i sad na slican nacin prijete i nama gdje su bili skoro otpisani do prije mjesrc dana...moram priznati da cu se morati sloziti sa njim ako opet uspiju..a valjda mi imamo malo mozga u glavi da to ne dopustimo...dok se jos uvijek pitamo, a pitamo..za sada..
Pitar sa Kariba

#94537 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Ma ne mozes porediti ba. Zeljo se nije trebao ni boriti za titulu da ih sudije nisu gurale. Fudbalski su kurac bili. A tamo Nemanja i Lasta igrali u zivotnoj formi.

Kao sto nije bilo gotovo kad smo bili na +11, nije ni sada ni slijedece kolo nista gotovo. Mozda smo mogli sa manje stresa privesti kraju, ali ce `vako biti slađe. :D
Leopard_SA

#94538 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Ma ljudi ba. Mene i dalje vise zabrinjava kup nego prvenstvo. Da je kako rijesiti sve u prvoj utakmici pa da odemo u fasisticko gnijezdo samo formalno
Dinostula

#94539 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

rocco_siffredi wrote:Naredne dvije u gostima Sloboda i Radnik. Ne smijem ni pomisliti da obje kiksamo, a kiks je i neriješeno. :roll:
Ma Sloboda je smijesna to ce da bude 0:2 ili 0:3 hladno.
Zeznuto ce biti sa Radnikom i Goskom takodje strah me Celika na Kosevu.
Samo Husref nije normalan sa ovim guranjem Mujakica na lijevog beka los potez do bola.
Jednostavno sam danas bio ubjedjen u 0:0 i nista drugo.Jos kad je Velkoski uzeo da puca penal onda sam skontao da smo ga bas popusili.
mirza_15

#94540 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Leopard_SA wrote:Ma ljudi ba. Mene i dalje vise zabrinjava kup nego prvenstvo. Da je kako rijesiti sve u prvoj utakmici pa da odemo u fasisticko gnijezdo samo formalno
Kup bi nam mogao biti problem kada se bude lomilo prvenstvo. Mi ćemo imati dvije teške utakmice dok će Zrinjski biti fokusiran samo na prvenstvo.
north

#94541 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Pitar sa Kariba wrote:Ma ne mozes porediti ba. Zeljo se nije trebao ni boriti za titulu da ih sudije nisu gurale. Fudbalski su kurac bili. A tamo Nemanja i Lasta igrali u zivotnoj formi.

Kao sto nije bilo gotovo kad smo bili na +11, nije ni sada ni slijedece kolo nista gotovo. Mozda smo mogli sa manje stresa privesti kraju, ali ce `vako biti slađe. :D
Ne poredim kvalitet ekipa, nisam to nigdje ni pomenuo..mislo sam na moguci scenarij na kraju..ako nas ne daj boze pu pu prestignu biti ce scenarij identican kao u kospa i tad kvalitet ekipa je manje bitan jer se gleda samo na kraju ko je gdje..kod nas mozda i tragicniji jer smo imali veliku prednost i generalno tokom cijele sezone najvise pokazali i to se mora priznati..ali haj da ne bude da se kuka samo ko baba, jos cemo vjerovati..moramo nema druge..
mirza_15

#94542 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ne preostaje nam ništa drugo nego da vjerujemo.

Dosuđeno nam je 5 penala. Čak 3 smo promašili.
internazionale

#94543 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

Pitar sa Kariba wrote:
il dottore wrote:
todd_smith wrote:Koliko ste plakali za postavu, eto vam postave i Halilovica i picke materine

ARE YOU NOT ENTERTAINED
Ukratko pitarske pizdurine
Koliko ih imamo navuci ce nam neku bijedu 100%
Nece ovo zadovoljstvo i radost dugo trajati
:thumbup:
Leopard_SA

#94544 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

mirza_15 wrote:
Leopard_SA wrote:Ma ljudi ba. Mene i dalje vise zabrinjava kup nego prvenstvo. Da je kako rijesiti sve u prvoj utakmici pa da odemo u fasisticko gnijezdo samo formalno
Kup bi nam mogao biti problem kada se bude lomilo prvenstvo. Mi ćemo imati dvije teške utakmice dok će Zrinjski biti fokusiran samo na prvenstvo.
Imamo dovoljno siroku klupu da mozemo rotirati igrace. Naravno, ne mislim na rotacije poput danasnje gdje su nam stoperi igrali bekove, vec jednostavno da nekada Sofranac zamjeni Nihada ili Lazica i sl. Mozda ne bi bilo lose da i Adukor zaigra ponekad ako je u formi.
Pitar sa Kariba

#94545 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

internazionale wrote:.
Afekt jbg... :D
sencobih

#94546 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

mirza_15 wrote:
Nije lahko uzeti duplu moramo se malo i napatiti
Cossack

#94547 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Pitar sa Kariba wrote:
il dottore wrote:
todd_smith wrote:Koliko ste plakali za postavu, eto vam postave i Halilovica i picke materine

ARE YOU NOT ENTERTAINED
Ukratko pitarske pizdurine
Koliko ih imamo navuci ce nam neku bijedu 100%
Nece ovo zadovoljstvo i radost dugo trajati
todd_smith je uvijek bio hronični kritičar tako da me od njega ništa ne čudi.
Analiticarr

#94548 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Nama treba trener koji se razumije u fudbal i koji zna promjeniti formaciju i motivisati igrace. Musemic nije nista od toga. Izbacio je sve nase juniore iz ekipe i unio je nemir u svlacionicu. Sa njim nikad necemo biti prvaci. Molim Allaha dzs da ga nasi otjeraju na vrijeme i dovedu bilo koga.
van Basten

#94549 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

ne smije se zabijati glava u pijesak i pricati kako smo u komotnoj situaciji. To je bilo prije mjesec. Opet, ne treba ni crnjaciti jer i dalje imamo sve u svojim rukama.
Al moramo se "galvanizirati", i početi igrati kako znamo i kako je za ovu šaban ligu više nego dovoljno. ne čekati poklone od drugih
Tomahawk11
Globalni moderator

#94550 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Analiticarr wrote:Nama treba trener koji se razumije u fudbal i koji zna promjeniti formaciju i motivisati igrace. Musemic nije nista od toga. Izbacio je sve nase juniore iz ekipe i unio je nemir u svlacionicu. Sa njim nikad necemo biti prvaci. Molim Allaha dzs da ga nasi otjeraju na vrijeme i dovedu bilo koga.
Dobro, koji je to trener? Daj nam ime.
S Husrefom smo već bili prvaci.
Locked