Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Cregan

#9451 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Tito_i_Partija wrote:
zlaataan wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Sumnjam, jer izgleda da ce bas tad Jamie/Tyrellovi napast vrabca i njegove talibane. Mislim da ce bit' dobra epizoda.

A sto se tice Theona i Yare, mislim da je sasvim jasno da ce otic' Jon-u/Sansi. Realno, gdje bi to oni mogli drugo otic' a da ih ljudi znaju i prihvate? Kod Boltona i Boltonovih saveznika ne mogu (ukljucujuci i Lannistere pa i Tyrelle), sa Dorne-ovim i Daenerys-ovim ljudima nisu imali nikad nikakvog kontakta, a sami ne mogu opstat' kad dodje Amidza Euron sa flotom od hiljadu brodova.

Znaci, jedino sto im je preostalo je da se pridruze Jon-u, nema druge.
Mislim da će na Essos ići. Ima scena u traileru kad se Yara žvali sa nekom robinjom iz Volantisa (robinja ima tetoviranu suzu, to je njihovo obilježje). Možda pokušaju isto kao Euron, samo da Theona ožene. :D
Mozda ima i to nekako veze, s obzirom da su Tyrionu svi brodovi spaljeni, pa sad ovi k'o spasavaju stvar. Al' mi je opet nekako glupo, jer sve dok Euron nije spomen'o Daenerys, Theon i Yara nisu pojma imali da ona uopste postoji.
Znamo da Daenerys skuplja ove kastrirane likove, gdje bi drugo Theon mogao otici.
Tito_i_Partija

#9452 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Image
swanfilter

#9453 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

For a ship captain, Victarion is surprisingly ignorant in geography: he thinks that the Dothraki Sea is actually a sea. :D
sizifinho

#9454 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Capajebo wrote:
sizifinho wrote:
Idemedosumom wrote:Nekako se Damphair ponaša kao tamo neki deseti svećenik, koji je poprilično ravnodušan prema svemu što se zbiva, a ne kao Euronov i Baelonov brat. A Victariona ni na mapi :D
mislim da ce euron preuzet ulogu victariona i otici ce po deni. Takodjer ne vjerujem ni da ce spomenuti rog, kao ni victariona. Jedan origin za ispricati a samo 18 epizoda do kraja serije ( 5 u ovoj sezoni i 13 obecanih u zadnje dvije).
Ja sam sve mislio da ce Asha preuzeti ulogu Victariona, ali izgleda da ce fkt Euron ici na put daleki...
A da ne bi Asha i Theon napadali Reach, kao drugi dio Zeljezne flote? :zoka:
ma ja mislim da su oboje pametni da shvate da uprkos brodovima koje imaju - Euron planira napraviti vise, a i ovako ce im visiti nad glavama, s druge strane nemaju prevelike sanse da udju u rat s bilo kojom frakcijom westerosa. Jedina vijabilna opcija za prezivljavanje je priklanjanje jednoj strani, moguce kruni ili sansi...mada mi nema smisla, na sjeveru ti ne trebaju brodovi jer je vecina sjeverskih kuca uz obalu vjerovatno uz njih. Tako da mi i daenerys zvuci kao moguca opcija, da prestignu Eurona...

A ne bi me ni cudilo da ih D&D puste da besciljno lutaju sjevernom priobalom, u panici, prema sjeveru preko zida kako bi pobjegli od Eurona te ih pokolju sve pri susretom s WW koji potom koriste te brodove da zaobidju zid ( buduci da im magija na zidu ne omogucuje da prodju)..,

oh da i spoiler, brann je nights king... uuppps. Zato mu je i rekla "We had to defend....from you...from humans." Mozda je postao toliko mocan da je kasnije radio razne gluposti sjebajuci svijet, prckajuci po vremenskoj crti, da su ga pokusali pretvoriti u roba i oruzje, ali brann the nights king je isuvise mocan te se otme kontroli. No ako sadasnji brann umre ili ga ovi nauce nesto o buducnosti Nights King zna da nece postati mocni nights king. Stoga ganja Branna, da ga sprijeci da sazna ista vise... mozda i da se spoji s njim i upotpuni svoju moc.
Javim se za desetljece da potvrdim ovo.
animus

#9456 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

[quote="sizifinho"]
I ja sam ovp isto komentarisao da mu je ono bice iz sume reklo da su napravili WW radi njega. Malo cudno da mu tako odgovori. Bran definitivno ima neki odnos sa Nights Kingom samo je zagonetka kakav a i ovaj oziljak na ruci je sigurno bas bitan.

Jos jedna bitna stvar koju nismo komentarisali a mogla bi biti presudna je onaj udar rukom u zemlju koji je probio i zastitu od magije.

Sta ako Bran predje iza zida koji isto ima magicnu zastitu. A onda dodje Ledeni pa opali sakom u zemlju. Ima da se zid srusi ko onaj berlinski pa da onda oni zombiji navale preko i u bitci protiv remzije podignu one oguljene sto bi bas bio fazon da se oni osvete boltonovima.
Hajde vidjet cemo ima li ovo smisla.
sizifinho

#9457 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Ma bit će ovdje neki plot twist, martin je pisao knjige tako da je dao u prvim knjigama mnogo nekakvih suptilnih dokaza koji su se širili i u ostatku serijala, a te stvarčice su se uglavnom vrtile oko međuljudskih odnosa, ko je čiji sin, ko treba da je kralj, ko treba umrijet a koga nisu trebali ubiti - svega smo dobili.
Osim Othersa i njihove priče. U knjigama se spominje da Othersi obožavaju boga tame koji se zove - The Great Other. Sasvim slučajno, The Great Other je najveći neprijatelj, jang R`hlloru, The Red God-u - koji je uzgredd rečeno do sad se pokazao kao jedino stvarno Božanstvo s čudesima. Pitanje je zašto se o The Great Other-u zna na Esseosu a na Westerosu niko ko zna iole o šetačima - nema pojma o njihovom Božanstvu...
I konstantno oko ove priče dobijamo male hintove na kapaljku koji samo golicaju maštu ali ništa konkretno se ne odgovara.
Stoga, pretpostavljam, kada svi budemo slijedili one osobne twistove, ko će ubiti koga a ko naslijediti koga i čija će zemlja biti - na samom kraju, The Red God će opet pokazat svoju moć tako što će se Melissandrino proročanstvo iz knjige ostvariti u kojem ona sanja da će se pojaviti Other koji će povući cijeli svijet u tamu.
Baš sam ponovo čitao knjige i primjetio ovo.
A imala je i viziju u kojoj je vidjela šampiona The Othersa - dječaka sa vučijom glavom pored sebe.

Evo i njenog dijela kada ima viziju Brana i Bloodravena kao šampiona.
There he sat, listening to the hoarse whispers of his teacher. 'Never fear the darkness, Bran.' The lord's words were accompanied by a faint rustling of wood and leaf, a slight twisting of his head. "The strongest trees are rooted in the dark places of the earth. Darkness will be your cloak, your shield, your mother's milk. Darkness will make you strong."
Ma evo glave ako Brann nije The Nights king, šampion The Great Othera, najveći neprijatelj Boga Vatre R`hllora. Dva naša lika su povezana s njim i njegovoim proročanstvima (The Prince That Was Promised), od toga Daenerys nema nikakve veze s Brannom, ali Jon ima...
annoy

#9458 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Nekako mi je to pitanje postanka white walkera, koje je jedno od najvecih pitanja,.odrađeno skroz "usput" i bezveze

Nego, objasnite mi jer me sve ovo s Branom Time Travellerom zbunilo, on se dakle wargao i u sadasnjeg Hodora da bi ga podignuo da im pomogne pobjeci iz spilje, jel? Jel bi onda on trebao biti "u njemu" dok Hodor umire, ili je u međuvremenu izasao?
Cregan

#9459 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

sizifinho wrote:Ma bit će ovdje neki plot twist, martin je pisao knjige tako da je dao u prvim knjigama mnogo nekakvih suptilnih dokaza koji su se širili i u ostatku serijala, a te stvarčice su se uglavnom vrtile oko međuljudskih odnosa, ko je čiji sin, ko treba da je kralj, ko treba umrijet a koga nisu trebali ubiti - svega smo dobili.
Osim Othersa i njihove priče. U knjigama se spominje da Othersi obožavaju boga tame koji se zove - The Great Other. Sasvim slučajno, The Great Other je najveći neprijatelj, jang R`hlloru, The Red God-u - koji je uzgredd rečeno do sad se pokazao kao jedino stvarno Božanstvo s čudesima. Pitanje je zašto se o The Great Other-u zna na Esseosu a na Westerosu niko ko zna iole o šetačima - nema pojma o njihovom Božanstvu...
I konstantno oko ove priče dobijamo male hintove na kapaljku koji samo golicaju maštu ali ništa konkretno se ne odgovara.
Stoga, pretpostavljam, kada svi budemo slijedili one osobne twistove, ko će ubiti koga a ko naslijediti koga i čija će zemlja biti - na samom kraju, The Red God će opet pokazat svoju moć tako što će se Melissandrino proročanstvo iz knjige ostvariti u kojem ona sanja da će se pojaviti Other koji će povući cijeli svijet u tamu.
Baš sam ponovo čitao knjige i primjetio ovo.
A imala je i viziju u kojoj je vidjela šampiona The Othersa - dječaka sa vučijom glavom pored sebe.

Evo i njenog dijela kada ima viziju Brana i Bloodravena kao šampiona.
There he sat, listening to the hoarse whispers of his teacher. 'Never fear the darkness, Bran.' The lord's words were accompanied by a faint rustling of wood and leaf, a slight twisting of his head. "The strongest trees are rooted in the dark places of the earth. Darkness will be your cloak, your shield, your mother's milk. Darkness will make you strong."
Ma evo glave ako Brann nije The Nights king, šampion The Great Othera, najveći neprijatelj Boga Vatre R`hllora. Dva naša lika su povezana s njim i njegovoim proročanstvima #The Prince That Was Promised#, od toga Daenerys nema nikakve veze s Brannom, ali Jon ima...
Nijedan bog nije stvaran, magija je stvarna. Ljudi otkriju magiju, ne znaju je objasniti, pa sve to pripisu bogovima. Valyria je imala najmocniju magiju u cijeloj prici, a oni nisu obozavali nikakve bogove.
Capajebo

#9461 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:Nekako mi je to pitanje postanka white walkera, koje je jedno od najvecih pitanja,.odrađeno skroz "usput" i bezveze

Nego, objasnite mi jer me sve ovo s Branom Time Travellerom zbunilo, on se dakle wargao i u sadasnjeg Hodora da bi ga podignuo da im pomogne pobjeci iz spilje, jel? Jel bi onda on trebao biti "u njemu" dok Hodor umire, ili je u međuvremenu izasao?
Malo je komplikovano i potesko za objasniti, ali evo kako sam ja to shvatio.
Bran je ustvari wargao mladog Hodora u viziji proslosti, a posto su te iste osobe u i sadasnjosti blizu to se prenijelo i na sadasnjeg Hodora. Mladi Hodor cuje "Hold the door" upravo preko warga - tj. te povezanosti sa Branom.
Tako da ja mislim da Bran nije bio u Hodoru dok je umr'o, nego u mladom Hodoru koji je zbog toga, jel', i post'o Hodor, jer je to ustvari "prvo warganje" koje ga je unistilo...

:-) :-) :lol:
kokuz_sa

#9462 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.srpskacafe.com/2016/05/37182/

ona opklada sto rece..da se kladi da zna ko je glas iz vatre :D

sad me zanima sta mu je rekao :evil: :evil: :evil: :twisted:
mixone1995

#9463 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Prognoze:

Jon Snow - Kralj
Daenerys Targaryen - Kraljica
Tyrion Lannister - Hand of the King
So What!

#9464 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

zlaataan wrote: Mislim da će na Essos ići. Ima scena u traileru kad se Yara žvali sa nekom robinjom iz Volantisa (robinja ima tetoviranu suzu, to je njihovo obilježje). Možda pokušaju isto kao Euron, samo da Theona ožene. :D

Uglavnom trailer nam je manje više osim par scena, već viđen. U sljedećoj znamo po previewu da ovi idu na High Sparrowa. Ostala je još velika bitka.

Kako li si skonto zlaatane :D Otišao sam mahsuz na trailer i u komadiću sekunde je stvarno (haman) Yara kako se ljubi s nekom robinjom.

Image

I usput uhvatio amidžu Benjena, ovo je u traileru on, nelogično mi da je ko drugi.

Image
annoy

#9465 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote: Malo je komplikovano i potesko za objasniti, ali evo kako sam ja to shvatio.
Bran je ustvari wargao mladog Hodora u viziji proslosti, a posto su te iste osobe u i sadasnjosti blizu to se prenijelo i na sadasnjeg Hodora. Mladi Hodor cuje "Hold the door" upravo preko warga - tj. te povezanosti sa Branom.
Tako da ja mislim da Bran nije bio u Hodoru dok je umr'o, nego u mladom Hodoru koji je zbog toga, jel', i post'o Hodor, jer je to ustvari "prvo warganje" koje ga je unistilo...

:-) :-) :lol:
Stvarno je zbunjeno :D

I ja sam si pokusavala tako nekako objasniti jer iskreno sumnjam da su zamislili da Bran umre "u Hodoru", al opet kako god da postavim to, uvijek mi ipak nekako bude da je Bran svakako morao bit u njegovom umu ako se wargao u njega, bilo u proslosti, bilo u sadasnjosti, opet ga on kontrolira
A mozda i ne
Nemam pojma
Ne sviđaju mi se ti vremenski paradoksi :D
annoy

#9466 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

mixone1995 wrote:Prognoze:

Jon Snow - Kralj
Sve moze samo ne Dany na tronu, mislim da bi bila uzasna kraljica
mixone1995

#9467 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

annoy wrote:
mixone1995 wrote:Prognoze:

Jon Snow - Kralj
Sve moze samo ne Dany na tronu, mislim da bi bila uzasna kraljica
Ona nekako od svih ima najvise sansi da postane kraljica zbog mocne vojske, a zmajeve da ne spominjem :mrgreen: Inace moj omiljeni lik u seriji, nije mi jasno sto je ti ne volis :mrgreen:
Pandakonda

#9468 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Džabe vi to pišete kad će Ramsay sjesti na tron :D
annoy

#9469 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

mixone1995 wrote:
Ona nekako od svih ima najvise sansi da postane kraljica zbog mocne vojske, a zmajeve da ne spominjem :mrgreen: Inace moj omiljeni lik u seriji, nije mi jasno sto je ti ne volis :mrgreen:
Zato sto je balavica koja ima vise srece nego pameti i nema pojma o vladanju :D
Plus sto ima gene Mad Kinga i vjerujem da ce prolupat kao i on
Zbog svega toga ne zelim ju vidjet na celu Westerosa...nek se drzi Slaver's bay-a...ah, ni tamo ne moze odrzat vlast :lol:
__Phoenix__

#9470 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Sjetih se onog jadnika što postade lord commander ni kriv ni dužan, ja mu ne bih dao posao čuvara parkinga :lol: :lol: :lol:
Juliuscezar

#9471 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

annoy wrote:
mixone1995 wrote:
Zbog svega toga ne zelim ju vidjet na celu Westerosa...nek se drzi Slaver's bay-a...ah, ni tamo ne moze odrzat vlast :lol:
Annoy :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nesposobna, nije fer ima supermoci. Glupaca sretna sa super zastitom
annoy

#9472 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Sto je s njezinom potencijalnom neplodnoscu? Ako je stvarno neplodna, tko bi je naslijedio na tronu?
U svakom slucaju po meni prilicno nekompetentan kandidat za prijestolje...
Tito_i_Partija

#9473 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:
mixone1995 wrote:
Slazem se sa Iznerviranom. :D

Jebo majku ne znam ima li ijedan lik u ovoj seriji kome toliko kasika u med pada, pa to je prosto nevjerovatno. Jon odrast'o pod stigmom kopileta pa ga jos i ubili, Sansu silov'o Joffrey psihicki pa onda Ramsey i fizicki i psihicki, Arya gledala svojim ocima egzekuciju svog oca i zivot je suta kako stigne, Tyrion otkako je rodjen jebavaju ga sto je patuljak i familija mu ogorcavala zivot kako je stigla...samo ova glupaca dobija sve zivo na tanjiru i niko joj nista ne moze. Malo je et' k'o fol brat zajebav'o dok ga Drogo nije obradio k'o Mittal u Zenici. :D

Pa dokle vise, majka mu stara?
Capajebo

#9474 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ja kontam da ce ona zaginut, nije fer ako ne zagine!
mixone1995

#9475 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Ne dirajte mi je, bacit cu vam bombu :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply