IRAN
- salik79
#9451 Re: IRAN
Mislim da je nebitno u ovom slucaju...
-
vade_mecum
#9452 Re: IRAN
pa kako nebitno...mislim, ako pricamo recimo o konzumaciji mlijeka u BIH onda cemo argumentaciju bazirati na podacima o uvozu mlijeka iz VTK te podacima o plasiranju mlijeka na trziste od strane domacih mljekara.salik79 wrote:Mislim da je nebitno u ovom slucaju...
posto je rijec o robi koja se ne uvozi niti zvanicno proizvodi fakat me zanima kako su dosli do procjene od 60 miliona litara.
-
zvizdan
#9453 Re: IRAN
Koliko znam postoje podaci i o prosjecnoj potrosnji narkotika, i kod nas, i u Hrvatskoj, i u Njemackoj, i u Belgiji... I to podaci koliko heroina, a koliko kokaina. Kako se dodje to tih podataka?
- salik79
#9454 Re: IRAN
Eh, vidis, u tome i jeste poanta...Plasiraju se "vijesti", putem masmedija, koje se kasnije prenose kao relevantne...Ovu "vijest" je postavio @bvcx, par stranica unazad, na osnovu cega se pokusala napraviti sprdacina od Irana, kao islamske republike, i iranaca kao muslimana...Zalistaj i pogledaj kako se prepiska odvijala (pocevsi od moje replike bvcx-u).vade_mecum wrote:pa kako nebitno...mislim, ako pricamo recimo o konzumaciji mlijeka u BIH onda cemo argumentaciju bazirati na podacima o uvozu mlijeka iz VTK te podacima o plasiranju mlijeka na trziste od strane domacih mljekara.salik79 wrote:Mislim da je nebitno u ovom slucaju...
posto je rijec o robi koja se ne uvozi niti zvanicno proizvodi fakat me zanima kako su dosli do procjene od 60 miliona litara.
- salik79
#9455 Re: IRAN
Broje cize i sutovezvizdan wrote:Koliko znam postoje podaci i o prosjecnoj potrosnji narkotika, i kod nas, i u Hrvatskoj, i u Njemackoj, i u Belgiji... I to podaci koliko heroina, a koliko kokaina. Kako se dodje to tih podataka?
- insomnia78
#9456 Re: IRAN
Bezbeli "uvoze" slicno ko i Saudi 

-
vade_mecum
#9457 Re: IRAN
pa hajd nam ti reci iz prve ruke, kao osoba koja je vise puta bila u iranu i ima prijatelja iranca, koliko se zaista cuga u iranu ili barem procjenu?salik79 wrote:Eh, vidis, u tome i jeste poanta...Plasiraju se "vijesti", putem masmedija, koje se kasnije prenose kao relevantne...Ovu "vijest" je postavio @bvcx, par stranica unazad, na osnovu cega se pokusala napraviti sprdacina od Irana, kao islamske republike, i iranaca kao muslimana...Zalistaj i pogledaj kako se prepiska odvijala (pocevsi od moje replike bvcx-u).vade_mecum wrote:pa kako nebitno...mislim, ako pricamo recimo o konzumaciji mlijeka u BIH onda cemo argumentaciju bazirati na podacima o uvozu mlijeka iz VTK te podacima o plasiranju mlijeka na trziste od strane domacih mljekara.salik79 wrote:Mislim da je nebitno u ovom slucaju...
-
vade_mecum
#9459 Re: IRAN
ovo mogu i ja...sa desna na lijevo jim beam, pa black & white, pa onda mislim neka tekila, onda jack daniels.insomnia78 wrote:Sta pise Salik?
![]()
-
zvizdan
#9460 Re: IRAN
Cudo jedno kako glupa prica se vodi par zadnjih stranica. Mislim, sta ti, @insomnia, konkretno pokusavas reci? Ozbiljno, stvarno mi nije jasan smisao i svrha postanja ovih fotki.
@vademecum, objasnim ti ja i kako se u Iranu sve dolazi do cuge, i gdje, i strukturu glavnih cugera ti docaram, i sta se najvise pije, i cijene... Ali mi prvo objasni cemu to, osim ako ne namjeravas u Iran u skorije vrijeme i zelis se nacugati tamo
@vademecum, objasnim ti ja i kako se u Iranu sve dolazi do cuge, i gdje, i strukturu glavnih cugera ti docaram, i sta se najvise pije, i cijene... Ali mi prvo objasni cemu to, osim ako ne namjeravas u Iran u skorije vrijeme i zelis se nacugati tamo
- Opetja033
#9461 Re: IRAN
Kako to lijepo nas Poslanik Muhammed a.s. kaze i kako nas upozorava na ovakve izopacene mentalne sklopove:zvizdan wrote:Zabrinuti nad sudbinom muslimana svijeta, Bosnje potvrdjuju svoj poslovicni merhametluk.Iako, reklo bi se da smo i mi propali: politicki, ekonomski, kulturno, obrazovno, moralno... Pali iz svih predmeta. Ali sta ima veze, furajmo se da smo odlikasi. Barem do kraja raspusta.
"Ko kaže propadoše ljudi, on je onaj koji je najviše među njima propao".
U drugoj predaji "on je najgori medju njima".
Hadis biljezi Muslim.
Istinu je rekao Boziji Poslanik, neka je mir na njega.
Last edited by Opetja033 on 03/01/2016 19:43, edited 1 time in total.
- salik79
#9462 Re: IRAN
Pogresnog pitas, ja se i ovdje (BiH) krecem u krugovima ljudi koji, generalno, ne konzumiraju alkohol.vade_mecum wrote:pa hajd nam ti reci iz prve ruke, kao osoba koja je vise puta bila u iranu i ima prijatelja iranca, koliko se zaista cuga u iranu ili barem procjenu?salik79 wrote:Eh, vidis, u tome i jeste poanta...Plasiraju se "vijesti", putem masmedija, koje se kasnije prenose kao relevantne...Ovu "vijest" je postavio @bvcx, par stranica unazad, na osnovu cega se pokusala napraviti sprdacina od Irana, kao islamske republike, i iranaca kao muslimana...Zalistaj i pogledaj kako se prepiska odvijala (pocevsi od moje replike bvcx-u).vade_mecum wrote: pa kako nebitno...mislim, ako pricamo recimo o konzumaciji mlijeka u BIH onda cemo argumentaciju bazirati na podacima o uvozu mlijeka iz VTK te podacima o plasiranju mlijeka na trziste od strane domacih mljekara.
- salik79
#9463 Re: IRAN
zvizdan wrote:Cudo jedno kako glupa prica se vodi par zadnjih stranica. Mislim, sta ti, @insomnia, konkretno pokusavas reci? Ozbiljno, stvarno mi nije jasan smisao i svrha postanja ovih fotki.
Tamam htjedoh reci da si ti prava adresa po pitanju Irana i "obicaja"
- insomnia78
#9464 Re: IRAN
Nista. Stvarno, nista
Pricamo o Iranu, i ovo je Iran
PS: pa sto i unucice, dje ce vam dusa?

-
zvizdan
#9465 Re: IRAN
Eto, sad kad znas da sam ja ustvari propao jer ne uvidjam blagostanje u kojem se ova zemlja i drustvo nalaze, lijepo te molim da me zaobidjes. Znas kako je: s kim si - takav si.Opetja033 wrote:Kako to lijepo nas Poslanik Muhammed a.s. kaze i kako nas upozorava na ovakve izopacene mentalne sklopove:zvizdan wrote:Zabrinuti nad sudbinom muslimana svijeta, Bosnje potvrdjuju svoj poslovicni merhametluk.Iako, reklo bi se da smo i mi propali: politicki, ekonomski, kulturno, obrazovno, moralno... Pali iz svih predmeta. Ali sta ima veze, furajmo se da smo odlikasi. Barem do kraja raspusta.
"Ko kaže propadoše ljudi, on je onaj koji je najviše među njima propao".
U drugoj predaji "on je najgori medju njima".
Istinu je rekao Boziji Poslanik, neka je mir na njega.
-
zvizdan
#9466 Re: IRAN
Pa dobro, majka mu stara, valjda to "i ovo je Iran" znaci nesto? Sta je smisao: u Iran se unosi alkohol? To je tamo zabranjeno, pa policija unistava zaplijenjeno? O cemu se radi? I dalje ne shvatam.insomnia78 wrote:Nista. Stvarno, nista
-
vade_mecum
#9467 Re: IRAN
ok, nisam pitao za tvoje navike i navike tvojih prijatelja vec za misljenje. mislim, kada bi te pitao neki njemac ili iranac koliko se alkohola konzumira u bosni mogao bi bubnuti barem pribliznu litrazu na osnovu pretpostavki i cinjenica o navikama ljudi s kojima dijelis prostor.salik79 wrote:Pogresnog pitas, ja se i ovdje (BiH) krecem u krugovima ljudi koji, generalno, ne konzumiraju alkohol.vade_mecum wrote:pa hajd nam ti reci iz prve ruke, kao osoba koja je vise puta bila u iranu i ima prijatelja iranca, koliko se zaista cuga u iranu ili barem procjenu?salik79 wrote: Eh, vidis, u tome i jeste poanta...Plasiraju se "vijesti", putem masmedija, koje se kasnije prenose kao relevantne...Ovu "vijest" je postavio @bvcx, par stranica unazad, na osnovu cega se pokusala napraviti sprdacina od Irana, kao islamske republike, i iranaca kao muslimana...Zalistaj i pogledaj kako se prepiska odvijala (pocevsi od moje replike bvcx-u).
- salik79
#9468 Re: IRAN
Boga mi, ni pod razno...ni bubnuti, a kamoli zvanicni podatak dati.vade_mecum wrote:ok, nisam pitao za tvoje navike i navike tvojih prijatelja vec za misljenje. mislim, kada bi te pitao neki njemac ili iranac koliko se alkohola konzumira u bosni mogao bi bubnuti barem pribliznu litrazu na osnovu pretpostavki i cinjenica o navikama ljudi s kojima dijelis prostor.salik79 wrote:Pogresnog pitas, ja se i ovdje (BiH) krecem u krugovima ljudi koji, generalno, ne konzumiraju alkohol.vade_mecum wrote: pa hajd nam ti reci iz prve ruke, kao osoba koja je vise puta bila u iranu i ima prijatelja iranca, koliko se zaista cuga u iranu ili barem procjenu?
- Opetja033
#9469 Re: IRAN
Meni je nevjerovatno da neko u tolikoj mjeri, fanaticno, potpuno, beskompromisno, nekriticki i slijepo moze braniti neku drzavu.
@salik brate, znas da te volim, ali postoji li nesto u tom Iranu sto zasluzuje kritiku? Mozes li navesti jednu stvar u kojoj se ne slazes sa njima? Gdje smatras da grijese?
Je li u pitanju dzennet na Zemlji?
Nikada, nijednom na ovom forumu nisi kritikovao bilo sta sto ima veze sa Iranom.
Ovakvim slijepim branjenjem, bez pogovora i traga bilo kakve kritike, stetis svojoj vjerodostojnosti.
@salik brate, znas da te volim, ali postoji li nesto u tom Iranu sto zasluzuje kritiku? Mozes li navesti jednu stvar u kojoj se ne slazes sa njima? Gdje smatras da grijese?
Nikada, nijednom na ovom forumu nisi kritikovao bilo sta sto ima veze sa Iranom.
Ovakvim slijepim branjenjem, bez pogovora i traga bilo kakve kritike, stetis svojoj vjerodostojnosti.
- insomnia78
#9470 Re: IRAN
Pa nista, crtice iu svakodnevnog zivotazvizdan wrote:Pa dobro, majka mu stara, valjda to "i ovo je Iran" znaci nesto? Sta je smisao: u Iran se unosi alkohol? To je tamo zabranjeno, pa policija unistava zaplijenjeno? O cemu se radi? I dalje ne shvatam.insomnia78 wrote:Nista. Stvarno, nista
Stavlj'o sam i na temi o Jemenu slike kako AQ pali Khat a ovi gledaju ko pokisli kucici
Na temi o Fr sam piso o tome kako je iz policijske stanice u Parizu nestalo 50kg kokaina...
Necemo sad valjda samo hvalospjeve
- Kikibombona
#9471 Re: IRAN
A ti si, inace, kriticki raspolozen!Opetja033 wrote:Meni je nevjerovatno da neko u tolikoj mjeri, fanaticno, potpuno, beskompromisno, nekriticki i slijepo moze braniti neku drzavu.
-
zvizdan
#9472 Re: IRAN
Ok, posteno. Doduse, ne vidim kakve su ovo crtice iz svakodnevnog zivota, prije bih rekao iz zivota pripadnika granicne policije, ali eto.insomnia78 wrote:Pa nista, crtice iu svakodnevnog zivotazvizdan wrote:Pa dobro, majka mu stara, valjda to "i ovo je Iran" znaci nesto? Sta je smisao: u Iran se unosi alkohol? To je tamo zabranjeno, pa policija unistava zaplijenjeno? O cemu se radi? I dalje ne shvatam.insomnia78 wrote:Nista. Stvarno, nista
Stavlj'o sam i na temi o Jemenu slike kako AQ pali Khat a ovi gledaju ko pokisli kucici
Na temi o Fr sam piso o tome kako je iz policijske stanice u Parizu nestalo 50kg kokaina...
Necemo sad valjda samo hvalospjeve
- salik79
#9473 Re: IRAN
Cudo se nisi zapitao odakle ovakve nebuloze, koje se plasiraju kao zvanicne "vijesti" iz Irana!? Branim Iran od masmedijskih "informacija", koje se po potrebi plasiraju i potenciraju, a koje se ponekad sukobljavaju sa zdravim razumom. Naravno, uvijek moze bolje, ali Iran je po meni model najuspjesnije muslimanske zemlje (u kojoj se u najvecoj mjeri sprovode vjerske norme) pogotovo ako imamo u vidu 8-godisnju vojnu agresiju i gotovo 4-decenijsku embargo agresiju.Opetja033 wrote:Meni je nevjerovatno da neko u tolikoj mjeri, fanaticno, potpuno, beskompromisno, nekriticki i slijepo moze braniti neku drzavu.
Daleko mjerodavniji po pitanju Irana i svega vezano za tu zemlju je svakako @Zvizdan.
-
vade_mecum
#9474 Re: IRAN
sta fali maleziji?salik79 wrote:Cudo se nisi zapitao odakle ovakve nebuloze, koje se plasiraju kao zvanicne "vijesti" iz Irana!? Branim Iran od masmedijskih "informacija", koje se po potrebi plasiraju i potenciraju, a koje se ponekad sukobljavaju sa zdravim razumom. Naravno, uvijek moze bolje, ali Iran je po meni model najuspjesnije muslimanske zemlje (u kojoj se u najvecoj mjeri sprovode vjerske norme) pogotovo ako imamo u vidu 8-godisnju vojnu agresiju i gotovo 4-decenijsku embargo agresiju.Opetja033 wrote:Meni je nevjerovatno da neko u tolikoj mjeri, fanaticno, potpuno, beskompromisno, nekriticki i slijepo moze braniti neku drzavu.
Daleko mjerodavniji po pitanju Irana i svega vezano za tu zemlju je svakako @Zvizdan.
- jao_situacije
#9475 Re: IRAN
pa vjerovatno ima loših stvari
evo ovako iz glave, a možda je totalno netačno, slab je privatni sektor i državne firme učestvuju više od 51% u privredi, ako je netačno nek ispravi neko
i što se tiče sklapanja međunarodnih ugovora postoji zakonski osnov "nepravičnosti" za poništenje tog ugovora, možda je i ovo netačno
evo ovako iz glave, a možda je totalno netačno, slab je privatni sektor i državne firme učestvuju više od 51% u privredi, ako je netačno nek ispravi neko
i što se tiče sklapanja međunarodnih ugovora postoji zakonski osnov "nepravičnosti" za poništenje tog ugovora, možda je i ovo netačno