IRAN

Post Reply
salik79

#9451 Re: IRAN

Post by salik79 »

Mislim da je nebitno u ovom slucaju...
vade_mecum

#9452 Re: IRAN

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:Mislim da je nebitno u ovom slucaju...
pa kako nebitno...mislim, ako pricamo recimo o konzumaciji mlijeka u BIH onda cemo argumentaciju bazirati na podacima o uvozu mlijeka iz VTK te podacima o plasiranju mlijeka na trziste od strane domacih mljekara.

posto je rijec o robi koja se ne uvozi niti zvanicno proizvodi fakat me zanima kako su dosli do procjene od 60 miliona litara. :?
zvizdan

#9453 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Koliko znam postoje podaci i o prosjecnoj potrosnji narkotika, i kod nas, i u Hrvatskoj, i u Njemackoj, i u Belgiji... I to podaci koliko heroina, a koliko kokaina. Kako se dodje to tih podataka?
salik79

#9454 Re: IRAN

Post by salik79 »

vade_mecum wrote:
pa kako nebitno...mislim, ako pricamo recimo o konzumaciji mlijeka u BIH onda cemo argumentaciju bazirati na podacima o uvozu mlijeka iz VTK te podacima o plasiranju mlijeka na trziste od strane domacih mljekara.

posto je rijec o robi koja se ne uvozi niti zvanicno proizvodi fakat me zanima kako su dosli do procjene od 60 miliona litara. :?
Eh, vidis, u tome i jeste poanta...Plasiraju se "vijesti", putem masmedija, koje se kasnije prenose kao relevantne...Ovu "vijest" je postavio @bvcx, par stranica unazad, na osnovu cega se pokusala napraviti sprdacina od Irana, kao islamske republike, i iranaca kao muslimana...Zalistaj i pogledaj kako se prepiska odvijala (pocevsi od moje replike bvcx-u).
salik79

#9455 Re: IRAN

Post by salik79 »

zvizdan wrote:Koliko znam postoje podaci i o prosjecnoj potrosnji narkotika, i kod nas, i u Hrvatskoj, i u Njemackoj, i u Belgiji... I to podaci koliko heroina, a koliko kokaina. Kako se dodje to tih podataka?
Broje cize i sutove :mrgreen:
insomnia78

#9456 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Bezbeli "uvoze" slicno ko i Saudi :D
Image
Image
vade_mecum

#9457 Re: IRAN

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:
vade_mecum wrote:

Eh, vidis, u tome i jeste poanta...Plasiraju se "vijesti", putem masmedija, koje se kasnije prenose kao relevantne...Ovu "vijest" je postavio @bvcx, par stranica unazad, na osnovu cega se pokusala napraviti sprdacina od Irana, kao islamske republike, i iranaca kao muslimana...Zalistaj i pogledaj kako se prepiska odvijala (pocevsi od moje replike bvcx-u).
pa hajd nam ti reci iz prve ruke, kao osoba koja je vise puta bila u iranu i ima prijatelja iranca, koliko se zaista cuga u iranu ili barem procjenu?
insomnia78

#9458 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Sta pise Salik?
Image

Gle'aj robe :D
Image
Image
vade_mecum

#9459 Re: IRAN

Post by vade_mecum »

insomnia78 wrote:Sta pise Salik?
Image
ovo mogu i ja...sa desna na lijevo jim beam, pa black & white, pa onda mislim neka tekila, onda jack daniels. :D
zvizdan

#9460 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Cudo jedno kako glupa prica se vodi par zadnjih stranica. Mislim, sta ti, @insomnia, konkretno pokusavas reci? Ozbiljno, stvarno mi nije jasan smisao i svrha postanja ovih fotki.

@vademecum, objasnim ti ja i kako se u Iranu sve dolazi do cuge, i gdje, i strukturu glavnih cugera ti docaram, i sta se najvise pije, i cijene... Ali mi prvo objasni cemu to, osim ako ne namjeravas u Iran u skorije vrijeme i zelis se nacugati tamo :D
Opetja033

#9461 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

zvizdan wrote:Zabrinuti nad sudbinom muslimana svijeta, Bosnje potvrdjuju svoj poslovicni merhametluk. :D Iako, reklo bi se da smo i mi propali: politicki, ekonomski, kulturno, obrazovno, moralno... Pali iz svih predmeta. Ali sta ima veze, furajmo se da smo odlikasi. Barem do kraja raspusta.
Kako to lijepo nas Poslanik Muhammed a.s. kaze i kako nas upozorava na ovakve izopacene mentalne sklopove:
"Ko kaže propadoše ljudi, on je onaj koji je najviše među njima propao".
U drugoj predaji "on je najgori medju njima".
Hadis biljezi Muslim.
Istinu je rekao Boziji Poslanik, neka je mir na njega.
Last edited by Opetja033 on 03/01/2016 19:43, edited 1 time in total.
salik79

#9462 Re: IRAN

Post by salik79 »

vade_mecum wrote:
salik79 wrote:
vade_mecum wrote: pa kako nebitno...mislim, ako pricamo recimo o konzumaciji mlijeka u BIH onda cemo argumentaciju bazirati na podacima o uvozu mlijeka iz VTK te podacima o plasiranju mlijeka na trziste od strane domacih mljekara.

pa hajd nam ti reci iz prve ruke, kao osoba koja je vise puta bila u iranu i ima prijatelja iranca, koliko se zaista cuga u iranu ili barem procjenu?
Pogresnog pitas, ja se i ovdje (BiH) krecem u krugovima ljudi koji, generalno, ne konzumiraju alkohol.
salik79

#9463 Re: IRAN

Post by salik79 »

zvizdan wrote:Cudo jedno kako glupa prica se vodi par zadnjih stranica. Mislim, sta ti, @insomnia, konkretno pokusavas reci? Ozbiljno, stvarno mi nije jasan smisao i svrha postanja ovih fotki.

@vademecum, objasnim ti ja i kako se u Iranu sve dolazi do cuge, i gdje, i strukturu glavnih cugera ti docaram, i sta se najvise pije, i cijene... Ali mi prvo objasni cemu to, osim ako ne namjeravas u Iran u skorije vrijeme i zelis se nacugati tamo :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Tamam htjedoh reci da si ti prava adresa po pitanju Irana i "obicaja" :mrgreen:
insomnia78

#9464 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Nista. Stvarno, nista
Pricamo o Iranu, i ovo je Iran

PS: pa sto i unucice, dje ce vam dusa? :D
Image
zvizdan

#9465 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Opetja033 wrote:
zvizdan wrote:Zabrinuti nad sudbinom muslimana svijeta, Bosnje potvrdjuju svoj poslovicni merhametluk. :D Iako, reklo bi se da smo i mi propali: politicki, ekonomski, kulturno, obrazovno, moralno... Pali iz svih predmeta. Ali sta ima veze, furajmo se da smo odlikasi. Barem do kraja raspusta.
Kako to lijepo nas Poslanik Muhammed a.s. kaze i kako nas upozorava na ovakve izopacene mentalne sklopove:
"Ko kaže propadoše ljudi, on je onaj koji je najviše među njima propao".
U drugoj predaji "on je najgori medju njima".
Istinu je rekao Boziji Poslanik, neka je mir na njega.
Eto, sad kad znas da sam ja ustvari propao jer ne uvidjam blagostanje u kojem se ova zemlja i drustvo nalaze, lijepo te molim da me zaobidjes. Znas kako je: s kim si - takav si.
zvizdan

#9466 Re: IRAN

Post by zvizdan »

insomnia78 wrote:Nista. Stvarno, nista

Image
Pa dobro, majka mu stara, valjda to "i ovo je Iran" znaci nesto? Sta je smisao: u Iran se unosi alkohol? To je tamo zabranjeno, pa policija unistava zaplijenjeno? O cemu se radi? I dalje ne shvatam.
vade_mecum

#9467 Re: IRAN

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:
vade_mecum wrote:
salik79 wrote: Eh, vidis, u tome i jeste poanta...Plasiraju se "vijesti", putem masmedija, koje se kasnije prenose kao relevantne...Ovu "vijest" je postavio @bvcx, par stranica unazad, na osnovu cega se pokusala napraviti sprdacina od Irana, kao islamske republike, i iranaca kao muslimana...Zalistaj i pogledaj kako se prepiska odvijala (pocevsi od moje replike bvcx-u).
Pogresnog pitas, ja se i ovdje (BiH) krecem u krugovima ljudi koji, generalno, ne konzumiraju alkohol.
ok, nisam pitao za tvoje navike i navike tvojih prijatelja vec za misljenje. mislim, kada bi te pitao neki njemac ili iranac koliko se alkohola konzumira u bosni mogao bi bubnuti barem pribliznu litrazu na osnovu pretpostavki i cinjenica o navikama ljudi s kojima dijelis prostor.
salik79

#9468 Re: IRAN

Post by salik79 »

vade_mecum wrote:
salik79 wrote:
vade_mecum wrote: pa hajd nam ti reci iz prve ruke, kao osoba koja je vise puta bila u iranu i ima prijatelja iranca, koliko se zaista cuga u iranu ili barem procjenu?
ok, nisam pitao za tvoje navike i navike tvojih prijatelja vec za misljenje. mislim, kada bi te pitao neki njemac ili iranac koliko se alkohola konzumira u bosni mogao bi bubnuti barem pribliznu litrazu na osnovu pretpostavki i cinjenica o navikama ljudi s kojima dijelis prostor.
Boga mi, ni pod razno...ni bubnuti, a kamoli zvanicni podatak dati.
Opetja033

#9469 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

Meni je nevjerovatno da neko u tolikoj mjeri, fanaticno, potpuno, beskompromisno, nekriticki i slijepo moze braniti neku drzavu.
@salik brate, znas da te volim, ali postoji li nesto u tom Iranu sto zasluzuje kritiku? Mozes li navesti jednu stvar u kojoj se ne slazes sa njima? Gdje smatras da grijese?
Je li u pitanju dzennet na Zemlji?
Nikada, nijednom na ovom forumu nisi kritikovao bilo sta sto ima veze sa Iranom.
Ovakvim slijepim branjenjem, bez pogovora i traga bilo kakve kritike, stetis svojoj vjerodostojnosti. :)
insomnia78

#9470 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

zvizdan wrote:

Image
Pa dobro, majka mu stara, valjda to "i ovo je Iran" znaci nesto? Sta je smisao: u Iran se unosi alkohol? To je tamo zabranjeno, pa policija unistava zaplijenjeno? O cemu se radi? I dalje ne shvatam.
Pa nista, crtice iu svakodnevnog zivota
Stavlj'o sam i na temi o Jemenu slike kako AQ pali Khat a ovi gledaju ko pokisli kucici :lol:
Na temi o Fr sam piso o tome kako je iz policijske stanice u Parizu nestalo 50kg kokaina...
Necemo sad valjda samo hvalospjeve
Kikibombona

#9471 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Meni je nevjerovatno da neko u tolikoj mjeri, fanaticno, potpuno, beskompromisno, nekriticki i slijepo moze braniti neku drzavu.
@salik brate, znas da te volim, ali postoji li nesto u tom Iranu sto zasluzuje kritiku? Mozes li navesti jednu stvar u kojoj se ne slazes sa njima? Gdje smatras da grijese?
Nikada, nijednom na ovom forumu nisi kritikovao bilo sta sto ima veze sa Iranom.
Ovakvim slijepim branjenjem, bez pogovora i traga bilo kakve kritike, stetis svojoj vjerodostojnosti. :)
A ti si, inace, kriticki raspolozen! :lol:
zvizdan

#9472 Re: IRAN

Post by zvizdan »

insomnia78 wrote:
zvizdan wrote:

Image
Pa nista, crtice iu svakodnevnog zivota
Stavlj'o sam i na temi o Jemenu slike kako AQ pali Khat a ovi gledaju ko pokisli kucici :lol:
Na temi o Fr sam piso o tome kako je iz policijske stanice u Parizu nestalo 50kg kokaina...
Necemo sad valjda samo hvalospjeve
Ok, posteno. Doduse, ne vidim kakve su ovo crtice iz svakodnevnog zivota, prije bih rekao iz zivota pripadnika granicne policije, ali eto.
salik79

#9473 Re: IRAN

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:Meni je nevjerovatno da neko u tolikoj mjeri, fanaticno, potpuno, beskompromisno, nekriticki i slijepo moze braniti neku drzavu.
Cudo se nisi zapitao odakle ovakve nebuloze, koje se plasiraju kao zvanicne "vijesti" iz Irana!? Branim Iran od masmedijskih "informacija", koje se po potrebi plasiraju i potenciraju, a koje se ponekad sukobljavaju sa zdravim razumom. Naravno, uvijek moze bolje, ali Iran je po meni model najuspjesnije muslimanske zemlje (u kojoj se u najvecoj mjeri sprovode vjerske norme) pogotovo ako imamo u vidu 8-godisnju vojnu agresiju i gotovo 4-decenijsku embargo agresiju.

Daleko mjerodavniji po pitanju Irana i svega vezano za tu zemlju je svakako @Zvizdan.
vade_mecum

#9474 Re: IRAN

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:
Cudo se nisi zapitao odakle ovakve nebuloze, koje se plasiraju kao zvanicne "vijesti" iz Irana!? Branim Iran od masmedijskih "informacija", koje se po potrebi plasiraju i potenciraju, a koje se ponekad sukobljavaju sa zdravim razumom. Naravno, uvijek moze bolje, ali Iran je po meni model najuspjesnije muslimanske zemlje (u kojoj se u najvecoj mjeri sprovode vjerske norme) pogotovo ako imamo u vidu 8-godisnju vojnu agresiju i gotovo 4-decenijsku embargo agresiju.

Daleko mjerodavniji po pitanju Irana i svega vezano za tu zemlju je svakako @Zvizdan.
sta fali maleziji?
jao_situacije

#9475 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

pa vjerovatno ima loših stvari
evo ovako iz glave, a možda je totalno netačno, slab je privatni sektor i državne firme učestvuju više od 51% u privredi, ako je netačno nek ispravi neko
i što se tiče sklapanja međunarodnih ugovora postoji zakonski osnov "nepravičnosti" za poništenje tog ugovora, možda je i ovo netačno
Post Reply