Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Corola

#9451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

lord blackadder wrote:Pozelio se covjek malo sklonit iz Rusije, na vapace ko Mahira, usput obac rodbinu. Laganica. 8-) Nije mu se igralo protiv Portugala, kamoli da jedva docekuje prijateljske :-)

I ohanite malo od te nove pape-religije. Mjesec dana ne priviram na temu, a ono isti likovi dizu u nebesa opanak od trenera. Previse se zadajete.
A isti lik priviriva cjeli mjesec na drugoj temi hvaleci svoje opanke od trenera.Ili stil zdenke sira i sarenogeyparade majice.
Last edited by Corola on 22/06/2011 23:42, edited 3 times in total.
bruce lee

#9452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bruce lee »

buzzer wrote:
jeza u ledja wrote:da ga jebes, miske je zajebant, nema bas karakter lidera.
o ovome bi se dalo diskutovati. kako ko definise karkter lidera?
za mene lider nije mangup, jos manje ufol zajeban neki tip, koji samara suigrace u svlacionci.
za mene je lider klikeras, pozitivac koji vodi primjerom, koji siri pozitivnu energiju...miske
:thumbup: :thumbup: ne meres dokazati, sta god da uradi, naci ce dlaku u jajetu. hem hoce opet da se proda (i sam je rekao da je nerealno da se vrati u wolfsburg, ako nije cak i nemoguce zbog fifinih pravila itd.), ili cuj, pozelio cevapa :-) :roll: DERI IH MISKE!! :bih:
lord blackadder

#9453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

Corola wrote:
lord blackadder wrote:Pozelio se covjek malo sklonit iz Rusije, na vapace ko Mahira, usput obac rodbinu. Laganica. 8-) Nije mu se igralo protiv Portugala, kamoli da jedva docekuje prijateljske :-)

I ohanite malo od te nove pape-religije. Mjesec dana ne priviram na temu, a ono isti likovi dizu u nebesa opanak od trenera. Previse se zadajete.
A isti lik priviriva cjeli mjesec na drugoj temi hvaleci svoje opanke od trenera.Ili stil zdenke sira i sarenogeyparade majice.
A? :? Jesi dobro?
vernes81

#9454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vernes81 »

Corola wrote:

:lol: :lol: :lol:
Dead Man Walking

#9455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

lorde, ne privirivaj. :lol:
Corola

#9456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

I ne donosi kolace bez baterija. :mrgreen:
mikogoago

#9457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Corola wrote:I ne donosi kolace bez baterija. :mrgreen:
inace ce te @varnes81 sestra upucati iz vazdusne puske. :mrgreen:
veljaca

#9458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Ćiro Blažević nikada nije krio bi se još jednom vratio u Sarajevo, ali ne kao selektor već u «svoje» Sarajevo. Ćiro je bordo dres nosio prije pedesetak i «kusur» godina. Da je Ćiro na listi želja čelnika Sarajeva potvrdio je Irfan Redžepagić, osoba od najvišeg povjerenja predsjednika Amira Rizvanovića.

„Iskreno, nisam razmišljao o Ćiri, jer znam da ima angažman u Kini. Međutim, ako je tačna informacija da se vraća kući, to mijenja situaciju. Ćiro bi donio mir u klubu. Znate i sami kakva je atmosfera bila u i oko reprezentacije kad je Ćiro bio selektor. Imali smo rezultat, došli do baraža", kaže Redžepagić za SAN. Član Uprave Sarajeva, koji ima široke ovlasti, ostavio je otvorena vrata za povratak Ćire kući.

„Ćiro je kvalitetan, dokazan stručnjak. Nije jednostavno platiti takvog stručnjaka, ali vjerujem ako bi došlo do te priče da bi se našli. On je trener koji ima autoritet, koji motivira sve oko sebe, mamac za publiku, pa i sponzore. Jedino što mogu u ovom trenutku reći jeste da je sve otvoreno. Baš jučer sam se čuo sa Mirom, Ćirinim sinom. Pričali smo neobavezno, o svemu pomalo. Iskreno, volio bih da Ćiro ostvari uspjeh sa reprezentacijom Kine, da odvede selekciju na Olimpijske igre. Kada je Sarajevo u pitanju, stručnjaku kakav je on naša vrata su otvore¬na“, kaže Redžepagić.

-----------------------------

Interesuje me misljenje forumasa hz_semir o ovome .......

Vezano za temu:

Mislim da ce Reprezentacija Drzave Bosne i Hercegovine na celu sa Safetom Susicem osvojiti minimum 4 boda iz meca sa Bjelorusima ....
Eborg

#9459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Meni je nejasna ta njegova igračka karijera, niko to da malo istraži. :D
lord blackadder

#9460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

Dead Man Walking wrote:lorde, ne privirivaj. :lol:
:D
Odmah ceka organizovano kamenovanje od papeljubaca.

Ne, stvarno mi se zgadilo ovo recikliranje istih komentara. Begovic je zavrsena prica dok je Susic selektor.

Nema muda da kaze Misketu, da ga ne zove zato sto zeli isprobat nove kombinacije, i da svakako nije zadovoljan njegovom formom niti minutazom, pa se vadi na "postedu zbog dalekog puta". Jebes tog trenera.

Dakle, sastav protiv Bjelorusa ce biti identican kao protiv Rumuna u Zenici, stim da ce Medunjanina (njega je najlakse skinut) zamjeniti Salihovic. Misimovica i Pjanica moze samo povreda izbacit iz sastava.
Obuca9

#9461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Eborg wrote:Meni je nejasna ta njegova igračka karijera, niko to da malo istraži. :D
Šta te interesuje oko njegove igračke karijere? Prvo je bio skijaš i to juniorski prvak BiH u skijanju, ovo sam vazda kontao da izmišlja, dok fakat u Oslobođenju iz 50-tih nisam vidio naslov "Blažević iz Smučarskog kluba Lašva i z Travnika, juniorski prvak BiH" :D Mogu i postaviti članak kad dođem kući, ako hoćete :D

Kasnije se bacio na fudbal. Ja ti mogu reći oko onog dijela što je proveo u Sarajevu. U Sarajeov je stigao iz Travnika u zimu 1958. godine, kada je Sarajevo posljednji put u svojoj historiji bilo izvan najvišeg ranga takmičenja. Ipak zbog problema sa registracijom, nije mogao nastupati sve do maja, pa je zaigrao tek u kvalifikacijama za plasman u Prvu ligu.

U tim kvalifikacijama, također nije mogao igrati prve dvije eliminacione utakmice protiv Sutjeske iz Nikšića, nego se tek uključio u završni turnir tri ekipe (Sarajevo, Proleter Zrenjanin, Split). Odigrao sve četiri utakmice, na poziciji desnog krila, a u utakmici sa Proleterom, Ćiro je zabio dva gola, a Sarajevo pobjedilo sa 5:4. Kasnije će se ispostaviti da su upravo ta dva gola presudna, jer je Sarajevo na kraju imali isto bodova kao i Proleter, ali je imalo bolji gol-količnik (tada se gledao gol-količnik, a ne gol-razlika).

Iduće sezone u Prvoj ligi odigrao 14 utakmica, nije zabio nijedan gol. Između ostalog nastupio i na jednom derbiju. Onda je imao problema s povredama, a u jesenjem dijelu sezone 1959/60 je već ispao iz ekipe, odigroa samo jednu utakmicu (ušao s klupe protiv Hajduka), da bi u januarau 1960. napustio Sarajevo i otišao u Rijeku.

Ukupno za Sarajevo je odigrao 35 utakmica i dao 12 golova. Računajući samo zvanične utakmice, odigrao je 20 utakmica i dao 2 gola.

Poslije se zadržao par sezona u Rijeci, pa otišao ako se ne varam, negdje u Švajcarsku, tamo igrao godinu-dvije i batalio igračku karijeru, a počeo trenersku.

Što se tiče ovog perioda u Rijeci, ima zanimljiva priča Ibre Biogradlića, kad je Sarajevo 1961. gostovalo na Kantridi, nakon jednog kornera za Rijeku, Ibro je htio da loptu izbaci glavom u novi korner, ali je skrenuo u gol. Ćiro, iako kako Ibro kaže, nije bi ni blizu, se počeo derati "Gol, dao sam gol", a sudija i delegati su gol pripisali upravo njemu. I zaista, u godišnjaku FSJ za tu sezonu stoji da je Ćiro dao gol za Rijeku :D :D
Eborg

#9462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Jao Ćire kriminalca! :lol: :lol: :lol:

Hvala na odgovoru! :thumbup: Pa nabaci te podatke na Wikipediju ili negdje, šteta da propada. :) Nema ništa o njegovoj igračkoj karijeri.

http://en.wikipedia.org/wiki/Miroslav_B ... Eevi%C4%87
Obuca9

#9463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:Ćiro Blažević nikada nije krio bi se još jednom vratio u Sarajevo, ali ne kao selektor već u «svoje» Sarajevo. Ćiro je bordo dres nosio prije pedesetak i «kusur» godina. Da je Ćiro na listi želja čelnika Sarajeva potvrdio je Irfan Redžepagić, osoba od najvišeg povjerenja predsjednika Amira Rizvanovića.

„Iskreno, nisam razmišljao o Ćiri, jer znam da ima angažman u Kini. Međutim, ako je tačna informacija da se vraća kući, to mijenja situaciju. Ćiro bi donio mir u klubu. Znate i sami kakva je atmosfera bila u i oko reprezentacije kad je Ćiro bio selektor. Imali smo rezultat, došli do baraža", kaže Redžepagić za SAN. Član Uprave Sarajeva, koji ima široke ovlasti, ostavio je otvorena vrata za povratak Ćire kući.

„Ćiro je kvalitetan, dokazan stručnjak. Nije jednostavno platiti takvog stručnjaka, ali vjerujem ako bi došlo do te priče da bi se našli. On je trener koji ima autoritet, koji motivira sve oko sebe, mamac za publiku, pa i sponzore. Jedino što mogu u ovom trenutku reći jeste da je sve otvoreno. Baš jučer sam se čuo sa Mirom, Ćirinim sinom. Pričali smo neobavezno, o svemu pomalo. Iskreno, volio bih da Ćiro ostvari uspjeh sa reprezentacijom Kine, da odvede selekciju na Olimpijske igre. Kada je Sarajevo u pitanju, stručnjaku kakav je on naša vrata su otvore¬na“, kaže Redžepagić.

-----------------------------

Interesuje me misljenje forumasa hz_semir o ovome .......
Ne interesuje me bljuvotine i izmišljeni intervjui koje SAN objavljuje, pardon izmišlja.

Kad se informacija pojavi u nekom relevantnijem mediju, rado ću ti iznijeti svoje mišljenje.
MyCore

#9464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MyCore »

Ma jebo Ćiru, eto uzmite Safeta nek vas trenira :lol: :lol: :lol:
Corola

#9465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

MyCore wrote:Ma jebo Ćiru, eto uzmite Safeta nek vas trenira :lol: :lol: :lol:
Ta nece valjda''khaj phice''uzeti,Kad ima dvoboj sa Sherifom tacno u podne. :lol: :lol: :lol:
ODVRATAN_i_GADAN

#9466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

I opet "kraj price" ima vise trofeja u "stranjskim" zemljama od Gospodina Susica protiv kojeg ja i nemam nista protivno ali da ga kritikujem na izvan terenskom planu, kritikujem. :) :)
Corola

#9467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Khaj phice za ''seleTKora.Bit ce kifli i zdenki i pokoji trofej,mozda u fer pleju.Niko nikoga ni za suvu sljivu :D
Njegovim dolaskom Lazo bi isti moment dobio BIH drzavljanstvo i bili bi ''odjacani'
Kakav stranjski trofej ziv bio.Babo mu sve namjestio,a ovaj se samo trebao pojaviti ko' Akiro Kurosava i podigne kantu.Da je bio toliki trofejdjija nebi ga par mjeseci poslije otjerali.
Uostalom kojim slucajem da je Pape nosio plavi dres strumpfova,kritike i price bi se promijenile za 180 stepeni.Barem kod zeljovaca,onda bi greske bila zataskane a i nerjesen rezultat bi se brojao kao pobjeda.
.
Last edited by Corola on 23/06/2011 20:03, edited 4 times in total.
vernes81

#9468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vernes81 »

mikogoago wrote:
Corola wrote:I ne donosi kolace bez baterija. :mrgreen:
inace ce te @varnes81 sestra upucati iz vazdusne puske. :mrgreen:
Nece prodo sam odma pusku nakon toga :mrgreen:
Lakat Jebić

#9469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

Corola wrote:Khaj phice za ''seleTKora.Bit ce kifli i zdenki i pokoji trofej,mozda u fer pleju.Niko nikoga ni za suvu sljivu :D
Njegovim dolaskom Lazo bi isti moment dobio BIH drzavljanstvo i bili bi ''odjacani'
Kakav stranjski trofej ziv bio.Babo mu sve namjestio,a ovaj se samo trebao pojaviti ko' Akiro Kurosava i podigne kantu.Da je bio toliki trofejdjija nebi ga par mjeseci poslije otjerali.
Uostalom kojim slucajem da je Pape nosio plavi dres strumpfova,kritike i price bi se promijenile za 180 stepeni.Barem kod zeljovaca,onda bi greske bila zataskane a i nerjesen rezultat bi se brojao kao pobjeda.
.
ne znam kako zavrsiste na ovoj temi, al ako je ovako kako ti kazes, namejstio bi mu babo i u reprezentaciji.

kako svaki put zastranite, meni nije jasno :D
Corola

#9470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Lakat Jebić wrote:
Corola wrote:Khaj phice za ''seleTKora.Bit ce kifli i zdenki i pokoji trofej,mozda u fer pleju.Niko nikoga ni za suvu sljivu :D
.
ne znam kako zavrsiste na ovoj temi, al ako je ovako kako ti kazes, namejstio bi mu babo i u reprezentaciji.

kako svaki put zastranite, meni nije jasno :D
Pa naravno zamisli da dovedu za selektora onog drugog brku iz Njemacke zvanog ''pucamo od snage''jos dok je Zelju trenirao.Pogotovo su pucali jel se malo udalje od doline cupova.Ja ne znam da li su sa njim i boda na strani izvukli :-D :-D .U Velezu je puk'o od muke.
P.S Ipak nece babo dati bas dotle da ide,sve ima svoju granicu. :lol:
U vezi zastranjivanja sve zavisi sa koje strane gledas. :-)
Mene fakat zaboli za nase klubove,mozda jedino ako izadju na evropsku scenu.
Zato to zastranjivanje gledam drugim okom.Ali je fakat da vecina koji kobajagi kritikuju selektora su iz drugog klubskog tabora.Isto tako vecina koji ga brane su bordo momci.
Poenta je da repka nije klub ili klubska obilezja niti ce ikad biti.
Kad se to skonta,lakse ce biti pratiti ove teme.
ganjeta

#9471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Je li ovo harsishp na sa -x nacin :lol: :bih:
Corola

#9472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

@Ganjeta ne podviruj pod suknju.
Koji ti je sad pa taj,Silajdjic :shock: :
Rekoh ja da ovi strumphovi imaju fix ideje,cuj @ganjeta nastalo od pocetnih rjeci zeljo:lol: :l
Last edited by Corola on 24/06/2011 19:30, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#9473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

Corola wrote:@Ganjeta ne podviruj pod suknju.
Koji ti je sad pa taj.Silajdjic :shock: :
Rekoh ja da ovi strumphovi imaju fix ideje,cuj @ganjeta od pocetnih rjeci zeljo:lol: :l
jbt ja ako sam ista skonto ovdje... :-) :-)
Corola

#9474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Prirodno sporiji. :D
Lakat Jebić

#9475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

ako nista, bar pismen.
Locked