Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Kinaski
#9451 Re: Teretana
gledam nesto bcaa na https://www.proteini.si/ba/aminokiseline-bcaa/
i upada mi u oko ovaj german forge bcaa, zasto je skoro duplo jeftiniji od ostalih? predpostavljam da je smece, ali reko mozda vi nesto znate vise ?
i upada mi u oko ovaj german forge bcaa, zasto je skoro duplo jeftiniji od ostalih? predpostavljam da je smece, ali reko mozda vi nesto znate vise ?
- Kinaski
#9452 Re: Teretana
ima u jednim kapima za nos, zaboravio sam naziv. ako se sjetim napisem ovdjeLeon16v wrote:Ne još, ali pripremam za mart, samo efedrin je tesko naci ili ja nisam sa pravim ljudimaDaryl Dixon wrote:jel to radis na definiciji?Leon16v wrote:Imam caffeine, radi ko preworkout, 400 mg zveknem, zujim na treningu.![]()
Kuci imam aspirin.
Fali mi jos efedrin
-
enisss
#9453 Re: RE: Re: Teretana
Sto se tice bcaa, minimum ti treba 3g leucina, 1,5g isoleucina i 1,5g valina, prije i poslije treninga.Kinaski wrote:gledam nesto bcaa na https://www.proteini.si/ba/aminokiseline-bcaa/
Znaci moras uzeti dvije mjerice ovog proizvoda prije i poslije treninga, to je 4 dnevno ili koliko vec puta sedmicno treniras.
Ovo je zapravo skuplje od ovih ostalih
Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
- Kinaski
#9454 Re: RE: Re: Teretana
bravo, nisam obratio paznju na to.enisss wrote:Sto se tice bcaa, minimum ti treba 3g leucina, 1,5g isoleucina i 1,5g valina, prije i poslije treninga.Kinaski wrote:gledam nesto bcaa na https://www.proteini.si/ba/aminokiseline-bcaa/
Znaci moras uzeti dvije mjerice ovog proizvoda prije i poslije treninga, to je 4 dnevno ili koliko vec puta sedmicno treniras.
-
enisss
#9455 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana
Ovo ti je pogotovo vazno kad kupujes protein drugKinaski wrote:bravo, nisam obratio paznju na to. [emoji106]enisss wrote:Sto se tice bcaa, minimum ti treba 3g leucina, 1,5g isoleucina i 1,5g valina, prije i poslije treninga.Kinaski wrote:gledam nesto bcaa na https://www.proteini.si/ba/aminokiseline-bcaa/
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9456 Re: Teretana
koji klinac ima ovoliko UH? 
-
enisss
#9457 Re: RE: Re: Teretana
Ja tek sad vidio hahah, 20g u jednoj mjeri, a od toga si zapravo dobio samo 3g onog sto ti trebaVelkoski wrote:koji klinac ima ovoliko UH?
Jeftino napravljeno, i vjerovatno dodali UH da bi dobili na ukusu.
- rida1976
#9458 Re: Teretana
Uzmi mutant bcaa, kotiraju kao kvalitetnije bcaa
Tapa...
Tapa...
- Daryl Dixon
#9459 Re: Teretana
kad uzimas bcaa obavezno gledaj omjer tri aminokiseline leucin, izoleucin i valin.. taj dole ispod 4:1:1 ti je sasvim ok za petobanku, morat cu i ja sebi uzetiKinaski wrote:gledam nesto bcaa na https://www.proteini.si/ba/aminokiseline-bcaa/
- Kinaski
#9460 Re: Teretana
gdje ta enisova slika steroidaska 
- MOSALJOZE
#9461 Re: RE: Re: Teretana
enisss wrote:Mozda necu uspjeti svima da odgovorim..al evo pokusacu....
Ovaj momak sto je rekao da hoce da vidi kako izgledam...nije problem..uploadovacu slike evo od prije par dana..
Trenutno sam na nekih 260 bs( oko 118 kg) , pokusavam da skinem na 115 kg sto ce mi biti i takmicarska tezina..nadam se...visok sam 195 cm, namjerno stavljam brojeve jer svi znamo koliko je tesko ljudima preko 190 cm da dobiju misicnu masu..razloga ima mnogo..o tom po tom....
Sto se tice proteina i koji uzimati...ja sam uvijek isao sa sigurnim varijantama koje sam uzimao dok sam i u Bosni bio..a to je Optimum Nutrition..
Sa GOld standard WHey sam presao na Hydro Whey zbog toga sto je apsorpcija mnogo brza a i sto imaju BCAA koje nisu kako ovamo kazu protein spiked...tj ako pise da ima dodatno 5 grama bcaa..te bcaa se nece oduzimati od onih 30 g proteina koje svakako dodju u jednoj mjeri...
Posljednjih 6 mjeseci koristim suplemente od poznatog doktora u svijetu body buildinga...Jim Stopanija...koji je napravio revoluciju ovamo sto se tice suplemenata.... prije si morao uzimati sve posebno...glutamin..kreatin...bcaa...i preworkout...sad uzmem samo jedan suplement....tj dva.... prvi se zove prejym a drugi post gym... oba ova suplementa u sebi imaju sve sto je potrebno prije i poslije treninga..
Takodje koristim njegov protein, koji smatram najboljim... ima oko 38g sastojaka.. od toga sadrzi whey protein....mlijecni protein i protein iz jaja..albumin...
Neko je spomenuo cijenu kreatina hcl.... ovamo je potpuno ista cijena hcl i monohidrata...takodje...razika je ogromna kao sto sam i rekao...tijelo ne iskoristava monohidrat ni blizu kao HCL...
Sto se tice unosa proteina, vjerujte mi da sam probao na svojim klijentima..Neki ljudi mogu da dobiju i sa 1g ali to je mnogo diskutabilno, ako pocnes da treniras i vidis odredjene promjene nakon mjesec ili dva..to je bukvalno vecinom voda koja se nakupila u misicima..ti zapravo nisi dobio na misicu..nego si dobio na vodi u misicima zato i oni izgledaju puniji...opet ponavljam sve je stvar individue.....
Ja sam imao nekih pomaka sa ljudima koji su uzimali 1g po 1lbs ali problem je sto oni nisu gubili masno tkivo...cim sam povisio unos proteina na 1,5g po 1lbs, ljudi su poceli da mrsaju i da izgledaju mnogo bolje...razlog je jednostavan...tijelo koristi mnogo vise kalorija da sagori protein nego ugljikohidrate i masti....
Doktor je rekao da je pokazatelj stanja bubrega nivo kreatinina u bubregu..ja se slazem...a takodje je bitan i nivo albumina..proteina iz jajeta...obje ove stvari se provjeravaju...
Eh ovako..jos malo sto se tice proteina...neki ljudi ce dobiti na misicnoj masi i na 1g po 1lbs...ali..tijelo ce nedostatak proteina da uzme iz ostalih organa...tj.dobices ti misic..a drugi organi ce da ti slabe..jetra..bubrezi..srce....
Definitivno je ovamo lakse sto se tice suplemenata i hrane..no..nemojte zaboraviti da sam trenirao i na leci u ratu..grahu i mlijeku..znam kako je trenirati a da nemas nista...dok sam dole bio.,kad kupim protein..to mi je bio kao Bajram..slavio sam po cijeli dan![]()
Postavicu par slika, mislim da je neko trazio..jos jednom da kazem da sam 195 cm, i oko 118 kg
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
- MOSALJOZE
#9462 Re: RE: Re: Teretana
EtoKinaski wrote:gdje ta enisova slika steroidaska
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
-
enisss
#9463 Re: Teretana
Moze fer molba? Evo ja postavim slike dok sam bio natural, ali onda i da ostali koji su aktivni na temi postave svoje slike?
- Raigor Stonehoof
#9464 Re: Teretana
kako ba pored ovih tvojih slika mozes ocekivati da iko ista postavi
kad svi izgledamo ko mrvice naspram tebe 
al hajd, evo ja da stidljivo otvorim sezonu

-
enisss
#9465 Re: RE: Re: Teretana
Svaka cast! Buraz, nisam ja ni toliko velik, nego je fkt rezolucija velika, pa izgledam i veci nego sto jesam. Evo sad cu da postavim sliku dok sam bio natural. Da ne bude zabune, bio sam u Bosni, pa je cak i whey protein bio luksuz, znaci ništa bcaa, preworkouti, cak i Wheya nisam imao po 3-4 mjeseca.Raigor Stonehoof wrote:kako ba pored ovih tvojih slika mozes ocekivati da iko ista postavi [emoji38] kad svi izgledamo ko mrvice naspram tebe
-
enisss
#9466 Re: Teretana

- Warashii
- Raigor Stonehoof
#9469 Re: Teretana
Sto si se ti sav sakrio?Kinaski wrote:sto je stomak sakrio ?
-
enisss
#9470 Re: Teretana

Jedna malo novija
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9472 Re: Teretana
Danas sam sebi uzeo "luksuz", krenem po piletinu, nabavim piletinu, al neku dimljenu
9,40 KM, 1 KG, i ukusna je praFo
9,40 KM, 1 KG, i ukusna je praFo
-
enisss
#9473 Re: Teretana
Ma ja sam pojeo cijelu picu, boli me briga, danas noge radim, potrosice se 
-
golman
#9474 Re: Teretana
Kakav je prostar whey protein...2400 grama pakovanje?
-
enisss
#9475 Re: Teretana
Meni izgleda okgolman wrote:Kakav je prostar whey protein...2400 grama pakovanje?