Biciklom kroz Sarajevo
-
sizifinho
#9451 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Poštovanje forumaši, ja sam nekad bio ovdje, pa sam malo popustio, imala se neka i povreda. Sad se malo kila i nakupilo, ali eto danas napuhao gume i od sutra na gradske obaveze s bajkom.
Kako vi funkcionišete kad vozite na posao/fax. Oznojite li se?
Ja kontam ponijeti odjeću pa se u wcu presvlačiti haha
-
quarterback
#9452 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jeste drug, ne sporim ni malo nasu / moju odgovornost ali fakat ne gledaju, hodaju ulicom isto zombiji, hoda i ne gleda pred sebe nego zvjernja okolo, i ako gleda naprijed, ne gleda ispred nego sebi pred noge ili 2m ispredWind wrote:A jooojj.....a i pjesaci su priča za sebe. Isto ko muhe bez glave, zig-zag hodaju, ne možeš procijeniti kuda će. To je zanimljivo jer kad si pješak to slabo primjećuješ ali čim si malo brži od njih....
Šta je bilo? Ti baš pažljivo voziš. Jel prošlo bez povreda?
a ovo sto se desilo se desilo u radicevoj, ja sam isao od obale prema bbiu lijevom trakom, ne pretjerano brzo, oko 15/20 na sat, u desnoj traci bila kolona, sve do semafora kod bbia, tip je prelazio ulicu negdje kod spazia i okrenuo se prema meni i pogledao ali me nije vidio sto je nejasno totalno jer nije imao u sta drugo gledati a ja nisam bio zaklonjen bilo cime, drecava zelena jakna na meni
i sad je on kao pogledao, ja sam kontao da me vidio i da ce stati medjutim tip nije stao nego je nastavio ici naprijed, tu sam ja viknuo pazi i poceo kociti ali kako je sve bio mokro nisam uspio zakociti, udarim glavom njega u glavu preletim preko volana i padnemo obojica
srecom nije bilo nekih povreda, ja sam ugruvao rame, on isto rame, zagrli me, pita jesi dobro, pitam ja njega jeste vi dobro, kaze on ima li mi sta na glavi, rekoh samo usna malo, kaze on dobro je... elem tako mi zagrljeni do semafora i tu se pozdravimo kao braca rodjena
nadam se da covjeku nije nista bilo vise od toga..
-
quarterback
#9453 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ni govora, ako nema biciklisticke trake mjesto bicikliste je desno uz rub cesteHajvan wrote:Uzred, što kaže zakon?
Smije li se voziti trotoarom biciklo uopće?
druga je stvar sto mi na cesti nemamo vozace nego ubice pa uglavnom radi njih vozimo trotoarima
-
quarterback
#9454 Re: Biciklom kroz Sarajevo
djesi tisizifinho wrote:Poštovanje forumaši, ja sam nekad bio ovdje, pa sam malo popustio, imala se neka i povreda. Sad se malo kila i nakupilo, ali eto danas napuhao gume i od sutra na gradske obaveze s bajkom.
ja pisao o tome prije ali ti si izgleda toliko ispao iz fola da si sve zaboravio
da, oznojim se malo ali to je toliko malo da se samo osusi na meni u toku od 10/15 min (kada si na bajku uvijek oblacis manje garderobe nego inace)
kada je pravo ljeto i visoke temperature ponesem rezervnu majicu i peskir pa se presvucem u wcu
zimi kada su kise i snjegovi na poslu imam rezervne tene te susac za cipele pa kad dodjem stavim one koje su bile na meni da se osuse a obucem suhe, takodje zamjenim i carape, dok dodje kraj posla to sve sto je bilo mokro se osusilo, imam gornju i donju kabanicu tako da nema potrebe da mijenjam pantalone ili to sto sam obukao gore iako uvijek na poslu imam i presvlaku gornje odjece
eto to je to i dobro nam dosao
- thekupus
#9455 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@quaterback
a koliko otprilike svaki dan predjes?
a koliko otprilike svaki dan predjes?
-
quarterback
#9456 Re: Biciklom kroz Sarajevo
malo drug, voznja na posao je 200 kilometara mjesecno
-
sizifinho
#9457 Re: Biciklom kroz Sarajevo
totalno prijatelju. Ali eto, sreća imamo takve kao ti uvijek spremne pomoći i odgovoriti. Malo je takvih na forumu, svaka ti čast. Uquarterback wrote:djesi tisizifinho wrote:Poštovanje forumaši, ja sam nekad bio ovdje, pa sam malo popustio, imala se neka i povreda. Sad se malo kila i nakupilo, ali eto danas napuhao gume i od sutra na gradske obaveze s bajkom.
ja pisao o tome prije ali ti si izgleda toliko ispao iz fola da si sve zaboravio
da, oznojim se malo ali to je toliko malo da se samo osusi na meni u toku od 10/15 min (kada si na bajku uvijek oblacis manje garderobe nego inace)
kada je pravo ljeto i visoke temperature ponesem rezervnu majicu i peskir pa se presvucem u wcu
zimi kada su kise i snjegovi na poslu imam rezervne tene te susac za cipele pa kad dodjem stavim one koje su bile na meni da se osuse a obucem suhe, takodje zamjenim i carape, dok dodje kraj posla to sve sto je bilo mokro se osusilo, imam gornju i donju kabanicu tako da nema potrebe da mijenjam pantalone ili to sto sam obukao gore iako uvijek na poslu imam i presvlaku gornje odjece
eto to je to i dobro nam dosao
Uglavnom, sretna nam sezona, tebi, pretpostavljam nikad nije ni završila.
Nego, kako koljena? sjećam se da si imao nekih problema oko hrskavice?
-
quarterback
#9458 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hvala drug, drago mi je da si ponovo tu i da nas ima 
tako je drug, hvala ti puno na pitanju, pazim malo vise na hrskavicu, ne krecem nogom koja me boli, ne krecem stojeci na pedalama i drzim malo vece kadence, sad za sad je dobro, vrtim jos uvijek
tako je drug, sezona nije nikada ni zavrsila, bajk je bio prije 2 sedmice na servisu, ocistili ga od soli i prljavstine, podmazali pa je sada spreman za ljeto
jesu se rijesili problemi sa lancem drug, sve ok sada?
tako je drug, hvala ti puno na pitanju, pazim malo vise na hrskavicu, ne krecem nogom koja me boli, ne krecem stojeci na pedalama i drzim malo vece kadence, sad za sad je dobro, vrtim jos uvijek
tako je drug, sezona nije nikada ni zavrsila, bajk je bio prije 2 sedmice na servisu, ocistili ga od soli i prljavstine, podmazali pa je sada spreman za ljeto
-
sizifinho
#9459 Re: Biciklom kroz Sarajevo
izlizao se stražnji lančanik, tako da ću vjerovatno morati mijenjati pogon. Međutim nisam sad u finansijskoj situaciji da to radim, bajk se okreće i bez tog a koliko sam upratio cijene nije to sad baš jeftino. Zeza me kad prebacujem u najniže brzine, što mi je bitno ako idem negdje na planinu, nmgu voziti u drugoj i prvoj brzini, pa se patim u trećoj...a svakih 100 metara je razlika OGROMNA xDquarterback wrote:hvala drug, drago mi je da si ponovo tu i da nas ima
-
mali_balon
#9460 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dze si speslajzd sminkeruquarterback wrote:hvala drug, drago mi je da si ponovo tu i da nas ima
Probaj ovo za koljeno
http://www.topshop.ba/levine-magnetni-p ... ljeno.html
Meni je puuuno pomoglo. Kada sam ligamente polomio pa nakon mjesec dana u gipsu, bole ligamenti, strah te a i nestabilan bio, sepao, stavio ovo, odma sam stabilnije hodao i sa manje bola. Nosao jedno 10ak dana dok nisam ojacao koljeno. I sad nekad kada me zeza koljeno stavim, pogotovu kada bicikletam.
-
quarterback
#9461 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zavisi drug, zadnja kaseta (zupcanici) je od 40 KM pa na gore, ni kod mene nije nikakva ultra mega giga, mislim da je bila oko 50/60 KM...sizifinho wrote:izlizao se stražnji lančanik, tako da ću vjerovatno morati mijenjati pogon. Međutim nisam sad u finansijskoj situaciji da to radim, bajk se okreće i bez tog a koliko sam upratio cijene nije to sad baš jeftino. Zeza me kad prebacujem u najniže brzine, što mi je bitno ako idem negdje na planinu, nmgu voziti u drugoj i prvoj brzini, pa se patim u trećoj...a svakih 100 metara je razlika OGROMNA xDquarterback wrote:hvala drug, drago mi je da si ponovo tu i da nas ima
obicno je signal da je kaseta potrosena preskakanje lanca pa ako ti preskace u nekoj brzini onda je do kasete ili do lanca a to sto ne moze u brzinu bih prije pomislio da je do nenastimanog mjenjaca drug, to bi trebalo biti par KM da nastimas u servisu (mislim da je 5 KM)
svako dobro !
-
quarterback
#9462 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma gdje si LEGENDomali_balon wrote:Dze si speslajzd sminkeruquarterback wrote:hvala drug, drago mi je da si ponovo tu i da nas ima
jesu se rijesili problemi sa lancem drug, sve ok sada?![]()
Probaj ovo za koljeno
http://www.topshop.ba/levine-magnetni-p ... ljeno.html
Meni je puuuno pomoglo. Kada sam ligamente polomio pa nakon mjesec dana u gipsu, bole ligamenti, strah te a i nestabilan bio, sepao, stavio ovo, odma sam stabilnije hodao i sa manje bola. Nosao jedno 10ak dana dok nisam ojacao koljeno. I sad nekad kada me zeza koljeno stavim, pogotovu kada bicikletam.
hvala ti drug, cuo sam za to, cak sta vise i dobio na poklon (od mame
svako dobro mali balone
- pajero
#9463 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Drug gdje si radio servis i koliko je para?quarterback wrote:hvala drug, drago mi je da si ponovo tu i da nas ima
-
quarterback
#9464 Re: Biciklom kroz Sarajevo
drug cijena servisa zavisi od toga sta ljudi rade, znas i sam
radio sam kod Dzene, ciklocentar ilidza, medjutim mislim da ces morati malo sacekati jer je Dzeno jako popularan pa je uvijek dosta bajkova na servisu posebno u sezoni
skinute su nabe i srednji pogon, ocisceni i podmazani, skinuto i oprano dobro sve ukljucujuci i kasetu i lanac, oba tocka ponovo ispletena i poravnata
bilo je 40 km
radio sam kod Dzene, ciklocentar ilidza, medjutim mislim da ces morati malo sacekati jer je Dzeno jako popularan pa je uvijek dosta bajkova na servisu posebno u sezoni
skinute su nabe i srednji pogon, ocisceni i podmazani, skinuto i oprano dobro sve ukljucujuci i kasetu i lanac, oba tocka ponovo ispletena i poravnata
bilo je 40 km
-
Wind
#9465 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Uhh...dobro je...mada zna biti nezgodno u takvim situacijama....A vidiš da je i sam svjestan da je kriv što nije gledao.
- Revolucionar ★
#9466 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Buduci da nisam iz Sa, a planiramo uskoro neke ture odvoziti , zanima me da li pegla policija za kacige i pratecu opremu ?
-
quarterback
#9467 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mislim bez obzira na to da sam ja krivWind wrote:Uhh...dobro je...mada zna biti nezgodno u takvim situacijama....A vidiš da je i sam svjestan da je kriv što nije gledao.
-
quarterback
#9468 Re: Biciklom kroz Sarajevo
generalno - neRevolucionar ★ wrote:Buduci da nisam iz Sa, a planiramo uskoro neke ture odvoziti , zanima me da li pegla policija za kacige i pratecu opremu ?
prije par dana me je drot (prvi put za ovih 6/7 godina) pitao za kacigu ali mislim da je bio neuracunljiv jer je usput toliko gluposti napricao da sam kontao zvati 124 da dodju po njega
-
ZenaZbrkovima
#9469 Re: Biciklom kroz Sarajevo
necu nista, samo da kazem..
zavidim vam ljudi
zavidim vam ljudi
-
quarterback
#9470 Re: Biciklom kroz Sarajevo

bajkanje je za sve
-
Wind
#9471 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Uhhh....znači...još moram da treniram! 
- munevera44
#9472 Re: Biciklom kroz Sarajevo
[quote="Revolucionar ★"]Buduci da nisam iz Sa, a planiramo uskoro neke ture odvoziti , zanima me da li pegla policija za kacige i pratecu opremu ?[/quote]
kacigu nosi zbog svoje bezbjednosti a ne da li će te policija peglati ili ne...........
kacigu nosi zbog svoje bezbjednosti a ne da li će te policija peglati ili ne...........
-
zippoo87
#9473 Re: Biciklom kroz Sarajevo
i ja sam poceo sa biciklom ici na posao...nije nesto daleko,tacno 2 km ali eto...svaki dan se pomalo provozika a duze ture jos nisam poceo voziti...nikako da mi se poklopi slobodan dan kada voze,a kada je slobodan,lose vrijeme
nadam se da cu poceti uskoro...pozelio sam
-
quarterback
#9474 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zippoo87 wrote:i ja sam poceo sa biciklom ici na posao...nije nesto daleko,tacno 2 km ali eto...svaki dan se pomalo provozika a duze ture jos nisam poceo voziti...nikako da mi se poklopi slobodan dan kada voze,a kada je slobodan,lose vrijeme
sada su vec dani dovoljo dugi da se moze otici i poslije posla, ja sam danas ponio opremu, na poslu se presvukao i odmah na turu, da ne propada ovako lijep dan
-
zippoo87
#9475 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma ja radio tri dana po 10 sati,nije mi do turaquarterback wrote:zippoo87 wrote:i ja sam poceo sa biciklom ici na posao...nije nesto daleko,tacno 2 km ali eto...svaki dan se pomalo provozika a duze ture jos nisam poceo voziti...nikako da mi se poklopi slobodan dan kada voze,a kada je slobodan,lose vrijeme
nadam se da cu poceti uskoro...pozelio samsvaka cast !
sada su vec dani dovoljo dugi da se moze otici i poslije posla, ja sam danas ponio opremu, na poslu se presvukao i odmah na turu, da ne propada ovako lijep dan
kod nas se obicno vozi nedjeljom a vidjeti cu i ja sada krace neke solo voziti ili sa nekim
ima prema ozrenu finih tura...duzine oko 20-25 km