To je to, na isti nacin Barsa uzelu ligu prosle godine jer je Real gubio poene gdje je stigao.skenderija04 wrote:Ove godine Mou je prvi ali ne zato sto je on napravio nesto da promjeni situaciju vec je Barcelona gubila na drugim terenima sto prije nije bio slucaj.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jack Be Nimble
#9451 Re: FC Barcelona
- LeonardoAC
#9452 Re: FC Barcelona
Padavicari su izgubili zasluzeno. jos su dobro i prosli obzirom na stativu osasune. tesko vrijeme i teren ? pa i osasuni je bilo tesko i vrijeme i teren 
to je ekipa koja uziva svu mogucu protekciju kako domacih tako i evropskih sudija i godinama im je sudija 12. igrac
to je ekipa koja uziva svu mogucu protekciju kako domacih tako i evropskih sudija i godinama im je sudija 12. igrac
- Koolin1
#9453 Re: FC Barcelona
a to Real nije gubio poene u medjusobnim susretima??Jack Be Nimble wrote:To je to, na isti nacin Barsa uzelu ligu prosle godine jer je Real gubio poene gdje je stigao.skenderija04 wrote:Ove godine Mou je prvi ali ne zato sto je on napravio nesto da promjeni situaciju vec je Barcelona gubila na drugim terenima sto prije nije bio slucaj.
Barca je izgubila titulu jer su pobjedili direktnog konkurenta za titulu u gostima, a gubili su bodove kod slabijih timova... Real je prosle godine dobio po usima i protiv Barce, a gubili su vise i kod drugih... dok Barca i dalje uzima Real, djaba sto su u puno vecoj prednosti na tabeli...
- Jack Be Nimble
#9454 Re: FC Barcelona
Jeste gubio poene u medjusobnim utakmicama, ali to nije vazno kada se liga odlucuje izmedju dva kluba. Vaznije sta ces uraditi prije i poslije dva klasika.
-
5 0 5
#9455 Re: FC Barcelona
Barcelona's 19 defeats under Guardiola (in 224 official games): Liga 10 - Cup 3 - CL 5 - Spanish Super Cup 1
102 Liga games Guardiola's Barcelona with Iniesta: 82W - 17D - 3L 4 without Iniesta: 20W - 7D - 7L
The series of Puyol of 57 Barcelona games without a loss has ended. He sets a new club record
Barcelona are, together with Rayo Vallecano, the Liga team with least professional players: 20 (Maximum in Spain is 25)
102 Liga games Guardiola's Barcelona with Iniesta: 82W - 17D - 3L 4 without Iniesta: 20W - 7D - 7L
The series of Puyol of 57 Barcelona games without a loss has ended. He sets a new club record
Barcelona are, together with Rayo Vallecano, the Liga team with least professional players: 20 (Maximum in Spain is 25)
- darius_maximus
#9456 Re: FC Barcelona
Pazi, ja sam rekao da je Real zasluzeno prvi... Nisam ja budala da mislim da ce neko dati titulu Barci zato sto redovno nadigrava Real, to je glupost... Jednostavno kazem da je ova ekipa umorna i da niko nije mogao ocekivati da ce nastaviti zauvijek pobjedjivati na svim frontovima. Eno 505sCrtom je postavio statistiku. 224 utakmice i 19 poraza u svim takmicenjima... Saberi i oduzmi, pa ces vidjeti na sta mislim... Ja samo govorim da bi protiv ove Barce titulu uzeo svaki trener koji iole zna posloziti ekipu... Pa u ovom trenutku Real smije dvije izgubiti i remizirati jednom, dok se proslih sezona svaki izgubljeni bod racunao kao izgubljena titula... Pellegrinia su smijenili nakon sto je bio drugi sa tri boda zaostatka, a Mourinha nisu... I Pellegrini bi docekao pad forme Barce, samo mu se ne dade... Ferguson, Low, Klopp, Bielsa, Hitzfeld, Van Gaal, itd. su po meni isto tako mogli uzeti ligu ove godine protiv Barce koja prosipa bodove gdje stigne...LSD wrote: OK, poštujem tvoje mišljenje ali ja mislim suprotno....mislim da je upravo Mourinho "glavni krivac" što Real ovako igra ove sezone, on ih motiviše , on ih tjera da svaku tekmu pobjeđuju, kod njega nema ležernog pristupa utakmici (kao što možemo vidjeti kod Barce, pogotovu u gostima), nema labavo sve dok se utakmica ne riješi (hocu reci, može labavo ali kad se vodi 2-3 razlike)...a kod Barce je labavo od samog starta kad je 0-0, pa onda protivnik povede, e onda ganjaj rezultat...i tako redovno u gostima ove sezone....veliki kredit se mora dati Mourinhu, bez obzira koliko ga neko ne podnosio.
Mourinho iza sebe ima rezultate, ali je sada na pravom mjestu u pravo vrijeme i da bi dokazao da je nadmasio Barcu morat ce ostati na vrhu jos jednu sezonu, kao sto je to i Barca uradila proslih sezona, to je sve sto govorim... Vjerovatno ce on ipak otici iz Reala, pokupiti kajmak za ovu sezonu i prepustiti nekome drugom da se nadigrava s Barcelonom kada opet uhvati zamah, a to za mene nije nikakav uspjeh...
- ultima_palabra
#9457 Re: FC Barcelona
Ma ja ne volio te ŠBB KBB špekulacije, neko drugi onda može reći da je Guardiola bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i da bi isto uradio i neki i drugi trener... i onda odosmo u širinu. Treba ljudima odati priznanje za ono što su uradili.
Mourinho je u prvoj sezoni doveo Madrid do polufinala CL nakon što su 6 godina ispadali u osmini finala... osvojio je kup nakon 18 godina, a dvije sezone prije toga zaredom su ispadali od trećeligaša. Ni ja nisam idolopoklonik dotičnog, ali treba mu dati kredit za ono što je uradio.
Mourinho je u prvoj sezoni doveo Madrid do polufinala CL nakon što su 6 godina ispadali u osmini finala... osvojio je kup nakon 18 godina, a dvije sezone prije toga zaredom su ispadali od trećeligaša. Ni ja nisam idolopoklonik dotičnog, ali treba mu dati kredit za ono što je uradio.
- skenderija04
#9458 Re: FC Barcelona
Izvini ali ovo je izvadjeno iz konteksta. Ne sporim ja da li je liga osvojena ili izgubljena,naravno, lige se osvajaju. Ako si procitao moj post , tema je bila znacaj mourinha u ovoj vjerovatnoj tituli. Rekao sam da su i Pellegrini iJuande i Mourinho prosle godine napravili potpuno istu stvar - bili su drugi i borili su se do zadnja dva kola. Razlika je sto Barcelona nije kao prije. Time ne zelim da kazem da je Barcelona izgubila ligu (kako sada stvari stoje). Ako je osvoji Real bice zasluzeno. Samo dizati u nebesa covjeka koji je napravio isto sto i njegovi predhodnici je neposteno.Jack Be Nimble wrote:To je to, na isti nacin Barsa uzelu ligu prosle godine jer je Real gubio poene gdje je stigao.skenderija04 wrote:Ove godine Mou je prvi ali ne zato sto je on napravio nesto da promjeni situaciju vec je Barcelona gubila na drugim terenima sto prije nije bio slucaj.
- shuma.ispod.pazuha
#9459 Re: FC Barcelona
Da bi dokazao da je nadmasio Barsudarius_maximus wrote:
Mourinho iza sebe ima rezultate, ali je sada na pravom mjestu u pravo vrijeme i da bi dokazao da je nadmasio Barcu morat ce ostati na vrhu jos jednu sezonu, kao sto je to i Barca uradila proslih sezona, to je sve sto govorim... Vjerovatno ce on ipak otici iz Reala, pokupiti kajmak za ovu sezonu i prepustiti nekome drugom da se nadigrava s Barcelonom kada opet uhvati zamah, a to za mene nije nikakav uspjeh...
i kako to mislis da Barcelona uhvati zamah, koliko ja vidim pritisak koji je izvrsen da se i Barceloni sudi posteno je urodio plodom i povladjivanja vise nema(Unicef vam stoji pozadi a Katar naprijed pa se ispostavilo da ta prica nije bila uzalud), pa cak i kad se desi neki penal Messi fuli(kad sam vec kod njega sad u Barseloni igra bas kao i u reprezentaciji Argentine,bez dva dobra vezna on je prakticno beskoristan).Kakav god zamah da Barselona uhvati Mourinho je pokazao i Barceloni i Madridu ko je gazda( a pogotovo je to pokazao razmazenim navijacima Real Madrida a tu ne racunam onaj dio okorjelih fanova na njihovoj tribini), i da vidim tog lika koji bi sve one gadosti, podvale i medijski linc globalnih razmjera izdrzao na svojim plecima.
Konstantnom pricom o tome da taj lik mora opet nesto da dokazuje u stvari minimizirate obim svog fudbalskog znanja i zapravo ne oprastate uspjeh.
Kada ti, konkretno u ovom postu, tvrdis da za tebe nije uspjeh uzeti trofej i otici, onda se prvo obrati navijacima(ali onim pravim na njihovim sluzbenim forumima a ne domacim simpatizerima)Celzija,Intera, pa ih pitaj kako se i dan danas ime i prezime tog lika pjeva u cast najboljih vremena dok je on vodio klub. Da najboljih vremena jer ovo sad je bruka i sramota.
I naravno nikako ne moze da prodje bez trunjenja o kolicini para na raspolaganju, evo Andre Villas Boas ima sve pare svijeta i nista, evo Ranieri ima isti tim kao sto je imao i Benitez i opet nista ni prvi ni drugi.
Kada je stigao u Madrid nakon sto je dva puta odbio da vodi kraljevski klub, on je fino rekao u prvoj sezoni ne ocekujte nista ovaj klub treba da se gradi. Ako danas dobije Madrid je na plus 10 i da sto puta izgubi od barselone to je potpuno nevazno ako se uzimaju trofeji, kontas, trofeji, za trofeje se igra, ne za ljepotu, ne za stil, ne za pobjediti neku Barselonu, United ili Milan, svaki klub igra za trofeje, i zato je on najplaceniji na planeti jer upravo to donosi klubovima koji to godinama nisu osvojili. A sto se njegovih odlazaka tice, lik je nasao modus, ja imam plan, i kada ga ostvarim ja sam svoj posao obavio i odlazim, i to ne samo da je posteno, nego je i profesionalno. Njega placaju da donosi trofeje, iskljucivo da donosi trofeje, a ne da pobjedjuje rivale.
-
Baudelaire
#9460 Re: FC Barcelona
Real otkad je Mourinho došao je potrošio nekih stotinjak miliona na transfere, tako da je priča o njemu kao čovjeku koji kupuje titule bespredmetna. Poslovao je pozitivno u Portu i u Interu, evo u Realu troši manje od njegovih prethodnika. Jedino je u Chelseaju trošio pare bezveze. Njegova transfer politika u posljednje vrijeme je nevjerovatna.
- Dr. Kuca
#9461 Re: FC Barcelona
Hajde nije smak svijeta, jos su 4 titule u igri. Polako

- ultima_palabra
#9462 Re: FC Barcelona
@ratata, jes to ti?shuma.ispod.pazuha wrote:Da bi dokazao da je nadmasio Barsudarius_maximus wrote:
Mourinho iza sebe ima rezultate, ali je sada na pravom mjestu u pravo vrijeme i da bi dokazao da je nadmasio Barcu morat ce ostati na vrhu jos jednu sezonu, kao sto je to i Barca uradila proslih sezona, to je sve sto govorim... Vjerovatno ce on ipak otici iz Reala, pokupiti kajmak za ovu sezonu i prepustiti nekome drugom da se nadigrava s Barcelonom kada opet uhvati zamah, a to za mene nije nikakav uspjeh...lik ih je nakantao jos dok je bio u Celziju kad je Boulahrouza "zalijepio" za Ronaldinha i unistio ih u revans utakmici preko kontri Duff-a i Gudjonsena
nema on sta da dokazuje bilo kome, pogotovo ne navijacima Barcelone, i bilo kome ko ima bilo kakve veze sa Barcelonom. Kada sudija odsvira kraj poslednje utakmice ove sezone Jose Mourinho ce biti jedini menadzer na svijetu koji je osvojio tri razlicite Lige vrhunskog kvaliteta plus Ligu prvaka dva puta(a treca je u najavi), o lokalnim Kupovima da ne pricam.
i kako to mislis da Barcelona uhvati zamah, koliko ja vidim pritisak koji je izvrsen da se i Barceloni sudi posteno je urodio plodom i povladjivanja vise nema(Unicef vam stoji pozadi a Katar naprijed pa se ispostavilo da ta prica nije bila uzalud), pa cak i kad se desi neki penal Messi fuli(kad sam vec kod njega sad u Barseloni igra bas kao i u reprezentaciji Argentine,bez dva dobra vezna on je prakticno beskoristan).Kakav god zamah da Barselona uhvati Mourinho je pokazao i Barceloni i Madridu ko je gazda( a pogotovo je to pokazao razmazenim navijacima Real Madrida a tu ne racunam onaj dio okorjelih fanova na njihovoj tribini), i da vidim tog lika koji bi sve one gadosti, podvale i medijski linc globalnih razmjera izdrzao na svojim plecima.
Konstantnom pricom o tome da taj lik mora opet nesto da dokazuje u stvari minimizirate obim svog fudbalskog znanja i zapravo ne oprastate uspjeh.
Kada ti, konkretno u ovom postu, tvrdis da za tebe nije uspjeh uzeti trofej i otici, onda se prvo obrati navijacima(ali onim pravim na njihovim sluzbenim forumima a ne domacim simpatizerima)Celzija,Intera, pa ih pitaj kako se i dan danas ime i prezime tog lika pjeva u cast najboljih vremena dok je on vodio klub. Da najboljih vremena jer ovo sad je bruka i sramota.
I naravno nikako ne moze da prodje bez trunjenja o kolicini para na raspolaganju, evo Andre Villas Boas ima sve pare svijeta i nista, evo Ranieri ima isti tim kao sto je imao i Benitez i opet nista ni prvi ni drugi.
Kada je stigao u Madrid nakon sto je dva puta odbio da vodi kraljevski klub, on je fino rekao u prvoj sezoni ne ocekujte nista ovaj klub treba da se gradi. Ako danas dobije Madrid je na plus 10 i da sto puta izgubi od barselone to je potpuno nevazno ako se uzimaju trofeji, kontas, trofeji, za trofeje se igra, ne za ljepotu, ne za stil, ne za pobjediti neku Barselonu, United ili Milan, svaki klub igra za trofeje, i zato je on najplaceniji na planeti jer upravo to donosi klubovima koji to godinama nisu osvojili. A sto se njegovih odlazaka tice, lik je nasao modus, ja imam plan, i kada ga ostvarim ja sam svoj posao obavio i odlazim, i to ne samo da je posteno, nego je i profesionalno. Njega placaju da donosi trofeje, iskljucivo da donosi trofeje, a ne da pobjedjuje rivale.
- byNelle
#9463 Re: FC Barcelona
ovdje uveliko sharanjujete barcelonu u prvoj polovini febrara?
jos je 16 utakmica u igri do kraja i 10 bodova uz medjusobni dvoboj i nije nedostizno (btw real jos uvijek nije dobio tekmu protiv levantea).
mislim da ekipa koja je osvojila 13 od 16 mogucih trofeja u zadnje 3 godine , zasluzuje malo vise kredita od svojih navijaca , ali i respecta od onih protivnickih, i ne zasluzuje da je se otpisuje u februaru
inace sam fan fc chelsea i mourinho mi je drag
jos je 16 utakmica u igri do kraja i 10 bodova uz medjusobni dvoboj i nije nedostizno (btw real jos uvijek nije dobio tekmu protiv levantea).
mislim da ekipa koja je osvojila 13 od 16 mogucih trofeja u zadnje 3 godine , zasluzuje malo vise kredita od svojih navijaca , ali i respecta od onih protivnickih, i ne zasluzuje da je se otpisuje u februaru
-
pakica_
#9464 Re: FC Barcelona
sto je najgore, barcu svi povezuju sa sudijama nakon chelseaja zbog gosn' laprdala mourinha.. ne kazem ja da protiv njih pomoc nije bila vise nego ofirna, to je bilo vise nego vidljivo svima koji su iole normalni, ali onda dodje mou sa interom i njima sudije nagurase protiv barce, niko ni slova.. ok, Bozja pravda ih stigla, ispali, ali onda dodje mou u real i odjednom je barca SVE uspjela uz pomoc sudija.. e k.. vam svima koji tako mislite!
i nervira me prica ovih koji od juce gotive barcelonu kad su sad odjednom vidjeli da je sposobna izgubiti, kao koja su ka*ina, kako je pep ka*ina, kako su svi ka*ina, a mi koji je volimo kroz period dominacije milana, madrida i sl. mozemo samo reci hvala Bogu pa smo dozivjeli dominaciju blaugrane.. jedina ekipa koja je mogla postic uspjeh protiv njih je repka spanije
ako nastave osvajati, super, ljepota, ako ne nastave, hvala im za zadnjih par godina, i to je to.. morali su jednom uroditi plodom oni realovi povici: vidjet cete vi OVE sezone 
a mou moze i dalje govoriti por que i praviti se kinez kad pepe nagazi messija (iako ne znam ko ga pusti da ostane u fudbalu nakon cipelarenja malca u realovom satelitskom klubu, getafeu), ima Boga da je k'o grasak, satrat ce i njega sad neki rus na minus besvijest
ponosna sam na njih sta god da se desi u buducnosti, ali ih def. ne treba otpisivati!
(jedino bih popi*dila kada bi pasillo bio na camp nou
)
i nervira me prica ovih koji od juce gotive barcelonu kad su sad odjednom vidjeli da je sposobna izgubiti, kao koja su ka*ina, kako je pep ka*ina, kako su svi ka*ina, a mi koji je volimo kroz period dominacije milana, madrida i sl. mozemo samo reci hvala Bogu pa smo dozivjeli dominaciju blaugrane.. jedina ekipa koja je mogla postic uspjeh protiv njih je repka spanije
a mou moze i dalje govoriti por que i praviti se kinez kad pepe nagazi messija (iako ne znam ko ga pusti da ostane u fudbalu nakon cipelarenja malca u realovom satelitskom klubu, getafeu), ima Boga da je k'o grasak, satrat ce i njega sad neki rus na minus besvijest
ponosna sam na njih sta god da se desi u buducnosti, ali ih def. ne treba otpisivati!
(jedino bih popi*dila kada bi pasillo bio na camp nou
- Charuga
- Globalni moderator
#9465 Re: FC Barcelona
Ova tema procvjeta kad Barsa izgubi ili odigra nerjeseno .. 
-
LSD
#9466 Re: FC Barcelona
Plavih_11 wrote:Ova tema procvjeta kad Barsa izgubi ili odigra nerjeseno ..
Last edited by LSD on 12/02/2012 15:19, edited 1 time in total.
-
Bušman
#9467 Re: FC Barcelona
Ljubomora, sta cesPlavih_11 wrote:Ova tema procvjeta kad Barsa izgubi ili odigra nerjeseno ..
Da, ponistena im dva gola i protivnicki gol iz ofsajda priznat. Sjajna protekcija, nema sta.LeonardoAC wrote:Padavicari su izgubili zasluzeno. jos su dobro i prosli obzirom na stativu osasune. tesko vrijeme i teren ? pa i osasuni je bilo tesko i vrijeme i teren
Btw, mogu li admini postaviti trolla u smajlije?
Pa to i jeste belaj sa ligom, moras konstantno dobro igrati. Barca igra lose na strani i zato sad kasne 7, veceras vjerovatno 10 bodova.Jack Be Nimble wrote:To je to, na isti nacin Barsa uzelu ligu prosle godine jer je Real gubio poene gdje je stigao.skenderija04 wrote:Ove godine Mou je prvi ali ne zato sto je on napravio nesto da promjeni situaciju vec je Barcelona gubila na drugim terenima sto prije nije bio slucaj.
-
oridjidji
#9468 Re: FC Barcelona
bogme statistika je pokazala da murinho nije gubio titule kada je imao prednost od 6 poena i vise nad svojim pratiocima.byNelle wrote:ovdje uveliko sharanjujete barcelonu u prvoj polovini febrara?![]()
real je i prosle sezone igrao odlicno, ali onda dodje barsa i pobjedi ga, ali nije imao bodovnu prednost kao sada i mislim da će barsi izuzetno tesko biti stici ovo ...
-
Bušman
#9469 Re: FC Barcelona
U pitanju je Real, nije da im se ne moze desiti da ispuste titulu, ali ipak je to Real. Mislim da su svjesni da protiv Barce ne mogu 1-na-1 i to se vidjelo u kupu. Cisto sumnjam da zbog toga i polazu velike nade i u LP (koliko god ovo potcjenjivacki zvucalo) i skontali valjda da im je najbolje da igraju na ligu. Ko gleda njihove utakmice vidi se da igraju svaku utakmicu sa 150%, za razliku od Barce koja nekad odigra sa 0%, kao recimo prvo poluvrijeme sinoc.byNelle wrote:ovdje uveliko sharanjujete barcelonu u prvoj polovini febrara?![]()
-
pakica_
#9470 Re: FC Barcelona
tesko, ali ne i nemoguce hihihioridjidji wrote:
bogme statistika je pokazala da murinho nije gubio titule kada je imao prednost od 6 poena i vise nad svojim pratiocima.
real je i prosle sezone igrao odlicno, ali onda dodje barsa i pobjedi ga, ali nije imao bodovnu prednost kao sada i mislim da će barsi izuzetno tesko biti stici ovo ...
nije mou 9 godina izgubio na svom terenu, pa dodje gijon.. mislim da bi uspjeli, kad bi se samo malo potrudili, ali ono sto mene nervira je sto su izgleda digli ruke od primere, tako da im je sad OVOLIKI pritisak na ledjima jer bi MORALI osvojiti LP..
-
oridjidji
#9471 Re: FC Barcelona
Bogme zadnju utakmicu na Nou Campu Barsa je izgledala dobro prvo poluvrijeme, drugo su odigrali katastrofa i da onaj indijanac ne isprovocira drugi zuti za Ramosa, svasta je moglo biti do kraja. Ako im je u ijednoj utakmici protiv Reala sudija pomogao to je bilo u ovoj. Na kraju je zadnjih 15 minuta utakmice sudija bukvalno isjeckao da Real vise nije ni mogao do prilike za 3-2.Bušman wrote:U pitanju je Real, nije da im se ne moze desiti da ispuste titulu, ali ipak je to Real. Mislim da su svjesni da protiv Barce ne mogu 1-na-1 i to se vidjelo u kupu. Cisto sumnjam da zbog toga i polazu velike nade i u LP (koliko god ovo potcjenjivacki zvucalo) i skontali valjda da im je najbolje da igraju na ligu. Ko gleda njihove utakmice vidi se da igraju svaku utakmicu sa 150%, za razliku od Barce koja nekad odigra sa 0%, kao recimo prvo poluvrijeme sinoc.byNelle wrote:ovdje uveliko sharanjujete barcelonu u prvoj polovini febrara?![]()
- drTooth
#9472 Re: FC Barcelona
prijatelju, sta je murinho uradio pa je ON skinuo Barcu sa trona ?BHF_Manijak wrote:Sevilla?? Prije dvije godine?? druze niko sem Barce i Reala nije titule osvajao jos od 2003-e i Valencie.
I ne slazem se sa pojedinim dijelovima tvog posta. Kad rekoh skinuti s trona mislio sam na La Ligu, prekinuta je BArina dominacija u istoj, Barca je tri puta zaredom prvak, prije Mourinha je bilo trenera, ali nijednom nije uspjelo da srusi ovu Guardiolinu Barcelonu i da sovoji ligu, ali jeste Mourinhu. Da ce neko uspjeti naslijediti Barcu? Tesko, zato se takve generacije i zovu "zlatne", takve se radjaju jednom u 30-40 godina, bila je Madjarska, sada je to Barca i to je jako tesko postici, gotovo nemoguce...Bice uspjesnih ekipa poslije Barce, ima ih i sad, ali nikad ovako dominantne kao sto je ova ekipa pod Guardiolom bila i tu im svaka cast. Ali nije to ni bit, naslijediti tu Barcu i isto postici, jer se zna da je to nemoguca misija, no zaustaviti tu silu, to se moze smatrati uspjehom.
A evo, po tebi, koji bi to covjek mogao osvojiti ligu nakon tri godine dominacje Barce i u te tri godine, Reala su bukvalno silovali na svakom koraku, valjalo se izboriti s tim, a Mourinho je uspio. Meni iskreno naumpadaju mozda jedan-dva covjeka, Ferguson i? Eto govore nesto i za Loewa, mada sumnjam. A nije da nije bilo trenera prije Mourinha u Realu u ove tri godine, jel tako? Nije ovo nikakvo glorifikovanje Mourinha, kao necega svetog, Boze sacuvaj, vec hocu reci da je ipak nesto jako dobro uspio napraviti, koliko god to nekome izgledalo kao "podrazumijeva se" i jedan je od rijetkih koji je to mogao uraditi.
A da nije sve u parama i kupovini, mozes vidjeti pod "Mancini-City", trener je glavni dio tima vjeruj mi!
on je samo pobjedjivao u utakmicama u kojima je i prosle sezone pobjedjivao, ali Barca nije toliko kiksala, a na kikseve Barce ne moze uticati murinho (moze, ali u direktnim okršajima, a svi smo vidjeli kako su isti zavrsavali)...
prije bi se moglo reci da su Barcu sa trona skinuli treneri Getafea, Osasune, Espanyola, Sociedada, Villareala... etc
sto se tiče kupovanja, dosao je u ekipu koja je imala prakticno sve, koga jos da dovede (samo svoje portugalce)
-
oridjidji
#9473 Re: FC Barcelona
Mogla bi Barsa ove godine samo osvojiti kup kralja, Real sigurno osvaja prvenstvo, a LP kao LP uvijek moze biti iznenadjenja za svakoga favorita za trofej... HOP mina i ispadanje...pakica_ wrote:tesko, ali ne i nemoguce hihihioridjidji wrote:
bogme statistika je pokazala da murinho nije gubio titule kada je imao prednost od 6 poena i vise nad svojim pratiocima.
nije mou 9 godina izgubio na svom terenu, pa dodje gijon.. mislim da bi uspjeli, kad bi se samo malo potrudili, ali ono sto mene nervira je sto su izgleda digli ruke od primere, tako da im je sad OVOLIKI pritisak na ledjima jer bi MORALI osvojiti LP..
-
oridjidji
#9474 Re: FC Barcelona
Doveo je on Kediru, Ozila, Coentraa, Sahina, onog malog Brazilca Varanea i Karvalja...drTooth wrote:
prijatelju, sta je murinho uradio pa je ON skinuo Barcu sa trona ?
on je samo pobjedjivao u utakmicama u kojima je i prosle sezone pobjedjivao, ali Barca nije toliko kiksala, a na kikseve Barce ne moze uticati murinho (moze, ali u direktnim okršajima, a svi smo vidjeli kako su isti zavrsavali)...
prije bi se moglo reci da su Barcu sa trona skinuli treneri Getafea, Osasune, Espanyola, Sociedada, Villareala... etc
sto se tiče kupovanja, dosao je u ekipu koja je imala prakticno sve, koga jos da dovede (samo svoje portugalce)
- drTooth
#9475 Re: FC Barcelona
ocito ne gledas stvari objektivno... tako da ne vrijedi komentarisati, samo jedno pitanje:shuma.ispod.pazuha wrote:Da bi dokazao da je nadmasio Barsudarius_maximus wrote:
Mourinho iza sebe ima rezultate, ali je sada na pravom mjestu u pravo vrijeme i da bi dokazao da je nadmasio Barcu morat ce ostati na vrhu jos jednu sezonu, kao sto je to i Barca uradila proslih sezona, to je sve sto govorim... Vjerovatno ce on ipak otici iz Reala, pokupiti kajmak za ovu sezonu i prepustiti nekome drugom da se nadigrava s Barcelonom kada opet uhvati zamah, a to za mene nije nikakav uspjeh...lik ih je nakantao jos dok je bio u Celziju kad je Boulahrouza "zalijepio" za Ronaldinha i unistio ih u revans utakmici preko kontri Duff-a i Gudjonsena
nema on sta da dokazuje bilo kome, pogotovo ne navijacima Barcelone, i bilo kome ko ima bilo kakve veze sa Barcelonom. Kada sudija odsvira kraj poslednje utakmice ove sezone Jose Mourinho ce biti jedini menadzer na svijetu koji je osvojio tri razlicite Lige vrhunskog kvaliteta plus Ligu prvaka dva puta(a treca je u najavi), o lokalnim Kupovima da ne pricam.
je li ti gledaš fudbal zbog driblinga, dinamike, ljepote, golova, prečki, stativa, pasova... ili zbog onih 15 min kada se uručuje trofej ? (ne zelim umanjiti znacaj nekog trofeja, samo zelim naglasiti da je bitan način na koji dođeš do istog!)