Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
2 razloga..
Stalno cu nalaziti snizenja i trositi pare.
Ne usudjujem se placati/kupovati preko interneta.
Prvi razumijem
Drugi ti je bezze. Otvoris debitnu karticu i stavis 100 KM ili koliko ti treba. Ispucas i to je to.
Paypal je veoma siguran. A preko ebay je super. Ne plate oni prodavcu dok ti ne ostavis pozitivan feeback. Vrte oni tvoje pare ali prodavac ne vidi ni $ dok nije zavrsen posao.
Baš jučer sam provjerila u cm-u u Titovoj. Nisam sigurna je li 82 KM ili 86 KM.
Ima i light verzija tog istog pudera:
Ne znam koliko ovaj light prekriva, ali mi ovaj "obični" Double Wear djeluje kao malter.
Koristim ovaj puder ima skoro 2 godine i mogu reci sve najbolje nema uopste tezak osjecaj na licu, zacas se stavi kistom tamo ovamo i dosta
ispod pudera ja stavljam Estee Lauder Idealist Iluminator i Neutrogena healthy defence spf 30...zimi nekad stavim Netrogena obicnu kremu za osjetljivu kozu, zavisi kakvo je sunce za mene boljeg pudera od ovoga nema, kad pocrnis malo bronzer i rumenilo i uklopi se. Bocica mi traje jedno 3-4 mjeseca a svaki dan se sminkam. Ko moze, preporuke za ovaj puder. Bitno je samo boju potrefiti i naravno nista ne kupovati dok barem testere ne probate.
Za malter opet sve zavisi ko stavlja i kako...meni su prvi put stavljalje EL tete i izgledalo je super...nakon nekoliko pokusaja kistom naucila sam i ja
2 razloga..
Prvi razumijem
Drugi ti je bezze. Otvoris debitnu karticu i stavis 100 KM ili koliko ti treba. Ispucas i to je to.
Paypal je veoma siguran. A preko ebay je super. Ne plate oni prodavcu dok ti ne ostavis pozitivan feeback. Vrte oni tvoje pare ali prodavac ne vidi ni $ dok nije zavrsen posao.
Prvi i ja razumijem ali kontrolisem se i to opasno, drugi nikako, ne znam koliko sam puta platila asosu.. nikad problema. Cak sta vise imala sam jednu jako veliku porudbinu, X00,00 KM, narudba nikad nije stigla, ja sam se zalila, uredno mi vratili novac.
BJB wrote:
2 razloga..
Prvi razumijem
Prvi i ja razumijem ali kontrolisem se i to opasno, drugi nikako, ne znam koliko sam puta platila asosu.. nikad problema. Cak sta vise imala sam jednu jako veliku porudbinu, X00,00 KM, narudba nikad nije stigla, ja sam se zalila, uredno mi vratili novac.
Mada opet i ima logike - ako ne otvori paypal nece ni poceti trositi
Makes sence.
Ali ja ne mogu da zamislim da kupim puder ili sjaj ili maskaru da ne provjerim cijene na ebay pa onda u radnji pa onda kupim kreeeeejzi
Ma nije problem za karticu, nije problem ni paypal account, nego je problem sto bih ja uvijek nasla neki izgovor da mi nesto treba..bolje ovako, iduce sedmice puder i kapak. Propala bi k'o Grcka za godinu dana.
Ev' vam lekcija o podocnjacimahttp://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xP1msXNrf0
pitanje: da li je neka sama sebi farbala obrve?
ja u salonu neki dan kad frizerka curi istom farbom kao sto je kosa, malo zafarba obrve.
znam da se to tako radi, ali je li neka pokusala sama...
Michun wrote:pitanje: da li je neka sama sebi farbala obrve?
ja u salonu neki dan kad frizerka curi istom farbom kao sto je kosa, malo zafarba obrve.
ja sam se sokirala isto kad sam vidjela da moj frizer to radi jednoj curi..pa ga pitah u cemu je fol jer sam mislila da se to radi samo u kozmetickim salonima nekim posebnim farbama..uglavnom, kaze da je fol u slabom hidrogenu al ja licno se ne bih usudila radit to sama al ja sam svakako smotana
ja sam se sokirala isto kad sam vidjela da moj frizer to radi jednoj curi..pa ga pitah u cemu je fol jer sam mislila da se to radi samo u kozmetickim salonima nekim posebnim farbama..uglavnom, kaze da je fol u slabom hidrogenu al ja licno se ne bih usudila radit to sama al ja sam svakako smotana
ja farbam obrve sama. kada farbam kosu, uzmem malo farbe, stavim na staru četkicu od sjene, razmažem po obrvama i ostavim da djeluje 3-4 min, onda skinem vodom i dodatno ih istrljam tonikom za lice. zbog kratkog djelovanja farbe, ne bude intenzivna boja, samo povuku nijansu boje kose. i lijepo izgleda, nekako "harmonično" s kosom
ja farbam obrve sama. kada farbam kosu, uzmem malo farbe, stavim na staru četkicu od sjene, razmažem po obrvama i ostavim da djeluje 3-4 min, onda skinem vodom i dodatno ih istrljam tonikom za lice. zbog kratkog djelovanja farbe, ne bude intenzivna boja, samo povuku nijansu boje kose. i lijepo izgleda, nekako "harmonično" s kosom
i ja sam to radila sama dok sam imala drugu boju kose, ali sad ne mogu a da ne umrem od smijeha kad sebe zamislim sa ovom vatreno crvenom kosom i "harmonicnim" crvenim obrvama, hahahahha.. ne mogu se rijesiti te slike.. iššššš
Nakon visegodisnjeg koristenja Masterpiece maskare, juce sam se usudila kupiti novu.... i moram reci sa sam i vise nego zadovoljna!
Ne slijepi mi trepavice, ne grusa se, 5+
.... i zaista daje punoce trepavicama
Trazim sada ruz za usne. Posto sam totalni amater na tom polju voljela bih da mi neko od vas profesionalki preporuci koji. Treba mi crveni ali nijansu cu ja vec izabrati, samo bih voljela da je postojan i onako, pomasan, pun...ne znam kako bas da objasnim
Eto ako ko ima prijedlog...zahvaljujem
babyline wrote:moze li malo inspiracije.. prosto ne znam sta da radim sa kozom lica kako su nastupili novembarski dani... nekako je dehidrirana, sklona iritacijama, crvenilu... t zona se sjaji... dakle kljuc je u boljoj njezi sta mi predlazete? malo sam izasla iz fola, dugo mi je bila u balansu
ja bi probala sa nekim uljem uvece da se to malo oporavi i nahrani.
za dan mozda neka avene ili sl. za osjetljivu kozu.
a sto se tice maske...med, maslinovo ulje, zumance. zajedno, odvojeno - kako god. sve ovo pomaze da se nahrani lice. sve domace naravno. i ako mozes stavljaj puder da ti zastiti lice od hladnoce.
eto to je ukratko. moraces malo eksperimentisati.
evo izvjestaja sa terene...
pomaka ima...
ali
opet mi koza lica djeluje suha a ispod pudera se cakli
sludi me to... sta da radim...
Za dehidriranu kozu preporucujem PANTENOL KREMU koja ce ti "regenerisati" kozu- meni stvarno pomaze! Jeste da imam kombinovanu i jaaaako osjetljivu kozu, nemasnu T zonu ali ona mi cuda cini+ zagrebacki melem u podrucjima oko nosa koje se peruta sad kako je hladno vrijeme nastupilo
Pantenol krema kosta 2.20 KM, ja uzimam u apoteci kod Sebilja i bitno je da je GALENIKINA- tako mi je neko nekad rekao!
Znaci, pantenol- sacekas 5-10 minuta i naneses puder u tanjem sloju i ne bi trebalo biti problema! Ako imas problema sa sjajem preporucujem Manhattan matirajuci puder- tecni...poslije svih MOGUCIH isprobanih pudera. vec dvije godine sam sasvim zadovoljna pomenutim!
Za dehidriranu kozu dobro je i jojobino ulje koje se moze kupiti u apoteci kod Narodnog pozorista!
u tuzli ima ponovo da se kupi revlon colorstay u istoj parfimeriji gdje je i prije bio,samo se parfimerija preselila do poklon shopa(nadam se da razumijete).kosta 25KM.
Michun wrote:Ja mislila da se narucim odmah, sa popustom za forumsku raju Znas li ko radi dobro a da nije skup kao lamer?
koje su cijene u lamer-u? ja se raspitam kod ostalih ( jer ne znam cijene ) pa ti javim...znam sigurno da su jeftiniji jer su u svemu jeftiniji od njih a mnoge stvari bolje rade od njih kao i permanent obrva, usana i tatoo