Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris033 wrote:Samo da pohvalim još jednom Mi Max 3 (koristi ga moja žena) i trajanje baterije. Baterija 5500 mAh nakon godine dana intenzivnog korištenja na 3G a od nedavno i 4G nije sekunde potrošena. Puni se svaki treći dan. Mislim da je ovaj model malo zastupljen u odnosu na to koliko je dobar.
Nažalost izgleda da Xiaomi gasi Mi Max liniju - ostali mobiteli su narasli dovoljno
Meni glavna prednost nije bio ekran koji je velik i odličan već baterija. Ti mobiteli su hladna držali dva dana terorisanja. Imam dvicu već više od dvije godine, mogao bih sada uzeti tricu kad je cijena već ispod tri stoje
Haris033 wrote:Samo da pohvalim još jednom Mi Max 3 (koristi ga moja žena) i trajanje baterije. Baterija 5500 mAh nakon godine dana intenzivnog korištenja na 3G a od nedavno i 4G nije sekunde potrošena. Puni se svaki treći dan. Mislim da je ovaj model malo zastupljen u odnosu na to koliko je dobar.
Nažalost izgleda da Xiaomi gasi Mi Max liniju - ostali mobiteli su narasli dovoljno
Meni glavna prednost nije bio ekran koji je velik i odličan već baterija. Ti mobiteli su hladna držali dva dana terorisanja. Imam dvicu već više od dvije godine, mogao bih sada uzeti tricu kad je cijena već ispod tri stoje
Bas tako! Neces se pokajati. Za 300 KM mislim da nema boljeg mobitela.
Tek sam nedavno cuo za Xiaomi mobitele i cuo sam sve najbolje o njima. Eh sad me zanima gdje su dobre cijene u paraleli sa kvalitetom mobitela da se moze kupiti u Sarajevu ? Znam za Univerzalno i cijene su nize u odnosu na ostale cijene na OLX-u ali isto tako sam cuo da se ljudima desavalo da nakon 7 dana moraju vratiti mobitel zbog nekog kvara ili punjac da ne radi pa mi je to malo sumjivo.
Grom2017 wrote:Prodam S9+ korišten, malo ogreban i za iste pare(na akciji) kupim Mi 9T Pro. Nov, garancija.
Gdje si ga uzeo, koliko te ispao?
I mene zanima... Na mail svako malo stigne ponuda za 6/128 verziju za cca 340 EUR. To mi izgleda prilicno fer za telefon sa 855 procesorom, toliko memorije, AMOLED ekranom i odlicnm kamerom.
Posto si imao S9+ takodjer bilo bi dobro da napises i par rijeci usporedbe. Samsung kosta dva do dva i pol puta vise
redkane wrote:Tek sam nedavno cuo za Xiaomi mobitele i cuo sam sve najbolje o njima. Eh sad me zanima gdje su dobre cijene u paraleli sa kvalitetom mobitela da se moze kupiti u Sarajevu ? Znam za Univerzalno i cijene su nize u odnosu na ostale cijene na OLX-u ali isto tako sam cuo da se ljudima desavalo da nakon 7 dana moraju vratiti mobitel zbog nekog kvara ili punjac da ne radi pa mi je to malo sumjivo.
Što se tiče kvalitete, sve ti je to isto, samo pazi da kupiš Globalnu verziju, da ti neko ne uvali Global Rom. Pokušaj sa Note 7 ili Mi A3, između 350-400 KM možeš naći.
redkane wrote:Tek sam nedavno cuo za Xiaomi mobitele i cuo sam sve najbolje o njima. Eh sad me zanima gdje su dobre cijene u paraleli sa kvalitetom mobitela da se moze kupiti u Sarajevu ? Znam za Univerzalno i cijene su nize u odnosu na ostale cijene na OLX-u ali isto tako sam cuo da se ljudima desavalo da nakon 7 dana moraju vratiti mobitel zbog nekog kvara ili punjac da ne radi pa mi je to malo sumjivo.
Što se tiče kvalitete, sve ti je to isto, samo pazi da kupiš Globalnu verziju, da ti neko ne uvali Global Rom. Pokušaj sa Note 7 ili Mi A3, između 350-400 KM možeš naći.
Ne kontam sta je to globalna verzija a sta Rom. Jel to kada se narucuje preko interneta posto nemam to namjeru raditi. Kupio sam hiljadu stvari na Ebay u ali mi je nekako riskantno tel kupovati. I gdje u Sarajevu preporucujes da kupim mobitel.
Koji je bolji note 7 ili MIa3? Gledam recenziju za note 7 i govorri mana ne dolazi brzi punjac ??
Ne kontam sta je to globalna verzija a sta Rom. Jel to kada se narucuje preko interneta posto nemam to namjeru raditi. Kupio sam hiljadu stvari na Ebay u ali mi je nekako riskantno tel kupovati. I gdje u Sarajevu preporucujes da kupim mobitel.
Global Rom znači da su instalirani neki servisi za europsko tržište, ali ne znači da podržava europske frekvencije za mreže 3G, 4G itd, što znači da ti neće fino raditi mreža u svim uslovima i mjestima.
Radiće, ali će se često gubiti, što znači da se nikako ne isplati to uzimati. Na kutiji uglavnom piše Global Version. Global Rom je uvijek jeftiniji, čak i do 100 KM, zavisi od proizvoda.
I naše neke radnje uvaljuju global Rom, prođu jeftinije.
Nema nikakvog rizika za kupovinu telefona preko interneta, ja sam puno puta naručio, bez problema je prošlo.
Koji je bolji note 7 ili MIa3? Gledam recenziju za note 7 i govorri mana ne dolazi brzi punjac ??
MI A3 je nešto bolji, malo bolji procesor, bolje kamere i naprijed i nazad, OLED displej i android one sistem. A samim tim što taj punjač navode ko manu, govori kakav je sam telefon Note 7. Najbolji omjer uloženog i dobijenog, a sad kako je Mi A3 pojeftinio, i on mu je konkurencija
Grom2017 wrote:Prodam S9+ korišten, malo ogreban i za iste pare(na akciji) kupim Mi 9T Pro. Nov, garancija.
Gdje si ga uzeo, koliko te ispao?
I mene zanima... Na mail svako malo stigne ponuda za 6/128 verziju za cca 340 EUR. To mi izgleda prilicno fer za telefon sa 855 procesorom, toliko memorije, AMOLED ekranom i odlicnm kamerom.
Posto si imao S9+ takodjer bilo bi dobro da napises i par rijeci usporedbe. Samsung kosta dva do dva i pol puta vise
Prodao sam S9+ za 720 km, top stanje samo malo displej se izgrebao, sitne packice ali je meni to mnogo smetalo. Pod garancijom bio jos mjesec dana. Za te iste pare, 720 km, kupim ovaj Saomi u Univerzalno, to jutro stigao u poslovnicu jedan jedini i ja uzeo ga. Bio je 900 km pa akcija neka taj dan i cijena za kes 720 km. Jos nisam ga testirao potpuno jer nemam vremena, za vikend sam bio na putu ali ovako pokusacu malo da napisem sta sam skontao. S9+ ima bolji ekrana jer super amoled je bolji nego amoled, malo vise ppi i meni je ljepsi jer je zakrivljen (iako je to i mana u neku ruku jer nisam mogao naci dobro zastitno staklo da stoji duze od dva mjeseca), stereo zvucnici, malo "brza" tastatra (skidao sam na Saomi razne i isprobavao, jos nisam nasao koja mi najbolje pase) i mislim da je to to sto se tice prednosti. Sa druge strane Saomi najjaca i meni jedna od najvaznijih stavki je baterija. Po 7h sota sam izvlacio sa 3G, na benchmark.rs mozete vidjeti ss ljudi su izvlacili i po 10h. Mislio sam da ce me kamera malo razocarati ali prevario sam se. Portret mod je fantastican, nocni mod takodje, i stvarno futuristicki izgleda sa full ekranom i onom prednjom kamerom koja izlazi. Brzo punjenje je stvarno brzo i sd 855 je woow kako radi. Eto sve sto vas interesuje, pitajte. Mozda sam nesto i zaboravio, na brzinu sam odgovorio.
I ja bih svoj P20 Pro rado zamjenio za Mi 9T/Pro Bio sam skeptičan prema Xiaomi telefonima ali skoro godinu imam priliku da povremeno koristim Redmi Note 5 Pro koji me odusevio! Za midrange telefon koji je krajem prošle godine koštao oko 350 KM radi puno, puno bolje nego što sam očekivao! Promjenio sam hrpetinu telefona i navikao sam na "flagship" performanse ali očito je da su se u zadnjoj godini midrange telefoni dosta popravili.
Pošto je uvijek aktuelna i ova rasprava oko prijema mreže na Xiaomi telefonima koji nisu global da napišem svoje iskustvo. Moj Note 5 Pro je kineski model sa global rom-om (ima bandove 3 i 7 ali nema B20). U gradskim sredinama sam rijetko primjetio da sa 4G padne na 3G, a to je bilo jos prije par mjeseci dok je sve to bilo frisko. Sa kvalitetom poziva nisam imao problema a signala sam imao cak i tamo gdje neki prethodni telefoni su ga skoro gubili. Vecinu vremena danas koristim samo 3G jer mi ne treba ultra brz net, a više volim da mi manje troši bateriju.
Ipak, kome i nije mozda puno bitan 4G treba se paziti. Npr. vidim da je sad na Aliju strašna akcija za kineski Redmi Note 8 gdje ispadne manje od 140 €. Kad sam pogledao specifikacije taj model za njihovo tržište nema ni B7 ni B20 sto znaci da bi tu sigurno bio ogroman zakid po pitanju koristenja 4G!
Sveti Koilije wrote:Pravo moćna slika! Ja mislim da i pored Redmi K20/Mi 9T ima prostora na tržištu za neki Poco F2, iako izbacuju nove modele svaki drugi dan
Sveti Koilije wrote:Pravo moćna slika! Ja mislim da i pored Redmi K20/Mi 9T ima prostora na tržištu za neki Poco F2, iako izbacuju nove modele svaki drugi dan
Kazu, bice. Krajem oktobra, navodno.
To sam i ja negdje vidio ovih dana. Pitanje je samo koji model će prerušiti u F2 Ne znam, bilo bi glupo da su napravili čitav brand da samo jedan telefon izbace. Da nije prošao dobro pa i nekako... Bit će zanimljivo vidjeti u koji cjenovni rang će ga postaviti, ali to svakako mora biti ispod K20/Mi 9T da ih ne bi razapeli.