Republika Turska

Post Reply
breuer

#9451 Re: Republika Turska

Post by breuer »

L u c i f e r wrote:Cuj njemacka nema snagu

A vidjel ti na linku koji sam postavio na prethodnoj stranici da njemacka ima duplo veci vojni budzet od turske

Stvarno sve pricas ofrlje
Saudija ima od njih sviju najveći budžet, pa ne mogu Jemena poklopiti. Tu se druže gledaju neke druge stvari, upravo ono što su Turci pokazali u noći sa petka na subotu.

I niko ne kaže da Njemačka nema snagu, samo što vi imate potpuno pogrešnu percepciju snage, vi gledate snagu imidža, bogatstva i jačine auto industrije, sve što nema blage veze sa stvarnom snagom vojne sile, i smijete se pominjanju Turske kao ozbiljne evropske sile...
Last edited by breuer on 17/07/2016 20:00, edited 1 time in total.
General War

#9452 Re: Republika Turska

Post by General War »

breuer wrote:
General War wrote:Njemačka sve i da ima motiv nema za to snagu jer je vojno neutralisana već decenijama.
:shock: :? Ko god ti je to rekao laze te...njemacka je vojno i materijalno jaca nego ikada...druga je stvar sto se nekurci...sve ekonomija rijesi prije vojske. njemci su naucili lekciju.

Njemačka je do prije 20 godina bila podijeljena zemlja. Nijemci su naučili lekciju, sam si rekao. Ostaje im oštrenje kurca nad nama i sličnom buranijom.

Velika sila, a da se ne kurči...
Do prije dvadeset godina turska je bila zemlja treceg svijeta kao i Kina....Njemacka i podjeljena bila je jaca ekonomski od mnogih nepodjeljenih europskih ekonomija...Mi smo i zasluzili da nad nama ostre kurac mnogi.
JThomas

#9453 Re: Republika Turska

Post by JThomas »

jednako bitno i relevantno k'o skandinavski vojni puč.

mislim to jel vojno jača od njemačke...
L u c i f e r

#9454 Re: Republika Turska

Post by L u c i f e r »

breuer wrote:

A vidjel ti na linku koji sam postavio na prethodnoj stranici da njemacka ima duplo veci vojni budzet od turske

Saudija ima od njih sviju najveći budžet, pa ne mogu Jemena poklopiti. Tu se druže gledaju neke druge stvari, upravo ono što su Turci pokazali u noći sa petka na subotu
Ignorises realne pokazatelje, vec kao argument dajes svoju subjektivnu percepciju, pokusavajuci nazor da budes u pravu

Jbm te internete kad te svako ima

Lucifer over and out
breuer

#9455 Re: Republika Turska

Post by breuer »

General War wrote:Do prije dvadeset godina turska je bila zemlja treceg svijeta kao i Kina....Njemacka i podjeljena bila je jaca ekonomski od mnogih nepodjeljenih europskih ekonomija...Mi smo i zasluzili da nad nama ostre kurac mnogi.
S tim da je Turska ostala mentalno zemlja trećeg svijeta, Njemačka je ljudska prava, prava manjina, LGBT populacije, zelena i obnovljiva energija...ne pričamo o ekonomskoj snazi, već projekciji sile kao takve, inače bi Njemačka bila svjetska sila broj 1 što naravno da nije

Mislim, uporedi prosječnog Nijemca od prije 60 godina i današnjeg mutanta koji je nastao kao čedo pedesetogodišnjeg iživljavanja podjednako američke i sovjetske sile
Last edited by breuer on 17/07/2016 20:08, edited 1 time in total.
breuer

#9456 Re: Republika Turska

Post by breuer »

L u c i f e r wrote:Ignorises realne pokazatelje, vec kao argument dajes svoju subjektivnu percepciju, pokusavajuci nazor da budes u pravu

Lucifer over and out
Mogao si se vala i ranije otkačiti od rasprave, da ne valjaš gluposti bez razloga.
sunceKOtepsija

#9457 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Challenger__ wrote:
Ci-Nick wrote:"Komandant Druge armije general Adem Huduti uhapšen je... "
Etnički Albanac, rođen na Kosovu.
sta ti je zivot, od heroja do zlocinca
piupiu

#9458 Re: Republika Turska

Post by piupiu »

JThomas wrote:jednako bitno i relevantno k'o skandinavski vojni puč.

Kako nije? "Nas i Turaka 300 miliona!" :D :lol:
vade_mecum

#9459 Re: Republika Turska

Post by vade_mecum »

breuer wrote:

Saudija ima od njih sviju najveći budžet, pa ne mogu Jemena poklopiti. Tu se druže gledaju neke druge stvari, upravo ono što su Turci pokazali u noći sa petka na subotu.

I niko ne kaže da Njemačka nema snagu, samo što vi imate potpuno pogrešnu percepciju snage, vi gledate snagu imidža, bogatstva i jačine auto industrije, sve što nema blage veze sa stvarnom snagom vojne sile, i smijete se pominjanju Turske kao ozbiljne evropske sile...
a sta je turska konkretno pokazala u noci sa petka na subotu osim toga da je nestabilna zemlja gdje ne treba puno da se napravi belaj i to na takav nacin i razmjera koji je necuven u normalnim zemljama???

naravno da gledamo sve...i imidz i ekonomiju i odnose u drustvu jer ne zivi se samo od vojske.
breuer

#9460 Re: Republika Turska

Post by breuer »

piupiu wrote:Kina to najbolje radi. Oni samo furaju ekonomsku dominaciju. Njemačka ima istu furku.
Kina samo fura ekonomsku dominaciju, pa za jedan dan ispraši jedno 100.000 sopstvenih građana, drži Tibet na uzici, zabranjuje muslimanskoj populaciji da posti jebote :D, bakče se oko najmanjeg ostrvceta kako bližeg, tako i daljnjeg :-)

Porediti Njemačku i Kinu :-)
sunceKOtepsija

#9461 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

breuer wrote:
piupiu wrote:Kina to najbolje radi. Oni samo furaju ekonomsku dominaciju. Njemačka ima istu furku.
Kina samo fura ekonomsku dominaciju, pa za jedan dan ispraši jedno 100.000 sopstvenih građana, drži Tibet na uzici, zabranjuje muslimanskoj populaciji da posti jebote :D, bakče se oko najmanjeg ostrvceta kako bližeg, tako i daljnjeg :-)

neistina i laz
skupljac_zeljeza

#9462 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

vade_mecum wrote: a sta je turska konkretno pokazala u noci sa petka na subotu .....

Pučevi su se dešavali i prije i to uspješno. Razlika je u ovom slučaju ogromna. Vraćen tom narodu ponos.
sunceKOtepsija

#9463 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Jasno je da su imali saznanja, a po mom licnom misljenu i ruke odnosno naveli su jedan dio vojskem, dosta mali, zanemarljiv da ucestvuje u udaru, nafurali su ih da izadu kako bi mogli pokrenuti cistku i ostvariti predsjednicki sistem, sve je spremno za referendum jops od marta...
prvo, niko niko iz vlade nije priveden ni uhapsen sto ukazuje na to da su znali sta se sprema i drugo sto ne iskljucuje prvo da je dio zavjerenika koji je zaveo ovih par koji su izasli, misleci da ce ih drugi slijediti nije izvrsio svoje obaveze.
-twitter i pristup internetu nikad nije bio ugrozen od strane tzv "pucista", po priznanju Melih Gökçek-a dan kasnije on je licno zvao i trazio od akpovih ljudi koji to kontrolisu da vrate pristup netu, kako bi mobilisali raju.
-osim toga da je ovo bila svojevrsna predstzava jasno je iz toga sto na taksim dolazi 20ak vojnika, regruta, u TRT slican broj, kasnije idu u Dogan grupu , cnnturk huriyet 15ak vojnika :lol: fol prekidaju program nakon sto se Erdogan javio :lol: i to ga prekidaju tako sto su istjerali sve iz studija, a kamere ostale, i izlijece lik, uposlenik sta je i dere se "Ya Allah Bismillah, Allahu ekber"...i to se sve desilo naaakon sto je rulja dosla i otjerala ih s TRT-a. u nekakav predsjednikov ured u Istanbulu 13ak regruta doslo :lol:
I kao slag na tortu, nakon svega,. nakon sto je narod pozvan da "brani demokratiju" bombarduje se parlament, a niko od tzv pucista nije bombardovao predsjednikove dvore od 1000 i kusur soba :lol:
ljudi su zavedeni i prevareni, erdogan sletio (sad o njemu se pletu herojske price itd) krenula hapsenja, preuzima u potpunosti sudstvo, tuzilastvo, jutros je zatvoreno 5 medija, politickim zatvorenicima koji se nalaze u zatvorima (od ranije, prije udara) naredbom ministaarstva pravde zabranjen kontakt s advokatima (inace prije sedmicu dana smanjeno im je vrijeme kontakta) itd itd.
Danas je Erdogan odgovarajuci na povike rulje ispred kuce (hocemo smrtnu kaznu) u Istanbulu rekao: Demokratija je ono sto narod hoce" rekao je i jos da nemogu ostat gluhi na zelje naroda i da ce parlament se pozabavit tim pitanjem kako bi se "pucisti"najostrije kaznili, stisni sad i reci nesto protiv toga, odmah ces bit etiketiran ko fethulahovac i zigosan u medijima.
Narodu je poruceno da ne napusta trgove, skoro 6 000 uhapsenih, a ministar pravde kaze da ce se hzapsiti i dalje...na djelu je civilni drzavni udar
Image
breuer

#9464 Re: Republika Turska

Post by breuer »

vade_mecum wrote:a sta je turska konkretno pokazala u noci sa petka na subotu osim toga da je nestabilna zemlja gdje ne treba puno da se napravi belaj i to na takav nacin i razmjera koji je necuven u normalnim zemljama???

naravno da gledamo sve...i imidz i ekonomiju i odnose u drustvu jer ne zivi se samo od vojske.
Turska i prije svega turski narod su pokazali kako se brzo i efikasno riješiti te nestabilnosti, baš zbog toga što je veoma trusno tlo, skoro vojna država i dan danas...

dobro onda, Island i Norveška svetcke sile nambr van :oops: em imidž, em ekonomija, em vladavina prava...
sunceKOtepsija

#9465 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

jastuk1 wrote:
Challenger__ wrote:
jastuk1 wrote:Ma pa moraju nekako prodat priču običnom narodu u RF. Da ne bude ono oni (Turci) se izvinuli, a mi (Rusi) klepnuli ušima. Znaju i jedni i drugi da od toga (saradnje kod političkih pitanja) nema ništa.

Drago mi je što se ponovo uspostavlja privreda. Ima puno Rusa koji drže nekretnine u Antaliji koje izdaju upravo Rusima turistima, tako da nije samo da jedna strana od turizma ima korist. Naravno i druga robna razmjena je jako značajna.
Daj molim te Jastuk... Izvor koji sam citirao je visokokredibilni ruski diplomatski izvor a ne naslov iz dnevne štampe okrenut široj publici. Ne treba se zavaravati: Turska je učinila što se od nje tražilo da bi se uspostavila komunikacija, a za vraćanje odnosa na stanje prije izbijanja krize moraće praviti neke političke ustupke (tipujem prije svega na Siriju).

Narodski rečeno, još je potrebno saginjanja.
Što se tiče Sirije da, ali što se tiče drugih geo-političkih pitanja, vjerovatno ne. Demografsko pražnjenje sjeverne Sirije se svakako poklapa sa dugoročnim KULTUROLOŠKIM pretenzijama i "udvaranjima" AKP-a prema Arapima.

A ovo ismijavanje Erdogana na forumu zbog kameleonskih promjena kako vjetar puše - to je za svaku pohvalu, a ne za ismijavanje. Samo glup, pokvaren i arogantan insan nije pragmatik. !!!!!!!!!!!
dopusti da ti odgovori (i da se s tobom ne slozi) sam predsjednik Republike (3.58)kada kaze "Takvi ljudi petljaju i lazu, do podne jedno, od podne drugo (akşam başka, sabah başka), to je takva vrsta ljudi, neka Allah sacuva tursku politiku i tursku demokratiju od tih i takvih". Stari Rimljani bi rekli acta est fabula, a Oliver Dragojevic bi rekao tko sam ja da ti sudim
"Izrael: je teroristicka drzava. Dok sam ja na duznosti ne vjerujem da ce doci do normalizacije odnosa s Izraelom."
"Poduzeli smo korake za normalizaciju odnosa s Izraelom. Profitirace i Turska, profitirace i Izrael."
Rusija i avion:"Ponovo bi isto reagovali".
nesto kasnije:"Da smo znali da je u pitanju ruski avion, reagovali bi smo drugacije..." i tako dalje i tako blize :lol: i sve to u prvih 50 sekundi :thumbup: podsjeca malo na onaj film Gone in 60 seconds
L u c i f e r

#9466 Re: Republika Turska

Post by L u c i f e r »

breuer wrote:
L u c i f e r wrote:Ignorises realne pokazatelje, vec kao argument dajes svoju subjektivnu percepciju, pokusavajuci nazor da budes u pravu

Lucifer over and out
Mogao si se vala i ranije otkačiti od rasprave, da ne valjaš gluposti bez razloga.
Otkacicu se sada, prije nego sto te blokiram na jedno vrijeme, da vise ne citam tvoje gluposti

Sta pricati sa nekim ko ne zna sta je VOJNI budzet i sta on znaci

Sta pricati s nekim ko ne cita postavljene linkove kao izvore egzaktnih podataka i pokazatelja napamet prica

Sta pricati sa nekim ko ne daje bilo kakav izvor kao dokaz vlastitih tvrdnji

Vjerujem da si majstor za pivo, al nemas pojma o ovim stvarima, brukas se covjece

Evo ti malo pa citaj bolje ti je, umjesto sto pricas iz dupeta:
http://www.globalfirepower.com/

Foe added, Auf Wiedersehen
piupiu

#9467 Re: Republika Turska

Post by piupiu »

breuer wrote:

U smislu svjetske strategije, da.

Meni se čini da si ti još mlad. :)

Praviš vrlo mladalačke analize. :D
Challenger__

#9468 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:
breuer wrote:

neistina i laz
:thumbup:

notorna laž, đavolja, demonska, odvratna, smrdljiva.
breuer

#9469 Re: Republika Turska

Post by breuer »

L u c i f e r wrote:Foe added, Auf Wiedersehen
ajde ti, upiši se u spomenar pred spavanje :D

ono se našlo statistikom bavit...
breuer

#9470 Re: Republika Turska

Post by breuer »

piupiu wrote:U smislu svjetske strategije, da.

a ti bogami, ko da si preko Rizika savladavao......svjetsku strategiju :D
piupiu

#9471 Re: Republika Turska

Post by piupiu »

breuer wrote:
piupiu wrote:U smislu svjetske strategije, da.

a ti bogami, ko da si preko Rizika savladavao......svjetsku strategiju :D
Savladavala. ;-)

Nećemo dalje. Laku noć. :)
breuer

#9472 Re: Republika Turska

Post by breuer »

piupiu wrote:Savladavala. ;-)

Nećemo dalje. Laku noć. :)
sorry, laku noć...

kasno je :D
L u c i f e r

#9473 Re: Republika Turska

Post by L u c i f e r »

piupiu wrote:
JThomas wrote:jednako bitno i relevantno k'o skandinavski vojni puč.

Kako nije? "Nas i Turaka 300 miliona!" :D :lol:
:thumbup:
kamen spoticanja

#9474 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Turski mediji.prenose da se kljucni.momenat desio kad je jedan od oficira ubio brigadnog generala koji je sa pratnjom dosao u najvecu kasarnu turskih komandosa i pokusao da preuzme kontrolu
navodno taj general trebao je voditi "tacka operacije" s komandosima po cijeloj turskoj...
i to se sve desavalo oko 18h...dakle par sati prije nego sto je vojna zandarmerija zatvorila mostove u istanbulu
vade_mecum

#9475 Re: Republika Turska

Post by vade_mecum »

breuer wrote:
vade_mecum wrote:a sta je turska konkretno pokazala u noci sa petka na subotu osim toga da je nestabilna zemlja gdje ne treba puno da se napravi belaj i to na takav nacin i razmjera koji je necuven u normalnim zemljama???

Turska i prije svega turski narod su pokazali kako se brzo i efikasno riješiti te nestabilnosti, baš zbog toga što je veoma trusno tlo, skoro vojna država i dan danas...

dobro onda, Island i Norveška svetcke sile nambr van :oops: em imidž, em ekonomija, em vladavina prava...
ti kazes turci pokazali kako se gasi pozar, a ja ti kazem da u normalnom svijetu ovakav slucaj pozara je nezamisliv. ako ne mozes da vidis razliku onda je fakat do tebe.
Post Reply