Irak

Post Reply
Kikibombona

#9451 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Strateske razlike kod vodecih kurdskih partija u Iraku: KDP (Barzani) okrenut proarapskom/sunnitskom bloku, PUK (Talabani) okrenut Iranu i Baghdadu:

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... flict.html
Kakva glupost od teksta!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9452 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Strateske razlike kod vodecih kurdskih partija u Iraku: KDP (Barzani) okrenut proarapskom/sunnitskom bloku, PUK (Talabani) okrenut Iranu i Baghdadu:

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... flict.html
Kakva glupost od teksta!
dogodine u kurdistanu
Opetja033

#9453 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

A kada tekstovi Al Monitora @Kikiju idu u prilog - onda je sve OK, normala. Samoproglaseni ekspert nazva gluposcu tekst na, kada je u pitanju analiza Bliskog Istoka, najjacoj i najozbiljnijoj webstranici na svijetu. :lol: :lol: . Nazva gluposcu tekst covjeka koji zivi u Erbilu. Zna @Kiki iz Sarajeva bolje, nema sta. :mrgreen:
Kikibombona

#9454 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:A kada tekstovi Al Monitora @Kikiju idu u prilog - onda je sve OK, normala. Samoproglaseni ekspert nazva gluposcu tekst na, kada je u pitanju analiza Bliskog Istoka, najjacoj i najozbiljnijoj webstranici na svijetu. :lol: :lol: . Nazva gluposcu tekst covjeka koji zivi u Erbilu. Zna @Kiki iz Sarajeva bolje, nema sta. :mrgreen:
Vecina novinara je instrument politike!

Nije iskljuceno da je ovaj novinar placen od kurdskih vlasti da zavara javnost.
Opetja033

#9455 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:A kada tekstovi Al Monitora @Kikiju idu u prilog - onda je sve OK, normala. Samoproglaseni ekspert nazva gluposcu tekst na, kada je u pitanju analiza Bliskog Istoka, najjacoj i najozbiljnijoj webstranici na svijetu. :lol: :lol: . Nazva gluposcu tekst covjeka koji zivi u Erbilu. Zna @Kiki iz Sarajeva bolje, nema sta. :mrgreen:

Zavjera, zavjera. Sve je to zavjera. Uozbilji se @Kiki molim te. Od pristojnog forumasa sam sebe pretvaras u vodeceg klovna kojem se vecina ovdje na forumu smije.
Tebi je dakle vjerovatnije da je novinar placen od regionalnih vlasti nego da je ovaj clanak ispravan. Samo zato sto tvom svijetu kojeg si obojio u ruzicasto ne ide u prilog. Postajes polahko najveci ignorant na forumu.
Kikibombona

#9456 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Barzani okrenut suni Arapima?

Po cemu, Tita ti? :lol:

Dovoljno je tu nelogicnost (blago receno) istaci da bi bilo dovoljno.
Opetja033

#9457 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Barzani okrenut suni Arapima?

Po cemu, Tita ti? :lol:

Dovoljno je tu nelogicnost (blago receno) istaci da bi bilo dovoljno.
Pa vidis da ne znas. Evo ti jednog vrlo konkretnog primjera: kada je vlada u Bagdadu (siitska) raspirala potjernicu za potpredsjedikom Iraka Tarikom al Hashimijem zbog navodnog organizovanja "teroristickih" napada - on je sa svojom porodicom i pratnjom pobjegao kod Barzanija. al Hashimi je, osim sto je obavljao funkciju potpredsjednika drzave, takodje bio i predsjednik Islamske Partije Iraka - irackog krila MB. Maliki je cvilio da ga Barzani isporuci, ovaj ga je svaki put hladno odjebao. Naravno to je uradio zato sto mu je Erdogan rekao sta da uradi. Nakon par mjeseci kod Barzanije, preselio se u Ankaru gdje i sada zivi.

Pocetak kraja Iraka?
Americki kongres zeli da naoruza sunnite Iraka i da se SAD prema Kurdima i sunnitma te zemlje odnose kao prema drzavnim subjektima.
Kikibombona

#9458 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Pa vidis da ne znas. Evo ti jednog vrlo konkretnog primjera: kada je vlada u Bagdadu (siitska) raspirala potjernicu za potpredsjedikom Iraka Tarikom al Hashimijem zbog navodnog organizovanja "teroristickih" napada - on je sa svojom porodicom i pratnjom pobjegao kod Barzanija. al Hashimi je, osim sto je obavljao funkciju potpredsjednika drzave, takodje bio i predsjednik Islamske Partije Iraka - irackog krila MB. Maliki je cvilio da ga Barzani isporuci, ovaj ga je svaki put hladno odjebao. Naravno to je uradio zato sto mu je Erdogan rekao sta da uradi. Nakon par mjeseci kod Barzanije, preselio se u Ankaru gdje i sada zivi.

Pocetak kraja Iraka?
Americki kongres zeli da naoruza sunnite Iraka i da se SAD prema Kurdima i sunnitma te zemlje odnose kao prema drzavnim subjektima.
To su sve politicke igrice.

Barzani je u 'super' odnosima sa Iranom i ostalima. Lik radi odlicno!

http://rudaw.net/english/kurdistan/020520155

:thumbup: :thumbup:

Treba neki trg o Kobaniju nazvati Peshmerga! :thumbup:

http://rudaw.net/english/kurdistan/01052015

Nesto se desava..... Jastuk na aparatima....

http://rudaw.net/english/kurdistan/020520154

Kanadjani u posjeti Erbilu! Suska se da bi mogli poslati tesko naoruzanje. :thumbup:

Opetja, treba napraviti dvije drzave, za suni i sija Arape! Siitima Bagdad, Damask, Bejrut, Damask, Homs, Hama.... Sunitima Mosul, Tikrit, Samara, Alep, Dara, Idlib, Raka, Zor i to spojiti sa Jordanom i cao djaci! I naravno nezavisan Kurdistan! :mrgreen: :thumbup:
insomnia78

#9459 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

Ti se stvarno pocinjes pretvarati u @chelengera
Pomalo ba, nisu Kurdi nepogrjesivi niti bezgresni, niko nije
Opetja033

#9460 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote: Pa vidis da ne znas. Evo ti jednog vrlo konkretnog primjera: kada je vlada u Bagdadu (siitska) raspirala potjernicu za potpredsjedikom Iraka Tarikom al Hashimijem zbog navodnog organizovanja "teroristickih" napada - on je sa svojom porodicom i pratnjom pobjegao kod Barzanija. al Hashimi je, osim sto je obavljao funkciju potpredsjednika drzave, takodje bio i predsjednik Islamske Partije Iraka - irackog krila MB. Maliki je cvilio da ga Barzani isporuci, ovaj ga je svaki put hladno odjebao. Naravno to je uradio zato sto mu je Erdogan rekao sta da uradi. Nakon par mjeseci kod Barzanije, preselio se u Ankaru gdje i sada zivi.

Pocetak kraja Iraka?
To su sve politicke igrice.

Barzani je u 'super' odnosima sa Iranom i ostalima. Lik radi odlicno!

http://rudaw.net/english/kurdistan/020520155

:thumbup: :thumbup:

Treba neki trg o Kobaniju nazvati Peshmerga! :thumbup:

http://rudaw.net/english/kurdistan/01052015

Nesto se desava..... Jastuk na aparatima....

http://rudaw.net/english/kurdistan/020520154

Kanadjani u posjeti Erbilu! Suska se da bi mogli poslati tesko naoruzanje. :thumbup:

Opetja, treba napraviti dvije drzave, za suni i sija Arape! Siitima Bagdad, Damask, Bejrut, Damask, Homs, Hama.... Sunitima Mosul, Tikrit, Samara, Alep, Dara, Idlib, Raka, Zor i to spojiti sa Jordanom i cao djaci! I naravno nezavisan Kurdistan! :mrgreen: :thumbup:
Sto si velikodusan kada su u pitanju podrucja sa apsolutnom sunnitskom vecinom. Hladno dajes siitima mjesta u kojima ih nema ni 10% i u kojima ih nikada nije bilo vise od 10%. Sve tvoje imaginarne podjele i nove drzavne granice konstantno idu na stetu sunnita. Ne znam odakle toliko duboka, hronicna mrznja prema njima? Od najmnogobrojnije etnovjerske zajednice na Bliskom Istoku uzimas dijelove i dajes siitima i Kurdima. I nadas se permanetnom miru. Samo jos jedan pokazatelj koliko tvoj imaginarni svijet ima zajednickog sa stanjem na terenu. I samo pokazuje nevjerovatno mrznju prema arapskim sunnitima. Sve sto si do sada pisao, o nekim teritorijalnim podjelama, o fantomskom buducoj kurdskoj drzavi u Siriji, o fantomskoj siitskoj drzavi - sve, ali bukvalno sve, je islo na stetu arapskih sunnita, daleko najmnogobrojnije etnovjerske zajednice.

Srecom pa je Barzani za tebe Henry Kissinger. Zna on ko je dobitnik na duze staze. :mrgreen:
Mimo onoga sto sada imaju u Iraku, tvoji Kurdi, formalno-pravno, mogu dobiti samo jos jedan veliki k...c. Nista vise od toga. :mrgreen:
A ti slobodno pravi karte i onanisi na njih.
ioannes

#9461 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ioannes »

#Kiki
Nemožes istodobno gotivit Rojavu i Barzanija
To su dva različita politička koncepta...
Barzanijev Kurdistan je koruptna tvorevina dva moćna klana dok Rojava predstavlja jedan meni puno prihvatljiviji društveni koncept koji podržavam... Sama činjenica da je irački Kurdistan world's Sweetheart trenutno, govori da su izkorumpirani i u džepu moćnika.
Sama činjenica da se barzanijev Kurdistan u svijetskoj javnosti više preferira nego Rojava je veliki Skandal
japin_mutapi

#9462 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

kurdi imaju svoju državu a zove se turska
svi kurdi treba da se ujedine sa turskom i okupe pod turskom zastavom i grade i rade zajedno sa svojom braćom turcima

to im je najbolja i najpametnija opcija kao što se pokazalo kroz historiju
Kikibombona

#9463 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Sto si velikodusan kada su u pitanju podrucja sa apsolutnom sunnitskom vecinom. Hladno dajes siitima mjesta u kojima ih nema ni 10% i u kojima ih nikada nije bilo vise od 10%. Sve tvoje imaginarne podjele i nove drzavne granice konstantno idu na stetu sunnita. Ne znam odakle toliko duboka, hronicna mrznja prema njima? Od najmnogobrojnije etnovjerske zajednice na Bliskom Istoku uzimas dijelove i dajes siitima i Kurdima. I nadas se permanetnom miru. Samo jos jedan pokazatelj koliko tvoj imaginarni svijet ima zajednickog sa stanjem na terenu. I samo pokazuje nevjerovatno mrznju prema arapskim sunnitima. Sve sto si do sada pisao, o nekim teritorijalnim podjelama, o fantomskom buducoj kurdskoj drzavi u Siriji, o fantomskoj siitskoj drzavi - sve, ali bukvalno sve, je islo na stetu arapskih sunnita, daleko najmnogobrojnije etnovjerske zajednice.

Srecom pa je Barzani za tebe Henry Kissinger. Zna on ko je dobitnik na duze staze. :mrgreen:
Mimo onoga sto sada imaju u Iraku, tvoji Kurdi, formalno-pravno, mogu dobiti samo jos jedan veliki k...c. Nista vise od toga. :mrgreen:
A ti slobodno pravi karte i onanisi na njih.
Upravo suprotno, u obzir sam uzeo odnos snaga na terenu.

Siiti su u ovom trenutku jaci od sunita i nema teorije da bi pristali da izgube cijelu Siriju, i Damask i Alep. To nije sekunde realno.

Moja zamisao trenutno ide u prilog sunitima jer su u Iraku u ocajnoj poziciji. Vrlo lako mogu ostati bez icega. Ni u Siriji ne stoje dobro. Dakle, ako bi se postigao dogovor dobili bi puno vise nego je u ovom trenutku izgledno, nego sto putem rata mogu dobiti. I u Libanonu su siiti znatno jaci itd.

Dakle, siiti bi dobili Damask, Hamu i Homs, suniti bi dobili na Arabijskom poluotoku Bahrein, Jemen....

Bejrut i Bagdad su nepovratno siitski, to si valjda i sam svjestan.

Ako bi se podjelili, tek bi onda mogli graditi bolju buducnost. Meni je posebno zao suni Arapa u Iraku koji su u groznoj situaciji. Oni bi sad potpisali da se spoje sa Zorom, Rakom, Alepom i Idlibom, da imaju svoju drzavu.
Opetja033

#9464 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Bejrut i Bagdad su nepovratno siitski
:mrgreen: :mrgreen: Ok si forumas ali je ocigledno da si postao trol i diletant. Od sada cu gledati da ne upadam cesto u diskusije sa tobom. Mislim sta reci na boldirano, pa i za sam Bagdad. Pa i za ove ostale nebuloze koje si napisao u zadnjem komentaru.
Najtuznije je sto ti sam nisi svjestan koliko se ofiras. To je najtuznije.
Ni Bagdad, ni Damask, ni Bejrut, ni Homs, ni Hama, ni Halep nikada nece biti dio neke siitske drzave (buduce - fantomske ili stvarne).
Sa svojim prognozama i imbecilnim rijesenjima, mapama i podjelama mozes samo guzicu obrisati kada odes iduci put u wc.
fatamorgana

#9465 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by fatamorgana »

Uvijek pomislim da piše : ISUS zauzeo Mosul! :lol:
Kikibombona

#9466 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Bejrut i Bagdad su nepovratno siitski
:mrgreen: :mrgreen: Ok si forumas ali je ocigledno da si postao trol i diletant. Od sada cu gledati da ne upadam cesto u diskusije sa tobom. Mislim sta reci na boldirano, pa i za sam Bagdad. Pa i za ove ostale nebuloze koje si napisao u zadnjem komentaru.
Najtuznije je sto ti sam nisi svjestan koliko se ofiras. To je najtuznije.
Ni Bagdad, ni Damask, ni Bejrut, ni Homs, ni Hama, ni Halep nikada nece biti dio neke siitske drzave (buduce - fantomske ili stvarne).
Sa svojim prognozama i imbecilnim rijesenjima, mapama i podjelama mozes samo guzicu obrisati kada odes iduci put u wc.
Ama, iznosim misljenje za koje smatram da bi donijelo dobro za obje strane u sukobu. Nazalost, slazem se sa tobom da ce do bilo kakvog dogovora tesko doci. Sudbina sunita u Iraku je daleko najteza u ovom trenutku. Daj boze da makar autonomiju dobiju....
insomnia78

#9467 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

fatamorgana wrote:Uvijek pomislim da piše : ISUS zauzeo Mosul! :lol:
:thumbup: :lol:
Mehdi :lol:
Challenger__

#9468 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:#Kiki
Tačno.
Barzanijev Kurdistan je koruptna tvorevina dva moćna klana dok Rojava predstavlja jedan meni puno prihvatljiviji društveni koncept koji podržavam... Sama činjenica da je irački Kurdistan world's Sweetheart trenutno, govori da su izkorumpirani i u džepu moćnika.
Sama činjenica da se barzanijev Kurdistan u svijetskoj javnosti više preferira nego Rojava je veliki Skandal
Dobro zapažanje.
Kikibombona

#9469 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

ioannes wrote:#Kiki
Vlast je dobra taman onoliko koliko je narodu dobro.

Kurdi u Iraku nikada nisu zivjeli bolje. Dovoljno je samo to reci.
japin_mutapi

#9470 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

само се зезајте све ће њих фелдмаршал сиси уједнинити
курдистан до тел авива

Image
Kurdish_states_1835
sumirprimus

#9471 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

dvaput damask a samara sunitima... :D
koj nasa pusicka?treba je poslat u bagdad da sklapa poslove...
asurbanipal

#9472 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

"ISIL će doći u Bar, nećemo imati milosti"

Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio ISIL-u u području između Sirije i Iraka, uputio je preko svog Fejsbuk profila prijetnje građanima Bara, navodeći da će “Islamska država (ISIL) doći i da neće imati milosti”.

http://www.vijesti.me/vijesti/isil-ce-d ... sti-831796
sumirprimus

#9473 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

ma bizi,jesl se prepo,priznaj!
asurbanipal

#9474 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

sumirprimus wrote:ma bizi,jesl se prepo,priznaj!

Ma jok. Ja se bojim samo slijepog pašćeta... :lol:

sumirprimus

#9475 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

ja losa humora ,na stranu nino raspotovic..
.
Post Reply