Zato li Mirnes obrisa profil na FB
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Država
-
Vanzemaljac1981
#9453 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.rtrs.rs/vijesti/vijest.php?id=106353
Nacionalisticke partije su pocele da salju svoje placene nasilnike. To je znak slabosti.
Nacionalisticke partije su pocele da salju svoje placene nasilnike. To je znak slabosti.
-
sarajevoxxxx
#9454 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Većinski vlasnik BBI banke je Islamska banka za razvoj iz Džede, a ista nije u privatnom vlasništvu već ju je osnovalo nekoliko država. Znači kako god okreneš ona je ipak državna banka, osnovana je od narodnih para, ne od jedne osobe, čak ni više njih.vade_mecum wrote:
drug moj, ili promjeni primjere ili promjeni pricu. banke su privatne firme sto znaci da mogu zaposljavati koga hoce i kako hoce. a eto, u bivskoj Jugi su zaposljavani sve sposobni i pametni, to sto je nekom babo bio u KP je totalno beznacajna cinjenicanepotizam je latinska rijec sto hoce reci da kao pojava postoji barem 2000 godina
Sasvim druga stvar što je neko smatra privatnim vlasništvom, što je iskoristio svoju poziciju ili poziju u IZ-u da ostvari za sebe neke privilegije.
Last edited by sarajevoxxxx on 14/02/2014 21:05, edited 1 time in total.
- guber90
#9455 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Znas kako, ja imam srecu da sam spoznao to kako zbog svoje mladosti imam nerealna ocekivanja, a to sam spoznao kada sam pogledao svoje nekadasnja ocekivanja, kada sam bio jos mladji, tako da sam i ovdje svjestan da je moguce da grijesim, ali imam pravo da se nadamL u c i f e r wrote:naravno da si utopistaguber90 wrote: Ja sam bio svjestan ovakvog kraja i ovo sam i ocekivao, ja sam rekao da se nadam da ce ovo donijeti promjenu svijesti politicara, a to se ne moze sada vidjeti, nego tek kroz nekih minimum godinu dana. Rekao sam vec, mozda sam utopista, ali vidjet cemo.
ti si student
i ne znaš kako funkcioniše
stvarni svijet
ovo ti dobronamjerno velim
- animus
#9456 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo napokon nekoga tko je primjetio konkretan problem. Kad bi se samo ovaj problem rješio u državi meni bi protesti bili 100 posto uspješni. Samo treba da se postavi zahtjev da se iz zakona briše diskreciono pravo rukovodioca, jer JU nije njegova babovina. Kad budem vidio ovakav ili sličan zahtjev budem podržao proteste do tada ne računajte na mene.
Za tebe savjet bori se do kraja. Svaki put na sud i ne angažuj nesposobne advokate nego se sam zastupaj proći češ 100 puta bolje. Možda neka dočekaš ovo kao i ja http://i58.klix.com/hulmq1.jpg nije konačna presuda, čekam kantonalni sud ali da bi uspio moraš te rukovodioce izhebati u mozako ko što oni nas hebu. Sve postrojiti na sud, one koji su bahati dovesti na sud putem sudske poicije i kad iz izhebeš sami će svjedočiti protiv sebe jer je večina nesposobna a bahata pa misle da im nitko ništa ne može.[/quote]
Nije ovo samo u javnim ustanovama nego I kod primanja u drzavnu sluzbu u Federaciji BiH, komisija bira sa liste uspesnih kandidata koliko se sjecam. Znaci moze uzeti bilo koga nebitno sta si pokazao.[/quote]
Zato sam i napisao da treba više zakona mjenjati, inače i Presuda je za državnu službu[/quote]
OK, inace u ovoj drzavi je lakse poredati zakone koji su u redu nego ove koji nevaljaju I to sve nakon opsezne pravne reforme svega I svacega,
Za tebe savjet bori se do kraja. Svaki put na sud i ne angažuj nesposobne advokate nego se sam zastupaj proći češ 100 puta bolje. Možda neka dočekaš ovo kao i ja http://i58.klix.com/hulmq1.jpg nije konačna presuda, čekam kantonalni sud ali da bi uspio moraš te rukovodioce izhebati u mozako ko što oni nas hebu. Sve postrojiti na sud, one koji su bahati dovesti na sud putem sudske poicije i kad iz izhebeš sami će svjedočiti protiv sebe jer je večina nesposobna a bahata pa misle da im nitko ništa ne može.[/quote]
Nije ovo samo u javnim ustanovama nego I kod primanja u drzavnu sluzbu u Federaciji BiH, komisija bira sa liste uspesnih kandidata koliko se sjecam. Znaci moze uzeti bilo koga nebitno sta si pokazao.[/quote]
Zato sam i napisao da treba više zakona mjenjati, inače i Presuda je za državnu službu[/quote]
OK, inace u ovoj drzavi je lakse poredati zakone koji su u redu nego ove koji nevaljaju I to sve nakon opsezne pravne reforme svega I svacega,
-
nedim73m
#9457 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako se ne sjeti da im ukine i topli obrok uštedili bi desetine milijardi KM, a i postali bi najveći proizvođać ovčjeg sira. Koliko bi samo janjadi uspjelo postati ovce kad bi se samo topli obrok smanjio za 10 postoguber90 wrote:Smanjenjem voznog parka ustedilo bi se milijardu marakafukara_tz wrote:Tuzla: Aldin Siranovic, grupa "Udar", govor na Javnom skupu u Tuzli 14.02.2014.
, pa ne vozi svako od njih buggati majko mila.
Smanjenjem plata 150 miliona.
Sve ovo za godinu dana, oj drzavo, koja matematika.
- Dionysios
#9458 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
o ovome i ja razmisljam ima par dana... sta bi sa frajerom, bio che guevara, skupa sa onim brkanom.spinel_ wrote:sta je s onim fedja stukom, znam da je bio jako aktivan u julu, glavni za jmb, cak je u septembru najavljivao da ce blokirati ceste, aerodrome, sve.. kao da je propao u rupuocigledno je rijec o nekoj stranackoj vladinoj ublehi
mada, mislim da je ovaj protest do sada uspjesan iz razloga sto ovakvi likovi nisu ucestvovali.
-
L u c i f e r
#9459 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
da ne ulazimo u netačnost prvog dijela tvog postaKikibombona wrote:Lucifer, jarane, jesi ti onaj ateista sto se popisao kao musliman da udovolji okolini?![]()
Nije ni cudo da si na strani politike. Ako sam te zamijenio sa nekim, izvinjavam se.
niti u to da ja nisam na strani nikakve politike
al ne kontam kakve bi to imalo veze jedno s drugim
-
nedim73m
#9460 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mreža - BHT
Uvodna špica stoji GUSINJSKA BUNA
izgleda bude zanimljivo prvi put direktno tornjak prozvan
Uvodna špica stoji GUSINJSKA BUNA
izgleda bude zanimljivo prvi put direktno tornjak prozvan
- O'zone
- Globalni moderator
#9461 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Fini iznosi, fini. Nije ni čudo što se jedva odvojiše od pozicija. I ja bi se borio do zadnjeg metka
KANTON SARAJEVO - 720.000 KM za ministre u ostavci
Osim premijera Suada Zeljkovića (SDA), čija je mjesečna plaća dostizala i iznos od 5.000 KM, pravo na „bijeli hljeb" imat će i ministri u ostavci: Muhamed Kozadra (SDA) - finansije, koji će obavljati funkciju premijera u narednom periodu, Zlatko Petrović (SDU) - prostorno uređenje, Muamer Bandić (nestranački) socijalna politika, Jusuf Bubica (BPS) - saobraćaj, Faid Hećo (BPS) - borački resor, Ivica Šarić (SDA) - kultura, Velida Memić (SDA) - pravda, Damir Marjanović (nestranački) - obrazovanje, Čedomir Lukić (SDA) - stambena politika, Eldan Lokmić (BOSS) - zdravstvo, Nermin Pećanac (SDU) - policija te Emir Hrenovica (nestranački) - privreda, svi su imali mjesečna primanja do 5.000 KM!
ZDK - 390.000 KM za ministre u ostavci
Odlazeći članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koji bi, nakon što su podnijeli ostavke, već početkom naredne sedmice trebali biti i razriješeni dužnosti, imaju pravo na primanja do godinu.
Premijer Munib Husejnagić (SDP) trebao bi dobivati oko 4.200 KM, a ministri između 2.700 i 3.000 KM, te šef Kabineta Džemaludin Ramić (SDP) oko 2.300 KM. Vladu ZDK napuštaju sljedeći ministri: Sabina Heljić (finansije) i Bojan Bošnjak (poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda) iz NSRzB-a; Romana Brkić (pravosuđe i uprava), Rifat Delić (unutrašnji poslovi), Edin Terzić (prostorno uređenje, promet i komunikacija i zaštita okoline), Nedžad Lokmić (boračka pitanja), Muhamed Husić (privreda), Mirko Trifunović (obrazovanje, nauka, kultura i sport) i Senka Balorda (zdravstvo), svi SDP; Ivica Ćurić (rad, socijalna politika i izbjeglice) iz HDZ-a.
V. B.
USK: 250.000 KM za ministre u ostavci
Smijenjeni premijer USK Hamdija Lipovača (SDP) narednu godinu primat će mjesečno 3.000 KM tzv. bijelog hljeba, dok se „ne snađe". Praktično, on će USK, koji je inače zavio u crno, koštati još dodatnih 36.000 KM. Recimo i to da je kao premijer imao ukupna primanja oko 10.000 KM mjesečno.
Njegovi ministri Sinha Kurbegović (SDP), Amir Murić (SDP), Dario Jurić (SDP), Andrej Mamontov (SDP), Azemina Helić (SDP) te Mirsad Točagić (A-sda) i Amir Džajić (A-sda) mjesečno će za „bijeli hljeb" punu godinu uzimati između 2.200 KM i 2.600 KM.
To što su bili ministri osiromašene građane USK koštat će narednu godinu još ukupno između 198.800 i 218.400 KM. Zajedno s Lipovačinom plaćom za 12-mjesečni nerad to iznosi ukupno između 234.800 KM i 254.400 maraka.
Dva ministra koja su ranije podnijeli ostavke Ređžo Kurbegović (SBB) i Šefik Smaltić (NSRzB) ostali su bez ove godišnje naknade - svojom voljom.
M. D.
TK: Ukinuli „bijeli hljeb"
Skupština Tuzlanskog kantona ukinula je mogućnost tzv. bijelog hljeba za smijenjene ministre. Kolegij Skupštine razmatra i ostale zahtjeve građana, uključujući i smanjenje plaća i naknada izabranih zvaničnika te uposlenih u javnom sektoru.
Prema podacima CCI-ja, mjesečna neto primanja članova Vlade TK iznosila su između 2.854 KM i 3.913 KM.
Plaća premijera Seada Čauševića (SDP) iznosila je oko 3.760 KM. Alisa Bijedić (SDP) – finansije - bila je mjesečno plaćena 2.739 KM. Alen Taletović (SDP), ministar pravosuđa, dobivao je 2.691 KM, a Zoran Teofilović (SDP), policija, primao je plaću od oko 2.155.
Plaća Adema Šehidića (SDP) - obrazovanje - iznosila je 2.049 KM. Petar Simić (SDP) - razvoj i poduzetništvo - bio je plaćen 2.171 KM, a Božo Antunović (HDZ) - prostorno uređenje - imao je 2.097 KM.
Edin Ajanović (NSRzB) - poljoprivreda - mjesečno je primao 2.831 KM, a Željko Knežičer (NSRzB) - industrija - 3.050 KM.
Senaid Hadžić (BPS) - trgovina i turizam - primao je 2.955 KM mjesečno. Nermina Hadžigrahić (BPS), ministrica zdravstva, primala je 2.171 KM, a Samir Ništović (BPS) - socijalna politika - 2.113 KM.
Ibrahim Salihović (BPS), boračka populacija, imao je plaću od 2.104 KM. Svi su mjesečno primali još najmanje 150 KM za topli obrok.
- Kikibombona
#9462 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa i njima je prpa.Vanzemaljac1981 wrote:http://www.rtrs.rs/vijesti/vijest.php?id=106353
Protesti iz Federacije se vrlo lako mogu prenijeti na RS, pa i neke drzave regiona.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#9463 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jenna i nije kurva nego glumica
kurve se karaju za siću po ulici i svi ih preziru, a glumice uzimaju dobru lovu pred kamerama i svi ih vole...velika je tu kvalitativna i kvantitativna razlika iz koje valja izvući pouku
ps
i ovog Mujkića nabijem na qurac......leži u epicentru korupcije i nepotizma a vazi po televiziji o promjenama, socijalnoj pravdi i demokraciji...zmiju ga loma profesore i počisti ispred svoga praga pa onda mijenjaj stanje u Ruandi
kurve se karaju za siću po ulici i svi ih preziru, a glumice uzimaju dobru lovu pred kamerama i svi ih vole...velika je tu kvalitativna i kvantitativna razlika iz koje valja izvući pouku
ps
i ovog Mujkića nabijem na qurac......leži u epicentru korupcije i nepotizma a vazi po televiziji o promjenama, socijalnoj pravdi i demokraciji...zmiju ga loma profesore i počisti ispred svoga praga pa onda mijenjaj stanje u Ruandi
-
L u c i f e r
#9464 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
tako i trebaguber90 wrote:Znas kako, ja imam srecu da sam spoznao to kako zbog svoje mladosti imam nerealna ocekivanja, a to sam spoznao kada sam pogledao svoje nekadasnja ocekivanja, kada sam bio jos mladji, tako da sam i ovdje svjestan da je moguce da grijesim, ali imam pravo da se nadamL u c i f e r wrote:naravno da si utopistaguber90 wrote: Ja sam bio svjestan ovakvog kraja i ovo sam i ocekivao, ja sam rekao da se nadam da ce ovo donijeti promjenu svijesti politicara, a to se ne moze sada vidjeti, nego tek kroz nekih minimum godinu dana. Rekao sam vec, mozda sam utopista, ali vidjet cemo.
ti si student
i ne znaš kako funkcioniše
stvarni svijet
ovo ti dobronamjerno velim.
nadanje podržavam
samo ne treba se nikad
gubit veza sa realnošću
- Kikibombona
#9465 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Onda sam te zamijenio sa nekim, izvinjavam se jos jednom.L u c i f e r wrote: da ne ulazimo u netačnost prvog dijela tvog posta
Ima veze. Ljudi koji savijaju siju, koji podilaze bilo kome su odlican materijal za politiku (posebno nasu ljigavu, bosansku). Ne mozes naci covjeka sa principima i cvrstim karakterom, a da je pri tome jos moralan.
- MOSALJOZE
#9466 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo da pitam jel bilo forumskih stručnjaka na Plenumu?
- O'zone
- Globalni moderator
#9467 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Obećao pomoć u rekonstrukciji
Mirsad Kebo posjetio Arhiv Federacije BiH
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo posjetio je danas popodne Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine.
On je obišao tom prilikom spaljene prostorije arhiva kojom prilikom ga je o posljedicama požara obavijestio direktor Arhiva Federacije Adamir Jerković.
Jerković je kazao da su izgorjele administrativne i radne prostorije Arhiva , ali da su spaseni fondovi koji su bili pohranjeni u podrumskom depou zahvaljujući naporima kolektiva, koji je prije tri godine rekonstruiran i gdje je obezbijeđen protivpožarni sistem.
Potpredsjednik Kebo je pohvalio angažman Arhiva Federacije BiH i obećao pomoć u rekonstrukciji.
- Jedaj
#9468 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moguce da si u pravu. Ja vidim I SBB I SDA, SDP,SZBH,DNZ, SDS,SNSD, HDZ,HDZ1990 kao protunarodne, protudrzvne stranke sljedbenika Milosevica, Tudjmna I Alije, cuvara Dejtonske ludjacke kosulje I protagonista podjele I rusenja nase Jedne I jedine.vade_mecum wrote:ne diraj jennu jamesonSenf wrote:Iskreno da si slucajno izostavio SDP i SDA i napisao ovaj tekst...pomislio bih da se radi o SBBJedaj wrote:Ova informacija kruzi internetom, pa je I ja proslijedjujem. Ako je tacna onda smo upozoreni, a ako nije ignoriste je.
GRAĐANI OPREZ! Danas je u tajnosti održan sastanak čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Social-demokratske partije (SDP) na kojem je sklopljen pakt o međusobnom nenapadanju, te je dat nalog režimskim novinarima unutar javnih RTV servisa da započnu medijski linč i razno razna spinovanja sa ciljem diskvalifikacije pojedinaca i grupa, te razbijanja građanskih inicijativa koje su nastale kao rezultat protesta (organizovanje plenuma, drugih inicijativa i sl.). Cilj ovoga je, između ostalog, i skretanje pažnje građana sa višemilionskih pronevjera, kriminalne privatizacije, te stranačkih tajkuna koji su se uplašili mogućnosti krivičnog procesuiranja pod pritiskom građana organizovanih u plenume i druge građanske inicijative. Također je cilj učiniti sve kako bi se u javnosti stvorio dojam "DA SMO SVI ISTI" što bi rezultiralo gušenjem pokrenutih građanskih inicijativa i okupljanja. Nakon što priča sa huliganima, 12 kg droge, uništavanju vrijedne arhivske građe nije uspjela, sada vladajuće kriminalne elite putem režimskih novinara mijenjaju taktiku. STOGA GRAĐANI OPREZ!!! U medijskom prostoru u budućem periodu ćete naići na veliki broj netačnih informacija i spinovanja svih vrsta! Nažalost, sve to će biti realizirano putem javnih informativnih servisa koje mi finansiramo! DIJELI DALJE!![]()
- Rezimske novine
- Medijski linc
- Razno razna spinovanja sa ciljem diskvalifikacije pojedinaca i grupa
- Skretanje pažnje građana sa višemilionskih pronevjera
- Kriminalne privatizacije
- Stranački tajkuni koji su se uplašili mogućnosti krivičnog procesuiranja
- Vladajuće kriminalne elite
Hajd procitaj ove pojmove kojim je ovaj tekst ispunjen i razmisli koga ovih 7 teza opisuje....
Fahrudin Radoncic, tako je.
A zasto se SBB sad boji svog oruzija, nije li Avaz taj koji desetljece i kusur vec vrsi medijski linc, raznorazna spinovanja, skretanje paznje sa visemilionskih pronevjera (Svog vlasnika i pojedinih kriminalaca)?
Iskreno meni ste svi ista gova, ali brate propaganda ti je glupa....poredim je sa tim kako bi zvucalo kad bi Jenna Jameson tvrdila da su sve zene osim nje kurve.![]()
![]()
- Kikibombona
#9469 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Naravno, bio je Alfons kloniran u (cini mi se) dvadeset primjeraka.MOSALJOZE wrote:Samo da pitam jel bilo forumskih stručnjaka na Plenumu?
-
mefistofilis
#9470 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kikibombona wrote:Onda sam te zamijenio sa nekim, izvinjavam se jos jednom.L u c i f e r wrote: da ne ulazimo u netačnost prvog dijela tvog posta
Ima veze. Ljudi koji savijaju siju, koji podilaze bilo kome su odlican materijal za politiku (posebno nasu ljigavu, bosansku). Ne mozes naci covjeka sa principima i cvrstim karakterom, a da je pri tome jos moralan.
- Paranoid
#9471 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
L u c i f e r
D o s a d a n s i !
P o s t o v i s u t i s a m o t e b i r a z u m l j i v i !
N a b i o s i z a n e p u n a d v a m j e s e c a c c a h i l j a d u n e j a s n i h i d o s a d n i h p o s t o v a !
P S : O s l o b o d i n a s s v o g p r i s u s t a n a o v o m f o r u m u ž i v o t a t i !
D o s a d a n s i !
N a b i o s i z a n e p u n a d v a m j e s e c a c c a h i l j a d u n e j a s n i h i d o s a d n i h p o s t o v a !
P S : O s l o b o d i n a s s v o g p r i s u s t a n a o v o m f o r u m u ž i v o t a t i !
- Danguba
#9472 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
koliko plata se odrekao...O'zone wrote:Obećao pomoć u rekonstrukciji
Mirsad Kebo posjetio Arhiv Federacije BiH
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo posjetio je danas popodne Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine.
On je obišao tom prilikom spaljene prostorije arhiva kojom prilikom ga je o posljedicama požara obavijestio direktor Arhiva Federacije Adamir Jerković.
Jerković je kazao da su izgorjele administrativne i radne prostorije Arhiva , ali da su spaseni fondovi koji su bili pohranjeni u podrumskom depou zahvaljujući naporima kolektiva, koji je prije tri godine rekonstruiran i gdje je obezbijeđen protivpožarni sistem.
Potpredsjednik Kebo je pohvalio angažman Arhiva Federacije BiH i obećao pomoć u rekonstrukciji.
-
Istina boli
#9473 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svi tvoji postovi su tako omalovazavajuci kada su u pitanju protesti... Jedno pitanje onako ljudski. Sta ti stvarno mislis o ukupnoj situaciji u BiH. Koga ti krivis za sve ovo s,,nje kakvo imamo vec godinama, ili je tebi dobro pa ne bi nista mijenjao?L u c i f e r wrote:da ne ulazimo u netačnost prvog dijela tvog postaKikibombona wrote:Lucifer, jarane, jesi ti onaj ateista sto se popisao kao musliman da udovolji okolini?![]()
Nije ni cudo da si na strani politike. Ako sam te zamijenio sa nekim, izvinjavam se.
-
mefistofilis
#9474 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
clarksone
,
zaboravio si alfonsa ukljuciti
zaboravio si alfonsa ukljuciti
- O'zone
- Globalni moderator
#9475 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A ko će nam onda objašnjavati da smo u krivu, da nam je dobro samo da to mi ne vidimo? Alfons možda?Paranoid wrote:L u c i f e r
D o s a d a n s i !