nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#9451 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Gledaj Alfe, tu ako je izvuko živu glavu pa još bez invaliditeta neka slavi drugi rođendan.
Throttle

#9452 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

citroen xm wrote:Gledaj Alfe, tu ako je izvuko živu glavu pa još bez invaliditeta neka slavi drugi rođendan.
U nesreći su učestvovala vozila marke Mercedes i Alfa Romeo i tom prilikom niko nije povrijeđen

Na automobilu Alfa Romeo pričinjena je velika materijalna šteta
NediM17

#9454 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Throttle wrote:
citroen xm wrote:Gledaj Alfe, tu ako je izvuko živu glavu pa još bez invaliditeta neka slavi drugi rođendan.
U nesreći su učestvovala vozila marke Mercedes i Alfa Romeo i tom prilikom niko nije povrijeđen

Na automobilu Alfa Romeo pričinjena je velika materijalna šteta
Ma samo nek nikom nije nista. Auto je najmanje bitno. :thumbup:
kljurso

#9455 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kljurso »

U svim tim ruralnijim oblastima u zadnjih xx godina kolo vode lokalne partijske baje. Ti su oni koji kroje tom narodu kapu.
U vrijeme izbora se razmile i obecavaju kule i gradove domacinima. Gledao sam prosle godine kako to ide.
Donese se kesica sa rahatlokumom, malo kahve, kocka i kreten ce glasati za lucifera licno. Samo nek je "nas" i vidi sto voli komsiluk.
Nakon toga vrh rada je pojavljivanje po seoskim sjelima gdje vodi glavnu rijec. I svi presretni. A sto djete prelazi preko magistralnog puta gdje se prasi 80, ma hajde bogati, sta ce joj biti.
E pa nadjes nekog sposobnijeg baju da zaokruzis pa ce biti nesto.
Sjetite se rahmetli bracike, sta je uradio u svom selu.

Sent from my HTC One M9xx
tempuser

#9456 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

kljurso wrote:U svim tim ruralnijim oblastima u zadnjih xx godina kolo vode lokalne partijske baje. Ti su oni koji kroje tom narodu kapu.
U vrijeme izbora se razmile i obecavaju kule i gradove domacinima. Gledao sam prosle godine kako to ide.
Donese se kesica sa rahatlokumom, malo kahve, kocka i kreten ce glasati za lucifera licno. Samo nek je "nas" i vidi sto voli komsiluk.
Nakon toga vrh rada je pojavljivanje po seoskim sjelima gdje vodi glavnu rijec. I svi presretni. A sto djete prelazi preko magistralnog puta gdje se prasi 80, ma hajde bogati, sta ce joj biti.

Strada dijete, komsiluk sav saosjecajam i samilostan, pljuju po drzavi i vlastima, a na sljedecim izborima isti ja komsija opet glasa za tu stvar!
kljurso

#9457 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kljurso »

tempuser wrote:
Strada dijete, komsiluk sav saosjecajam i samilostan, pljuju po drzavi i vlastima, a na sljedecim izborima isti ja komsija opet glasa za tu stvar!
Pa jeste, bas tako. Svako je kriv samo ne onaj u ogledalu. Ili ti onaj na glasackom mjestu sa olovkom u ruci.
Da se razumijemo, kriv je onaj ko je udario djete i ubio ga. Ali buraz isto toliko je kriv i predsjednik mjesne zajednice, opstine, partijskig odbora, saveza komunista u svom selu, efendija u dzamiji koji sjedi na minderu i ispusti djecu izvan dzamije znajuci da ce ono preko magistralnog puta samo........
fino preko lokalne zajednice kao bilo kakav autoritet izganjas sa mup-om da se postavi kamera, semafor, radar, pjesacki prelaz, pjesacki most....na kriznom mjestu u svom selu,....i onda te svi slave i vole i glasa se za tebe i djete necije bude zivo.
Ali bolje okrenuti par jagnjadi i dovesti neku pevaljku na lokalni predizborni ili postizborni skup.

vješalica

#9458 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

kazniš rokalja seoskog
napravi rpofil na forumu
i sere po policiji i tumači da s emože voziti i 200km/h radi konfiguracije puta i novog sloja od 2 mikrona asfalta
zigson

#9459 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zigson »

kljurso wrote:U svim tim ruralnijim oblastima u zadnjih xx godina kolo vode lokalne partijske baje. Ti su oni koji kroje tom narodu kapu.

Image
Naslovnica

#9460 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

SDA Banovići nema veze sa ostatkom SDA u BiH.
Svi su u duši komunjare, cugaju, pojest', popit', u džamiju samo o Bajramu...
nightvision

#9461 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Naslovnica wrote:SDA Banovići nema veze sa ostatkom SDA u BiH.
Svi su u duši komunjare, cugaju, pojest', popit', u džamiju samo o Bajramu...
Eto bas ostali ne piju, ne vole pojest (krmetinu) i svaki namaz su u u dzamiji. ahaaa...
muha_sa

#9463 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

e svašta :-)

vukojebina 1000% :(
Logovan

#9464 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Logovan »

Jebo te. :roll: Pravo je čudo što nemamo više nesreća, više mrtvih.
amar1994

#9465 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:run:

Sto se tice ovog prvog snimka , reno 5 , i meni se isto desilo , zagledao se i zeleno i krenuo :shock: , vidim mase mi frajer s desne strane , dok sam skontao vec sam kod dazmije bio :-) :lol: :lol: :roll:
Better Man

#9466 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Jedno pitanje u vezi kamera u gradu koje snimaju prolazak kroz crveno i prekoračenje brzine. Šta bi se desilo da biciklista prođe kroz crveno ili recimo razvije brzinu od 72 km na sat. Da li bi senzori reagovali i snimili ga? Na kom principu reaguju ti senzori u vezi prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno i da li su postavljeni prije ili nakon semafora? Laik sam za ove stvari, pa me čisto interesuje.
zateznistub

#9467 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

Better Man wrote:Jedno pitanje u vezi kamera u gradu koje snimaju prolazak kroz crveno i prekoračenje brzine. Šta bi se desilo da biciklista prođe kroz crveno ili recimo razvije brzinu od 72 km na sat. Da li bi senzori reagovali i snimili ga? Na kom principu reaguju ti senzori u vezi prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno i da li su postavljeni prije ili nakon semafora? Laik sam za ove stvari, pa me čisto interesuje.
Koliko znam postavljeni su nakon semafora i reaguju na prolazak ne na težinu. E sad da li u sve tri trake to ne znam. Pričali se da na nekom mjestima ako prođeš drugom trakom (u binjezevu) onom kontrast trakom biva neće te u slikati.... navodno... nisam niti ću provjeravati. E sad da li je biciklo dovoljno velik predmet da ga senzor "ocita" and nisam siguran
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9468 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Better Man wrote:Jedno pitanje u vezi kamera u gradu koje snimaju prolazak kroz crveno i prekoračenje brzine. Šta bi se desilo da biciklista prođe kroz crveno ili recimo razvije brzinu od 72 km na sat. Da li bi senzori reagovali i snimili ga? Na kom principu reaguju ti senzori u vezi prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno i da li su postavljeni prije ili nakon semafora? Laik sam za ove stvari, pa me čisto interesuje.
elektromagnetni/indukcioni senzori

ako su kakve karbonske feLUGE ili bicklo ništa od slikanja :mrgreen:

imaju i moderniji, al kod nas su ovi malo manje moderni
Wind

#9469 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Wind »

Senzori su postavljeni u cestu 20/30m ispred kamere. Obrati paznju na naknadno usjecene senzore (zice) u asfalt. Vidi se.

Image,
Image
seoBIH

#9470 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

I snimaju od tacke A do tacke B. Ne snimaju od B ka A, pa zato mozes primijetiti debile kako predju u drugu traku :)
punosvega

#9471 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by punosvega »

Hvata li stacionarna kamera i ovakve prekršaje? Često se dešava da ovde likovi požure lijevom trakom koja skreće lijevo a oni hoće pravo, i onda ako se ne stignu na vrijeme ubaciti prođu do pola raskrsnice pa se onda prestrojavaju.

supercali

#9472 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Vjerovatno u toj traci nema senzora tako da ne hvata
Naravno ako je traka samo za lijevo
mirzet87sa

#9473 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Ne hvata. Isto kao sto ne hvata ni kod RTV-a kada ides lijevom trakom i prodjes pravo..
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#9474 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Pitar sa Kariba »

King.... :lol: :lol:

Image
Post Reply