Nisu krenuli na nicije milijarde niti imovinu nego na Arhiv i Predsjednistvo, nekoliko mjeseci kasnije i na Vijecnicu.Banksy wrote:Sedmicu prije Bakira,The BEN10 wrote:Pa i nije baš tačno - uporedi Bakirov angažman i Željkov, pa ćeš vidjet. Od apelacija Ustavnom sudu, preko tih veza sa turskom, do evo puno odgovornijeg ponašanja i u slučaju paljevina i u slučaju poplava.JThomas wrote:i ubjeđujete nas, uprošteno rečeno, da je bolje birati dokazano nepoštene i nesposobne nego poštenog i nesposobnog.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputit će apelaciju Ustavnom sudu BiH
Dokument objavljen: 5.5.2014
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputit će apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine povodom donošenja Odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske.
O smiješnim, beskorisnim ''vezama'' s neoosmanskim krilom turske vlade možemo na drugoj temi,
Naravno da je bio ''odgovorniji'' oko paljevina, pa radilo mu se o spašavanju sopstvene guzice! Nisu demonstranti krenuli na Komšićev trosoban stan, već na milijarde koje su preko leđa bosanske fukare pokrali Izetbegovići i 20 probranih bošnjačkih familija. I kakve veze sad Komšić ima s tim?
Demokratska fronta Željko Komšić
- Havatar
#9451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#9452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drugi profil wrote:Ma ne znam drug i mene ovo zulja, ali sta je cinit ako nema druge? Vazno je smaknuti ove pa cemo se gombat sa Fa'rom. Njega je ipak lakse ogolit nego ove, a nislim da njega vec imaju Ameri u saci. Mora se mulj prodrmat, sto jace to bolje, inace nema promjena. A ako njih nema, nece ni ovakva Bosna jos dugo. Izdahnuce ko teski bolesnik na postelji i svi ce osjetit olaksanje.Alfons Kauders wrote:
pritefterit jos jednog
ako se DF jasno ne distancira od radoncica - ne pada mi na pamet
sta da se prodrma? da preko DF-a na vlast dovedemo katila i tajkuna iz haram tornja? da nas fahra spasava od bakira i zlaje?
neka hvala, radije cu glasati za jebenu SDA, SDP, SBiH - zapravo za bilo koga
- Alfons Kauders
#9453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
fakat nidje vezeHeartbeats wrote: Biti lider opozicije sa NS! Je li se u vlast mora po svaku cijenu cak i kada ona znaci ici sa najcrnjim vragom SBB-om?
SDA jeste crna da nemoze crnja biti ali je SBB opet crnji od nje!
Vidi, SDP i SBB ce toliko grohnuti na izborima da ce se oni lomiti da ih neko primi a SBB ce narocito poletiti ka SDA jer su oni prirodni saveznici...SDP ce biti mizerna i na nivou SDU te njohov koalicioni kapacietet je zanemarljiv.
ovi ne valjaju - e hajmo ih mijenjati, nije bitno s kim... to mi zvuci kao inat i nista vise...
uostalom ako se ide na to, onda neka se to i kaze - nek ljudi dzabe ne glasaju za DF, vec direkt za SBB... bolje je zaobici posrednika
-
palermo
#9454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......Banksy wrote:
Imamo par stvari koje su već sad izvjesne:
Bakir je preuzeo ili će preuzeti SDA,
Bakir i Zlatko su najveći prijatelji i najbliži poslovni saradnici,
Zlatko je već, istina implicite, najavio postizbornu koaliciju s SDA,
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,
Šta predlažeš?
- Alfons Kauders
#9455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hajd barem sam u dobrom drustvu...palermo wrote:Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......Banksy wrote:
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,
Šta predlažeš?
stvarno sam razocaran u pojedine forumase cije misljenje inace itekako cijenim, a sad se vode logikom "hajmo ovim ucerat" cak i po cijenu da od njih na vlast dovedu JOS GORE
inat nego sta
-
jastuk1
#9456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Alfons Kauders wrote:drugi profil wrote:Ma ne znam drug i mene ovo zulja, ali sta je cinit ako nema druge? Vazno je smaknuti ove pa cemo se gombat sa Fa'rom. Njega je ipak lakse ogolit nego ove, a nislim da njega vec imaju Ameri u saci. Mora se mulj prodrmat, sto jace to bolje, inace nema promjena. A ako njih nema, nece ni ovakva Bosna jos dugo. Izdahnuce ko teski bolesnik na postelji i svi ce osjetit olaksanje.Alfons Kauders wrote:
pritefterit jos jednog
ako se DF jasno ne distancira od radoncica - ne pada mi na pamet![]()
sta da se prodrma? da preko DF-a na vlast dovedemo katila i tajkuna iz haram tornja? da nas fahra spasava od bakira i zlaje?
neka hvala, radije cu glasati za jebenu SDA, SDP, SBiH - zapravo za bilo koga
Kod biranja između sposobnog "lopova" i nesposobne "poštenjačine," nažalost od nesposobne poštenjačine nema nikakve nade, a od sposobnog lopova makar ima ta nada da će nešto nekad uraditi. Nesposobni ne mogu niš uradit jer su nesposobni. Komšić je x puta dokazao da je prilično nesposoban.
I da, Fahro ne spada u domen "sposobnog lopova." Čini se da je on je debelo zagazio u domen izdajništva i perfidnih spletki kako takav je potpuno van razmatranja. Možda je i taj Fahro imao najbolje namjere, ali njegova djela jednostavno nisu konzistentna sa djelovanjem osobe koja je iskrena.
- Alfons Kauders
#9457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drago mi je da nisam jedini... a podvuceno i mene boli... a "nasa stranka za bolju buducnost" je za mene mrtva od predstave ispred tuzilastva 8.2...jastuk1 wrote:Alfons Kauders wrote:drugi profil wrote: Ma ne znam drug i mene ovo zulja, ali sta je cinit ako nema druge? Vazno je smaknuti ove pa cemo se gombat sa Fa'rom. Njega je ipak lakse ogolit nego ove, a nislim da njega vec imaju Ameri u saci. Mora se mulj prodrmat, sto jace to bolje, inace nema promjena. A ako njih nema, nece ni ovakva Bosna jos dugo. Izdahnuce ko teski bolesnik na postelji i svi ce osjetit olaksanje.![]()
neka hvala, radije cu glasati za jebenu SDA, SDP, SBiH - zapravo za bilo kogaO tome ja isto ovdje trubim kad kažem da nisam izlazio na izbore godinama, ali da će me potencijalni još gori od ovih groznih natjerat da izađem i glasam protiv SBB, DF i NS-a. Što je fakat grozno jer ja bih trebao biti taj sa svojih 40 godina iz urbane sredine koji će glasati za, a ne protiv njih.
![]()
Kod biranja između sposobnog "lopova" i nesposobne "poštenjačine," nažalost od nesposobne poštenjačine nema nikakve nade, a od sposobnog lopova makar ima ta nada da će nešto nekad uraditi. Nesposobni ne mogu niš uradit jer su nesposobni. Komšić je x puta dokazao da je prilično nesposoban.
I da, Fahro ne spada u domen "sposobnog lopova." Čini se da je on je debelo zagazio u domen izdajništva i perfidnih spletki kako takav je potpuno van razmatranja. Možda je i taj Fahro imao najbolje namjere, ali njegova djela jednostavno nisu konzistentna sa djelovanjem osobe koja je iskrena.
nadajmo se da u DFu ima pametnih glava koje ce prepoznati svu pogubnost svrstavanja u nekakav fantomski opozicioni blok predvodjen SBBom... uostalom, ako ne radi mog i tvog glasa, onda radi njih samih
ko god je fahrom tikve sadio - najebo je da valja... ako misle da ih fahro nece odjebat ko SDA, SBiH, SDP i sve ostale s kojim je petljo, e onda ne samo da necu glasati za DF zato sto postoji mogucnost da koaliraju sa SBB, vec zato jer su nesposobni idioti koji toga nisu svjesni
- JThomas
#9458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sposobnih lopova nema među ponuđenim, već samo nesposobni lopovi - kokošari koji su uništili državu. sposobni lopovi bi napravili državu, pa bi i njima bilo više za zagrabiti. a ovo su šibicari i kokošari.
ustvari s ovim vrijeđam šibicare jer za to treba imati i promišljanje i žicu...
ustvari s ovim vrijeđam šibicare jer za to treba imati i promišljanje i žicu...
-
almir90
#9459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vala kad smo jedno zlo mijenjali za drugo prije 4 godine, zašto sada ne bismo opet tako? Nećemo sigurno ići naprijed, ako vratimo vlast SDA. I ovako je rahat patnja, pa makar nek' neko drugi dobije priliku, da vidimo šta će se desiti.
- drug_profi
#9460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vas dvojica matorih drtina... da sam znao da ce doci dan da se necemo oko neceg sloziti....Alfons Kauders wrote:hajd barem sam u dobrom drustvu...palermo wrote:Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......Banksy wrote:
Šta predlažeš?
stvarno sam razocaran u pojedine forumase cije misljenje inace itekako cijenim, a sad se vode logikom "hajmo ovim ucerat" cak i po cijenu da od njih na vlast dovedu JOS GORE
inat nego sta
Naravno da nemaju dva covjeka koji o svemu imaju isto misljenje a narocito kad je politika u pitanju.
Situacija je takva da se kockati moramo. Ja cu nerado prihvatiti Fahru kao partnera da se razbucaju ovi lobiji, talovi i konekcije, otpocnu istrage i sudjenja uz sav rizik koji sadjenje tikvi sa djavolom nosi.
Vi cete odabrati da zadrzite postojecu neefiksnu, nesposobnu i katastrofalnu vlast bez obzira na posljedice koje takva odluka donosi.
Bogumi, ne valja ni jedno, ali nesto od to dvoje se mora odabrati.
- Alfons Kauders
#9461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
rvoj izbor - ja necu "prihvatiti" fahru, odnosno glasati za njega kroz proxy u vidu DF ili NS... makar potpisao da dozivotno na vlasti ostane jebena SDA, jednostavno necudrugi profil wrote:Vas dvojica matorih drtina... da sam znao da ce doci dan da se necemo oko neceg sloziti....Alfons Kauders wrote:hajd barem sam u dobrom drustvu...palermo wrote:
Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......
inat nego sta![]()
Naravno da nemaju dva covjeka koji o svemu imaju isto misljenje a narocito kad je politika u pitanju.
Situacija je takva da se kockati moramo. Ja cu nerado prihvatiti Fahru kao partnera da se razbucaju ovi lobiji, talovi i konekcije, otpocnu istrage i sudjenja uz sav rizik koji sadjenje tikvi sa djavolom nosi.
Vi cete odabrati da zadrzite postojecu neefiksnu, nesposobnu i katastrofalnu vlast bez obzira na posljedice koje takva odluka donosi.
Bogumi, ne valja ni jedno, ali nesto od to dvoje se mora odabrati.
cak i da nemam nesto protiv fahre (a imam i previse), opet necu iz prostog razloga sto ne smatram da bi ta nova vlast bila efikasnija, sposobnija ili manje "katastrofalna" od ove... vidim samo da bi mogli biti gori
- drug_profi
#9462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E to je to. Isto i ja mislim, ali smtram da je za pokretanje ozdravljenja nuzno iscupati SDA/SDP kadrove iz tuzilastva, sudova, agencija, komisija...
Baciti hobotnicu macki... valjda ti je jasno da nema promjena ni u jednom segmentu bez toga...
druga opcija su oruzani nemiri - revolucija, sto bih ponekad i pozelio, ali znam da bih ja prvi najebo.
Baciti hobotnicu macki... valjda ti je jasno da nema promjena ni u jednom segmentu bez toga...
druga opcija su oruzani nemiri - revolucija, sto bih ponekad i pozelio, ali znam da bih ja prvi najebo.
- Alfons Kauders
#9463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koja revolucija? i to jos pride oruzana? revolucija protiv vlasti koju uredno bira narod, od strane tog istog naroda?drugi profil wrote:E to je to. Isto i ja mislim, ali smtram da je za pokretanje ozdravljenja nuzno iscupati SDA/SDP kadrove iz tuzilastva, sudova, agencija, komisija...
ili mozda od nekih koji misle da imaju pravo odredjivati drugima sta da rade i misle, pod plastom borbe protiv nekog imaginarnog, veceg zla?
- ultima_palabra
#9464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@alfons je protiv vlasti sve dok ne postoji realna opcija da padnu 
-
jastuk1
#9465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
WTF? Sudije i tužioce bira Visoko sudsko i tužilačko vijeće, osim u ustavnim sudovima, za što VSTV daje prijedlog. Koliko je meni poznato, a dozvoljavam da griješim, sudije ne mogu biti izravni članovi stranaka.drugi profil wrote:E to je to. Isto i ja mislim, ali smtram da je za pokretanje ozdravljenja nuzno iscupati SDA/SDP kadrove iz tuzilastva, sudova, agencija, komisija...
Uzgred, bilo kakva opcija u kojoj je SBB, FOREGET ABOUT IT. JUST FOREGET IT. Da ne budem vulgaran. Fakat.
I čuj, naiskrenije da ti kažem - nivo povampirenosti kad su bili protesti i do kosti prljave igre SBB-a su mi život zgadile. U ratu smo vidjeli i osjetili svašta, ali prosto nisam mogao da vjerujem da ljudi mogu tako pogano i "ponosno" po sebi pljuvati. (Mislim na fakinluk određenih stranaka) Dignitet - nula kroz ništa. I to bez razloga su srozavali sopstveni dignitet! Da su imali razlog da pljuju po sebi, pa hajde de, ali nisu, nisu, neiskreni ego-manijaci bolesni.
Oružani nemiri kažeš - da, "građanski rat" isključivo između Bošnjaka, to je Fahrin vlažni san, čini mi se.
Ako sam uopšte zabrtinut, zabrinut sam radi njegove povampirenosti.
Stoga sa žaljenjem ističem da ću najvjerovatnije morati na izbore da glasam protiv SBB-a i bilo koga ko bude u toj kockarskoj koaliciji.
Shvati čovječe, meni nije cilj da se kockam i ovo malo života što mi je ostalo da glasam za dokazane megalomanijake. Ako ne može bolje ne mora, ali ne želim da se kockam i da sutra bude još gore.
Nije džabe engleska izreka:
Better the devil you know, than the devil you doin't:
http://www.youtube.com/watch?v=10P_ybz5YTI
- drug_profi
#9466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sori, ovo se sad svodi na licnu percepciju.
Sto je jednom bolje drugom je gore itd.
Meni je npr bolje da na MDvoru vise na banderama odredjeni ljudi ciji bih spisak rado napravio, dok recimo sumnjam da bi se njima to dopalo.
O ovome sto ti pricas da su sudije i tuzioci vanstranacki itd itd, jbt jel ti fakat mislis da su vanstranacki????? Ali ono stvarno potpuno neovisni od lobija?????
Alfonse, znas i sam da ako ovo ode u kurac, podjelicemo se samo na nas i njih, ne gledajuci u rodni list. Drzave svakako ovdje nema i da nema MZ kao kohezione sile, ovo bi se davno raspalo sve. Sto otprilike odgovara i strankama koje vladaju jer mogu da spinuju jednu te istu pricu beskonacno dok pljackaju i unistavaju ekonomiju. Ljudi u Bosni mogu da trpe mnogo, ali jbg. nisam siguran da mogu beskonacno. Ja ne bih da trazim tu granicu. Moj izbor je da se radije napravi odusak, da se shvati da je vlast promjenjiva i da se svako ko ubuduce misli da nateze zakone prema svojim interesima dobro zamisli ko ce doci na vlast ubrzo i ko ce sprovoditi tu istragu, nego da bude siguran da je sve zauvijek zavrseno "po zakonu".
Sto je jednom bolje drugom je gore itd.
Meni je npr bolje da na MDvoru vise na banderama odredjeni ljudi ciji bih spisak rado napravio, dok recimo sumnjam da bi se njima to dopalo.
O ovome sto ti pricas da su sudije i tuzioci vanstranacki itd itd, jbt jel ti fakat mislis da su vanstranacki????? Ali ono stvarno potpuno neovisni od lobija?????
Alfonse, znas i sam da ako ovo ode u kurac, podjelicemo se samo na nas i njih, ne gledajuci u rodni list. Drzave svakako ovdje nema i da nema MZ kao kohezione sile, ovo bi se davno raspalo sve. Sto otprilike odgovara i strankama koje vladaju jer mogu da spinuju jednu te istu pricu beskonacno dok pljackaju i unistavaju ekonomiju. Ljudi u Bosni mogu da trpe mnogo, ali jbg. nisam siguran da mogu beskonacno. Ja ne bih da trazim tu granicu. Moj izbor je da se radije napravi odusak, da se shvati da je vlast promjenjiva i da se svako ko ubuduce misli da nateze zakone prema svojim interesima dobro zamisli ko ce doci na vlast ubrzo i ko ce sprovoditi tu istragu, nego da bude siguran da je sve zauvijek zavrseno "po zakonu".
- Alfons Kauders
#9467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
al fakat mi nije jasno to prizivanje nasilja i haman gradjanskog rata... mrsko bosnji glasat, al eto puskom bi...ultima_palabra wrote:@alfons je protiv vlasti sve dok ne postoji realna opcija da padnu
i naravno vazda prica o borbi "za narod"
pa i ja sam valjda narod, samo sto se haman mene ne treba nista pitat... jer "narod" su haman samo oni koji bi palili i razbijali, a mi smo izdajnici, budJetlije il neki kurac
- Alfons Kauders
#9468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da, onako kako smo se "podijelili" u februaru? gdje je svako ko je bio protiv paljevine i ubijanja nazivan kriminalcem, lopovom, izdajnikom itd... jer neko haman ima pravo dijeliti certifikate ko je "narod" i ko je "gradjanin"... ako im se ne uklapas u koncepciju, nema tedrugi profil wrote:
Alfonse, znas i sam da ako ovo ode u kurac, podjelicemo se samo na nas i njih, ne gledajuci u rodni list.
aha, a ovi su kao neka nova alternativa koja nece da pljacka i spinuje? jer fahro je inace nadaleko poznat po objektivnom izvjestavanju i postenju... i nikad nije bio blizak vlasti, samo eto nekako zgrnuo stotine miliona, posrecilo mu se bezbeli?Drzave svakako ovdje nema i da nema MZ kao kohezione sile, ovo bi se davno raspalo sve. Sto otprilike odgovara i strankama koje vladaju jer mogu da spinuju jednu te istu pricu beskonacno dok pljackaju i unistavaju ekonomiju. Ljudi u Bosni mogu da trpe mnogo, ali jbg. nisam siguran da mogu beskonacno. Ja ne bih da trazim tu granicu.
pa jeste, mijenja se izborima... i ova je izabrana, ne tako davno... ne sjecam se da su bakir i zlatko palili i ubijali da dodju na vlast... narod im je dao mandat... neka ga da fahri na izborima i nikakav problem... ja necuMoj izbor je da se radije napravi odusak, da se shvati da je vlast promjenjiva i da se svako ko ubuduce misli da nateze zakone prema svojim interesima dobro zamisli ko ce doci na vlast ubrzo i ko ce sprovoditi tu istragu, nego da bude siguran da je sve zauvijek zavrseno "po zakonu".
- drug_profi
#9469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zao mi je sto mi rijecnik nije bogatiji i sto ja nisam nacitaniji da ti objasnim sta je moja poenta, ali evo pokusacu jednostavno:
Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast. Treba napraviti taj klik kod ljudi koji nece da se zamjeraju jer znaju da ce Bake vazda biti vlast, da ce Zukic vazda biti vlast, da ne nabrajam dalje...da mogu biti gurnuti u opoziciju i da svaki sluzbenik u sistemu mora da radi svoj posao po zakonu bez obzira hoce li se zamjeriti nekome iz SDA, SDP ili trece stranke jer ce u suprotnom odgovarati sto nije onima koji smjene tu vlast.
O poredjenju isforsiranih februarskih protesta i onih koje ja predvidjam kad jedne godine "ode sve u kurac" nema ni govora.
Jednostavno niko od nas nema pravo da brani ovakvu vlast i da krivi ljude zato sto im je pukao film, jer sit gladnog ne razumije. Iako i ja vjerujem da su paljevine narucene i placene, u februaru je samo bila scenska proba za ono sto bi se zaista desavalo ako ova bagra nastavi da nas sve vuce dole.
Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast. Treba napraviti taj klik kod ljudi koji nece da se zamjeraju jer znaju da ce Bake vazda biti vlast, da ce Zukic vazda biti vlast, da ne nabrajam dalje...da mogu biti gurnuti u opoziciju i da svaki sluzbenik u sistemu mora da radi svoj posao po zakonu bez obzira hoce li se zamjeriti nekome iz SDA, SDP ili trece stranke jer ce u suprotnom odgovarati sto nije onima koji smjene tu vlast.
O poredjenju isforsiranih februarskih protesta i onih koje ja predvidjam kad jedne godine "ode sve u kurac" nema ni govora.
Jednostavno niko od nas nema pravo da brani ovakvu vlast i da krivi ljude zato sto im je pukao film, jer sit gladnog ne razumije. Iako i ja vjerujem da su paljevine narucene i placene, u februaru je samo bila scenska proba za ono sto bi se zaista desavalo ako ova bagra nastavi da nas sve vuce dole.
- vivaldi
#9470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma niko nije pretplacen, ali ovdje ko god dodje je gotovo nemoguce napraviti iskorak. komsic pogotovu.drugi profil wrote:Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast
ekonomska situacija je toliko katastrofalna da se narodu pred bilo koje izbore nista zivo ne moze prodati sem nacionalizma i srodnih manifestacija.
zato ljudi kad su im dzepovi svakako prazni, onda bar glasaju za "svoje"
- drug_profi
#9471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma jeste. SDA se medju ljudima percepira kao trajni ucesnik u vlasti. Realno niko ne racuna na mogucnost da ce oni ikada biti opozicija. Njih je tesko i pajserom odvojiti od vlasti i cak i kad i ako izgube procente, pitanje je kako ce ta tranzicija ici.vivaldi wrote:ma niko nije pretplacen..."drugi profil wrote:Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast
- Alfons Kauders
#9472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koliko puta sam cuo ovu ofucanu frazetinu od februara do danas...drugi profil wrote:Zao mi je sto mi rijecnik nije bogatiji i sto ja nisam nacitaniji da ti objasnim sta je moja poenta, ali evo pokusacu jednostavno:
sda nije trajna kategorija, sto je dokazao sdp kada ih je izbacio iz iste, samo sto su doveli fahru umjesto njih sto bas i nije bio potez decenije... a to je bio drugi put da se sda izbaci, prvi put je to uradjeno 2000... ni sbih nije trajna kategorija, mada su bili 14 godina na vlasti i znali su ponekad imati strasan rezultat - i onda paf, izgube dvije trecine podrske u jednom izbornom ciklusu...
e sad za odbranu "vlasti"... vlast i drzava nisu jedno te isto, a ta dva pojma se jako, jako cesto mijesaju u zadnje vrijeme...
i kako mislis niko nema pravo? koje pravo? slobode govora i politicke misli? ja ako hocu da gradom nosim majicu s likom neonka ili radeljasa, to je moja stvar... ali zaboravio sam da ja nisam "narod" i da se mene nista ne pita, jer nemam certifikat
sta uopste treba da znaci sit gladnog ne razumije?
- drug_profi
#9473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne ide..
demagogija, alfonse, nemoj na meni zivota ti....
- Alfons Kauders
#9474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
e tu se ne slazem... moze se narodu stosta prodati mimo nacionalizma, mimo drzave za covjeka...vivaldi wrote:ma niko nije pretplacen, ali ovdje ko god dodje je gotovo nemoguce napraviti iskorak. komsic pogotovu.drugi profil wrote:Treba zorno pokazati da SDA nije trajna kategorija, i da nisu pretplaceni na vlast
ekonomska situacija je toliko katastrofalna da se narodu pred bilo koje izbore nista zivo ne moze prodati sem nacionalizma i srodnih manifestacija.
zato ljudi kad su im dzepovi svakako prazni, onda bar glasaju za "svoje"
prati malo kako se u zadnje vrijeme obecavaju zlatne kasike i ko ih obecava... malo se uloge presaltale... nacionalizam je out, i jebeni vucic je to skonto... hdz u hrvatskoj reformiran u stranku centra, sda donekle...
a narod ko narod - voli vjerovati u bajke... nekad o velikim drzavama i velikim vodjama, nekad o socijalnoj pravdi, i hapsenju velikih riba... i onda ce svi zivjeti sretno, svaki diplomac ce imati posao, svako ce imati uvezan staz, svako ce moci priustiti stan, nov auto i 15 dana u makarskoj...
- Alfons Kauders
#9475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nekom demagogija, nekom gorka istinadrugi profil wrote:Ne ide..