Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#94476 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Presuda Mladiću je jasna opomena Asadu i njegovoj "braći po zlu"

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... id=1009436

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ponovo Index svaka čast
Last edited by sarajevoxxxx on 23/11/2017 19:14, edited 1 time in total.
Young Erotica

#94477 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Animus se više bavi forumašima nego samom temom.
Daj napiši svoje vidjenje stvari, kako mislis da ce se zavrsiti ovo, koga podržava, vest neku baci.
animus

#94478 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

dragma wrote:
animus wrote: Kako drugacije objasniti toliku mrznju prema isilu s kojim nemamo nikakve veze. Ok, niko isil ne voli u europi ali niko osim fasista nece upotrijebiti pojam deratizacije. To je u stvari mrznja prema muslimanima i na kraju ono sto je najbitnije mrznja prema bosnjacima kojima se treba osvetiti zbog turske vladavine. Takav jedan babun je juce osudjen jer je provodio takvu politiku.
ISIL kalja časnu vjeru Muhamedovu i kao takav kalja svagog pojedinca Muslimana ponaosob. Kako onda nemamo veze kad je ISIL jedno veliko zlo sa kojim se prvenstveno Muslimani moraju razračunati, ne Amerikanci ili Rusi sa svojim avionima i bombama, samo Muslimani koji i jesu najveće žrtve te morbidne ideje i zla koje ga prati. Sve ostalo je zamjena teza o kojoj ne vrijedi diskutovati.
Ma daleko je nama sirija i nek se razracunavaju muslimani iz tih zemalja tamo koji su ga i napravili. Jebe mi se za isilom. Ne volim ih ali brate ni ne interesuje me nesto puno. Puno su mi bitniji ravnogorski pokret i ustase. Ne osjećam toliku mrznju da bi ih nazivao pacovima. Vjerujem da tako razmislja svako normalan na ovom podrucju. Problem su oni drugi sto ih iz drugih razloga nazivaju pacovima. Problem su njihovi motivi i nacin razmišljanja.
Kikibombona

#94479 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

animus wrote:Ono princip kad od dva zla biras manje zlo. A simpatisem palestince i njihovu borbu pa tu vidim njihovu sansu da se oslobode okupacije.
Izraelci niposto nisu manje zlo od Rusa. Zidovski narod je kroz historiju propatio kao nijedan drugi. Tlacio ih ko je stigao. Radi obrazovanja i sposobnosti svi ih mrzili. Dali su nemjerljiv doprinos civilizaciji, covjecanstvu. Bez zidovskog naroda danasnji svijet ne bi bio isti.

I sada im mnogi prijete unistenjem. U vjerama koje su nastale iz zidovske vjere, prijeti se zlocinima ovom narodu.

Prema Zidovima gajim velike simpatije i tretiram ih kao jednu od najblistavijih civilizacija u ljudskoj historiji. Sa politikom Izraela se ne slazem, ali ne uzimam da su oni jedini krivci. Veliki dio krivice snosi druga strana, tj. velike islamske zemlje koje ekspolatisu nesrecu Palestinaca. Veliki dio krivice snose zapadne imperijalisticke sile, Amerika, VB i ekipa.

Od kada postoji zidovski narod, suoceni su sa prijetnjom genocida. U strahu su velike oci i oni se ponasaju u skladu sa tim. To je jedini narod koji je pod konstantnim pritiskom genocida i unistenja. S obzirom na prijetnje sa kojima su suoceni, dobro je da nisu radikalniji s ciljem odbrane.
Kikibombona

#94480 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Lica revolucije - Raka!

solar7

#94481 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Zna li neko gdje nesta meteorolog sa ove teme,kako to pa odjednom presta pisat a ne znam kakvo ce mi vrijeme u Beranama sutra biti.
animus

#94482 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Young Erotica wrote:Animus se više bavi forumašima nego samom temom.
Daj napiši svoje vidjenje stvari, kako mislis da ce se zavrsiti ovo, koga podržava, vest neku baci.
Davno sam ja napisao da podrzavam tursku i fsa u tom ratu. Oni nece da ulete kako treba i da naprave red tamo pa mi nije ni interesantno to.
Samo nek sto prije zavrse to sranje tamo i da ljudi ne ginu vise. I da im se narod vrati u drzavu jer su donji ako ostanu bez ovih ljudi sto su otisli.
sarajevoxxxx

#94483 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Petar Stošić, gigant, car, kralj, svaka čast ljudino na još jednom dobrom tekstu....i indexu koji ga je objavio.

(Index.hr)
Presuda Mladiću je jasna opomena Asadu i njegovoj "braći po zlu"

DUGE, preduge 22 godine nakon genocida u Srebrenici i 25-26 godina nakon početka četverogodišnje opsade Sarajeva, otvaranja prvih koncentracijskih logora na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata (Manjača, Trnopolje i Keraterm su najveći među njima) te masakra u Škabrnji, Foči, Prijedoru, Sanskom mostu i drugim hrvatskim i bosanskim mjestima, pravda je barem djelomično zadovoljena.

>> Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

>> U Haagu je danas bio i "čovjek sa žice", logoraš čija je snimka zaprepastila svijet

Najodgovorniji vojni zapovjednik iza ovih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti, ''đeneral'' Ratko Mladić, poznatiji kao mesar Bosne, osuđen je pred Međunarodnim kaznenim sudom da do kraja svog nečasnog i bijednog života ostane iza rešetaka. Mladić se sasvim sigurno nije nadao takvoj sudbini kad se tih krvlju natopljenih i bezumljem prožetih devedesetih godina bahatio po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, hvalio kako “uvijek kad dođe u Sarajevo, nekoga ubije” i prozivanje za ratne zločine odbacivao ciničnom dosjetkom da mu “može suditi samo vlastiti narod”.

Antiterorizam kao posljednje utočište ratnih zločinaca

Mladić se, slično kao i njegovi politički ortaci u zločinu, tadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, predsjednik Srbije Slobodan Milošević i predsjednik takozvane Republike Srpske Krajine Mile Martić, pravdao da je samo ''branio svoj narod''; kao da to može biti izlika za stotinjak tisuća ubijenih Hrvata, Bošnjaka i kosovskih Albanaca, milijune izbjeglica koji su ostali bez svojih domova na svim stranama i čitavu izgubljenu generaciju na ovom nesretnom brdovitom Balkanu, s kojeg i dvadeset godina nakon rata mladi bježe glavom bez obzira. Ako je domoljublje, prema poznatom aforizmu, posljednje utočište hulja (što ne implicira da su svi domoljubi hulje), sintagma o obrani vlastitog naroda od vanjskih i unutarnjih neprijatelja posljednje je utočište svih ratnih zločinaca, staro koliko i sam rat.

No u današnje doba takozvanog rata protiv terorizma ovo je patetično opravdanje krvoloka i despota dobilo novu varijantu - od Vladimira Putina u Čečeniji, pokojnog Moamera Gadafija u Libiji, Bašara al-Asada u Siriji do režima pod nominalnom vlašću nobelovke Aung San Suu Kyi u Mjanmaru, barbarski ratni zločini nad vlastitim građanima pravdaju se borbom protiv terorista. Pritom se taj termin koristi potpuno arbitrarno i obuhvaća sve od džihadista Islamske države do civilnih prosvjednika i aktivista ili bilo koga tko se nađe u unakrsnoj vatri sukoba.

A ako mislite da ovi ratovi, koji se često tumače kao unutarnja pitanja suverenih država u koje se vanjski svijet nema pravo miješati, nemaju veze s Mladićem, Miloševićem ili Karadžićem, uzmite u obzir kako je jučer presudu Mladiću komentirao jedan njegov sunarodnjak i vjerni obožavatelj, Dragan Mirković Palma: “Ratko Mladić bio je posljednja brana stvaranju Islamske države u Europi. Preko 10 tisuća mudžahedina s Bliskog istoka klalo je u Bosni i Hercegovini Srbe i stvaralo svoju državu. Da nije bilo Ratka Mladića i Republike Srpske, danas bismo u Europi imali Raku, Mosul i Al Bagdadija''.

Prisjetimo se i što je Karadžić govorio nakon lanjske presude: ''Zar Europa nakon Pariza i Bruxellesa ne zna protiv koga smo se mi borili?", zapitao se zdvojno Karadžić, tvrdeći kako je njegov genocidni velikosrpski projekt u BiH zapravo bio plemenita borba protiv islamističkog terorizma. A iako je od toga prošlo nešto više godina, ne treba zaboraviti da je pokojni Sloba, prije nego što ga je srce izdalo od ''belosvecke'' nepravde u Haagu, prozivao tamošnji sud za ''amnestiju onih koji su se zalagali za secesiju, separatizam i terorizam''.

Sloba i Bašar bi se jako dobro slagali da su to okolnosti dopustile

Sloba i Bašar al-Asad bi se u nekim drugim okolnostima, da ovaj prvi nije otpremljen u Haag gdje je i skončao, zasigurno jako dobro slagali - i sirijski predsjednik od početka rata u svojoj zemlji inzistira da se radi o zavjeri vehabijskih terorista i bjelosvjetskih sila koje mu rade o glavi, a sve zbog svojih geopolitičkih interesa. Tko zna, možda bi njih dvojica danas bili ujedinjeni u ''anti-imperijalističkom'' savezu, zajedno s Kim Jong-unom, Castrom, ajatolahom Homeinijem i sličnim perjanicama tog otpora, i zaljubljeno se grlili kao što to čine Asad i Putin.
dragma
Vozim: Pješe

#94484 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

animus wrote:
dragma wrote:
animus wrote: Kako drugacije objasniti toliku mrznju prema isilu s kojim nemamo nikakve veze. Ok, niko isil ne voli u europi ali niko osim fasista nece upotrijebiti pojam deratizacije. To je u stvari mrznja prema muslimanima i na kraju ono sto je najbitnije mrznja prema bosnjacima kojima se treba osvetiti zbog turske vladavine. Takav jedan babun je juce osudjen jer je provodio takvu politiku.
ISIL kalja časnu vjeru Muhamedovu i kao takav kalja svagog pojedinca Muslimana ponaosob. Kako onda nemamo veze kad je ISIL jedno veliko zlo sa kojim se prvenstveno Muslimani moraju razračunati, ne Amerikanci ili Rusi sa svojim avionima i bombama, samo Muslimani koji i jesu najveće žrtve te morbidne ideje i zla koje ga prati. Sve ostalo je zamjena teza o kojoj ne vrijedi diskutovati.
Ma daleko je nama sirija i nek se razracunavaju muslimani iz tih zemalja tamo koji su ga i napravili. Jebe mi se za isilom. Ne volim ih ali brate ni ne interesuje me nesto puno. Puno su mi bitniji ravnogorski pokret i ustase. Ne osjećam toliku mrznju da bi ih nazivao pacovima. Vjerujem da tako razmislja svako normalan na ovom podrucju. Problem su oni drugi sto ih iz drugih razloga nazivaju pacovima. Problem su njihovi motivi i nacin razmišljanja.
Ma dobro, to pacovi, deratizacija i sl retorika je stvar ličnog odgoja, pusti to, krivu Drinu ne možeš ispraviti, a što se ISIl-a tiče i oni su ti tu, na pragu, skupa sa svojom bolesnom ideologijom.
Young Erotica

#94485 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Pa upravo Rusi pokušavaju da završe rat, oni su svoje ciljeve ispunili. Ostali se svim silama trude da traje sto duze iako im je jasno da su izgubili rat.
Young Erotica

#94486 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Jeste eno basar izjavio pustite ratka, ili cemo spaliti siriju
karakters

#94487 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Vehabije su muslimanski cetnici, cetnici su srpske vehabije. Ista ideologija, samo razlicite zastave.
dragma

#94488 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Ma ne, on samo pravi jeftine insinuacije kako samo srbi (i šija salik) navijaju za Assada.
Young Erotica

#94489 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

dragma wrote:
Ma ne, on samo pravi jeftine insinuacije kako samo srbi (i šija salik) navijaju za Assada.
Ma znam, čitao sam ja njegove upise dok je revolucija jos imala neke sanse.
animus

#94490 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

dragma wrote:
Ne pravim ja insinuacije nikakve. Opcepoznato je da na ovoj temi ima najvise srba. Ne ulazim sada u razloge toga ali se svi sprdaju s tim na drugim temama. Interesovalo me je misljenje tih ljudi i radi toga sam pitao. Znam ja da ima bosnjaka na strani asada i to je ok. Svako ima pravo izabrati svog favorita. Ali razlikujem pristalice asada koji su mrzitelji bosnjaka prije svega.
dragma

#94491 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Ma dobro drug moj, nisam mislio ništa uvredljivo kad sam ono napisao, ali zašto je na ovoj temi bitno ko je ko? Eto recimo @Kikac je ateista (sam se tako izjasnio) a jedan je od najvećih poštenjačina za razliku od mnogih koji sebe smatraju/nazivaju vjernicima. Shvataš šta hoću da kažem.
habanero68

#94492 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Ehud Barak: “Assad i Putin u Sočiju su potvrda poraza izraelske vanjske politike”

https://www.logicno.com/politika/ehud-b ... itike.html
Nadzornik

#94493 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Mini hilafet tj. pacovi se sire na racun Idlibskog emirata.

Image
Nadzornik

#94494 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

#Syria #Aleppo #SouthernAleppo West of Khanasir #SAA units control al rashadiya village entirely and completed encircling al ramla village in direction of abu al duhur military Airport #Idlib

Image
Image
Image
Image
Challenger__

#94495 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

animus wrote:Ne pravim ja insinuacije nikakve. Opcepoznato je da na ovoj temi ima najvise srba.
Lažeš kao pas. Da. Lažeš i insinuiraš.
Čitalac

#94496 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

U Idlibu je, od septembra do danas, u atentatima ubijeno 35 istaknutih pripadnika HTS-a, ogranka Al Kaide. Chatham House razmatra da li iza ovih atentata stoji Turska, radi li se o obračunima unutar same terorističke organizacije ili zvaničnike HTS-a ubija neko treći.
Quick scan of public local media reports from the past three months shows that most of the attacks targeted high profile members. Eliminating HTS’s foreign Sharia scholars and leaders – mostly Saudis, Jordanians and Tunisians – comes at the top of the priority list, indicating that the assassinations are meant to weaken its leadership. Among the most prominent targets are Abu Talha al-Ordini, Abu Abdulrahman al-Mohajer, Abu Sulaiman al-Maghribi, Abu Yahya al-Tunisi, Suraqa al-Maki and Abu Mohammad al-Sharii. Local military leaders come as a second priority, namely Abu Elias al-Baniasi, Mustafa al-Zahri, Saied Nasrallah and Hassan Bakour.
The assassination operations against HTS have significantly increased since last September, which coincided with preparations for the Turkish-led intervention in Idlib. Much of the speculation about a potential Turkish intervention in Idlib had portrayed it as an anti-HTS operation, leading to the assumption that Turkey is behind the attacks. The advocates of this theory argue that Turkey’s plan is to slowly weaken HTS rather than out-fight it in a military confrontation that would be costly and may even harden its base.
Alternatively, the pragmatic model adopted by HTS’s leader Abu Mohammed al-Julani – which led to divisions within the group – is used as evidence that the attacks are an inside job.
There are unconfirmed reports about the involvement of foreign actors and governments in the assassinations through local proxies. With ISIS rapidly declining, international attention has turned more heavily toward the threat posed by HTS in Idlib. But instead of conventional military operations similar to the anti-ISIS campaign, a different approach is perhaps being used to eliminate HTS’s persons of interest without disturbing the conflict’s delicate dynamics.

https://syria.chathamhouse.org/research ... ms-leaders
Challenger__

#94497 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

dragma wrote:Ma dobro drug moj, nisam mislio ništa uvredljivo kad sam ono napisao, ali zašto je na ovoj temi bitno ko je ko?
Insinuira i laže. Ni prvi ni posljednji put na ovoj temi.
fosna2014

#94498 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Hama #ISIS captured Rasm ad Dahl, Abu al-Khair, Būyād aş Şaffāf, Rasm Altawl al Sharkiyah & Tiwal ad Dabaghin villages from #HTS

Image
fosna2014

#94499 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#DeirEzzor #SAA #Tiger_Forces liberated Al-Quriyah village & Wādī al Abyaḑ, Subaykhān village also confirmed liberated; Heavy clashes in Ashara village.
Image
karakters

#94500 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote:Presuda Mladiću je jasna opomena Asadu i njegovoj "braći po zlu"

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... id=1009436

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ponovo Index svaka čast
"Jihadi Petar". Treba procitati komentare. Nije narod veslo siso ako sisa Petar sto visi na gazdinoj sisi.

Danko Mrklić
Hahahaha, alo Index, koja je tarifa za ovakve plaćene oglase? Tragikomična sprdnja od novinarstva...

Mozda da za tarifu pita hafiza zvonimirka...

Fakat, savoxi, je li to neka posebna obuka i gazdin izricit nalog da se kamufliras u skladu sa okruzenjem i uzmes nick zvonimirko i pises na hrvatskom i siris vehabijsku propagandu ili je to tvoja spontana ideja? Dobija li se bonus za takve ideje? Bas je cool, hafiz, a zvonimirko.
Locked