http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... id=1009436
Ponovo Index svaka čast
Ma daleko je nama sirija i nek se razracunavaju muslimani iz tih zemalja tamo koji su ga i napravili. Jebe mi se za isilom. Ne volim ih ali brate ni ne interesuje me nesto puno. Puno su mi bitniji ravnogorski pokret i ustase. Ne osjećam toliku mrznju da bi ih nazivao pacovima. Vjerujem da tako razmislja svako normalan na ovom podrucju. Problem su oni drugi sto ih iz drugih razloga nazivaju pacovima. Problem su njihovi motivi i nacin razmišljanja.dragma wrote:ISIL kalja časnu vjeru Muhamedovu i kao takav kalja svagog pojedinca Muslimana ponaosob. Kako onda nemamo veze kad je ISIL jedno veliko zlo sa kojim se prvenstveno Muslimani moraju razračunati, ne Amerikanci ili Rusi sa svojim avionima i bombama, samo Muslimani koji i jesu najveće žrtve te morbidne ideje i zla koje ga prati. Sve ostalo je zamjena teza o kojoj ne vrijedi diskutovati.animus wrote: Kako drugacije objasniti toliku mrznju prema isilu s kojim nemamo nikakve veze. Ok, niko isil ne voli u europi ali niko osim fasista nece upotrijebiti pojam deratizacije. To je u stvari mrznja prema muslimanima i na kraju ono sto je najbitnije mrznja prema bosnjacima kojima se treba osvetiti zbog turske vladavine. Takav jedan babun je juce osudjen jer je provodio takvu politiku.
Izraelci niposto nisu manje zlo od Rusa. Zidovski narod je kroz historiju propatio kao nijedan drugi. Tlacio ih ko je stigao. Radi obrazovanja i sposobnosti svi ih mrzili. Dali su nemjerljiv doprinos civilizaciji, covjecanstvu. Bez zidovskog naroda danasnji svijet ne bi bio isti.animus wrote:Ono princip kad od dva zla biras manje zlo. A simpatisem palestince i njihovu borbu pa tu vidim njihovu sansu da se oslobode okupacije.
Davno sam ja napisao da podrzavam tursku i fsa u tom ratu. Oni nece da ulete kako treba i da naprave red tamo pa mi nije ni interesantno to.Young Erotica wrote:Animus se više bavi forumašima nego samom temom.
Daj napiši svoje vidjenje stvari, kako mislis da ce se zavrsiti ovo, koga podržava, vest neku baci.
Ma dobro, to pacovi, deratizacija i sl retorika je stvar ličnog odgoja, pusti to, krivu Drinu ne možeš ispraviti, a što se ISIl-a tiče i oni su ti tu, na pragu, skupa sa svojom bolesnom ideologijom.animus wrote:Ma daleko je nama sirija i nek se razracunavaju muslimani iz tih zemalja tamo koji su ga i napravili. Jebe mi se za isilom. Ne volim ih ali brate ni ne interesuje me nesto puno. Puno su mi bitniji ravnogorski pokret i ustase. Ne osjećam toliku mrznju da bi ih nazivao pacovima. Vjerujem da tako razmislja svako normalan na ovom podrucju. Problem su oni drugi sto ih iz drugih razloga nazivaju pacovima. Problem su njihovi motivi i nacin razmišljanja.dragma wrote:ISIL kalja časnu vjeru Muhamedovu i kao takav kalja svagog pojedinca Muslimana ponaosob. Kako onda nemamo veze kad je ISIL jedno veliko zlo sa kojim se prvenstveno Muslimani moraju razračunati, ne Amerikanci ili Rusi sa svojim avionima i bombama, samo Muslimani koji i jesu najveće žrtve te morbidne ideje i zla koje ga prati. Sve ostalo je zamjena teza o kojoj ne vrijedi diskutovati.animus wrote: Kako drugacije objasniti toliku mrznju prema isilu s kojim nemamo nikakve veze. Ok, niko isil ne voli u europi ali niko osim fasista nece upotrijebiti pojam deratizacije. To je u stvari mrznja prema muslimanima i na kraju ono sto je najbitnije mrznja prema bosnjacima kojima se treba osvetiti zbog turske vladavine. Takav jedan babun je juce osudjen jer je provodio takvu politiku.
Ma ne, on samo pravi jeftine insinuacije kako samo srbi (i šija salik) navijaju za Assada.Young Erotica wrote:Animus se više bavi forumašima nego samom temom.
Ma znam, čitao sam ja njegove upise dok je revolucija jos imala neke sanse.dragma wrote:Ma ne, on samo pravi jeftine insinuacije kako samo srbi (i šija salik) navijaju za Assada.Young Erotica wrote:Animus se više bavi forumašima nego samom temom.
Ne pravim ja insinuacije nikakve. Opcepoznato je da na ovoj temi ima najvise srba. Ne ulazim sada u razloge toga ali se svi sprdaju s tim na drugim temama. Interesovalo me je misljenje tih ljudi i radi toga sam pitao. Znam ja da ima bosnjaka na strani asada i to je ok. Svako ima pravo izabrati svog favorita. Ali razlikujem pristalice asada koji su mrzitelji bosnjaka prije svega.dragma wrote:Ma ne, on samo pravi jeftine insinuacije kako samo srbi (i šija salik) navijaju za Assada.Young Erotica wrote:Animus se više bavi forumašima nego samom temom.

Lažeš kao pas. Da. Lažeš i insinuiraš.animus wrote:Ne pravim ja insinuacije nikakve. Opcepoznato je da na ovoj temi ima najvise srba.
Quick scan of public local media reports from the past three months shows that most of the attacks targeted high profile members. Eliminating HTS’s foreign Sharia scholars and leaders – mostly Saudis, Jordanians and Tunisians – comes at the top of the priority list, indicating that the assassinations are meant to weaken its leadership. Among the most prominent targets are Abu Talha al-Ordini, Abu Abdulrahman al-Mohajer, Abu Sulaiman al-Maghribi, Abu Yahya al-Tunisi, Suraqa al-Maki and Abu Mohammad al-Sharii. Local military leaders come as a second priority, namely Abu Elias al-Baniasi, Mustafa al-Zahri, Saied Nasrallah and Hassan Bakour.
The assassination operations against HTS have significantly increased since last September, which coincided with preparations for the Turkish-led intervention in Idlib. Much of the speculation about a potential Turkish intervention in Idlib had portrayed it as an anti-HTS operation, leading to the assumption that Turkey is behind the attacks. The advocates of this theory argue that Turkey’s plan is to slowly weaken HTS rather than out-fight it in a military confrontation that would be costly and may even harden its base.
Alternatively, the pragmatic model adopted by HTS’s leader Abu Mohammed al-Julani – which led to divisions within the group – is used as evidence that the attacks are an inside job.
There are unconfirmed reports about the involvement of foreign actors and governments in the assassinations through local proxies. With ISIS rapidly declining, international attention has turned more heavily toward the threat posed by HTS in Idlib. But instead of conventional military operations similar to the anti-ISIS campaign, a different approach is perhaps being used to eliminate HTS’s persons of interest without disturbing the conflict’s delicate dynamics.
Insinuira i laže. Ni prvi ni posljednji put na ovoj temi.dragma wrote:Ma dobro drug moj, nisam mislio ništa uvredljivo kad sam ono napisao, ali zašto je na ovoj temi bitno ko je ko?
#Hama #ISIS captured Rasm ad Dahl, Abu al-Khair, Būyād aş Şaffāf, Rasm Altawl al Sharkiyah & Tiwal ad Dabaghin villages from #HTS

#DeirEzzor #SAA #Tiger_Forces liberated Al-Quriyah village & Wādī al Abyaḑ, Subaykhān village also confirmed liberated; Heavy clashes in Ashara village.

"Jihadi Petar". Treba procitati komentare. Nije narod veslo siso ako sisa Petar sto visi na gazdinoj sisi.sarajevoxxxx wrote:Presuda Mladiću je jasna opomena Asadu i njegovoj "braći po zlu"
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... id=1009436
![]()
![]()
![]()
![]()
Ponovo Index svaka čast