Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#94451 Re: Sirija vol. 2
EEEE šije? 
-
ultrajvosa 1987
#94452 Re: Sirija vol. 2
Sta ja imam dokazivat ? Nek dokaze onaj ko kaze da ovdje ima veliki broj srba. Ja samo pitam ko su ti srbi ?! Naveo sam sve nikove kojih sam se sjetio da cesto pisu, daj da vidimo ko su Srbi ? A ne podrzava Asada = srbin. Ako se oni trude nesto dokazat, a ovdje vaze i o vjeri/islamu (a vecina ih zna tj pise o tome) onda nisu normalni, nikad mi ne bi palo na pamet da se handrim oko nekih npr pravoslavnih svetaca /slava i sl. da bi kao dokazao da sam "nas". Ono sto mislim to i napisem.moke_31 wrote:Evo jednog za početakultrajvosa 1987 wrote:Haj sto usrani cetnik nije tema ove emisije i bezze se o njemu vodi rasprava, meni je nesto drugo interesantno (isto nije tema). Kako skontaste da je ovdje "veliki broj srba" ?
Zamolio bih vas da i nas neupucene obavjestite, evo za pocetak dajte nikove tih srba. Pricati o "velikom broju srba", a ovdje sve ukupno ne pise 20tak ljudi (redovno) je bas smijesno.
Ko su srbi ?
Celi, Kroks, Salik, Maystor, Rajvosa, Fosna, Tepsija, Dragma, Basar, ja ? Ko ?
Mozda insomnia, japin, kiki, saxxx ? Ko ?
Eventualno jos par ljudi da napise nesto (vjerovatno sam nekoga zaboravio).
YE (redovno pise u zadnje vrijeme) je srbin al momak to i ne krije.
Malo je reci da je los spin "veliki broj srba" tj Asad = Srbi.![]()
njemacka-pred-raspadom-t148501.html
Kakav lik jbt![]()
![]()
, mada sam veoma cijenio njegove priloge o ujgurskoj zajednici u Siriji, bili su vrlo informativni za razliku od većina ostalih upisa njegovih istomišljenika
![]()
Nego, hajde ti dokaži da ovi likovi koje si pobrojao nisu Srbi.
Koji to Bošnjak sa imalo pameti može veličati Rusiji zbog tamo nekog sasvim (za nas) nebitnog bliskoistočnog diktatora s kojim nema ama baš nikakvih dodirnih tački, a zna dobro šta Rusija predstavlja za nas Bošnjake ovdje u geostrateškom smislu, da ne pominjem uopće veta, ruske dobrovljce i sl.??? Osim Salika naravno, za koga je i više nego jasno što to čini![]()
Nemoj mi samo one priče, baška Sirija, baška Bosna i ostalih infantilnih doskočica, toga sam se načito na forumu i previše.
Govorim sad u svoje ime. Podrzavam Asada i Iran i Rusiju u ovom ratu, i to navijacki. Nisam moralista nit me nesto pogadja koliko ljudi tamo gine, neka briga za civilima i satro te zajebancije. Do njih mi je stalo taman koliko i njima do mene od 1992- 1995.
Al ako su na jednoj strani suniti, siiti, krscani, druzi, alaviti a na drugoj zadrte "vehabije", meni je lako odabrati stranu u tom sukobu.
Davno sam rekao, u Siriji za Ruse, u Ukrajini nek ih sve pobiju boli me k.
Kad vec spominjes nas Bosnjake, meni recimo nije normalno da neko toliko mrzi sije a u zivotu ih nije sreo, da je spreman otici u jebenu Siriju i kosti ostaviti a cetnici mu oko kuce hodaju...jok, ode on u Siriju.
Takve i treba ubijat na svakom cosku. Veci mu neprijatelj sija musliman i nesto sto se desavalalo prije hiljadu godina, i kojeg je vidio na TV, mozda, od onog cetnika metar od njega a juce ga htio zaklat.
Klasicno ispiranje mozga.
Prozivamo cetnike i njihove strane dobrovoljce (ruse, rumune, grke), a istu stvar rade i nasi sunarodnjaci. Koje pm ima ono ici u Siriju i nekom nesto nametat, uvoditi ?
E to je bolest.
- DaysleepeR
#94453 Re: Sirija vol. 2
ne dokazuje se negativ.
onaj koji nešto tvrdi to treba i da dokaže.
lik tvrdi da su većina srbi na temi neka dokaže.
ko meni dokaže da sam srbin, dobiće od mene privatnu poruku da se vidimo na kafi da mu ličnu kartu pokažem.
onaj koji nešto tvrdi to treba i da dokaže.
lik tvrdi da su većina srbi na temi neka dokaže.
ko meni dokaže da sam srbin, dobiće od mene privatnu poruku da se vidimo na kafi da mu ličnu kartu pokažem.
- Nadzornik
#94455 Re: Sirija vol. 2
Video of the raking operation led by #ISF & #PMF in the desert near the Syrian-Iraqi border
https://twitter.com/StrategicNews1/stat ... 9208701952
https://twitter.com/StrategicNews1/stat ... 9208701952
- Young Erotica
#94456 Re: Sirija vol. 2
Problem je sto ljudi ne gledaju neutralno na ovaj sukob, nego kroz neku prizmu dal ideologije dal srbi vs bošnjaci/bosanci kako vam volja i Kikibombona propaganda team.
-
sarajevoxxxx
#94457 Re: Sirija vol. 2
@Čeli
Za ono nedavno pitanje koje si postavio u vezi hapšenja u Saudiji
- Ne mogu ništa komentarisati jer ne znam zaista o čemu se radi. Malo toga izlazi u javnost, većina pravih razloga se kriju ili ne objavljuju u potpunosti. Premalo je tu istinitih detalja a previše propagande i sa katarske i sa saudijske strane.
- Ono što znam je da je Turska nešto slično uradila, ili još mnogo gore i u mnogo većem obimu pod izgovorom da se pokušao vojni udar od strane Gulenovih pristalica. Da je Egipat isto to uradio, preko noći hiljade imama džamija su otpušteni, desetine hiljada ljudi pristalica Muslimanske braće je označeno kao potencijalni teroristi. Iran isto tako, ja tamo ne vidim opoziciju, kao da si sve štancao po jednom uzorku svi isto govore, prilično je na sceni diktatura, malo tu ima slobode.
- Saudija danas radi samo ono što su već ranije uradili Turska, Iran, Egipat. Riješava se potencijalne opozicije, pravi čistke, ono što je Gulen Turcima, to su ihvanije Saudijcima, bilo je pitanje dana kada će ta hapšenja početi.
- Imam prijatelja u Saudiji, ima veliku firmu sa par stotina zaposlenih, lično sam bio iznenađen sa kojom otvorenošću govori o tim sočnim detaljima saudijske administracije. Mislim da nije jedini da je to postalo skoro pa najnormalnija stvar, i vjerujem da javna, glasna, i otvorena kritika saudijskog sistema je bila prisutna prije ovih hapšenja. Konkretno znam da Velid ibn Talal sjećam se jedne njegove izjave vezano za al Jazeeru koja je ''narodni medij'' a da je saudijska Al Arabija ''medij arapskih vlada''. To je javno rekao, šta su govorili na privatnim sijelima možemo samo pretpostaviti.
- Što se tiče ovog bivšeg šefa kraljevog dvora Khaled al-Tuwaijri koliko znam jedan je od najzaslužniji za vojni prevrat u Egiptu i svrgavanje Mursija. Khaled, i dvojica emira Mut'ab i Bender su svim silama nastojali da uklone Selmana i da za kralja postave emira Mukrina, a za njegovog nasljednika Mut'aba emira koji je danas među uhapšenima. Tako da je sve ovo vjerovatno tek puka borba za vlast i riješavanje potencijalnih neprijatelja i nekih starih računa što bi isto ili slično uradili mnogi koji bi se našli na mjestu MBS-a.
- Ovo sada što Katar ili Al Jazeera što radi zaista mnogo mnogo propagande. Gledao sam ovu zadnju emisiju Granice istoka u kojoj je gostovao Fočo, mislim zaista puka propaganda, definitivno najslabije izvještavanje Al Jazeere od kada ja znam za nju.
Za ono nedavno pitanje koje si postavio u vezi hapšenja u Saudiji
- Ne mogu ništa komentarisati jer ne znam zaista o čemu se radi. Malo toga izlazi u javnost, većina pravih razloga se kriju ili ne objavljuju u potpunosti. Premalo je tu istinitih detalja a previše propagande i sa katarske i sa saudijske strane.
- Ono što znam je da je Turska nešto slično uradila, ili još mnogo gore i u mnogo većem obimu pod izgovorom da se pokušao vojni udar od strane Gulenovih pristalica. Da je Egipat isto to uradio, preko noći hiljade imama džamija su otpušteni, desetine hiljada ljudi pristalica Muslimanske braće je označeno kao potencijalni teroristi. Iran isto tako, ja tamo ne vidim opoziciju, kao da si sve štancao po jednom uzorku svi isto govore, prilično je na sceni diktatura, malo tu ima slobode.
- Saudija danas radi samo ono što su već ranije uradili Turska, Iran, Egipat. Riješava se potencijalne opozicije, pravi čistke, ono što je Gulen Turcima, to su ihvanije Saudijcima, bilo je pitanje dana kada će ta hapšenja početi.
- Imam prijatelja u Saudiji, ima veliku firmu sa par stotina zaposlenih, lično sam bio iznenađen sa kojom otvorenošću govori o tim sočnim detaljima saudijske administracije. Mislim da nije jedini da je to postalo skoro pa najnormalnija stvar, i vjerujem da javna, glasna, i otvorena kritika saudijskog sistema je bila prisutna prije ovih hapšenja. Konkretno znam da Velid ibn Talal sjećam se jedne njegove izjave vezano za al Jazeeru koja je ''narodni medij'' a da je saudijska Al Arabija ''medij arapskih vlada''. To je javno rekao, šta su govorili na privatnim sijelima možemo samo pretpostaviti.
- Što se tiče ovog bivšeg šefa kraljevog dvora Khaled al-Tuwaijri koliko znam jedan je od najzaslužniji za vojni prevrat u Egiptu i svrgavanje Mursija. Khaled, i dvojica emira Mut'ab i Bender su svim silama nastojali da uklone Selmana i da za kralja postave emira Mukrina, a za njegovog nasljednika Mut'aba emira koji je danas među uhapšenima. Tako da je sve ovo vjerovatno tek puka borba za vlast i riješavanje potencijalnih neprijatelja i nekih starih računa što bi isto ili slično uradili mnogi koji bi se našli na mjestu MBS-a.
- Ovo sada što Katar ili Al Jazeera što radi zaista mnogo mnogo propagande. Gledao sam ovu zadnju emisiju Granice istoka u kojoj je gostovao Fočo, mislim zaista puka propaganda, definitivno najslabije izvještavanje Al Jazeere od kada ja znam za nju.
- GandalfSivi
#94458 Re: Sirija vol. 2
Jebo te, Rusija pokorila i pod diktaturom drzala pola Evrope poslije WW2, pobila samih Rusa vise nego Ameri cijelog svijeta, pa onda biraj ubistva i progone bilo kojeg drugog naroda iz SSSR-a, borili se od Afganistana, Vijetnama i Koreje sve do Juzne Amerike. Kad su popusili na globalnom planu, poklopili se po usima, sada se malo digli i odmah okupirala dio Ukrajine, bacili se na BI i sire se gdje god mogu. Zajebite tu pricu nisu Rusi, da imaju moc kao Ameri, deset puta bi gori bili...ioannes wrote:ti neke stvari nisi uopće u stanju da svariš....Kikibombona wrote:
Imas 'slucaj Cheli' koji je za istrazivanja. Kako to objasniti, takav mozak i stanje uma? Covjek smatra da je Rusija bezgresna. Za sve je kriv neko drugi. Ne mogu Rusi uraditi nista lose i pogresno, uvijek postoji neko alternativno objasnjenje. E, mozes misliti koliko takvih likova ima u srpskom narodu? Ili u bosanskom, svejedno je!?? Ovom narodu je sve zavjera, sve je sumnjivo.
Rusija nije bezgrešna...
ali Rusija nije vladajući "imperij", to je od 2WW pa sve do danas USA. U prirodi jednog imperija je da zadrži status imperija...ova sva krvoprolića i monstruzne zločine koje već 50 god. od strane USA gledamo su rezultat tog pokušaja da zadrže taj status. Kritika na račun imperija je potrebna i nužna.... jednog dana kada možda Rusija bude imala imperijalni status i bude tlačila po cijelom svijetu onda ću ja biti prvi (siguran sam i chelli)koji će se buniti protiv toga. ti nisi u stanju da shvatis da imaš dva lopova od kojih jedan stalno krade po 5000 € a drugi po 5=6 €....i onda se nađe budala koji traži da se stalno prstom pokaziva na onoga koji krade po 5 €.
- Young Erotica
#94459 Re: Sirija vol. 2
Isti bi bili, dve strane jednog medaljona.
- Kaligrafija
#94460 Re: Sirija vol. 2
Ne znam uopste sto se spominje ko je ko...Ko da je bitno ko pise na temi...Svako ima pravo da iskaze svoje misljenje, bilo koje nacije da su, nije ovo privatni forum ni jedne nacije...mozda jeste malo patriotski nastrojen, ali nije nista strasno...Ja cu se uvijek suprotstaviti po cijenu bana kad mi neko pocne sa cetnikovanjem, ali sa normalnim ljudima cu uvijek ostvariti komunikaciju, pa ne moramo se ni slagati u misljenjima...ali kad mi neko pocne na nacionalnoj osnovi, spominjati nase zrtve, negirati genocid i zlocine i to pokusavati iznijeti kao cinjenice, naspram onoga sto je cijeli svijet ustanovio, e onda reagujem jako ostro...!
Sto se tice Sirije moja strana nikad ne mogu biti divljaci koji su s predumisljajem unistavali Ninivu, Palmiru itd...Pa za vrijeme poslanika Muhameda a.s. i poslije brojnih islamskih vojskovodja i kraljeva, nikome nije palo napamet da unistava statue, klinasta pisma, spomenike, kulturnu bastinu koji su ostavili narodi prije i nadju se budale, da su pametnije od nosioca islama, da u modernom vremenu to unistavaju... Ti i takvi meni su isti ko i cetnici...Sve sto se ne uklapa u njihovu ideologiju, je ubijano, paljeno i unistavano...Sirija i sirijski narod brane civilizaciju, i njene tekovine sve ono sto svijet cini danas...Da li je Sirijska vojska unistila neke sakralne i kulturne objekte, naravno da jeste, ali u borbama, zauzimajuci neki grad, selo, oni to nisu radili sa predumisljajem i iz neke ideologije...Dovoljno govori kako se odnose prema krscanskoj zajednici, cak garantujem da bi i sa Kurdima bili u odlicnim odnosima da nije neke druge agende u pozadini...neodoljivo to sve podsjeca na nas rat, Armija BiH je branila civilizacijske tekovine, dok su ovi drugi sve rusili...Mi smo se donekle obnovili, obnovice se i Sirija...! Rusi su ovde iz svojih interesa good boys, prvenstveno da sacuvaju svoju bazu na bliskom istoku, a u medjuvremenu su narasli i apetiti, i promijenile se pozicije, pa vjerujem da ce u buducnosti igrati puno vazniju ulogu na BI...ovde su se zajebali i preracunali oni koji su trebali da zakucaju na vrata Irana, prethodno pokoravajuci Irak, Liban, Libiju, Siriju...debelo su se zajebali, Rusi i Iranci su prepoznali igru i dobro zakuhali corbu...Ocekujte i vecu ulogu i Kine u buducnosti u Africi i Aziji, pa cak i Evropi...i ekonomski i vojno...Make America great again se vise nece desiti, globalna moc se prelila i u druge case, tako da ce se osvajati zemlja po zemlja i stavljati pod svoj uticaj, ovo sto je Amerika zapocela u Gruziji, pa Ukrajini, je jako opasno, Rusi su pokazali moc i isprasili oh po guzici...onda je Amerika trebala sa satelitima da odradi Siriju na brzinu, ali Rusi su prenijeli loptu u njihovu avliju i tu su odigrali dobru partiju saha...Amerika nije izgubila, ali nije ni Rusija, pat pozicija...ta igra se igra po citavom svijetu, na zalost i kod nas na balkanu...borba za resurse i politicki utjecaj i najvaznije novac...Da se ne varamo, svi su potcinjeni ovim dvjema drzavama osim Kine...U svim drugim zemljama oni se pitaju za sve, jer imaju ekonomski ili politicki ili vojni utjecaj na te zemlje...Jedino su sa Kinom ovisni jedni o drugima iz ekonomskih razloga, da ne objasnjavam i ne sirim...Pa i taj Izrael je ovisan o Americi i vojno i finansijski...a sto, jer su oni drzava-baza za Ameriku, za sirenje utjecaja na okolne zemlje, bas kao sto je to Japan i Juzna Koreja...?!!Opet neke druge zemlje su ovisne o Rusiji isto tako...Pa odakle je Iran dobio najvise vojne tehnologije, ako ne od Rusa...Sve su to simbioze, koje kao takve zive i postoje do pojave neke druge zivotne forme... Recimo Srbe su vise Rusi zajebali u zadnjih 100 godina nego bilo ko drugi, a oni ih dizu u zvijezde...jbg svako zeli da se sakrije u krilo lava ili pod krilo orla, jer je tu sigurno...uz to ide i folklor koji cesto gledamo...prava istina je, da Ruske razne rezolucije i veta za bivsu Jugoslaviju a u korist Srba, nisu nista drugo, nego globalna igra o kojoj sam govorio, oni moraju njima izaci u susret nekad, da bi ovi igrali kako oni hoce...sta Rusi hoce, isto i sto Amerikanci, ovladati ili destabilizirati region, jednostavno moc...moze im se...mi gledamo dan unaprijed, oni stotine godina...tu je bitna razlika...ta igra saha nikad ne prestaje, mijenjaju se ucesnici, ali igra ostaje...
Sto se tice Sirije moja strana nikad ne mogu biti divljaci koji su s predumisljajem unistavali Ninivu, Palmiru itd...Pa za vrijeme poslanika Muhameda a.s. i poslije brojnih islamskih vojskovodja i kraljeva, nikome nije palo napamet da unistava statue, klinasta pisma, spomenike, kulturnu bastinu koji su ostavili narodi prije i nadju se budale, da su pametnije od nosioca islama, da u modernom vremenu to unistavaju... Ti i takvi meni su isti ko i cetnici...Sve sto se ne uklapa u njihovu ideologiju, je ubijano, paljeno i unistavano...Sirija i sirijski narod brane civilizaciju, i njene tekovine sve ono sto svijet cini danas...Da li je Sirijska vojska unistila neke sakralne i kulturne objekte, naravno da jeste, ali u borbama, zauzimajuci neki grad, selo, oni to nisu radili sa predumisljajem i iz neke ideologije...Dovoljno govori kako se odnose prema krscanskoj zajednici, cak garantujem da bi i sa Kurdima bili u odlicnim odnosima da nije neke druge agende u pozadini...neodoljivo to sve podsjeca na nas rat, Armija BiH je branila civilizacijske tekovine, dok su ovi drugi sve rusili...Mi smo se donekle obnovili, obnovice se i Sirija...! Rusi su ovde iz svojih interesa good boys, prvenstveno da sacuvaju svoju bazu na bliskom istoku, a u medjuvremenu su narasli i apetiti, i promijenile se pozicije, pa vjerujem da ce u buducnosti igrati puno vazniju ulogu na BI...ovde su se zajebali i preracunali oni koji su trebali da zakucaju na vrata Irana, prethodno pokoravajuci Irak, Liban, Libiju, Siriju...debelo su se zajebali, Rusi i Iranci su prepoznali igru i dobro zakuhali corbu...Ocekujte i vecu ulogu i Kine u buducnosti u Africi i Aziji, pa cak i Evropi...i ekonomski i vojno...Make America great again se vise nece desiti, globalna moc se prelila i u druge case, tako da ce se osvajati zemlja po zemlja i stavljati pod svoj uticaj, ovo sto je Amerika zapocela u Gruziji, pa Ukrajini, je jako opasno, Rusi su pokazali moc i isprasili oh po guzici...onda je Amerika trebala sa satelitima da odradi Siriju na brzinu, ali Rusi su prenijeli loptu u njihovu avliju i tu su odigrali dobru partiju saha...Amerika nije izgubila, ali nije ni Rusija, pat pozicija...ta igra se igra po citavom svijetu, na zalost i kod nas na balkanu...borba za resurse i politicki utjecaj i najvaznije novac...Da se ne varamo, svi su potcinjeni ovim dvjema drzavama osim Kine...U svim drugim zemljama oni se pitaju za sve, jer imaju ekonomski ili politicki ili vojni utjecaj na te zemlje...Jedino su sa Kinom ovisni jedni o drugima iz ekonomskih razloga, da ne objasnjavam i ne sirim...Pa i taj Izrael je ovisan o Americi i vojno i finansijski...a sto, jer su oni drzava-baza za Ameriku, za sirenje utjecaja na okolne zemlje, bas kao sto je to Japan i Juzna Koreja...?!!Opet neke druge zemlje su ovisne o Rusiji isto tako...Pa odakle je Iran dobio najvise vojne tehnologije, ako ne od Rusa...Sve su to simbioze, koje kao takve zive i postoje do pojave neke druge zivotne forme... Recimo Srbe su vise Rusi zajebali u zadnjih 100 godina nego bilo ko drugi, a oni ih dizu u zvijezde...jbg svako zeli da se sakrije u krilo lava ili pod krilo orla, jer je tu sigurno...uz to ide i folklor koji cesto gledamo...prava istina je, da Ruske razne rezolucije i veta za bivsu Jugoslaviju a u korist Srba, nisu nista drugo, nego globalna igra o kojoj sam govorio, oni moraju njima izaci u susret nekad, da bi ovi igrali kako oni hoce...sta Rusi hoce, isto i sto Amerikanci, ovladati ili destabilizirati region, jednostavno moc...moze im se...mi gledamo dan unaprijed, oni stotine godina...tu je bitna razlika...ta igra saha nikad ne prestaje, mijenjaju se ucesnici, ali igra ostaje...
- GandalfSivi
#94461 Re: Sirija vol. 2
Pitaj ljude koji su bili pod Rusima i ljude koji su bili pod Amerima. Ne moras dalje od Njemacke ici...Young Erotica wrote:Isti bi bili, dve strane jednog medaljona.
- Young Erotica
#94462 Re: Sirija vol. 2
Mislio sam na to da pokusavaju dominirati nad drugima, a ne o zivotnom stilu, iako je vreme SSSR i hladnog rata davno proslo tako da ti prica ne pije vodeGandalfSivi wrote:Pitaj ljude koji su bili pod Rusima i ljude koji su bili pod Amerima. Ne moras dalje od Njemacke ici...Young Erotica wrote:Isti bi bili, dve strane jednog medaljona.
A kad se vec upoređuje tako maliciozno evo mozemo pitati narode bliskog istoka sta misle o obe strane, svakako glupa poredjenja izmedju dve zemlje kojima je samo njihov interes na prvom mestu. Dao bi ti predavanja i oko te nemacke koju si isforsirao no valjda poznajes istoriju.
- Young Erotica
#94463 Re: Sirija vol. 2
Uostalom daleko im lepa kuca i jednim i drugima,bolje svoj nego sluga jaceg.
-
sarajevoxxxx
#94464 Re: Sirija vol. 2
Pa izbjeglice su najbolje rekle šta misle o Rusiji u koju skoro niko nije odselio i o evropskim zemljama ili Americi o kojoj sanjaju da je se domognu.Young Erotica wrote:Mislio sam na to da pokusavaju dominirati nad drugima, a ne o zivotnom stilu, iako je vreme SSSR i hladnog rata davno proslo tako da ti prica ne pije vodeGandalfSivi wrote:Pitaj ljude koji su bili pod Rusima i ljude koji su bili pod Amerima. Ne moras dalje od Njemacke ici...Young Erotica wrote:Isti bi bili, dve strane jednog medaljona.
A kad se vec upoređuje tako maliciozno evo mozemo pitati narode bliskog istoka sta misle o obe strane, svakako glupa poredjenja izmedju dve zemlje kojima je samo njihov interes na prvom mestu. Dao bi ti predavanja i oko te nemacke koju si isforsirao no valjda poznajes istoriju.
- Young Erotica
#94465 Re: Sirija vol. 2
Pa sta ce oni tamo,nije meni prijatno a ne nekom arapinu. Druga stvar vecina tih izbeglica se ponašaju kao ekonomski imigranti a Evropa je ipak pozeljnija destinacija.
- Young Erotica
#94466 Re: Sirija vol. 2
Stvarno su vam glupa poredjenja, na nivou moj tata je lepši od tvog nema veze sto istu agresivnu politiku sprovodi.
- animus
#94467 Re: Sirija vol. 2
Ne mora se nista dokazivati. Zna se da su opdrzavatelji Asada u velikoj vecini srbi. Nadzornik ioanes erotica cheli suncekotepsija. Ima ih jos da ih ne nabrajam. Ali ti likovi nisu podrzavatelji asada nego rusije. Koji to bosnjak podrzava rusiju nakon svega. Nju bi jedino mogao podrzati kad bi zaratila sa izraelom. Ovo ostalo ne podržavam ili me ne interesuje.
Fašistu mozes prepoznati kad upotrijebi pojam deratizacija za ubijanje drugih ljudi pa makar to bili i pripadnici isila. To je prije svega mrznja prema muslimanima a to je bolest kod cetnika. Za njih muslimani i jesu nesto sto treba ubijati. To je jace od njih. Kako drugacije objasniti toliku mrznju prema isilu s kojim nemamo nikakve veze. Ok, niko isil ne voli u europi ali niko osim fasista nece upotrijebiti pojam deratizacije. To je u stvari mrznja prema muslimanima i na kraju ono sto je najbitnije mrznja prema bosnjacima kojima se treba osvetiti zbog turske vladavine. Takav jedan babun je juce osudjen jer je provodio takvu politiku.
Fašistu mozes prepoznati kad upotrijebi pojam deratizacija za ubijanje drugih ljudi pa makar to bili i pripadnici isila. To je prije svega mrznja prema muslimanima a to je bolest kod cetnika. Za njih muslimani i jesu nesto sto treba ubijati. To je jace od njih. Kako drugacije objasniti toliku mrznju prema isilu s kojim nemamo nikakve veze. Ok, niko isil ne voli u europi ali niko osim fasista nece upotrijebiti pojam deratizacije. To je u stvari mrznja prema muslimanima i na kraju ono sto je najbitnije mrznja prema bosnjacima kojima se treba osvetiti zbog turske vladavine. Takav jedan babun je juce osudjen jer je provodio takvu politiku.
-
karakters
#94468 Re: Sirija vol. 2
Nemoj tako obezvredjivati visegodisnja "raskrinkavanja" od strane sumirprimusa, insomine i onog jos jednog vehabije.ultrajvosa 1987 wrote:Haj sto usrani cetnik nije tema ove emisije i bezze se o njemu vodi rasprava, meni je nesto drugo interesantno (isto nije tema). Kako skontaste da je ovdje "veliki broj srba" ?
Zamolio bih vas da i nas neupucene obavjestite, evo za pocetak dajte nikove tih srba. Pricati o "velikom broju srba", a ovdje sve ukupno ne pise 20tak ljudi (redovno) je bas smijesno.
Ko su srbi ?
Celi, Kroks, Salik, Maystor, Rajvosa, Fosna, Tepsija, Dragma, Basar, ja ? Ko ?
Mozda insomnia, japin, kiki, saxxx ? Ko ?
Eventualno jos par ljudi da napise nesto (vjerovatno sam nekoga zaboravio).
YE (redovno pise u zadnje vrijeme) je srbin al momak to i ne krije.
Malo je reci da je los spin "veliki broj srba" tj Asad = Srbi.
- Young Erotica
#94469 Re: Sirija vol. 2
Ja takve epitete od kako pišem nisam davao.
Poceo sam da pratim iz hobija, i da podržavam legalnu vlast i sekularizam naspram srednjeg veka koji nudi druga strana, to valjda svako normalan podržava. Ove igre Rusije i Amerike gledam iz neutralnog ugla, bore se za svoje interese. Ili da se kaubojština podržava samo onda kada to vama odgovara?
Poceo sam da pratim iz hobija, i da podržavam legalnu vlast i sekularizam naspram srednjeg veka koji nudi druga strana, to valjda svako normalan podržava. Ove igre Rusije i Amerike gledam iz neutralnog ugla, bore se za svoje interese. Ili da se kaubojština podržava samo onda kada to vama odgovara?
- dragma
- Vozim: Pješe
#94470 Re: Sirija vol. 2
ISIL kalja časnu vjeru Muhamedovu i kao takav kalja svagog pojedinca Muslimana ponaosob. Kako onda nemamo veze kad je ISIL jedno veliko zlo sa kojim se prvenstveno Muslimani moraju razračunati, ne Amerikanci ili Rusi sa svojim avionima i bombama, samo Muslimani koji i jesu najveće žrtve te morbidne ideje i zla koje ga prati. Sve ostalo je zamjena teza o kojoj ne vrijedi diskutovati.animus wrote: Kako drugacije objasniti toliku mrznju prema isilu s kojim nemamo nikakve veze. Ok, niko isil ne voli u europi ali niko osim fasista nece upotrijebiti pojam deratizacije. To je u stvari mrznja prema muslimanima i na kraju ono sto je najbitnije mrznja prema bosnjacima kojima se treba osvetiti zbog turske vladavine. Takav jedan babun je juce osudjen jer je provodio takvu politiku.
- dragma
- Vozim: Pješe
#94471 Re: Sirija vol. 2
@Saxxxx moj dobri, hvala ti za ovaj postsarajevoxxxx wrote:Horyya press:
- Stotine pripadnika Isila predalo se SDF-u
- Mnogi nisu proveli ni 10 dana u zatvoru, a nakon toga priključili su se vojnim formacijama SDF-a
-Mnogi bivši komandanti Isila danas su komandanti u vojnim formacijama SDF-a.
- Bivši pripadnici Isila mogu se sresti na vojnim punktovima u zapadnoj okolini Deir Ez-Zoura gdje i dalje nastavljaju sa nečasnim radnjama samo sada u ime sekularizma. Nedavno je zaustavljen jedan autobus sa putnicima od strane bivših pripadnika Isila i uznemiravani su građani.
https://www.facebook.com/groups/neoIRT/ ... 407375209/
Događa se upravo ono o čemu sam ranije pisao citirajući nadzornikov upis.
Nadzornik wrote:Nasrallah: "Tomorrow or the day after, Daesh will join the Syrian Democratic Forces (SDF), beware"
- Kikibombona
#94472 Re: Sirija vol. 2
GandalfSivi wrote:Jebo te, Rusija pokorila i pod diktaturom drzala pola Evrope poslije WW2, pobila samih Rusa vise nego Ameri cijelog svijeta, pa onda biraj ubistva i progone bilo kojeg drugog naroda iz SSSR-a, borili se od Afganistana, Vijetnama i Koreje sve do Juzne Amerike. Kad su popusili na globalnom planu, poklopili se po usima, sada se malo digli i odmah okupirala dio Ukrajine, bacili se na BI i sire se gdje god mogu. Zajebite tu pricu nisu Rusi, da imaju moc kao Ameri, deset puta bi gori bili...ioannes wrote:ti neke stvari nisi uopće u stanju da svariš....Kikibombona wrote:
Imas 'slucaj Cheli' koji je za istrazivanja. Kako to objasniti, takav mozak i stanje uma? Covjek smatra da je Rusija bezgresna. Za sve je kriv neko drugi. Ne mogu Rusi uraditi nista lose i pogresno, uvijek postoji neko alternativno objasnjenje. E, mozes misliti koliko takvih likova ima u srpskom narodu? Ili u bosanskom, svejedno je!?? Ovom narodu je sve zavjera, sve je sumnjivo.
Rusija nije bezgrešna...
ali Rusija nije vladajući "imperij", to je od 2WW pa sve do danas USA. U prirodi jednog imperija je da zadrži status imperija...ova sva krvoprolića i monstruzne zločine koje već 50 god. od strane USA gledamo su rezultat tog pokušaja da zadrže taj status. Kritika na račun imperija je potrebna i nužna.... jednog dana kada možda Rusija bude imala imperijalni status i bude tlačila po cijelom svijetu onda ću ja biti prvi (siguran sam i chelli)koji će se buniti protiv toga. ti nisi u stanju da shvatis da imaš dva lopova od kojih jedan stalno krade po 5000 € a drugi po 5=6 €....i onda se nađe budala koji traži da se stalno prstom pokaziva na onoga koji krade po 5 €.
- Kikibombona
#94473 Re: Sirija vol. 2
U cemu je problem sa Izraelom?animus wrote:Ne mora se nista dokazivati. Zna se da su opdrzavatelji Asada u velikoj vecini srbi. Nadzornik ioanes erotica cheli suncekotepsija. Ima ih jos da ih ne nabrajam. Ali ti likovi nisu podrzavatelji asada nego rusije. Koji to bosnjak podrzava rusiju nakon svega. Nju bi jedino mogao podrzati kad bi zaratila sa izraelom. Ovo ostalo ne podržavam ili me ne interesuje.
Sta je Izrael skrivio bosnjackom narodu?
- animus
#94474 Re: Sirija vol. 2
Ono princip kad od dva zla biras manje zlo. A simpatisem palestince i njihovu borbu pa tu vidim njihovu sansu da se oslobode okupacije.Kikibombona wrote:U cemu je problem sa Izraelom?animus wrote:Ne mora se nista dokazivati. Zna se da su opdrzavatelji Asada u velikoj vecini srbi. Nadzornik ioanes erotica cheli suncekotepsija. Ima ih jos da ih ne nabrajam. Ali ti likovi nisu podrzavatelji asada nego rusije. Koji to bosnjak podrzava rusiju nakon svega. Nju bi jedino mogao podrzati kad bi zaratila sa izraelom. Ovo ostalo ne podržavam ili me ne interesuje.
Sta je Izrael skrivio bosnjackom narodu?
-
ultrajvosa 1987
#94475 Re: Sirija vol. 2
Dosta ce Miljacke proteci dok ti skontas da Isil, Al kaida, Nusra i drugi "borci" i "pripadnici" inih Shamova i ostalih pm NISU muslimani, nego teroristi i najveci otpadnici Islama. Ono sto oni propagiraju Islam ne poznaje.animus wrote:Ne mora se nista dokazivati. Zna se da su opdrzavatelji Asada u velikoj vecini srbi. Nadzornik ioanes erotica cheli suncekotepsija. Ima ih jos da ih ne nabrajam. Ali ti likovi nisu podrzavatelji asada nego rusije. Koji to bosnjak podrzava rusiju nakon svega. Nju bi jedino mogao podrzati kad bi zaratila sa izraelom. Ovo ostalo ne podržavam ili me ne interesuje.
Da je srece muslimani bi se sami pozabavili sa njima, Turska, Sudija, Egipat a ne Rusi. Al jok, hajmo sije zguziti pa finansiraj teroriste. Jesu li i za to krivi Srbi ? Il krstaski zapad generalno ? Izrael ?!
Neko mrzi Isil i raju i odmah mrzi muslimane a pogotovo Bosnjake ?! Koji vam je k.... pa "ceo svet je valjda protiv Srba" ?!
Pustite vi Bosnjake na miru, ne vole Srbe al sigurno ne vole ni ove "borce" i "pripadnike" ISILa.