Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Grean wrote:Ko je naviko' na sadaku voli je u svim oblicima.
Interesantan tajming za Celikovu kaznu.
Ti zaboravio Zvijezdu iz Gradačca, prvo kolo i 3 boda za zelenim stolom ...
Ako je sadaka bila tada, onda je i sada. Ili je tada bilo sve kako treba, a sada je sadaka ...
Što se tajminga tiče, nismo im mi odredili rok 31.10. Valjda imaju neki sudovi, neki klinci, pa kažu do kada se mora isplatiti dug po tužbi. Kako nije bio interesantan tajming kada smo popušili Evropu? Sve po zaslugama ...
Joj kao da bi Celik ionako uzeo bod. Jedino je velika steta sto ce im vjerovatno uzeti koji bod, a Zeljo s tim nema nista.
Najvise mi zao navijaca koji su u putu doznali da je utakmica otkazana.
Ebo vas to prepucavanje Zeljo-Sarajevo, ne radi se uvijek o vama.
sumirprimus wrote:samo je nevjerovatno da nisu uplatili 70 i kusur hiljada a imali su vremena.
dovoljno govori u kakvom je stanju sport. kad klub ovisi o 70ak hiljada.
Sad se javljaju još neki, ići će to i preko 100 k do petka.
Mada svakako sitna lova, al za naše uslove zna biti puno.
sumirprimus wrote:samo je nevjerovatno da nisu uplatili 70 i kusur hiljada a imali su vremena.
ma naranvo, nije puno kad je jednokratno al kad ovako dere konstantno itekako je..
a kako ce i biti kad nemas investitora, kad nemas prodaje igraca, kad ne mozes zivjet od prodatih ulaznica i klupskih memorabilija..
pa mogu se oni javljati, ali ovo se sad tice dugova po odluci disciplinske
inace, ako se pita seljacki.ba i sindikat, samo smo mi duzni
a kad malo zagrebes, vidis da u mnogim klubovima ne cvjetaju ruze samo se suti o tome
pa mogu se oni javljati, ali ovo se sad tice dugova po odluci disciplinske
inace, ako se pita seljacki.ba i sindikat, samo smo mi duzni
a kad malo zagrebes, vidis da u mnogim klubovima ne cvjetaju ruze samo se suti o tome
Naime, Čelik je imao rok da do sat vremena prije početka utakmice protiv Željezničara izmiri dug prema bivšim igračima i članovima stručnog štaba u iznosu od 76.122 KM, a kako to čelnici kluba nisu uradili, delegat NS BiH je postupio po pravilima i nije dozvolio da se utakmica uopšte odigra, odnosno pripisao je pobjedu Željezničaru službenim rezultatom 3:0.
Čelik je imao dugovanja prema četiri bivša igrača i članova stručnog štaba, kao i prema Vrhovcu koji trenutno igra u Čeliku: Vedran Vrhovac (30.000 KM), Tarik Adilović (25.000 KM), Tino Karamatić (10.000 KM), Aleksandar Majdanac (6.800 KM) i Asim Hrnjić (4.322 KM). Ukupan iznos ovih dugovanja iznosi 76.122 KM.
Novi rok da se ova dugovanja plate za Čelik je do naredne utakmice koju će na Bilinom Polju igrati protiv Zvijezde 09, a ukoliko Zeničani ne izmire ove obaveze, onda će biti izbačeni iz Premijer lige BiH.
Ipak, iznos od 76.122 KM će se u narednoj sedmici dodatno povećati s obzirom na to da ističe rok za isplatu dugovanja prema bivšem treneru Jasminu Džidiću u iznosu od 7.814 KM i bivšem golmanu Ratku Dujkoviću 10.942 KM, što znači da će Čelik do utakmice protiv Zvijezde 09 morati platiti ukupno 94.878 KM.
Imaš par klubova u PL koji nemaju problema sa dugovima, a sve ostalo je puko preživljavanje. Vazda isti problem visi nad glavom ljudi u upravama, kako namaknuti plate naredni mjesec.
Charuga wrote:Imaš par klubova u PL koji nemaju problema sa dugovima, a sve ostalo je puko preživljavanje. Vazda isti problem visi nad glavom ljudi u upravama, kako namaknuti plate naredni mjesec.
to i kazem, a one seljacke su svaki dan samo o nasim dugovima pisale
sindikat plakao za nasim igracima, nikog drugog ne spominju
jesul to samo nasi igraci u sindikatu?
da se razumijemo, nemam ja nista protiv sto nas prozivaju, ne treba niko igrati bez plate i sindikat ih i treba zastititi, ali brate mili de malo vidi sta ima u drugim klubovima
splinter wrote:Ništa, idemo dalje, iz utakmice u utakmicu.
Akobogda arhivirat u subotu manji tuzlanski klub i to je to !!
nisam neki vjernik u stvari nikakav, al cini mi se da sam nekad davno cuo to kad pozelis druom nesrecu u bozije ime i ismijavas ,vrati ti se ko bumerang.
a i ova proslava bodova zeca protiv celika je vise nego jadna i nesportska. bolje da je sutio, bar neko da pomisli da je sabro pamet..
Ko koga ismijava?? nemam nikakve loše namjere.
Sad je City trenutno veći Tz klub, to je činjenica.
Što se tiče odgođene utakmice, pravila su jasna, mada bih ja kao stari romantičar volio da se utakmica između starih rivala, nas i Čelika odigra, pa makar i naknadno.
Pišam se i na ove 3 bobe ovako osvojene i na Zecovu proslavu. Zabij gol na terenu pa onda slavi heftu ako hoćeš!
Nikoga mi nije zao jer su uvijek svima drugi krivi i drugi ih zajebali u necemu.
Umjesto da se svi klubovi dignu i organizuju da oni vode ligu, jok, ovako njima odgovara i savez radi sta hoce.
Jucer ostecen Radnik, sutra Sarajevo, prekosutra Borac i svi sviraju kurcu.
FK Borac - FK Radnik B. 2 : 0
FK Sarajevo - NK Široki B. 3 : 0
FK Tuzla C. - FK Mladost DK 1 : 0
FK Zvijezda - 09 - HŠK Zrinjski 2 : 0
FK Velež - FK Sloboda 2 : 2
FK Željezničar - NK Čelik 3 : 0
Al su se gosti raspucali ovo kolo, da su tu Slavija, Brotnjo, Leotar...pomislio bi da su ovo rezulatati iz vremena kad se tek formirala PL