Ja sam davnoooo polagala testove odmah poslije agresije, instruktor mi reče samo Tito je mogao kroz crveno, mislim na MaršalashandrprcSA wrote: ↑10/07/2025 17:13 niko nema pravo da prolazi kroz crveno taman da svijetli ko jelka
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
suspect_zero
#94376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
mali_balon
#94377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj zjabavat da je to nas respo......kubanac.....jel njega onaj dedo lopatom raspaliotramvajtrojka wrote: ↑10/07/2025 23:47kako niste skontali da je ovo respo jos samo da nas krene zvat na kafumali_balon wrote: ↑10/07/2025 19:41 Znaci lik ce se ponovo javiti sutra ujutro.....da ne prosipamo dzaba energiju![]()
![]()
-
mali_balon
#94378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad su mnoge stvari jasnijesuspect_zero wrote: ↑11/07/2025 00:05Ja sam davnoooo polagala testove odmah poslije agresije, instruktor mi reče samo Tito je mogao kroz crveno, mislim na MaršalashandrprcSA wrote: ↑10/07/2025 17:13 niko nema pravo da prolazi kroz crveno taman da svijetli ko jelkane na ovog današnjeg Titu
![]()
- Edin H.
#94379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može i ovaj sada, zašto ne bi mogao?suspect_zero wrote: ↑11/07/2025 00:05Ja sam davnoooo polagala testove odmah poslije agresije, instruktor mi reče samo Tito je mogao kroz crveno, mislim na MaršalashandrprcSA wrote: ↑10/07/2025 17:13 niko nema pravo da prolazi kroz crveno taman da svijetli ko jelkane na ovog današnjeg Titu
![]()
-
suspect_zero
#94380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može, samo njemu je tada najmanji problem sto je prosao kroz crvenoEdin H. wrote: ↑11/07/2025 00:10Može i ovaj sada, zašto ne bi mogao?suspect_zero wrote: ↑11/07/2025 00:05Ja sam davnoooo polagala testove odmah poslije agresije, instruktor mi reče samo Tito je mogao kroz crveno, mislim na MaršalashandrprcSA wrote: ↑10/07/2025 17:13 niko nema pravo da prolazi kroz crveno taman da svijetli ko jelkane na ovog današnjeg Titu
![]()
![]()
-
mali_balon
#94381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste ali ovaj nije imao nikog pozadi nego se kurcio......zakon kaze jedno a drugo je sto im se tolerise i od strane zakona i nas....ja bi uveo u zakon da smiju prolaziti na crveno......ali kad vidis da pale rotacije zbog kurca onda neka ga vjesaju za muda.....i nije bitno koliko je djevojka vozila da majmun nije prosao na crveno bila bi zivanepass1 wrote: ↑10/07/2025 22:47Je li mislite da vozac hitne zazmiri i na srecu krene kroz crveno ili ne gleda lijevo desno i bahato ulazi u raskrsnicu sa razmisljanjem da ga svi moraju pustiti?Ateista wrote: ↑10/07/2025 21:17Po zakonu hitna ne smije nikako proci kroz crveno, osim ako nema saobracajca koji je stariji od semafora i propusti ih.foton wrote: ↑10/07/2025 17:22
Evo procitao i sasvim je jasno da hitna ne smije zgaziti pjesaka koji je vec prelazio raskrsnicu ili udariti automobil koji se vec kretao ili stajao na raskrsnici. Ali automobil koji je tek dosao ili dolazi do raskrsnice i kojem je zeleno svjetlo, u trenutku dolaska hitne pomoci mora stati i propustiti hitnu pomoc.
Znaci hitna SMIJE po zakonu proci kroz crveno svjetlo na raskrsnici, ali ne smije zgaziti nekoga ko je vec tu zatecen. Automobil kojem je zeleno ali nije jos u raskrsnici mora propustiti hitnu. Zato se hitna vidi i cuje i ne moze iznenaditi normalnog vozaca, a vozac hitne mora pazljivo prolaziti kroz raskrsnicu.
To sto vozaci puste hitnu je stvar solidarnosti i to treba raditi, ali se treba znati da je solidarnost a ne zakonska obaveza. Vozac hitne se mora uvjeriti da ce ga neko pustiti pa onda proci kroz crveno, inace ce biti kriv za udes.
A svi mi da smo na mjestu vozaca hitne bi pokupili motoristu koji ogromnom brzinom izleti odakle nikad ne bi trebao izletiti.
Pisao sam vec, meni je djete iz sporedne ceste izletilo romobilom, otkazala mu kocnica niz brdo. Udario romobilom izmedju blatobrana i fara. 2 sec tamo vamo mogao sam ja njega nabiti na haubu. Ja vozio 30 ako ne i manje. Ja bih bio kriv da sam ga usmrtio, a sta sam trebao? Poslati zenu ispred auta da ide i gleda hoce li neko iz sporedne ulice izletiti a ja voziti 2km/h
I ovdje ova djevojka na motoru nije vozila ni 40 ni 60km/h bilo je dosta brze. Morala je cuti sirenu hitne i obratiti paznju oko sebe sta se desava.
Ista ta hitna je meni spasavala djete i znam da smo od vrazove do jezera stigli za 2-3min i da se letilo i kroz crveno i suprotni smijer i sve zivo. E zamislite vi borite se nekom za zivot pozadi a vozac stao jer crveno. Ili da ste taj vozac bi li bas stali?
Dzaba lik je kriv pa da je cura uletila 3000km na sat u raskrsnicu nista drugacija situacija od spahovica.....
- muha_sa
-
NediM17
#94383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Posolio ga k'o ovcu.mali_balon wrote: ↑11/07/2025 00:06Nemoj zjabavat da je to nas respo......kubanac.....jel njega onaj dedo lopatom raspaliotramvajtrojka wrote: ↑10/07/2025 23:47kako niste skontali da je ovo respo jos samo da nas krene zvat na kafumali_balon wrote: ↑10/07/2025 19:41 Znaci lik ce se ponovo javiti sutra ujutro.....da ne prosipamo dzaba energiju![]()
![]()
- drug_profi
#94384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Idiotska furka mržnje među klubovima. Jebeni idioti. Ne mora značiti da je to razlog za sačekušu, ali se ovim tekstom to potencira i hrani.
U moj vakat se navijalo za jedan klub, a za drugi kada igra protiv nekog sa strane.
I murali i grafiti. Grad je bio lijep sa navijačkim grafitima, urednim.
Sad jedni drugima uništavaju grafite i imamo ništa... sramotu.
- hopi
#94385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebena sorta
Djeca često
Neki dan prolazim pored jedne takve grupe, momci do 18g po mojoj procjeni, jedna vrti onaj nož leptir, a drugi je imao valjda onu palicu
Izvrsno
Da, usred dana
Djeca često
Neki dan prolazim pored jedne takve grupe, momci do 18g po mojoj procjeni, jedna vrti onaj nož leptir, a drugi je imao valjda onu palicu
Izvrsno
Da, usred dana
-
tokio25
- muha_sa
#94387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam bio bolesnik pitar--nema gdje nisam išo sa klubom al ni jednu tekmu Želje nisam na Grbavici i Koševu propustio.drug_profi wrote: ↑11/07/2025 08:15Idiotska furka mržnje među klubovima. Jebeni idioti. Ne mora značiti da je to razlog za sačekušu, ali se ovim tekstom to potencira i hrani.
U moj vakat se navijalo za jedan klub, a za drugi kada igra protiv nekog sa strane.
Ovakvih belaja nikad bilo nije--samo zajebancija
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#94388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
žestok udes kod studentskih jutros
mora da su brzo vozili
mora da su brzo vozili
- Tvrtko II Kotromanić
#94389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
druga neka vremena moj Muhamuha_sa wrote: ↑11/07/2025 09:07Ja sam bio bolesnik pitar--nema gdje nisam išo sa klubom al ni jednu tekmu Želje nisam na Grbavici i Koševu propustio.drug_profi wrote: ↑11/07/2025 08:15Idiotska furka mržnje među klubovima. Jebeni idioti. Ne mora značiti da je to razlog za sačekušu, ali se ovim tekstom to potencira i hrani.
Ovakvih belaja nikad bilo nije--samo zajebancijaBilo je sa Partizanom na Koševu--nikad vecu marisanu vidio nisam--kako medju navijacima tako i fudbalerima--sjecam se da je Muftic Miladinovica nokautiro te je stadion bio suspendovan--kolko me sjecanje služi pola godine nije bilo domacih tekmi na Koševu.
i to bas pradavna
ove furke traju vec bgm 30 i kusur godina po citavom Balkanu
malo je kod nas specificnije jer smo mali grad pa se to i vise primjeti
i u moje to neko tinedjersko vrijeme je bilo tih otimanja dresova, salova, prijetnji nasiljem pa i nasilja
sada evo vidim i dalje traje, mada su zadnjih par godina jos povecane tenzije kako su mali poviseni testosteroni poceli jedni drugima grafite sarati, pa je haman eto jos nezgodnija situacija
ne podrzavam, odmah da budem jasan
ali eto te furke i na kraju krajeva ta kompletna subkultura je kod nas fakat prisutna i traje
Last edited by Tvrtko II Kotromanić on 11/07/2025 09:14, edited 2 times in total.
-
mali_balon
#94390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesi li ti onaj kubanac kojeg je neki deda osolio lopatom preko ledja
-
Karikaturist
#94391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako kazu- ne hranite trola.
- muha_sa
#94392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 09:13druga neka vremena moj Muhamuha_sa wrote: ↑11/07/2025 09:07Ja sam bio bolesnik pitar--nema gdje nisam išo sa klubom al ni jednu tekmu Želje nisam na Grbavici i Koševu propustio.drug_profi wrote: ↑11/07/2025 08:15
Idiotska furka mržnje među klubovima. Jebeni idioti. Ne mora značiti da je to razlog za sačekušu, ali se ovim tekstom to potencira i hrani.
Ovakvih belaja nikad bilo nije--samo zajebancijaBilo je sa Partizanom na Koševu--nikad vecu marisanu vidio nisam--kako medju navijacima tako i fudbalerima--sjecam se da je Muftic Miladinovica nokautiro te je stadion bio suspendovan--kolko me sjecanje služi pola godine nije bilo domacih tekmi na Koševu.
i to bas pradavna
i u moje to neko tinedjersko vrijeme je bilo tih otimanja dresova, salova, prijetnji nasiljem pa i nasilja
sada evo vidim i dalje traje, mada su zadnjih par godina jos povecane tenzije kako su mali poviseni testosteroni poceli jedni drugima grafite sarati, pa je haman eto jos nezgodnija situacija
ne podrzavam, odmah da budem jasanniti sam ikada bio dio tih "akcija" niti bi mi palo na pamet nekoga udariti, prebiti samo zato sto je a kamoli jos oteti neku majicu, sal ili bilo sta
ali eto te furke i na kraju krajeva ta kopitar (sama ta cinjenica mu je dovoljna da bude bezze bez da mu ja jos naudim) mpletna subkultura je kod nas fakat prisutna i traje
Ima li išta ljepše od zdrave zajebancije
-
tokio25
#94393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sigurno
malo sam pretrazio
izgleda svako ko novi dodje bude taj respo
i lasershow i tramvajtrojka
sad sam ja i dok ne dodje novi ja sam respo
- Tvrtko II Kotromanić
#94394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma hej, mozda ti je plava kravata bas dobro stajalamuha_sa wrote: ↑11/07/2025 09:17Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 09:13druga neka vremena moj Muhamuha_sa wrote: ↑11/07/2025 09:07
Ja sam bio bolesnik pitar--nema gdje nisam išo sa klubom al ni jednu tekmu Želje nisam na Grbavici i Koševu propustio.
i to bas pradavna
ne podrzavam, odmah da budem jasanniti sam ikada bio dio tih "akcija" niti bi mi palo na pamet nekoga udariti, prebiti samo zato sto je a kamoli jos oteti neku majicu, sal ili bilo sta
ali eto te furke i na kraju krajeva ta kopitar (sama ta cinjenica mu je dovoljna da bude bezze bez da mu ja jos naudim) mpletna subkultura je kod nas fakat prisutna i traje
![]()
![]()
![]()
Ima li išta ljepše od zdrave zajebancijeJa sam jedan cijeli dan moro nosat malog želje kravatu jer smo se jedan željovac i ja opkladili--veliko Sarajevo zijanilo od malog Želje i šta cu vec se plavom kravatom sa željinim grbom okitit i brukat se vas cjeli dan
![]()
ono tipa oci ti istakla pa sve seke se okretale za Muhom
-
mali_balon
#94395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa cekaj malo sad si me zbunio.....kako ces biti respo i tramvaj ako je juce tramvaj rekao da si respo....sad bas nista ne kontamtokio25 wrote: ↑11/07/2025 09:18sigurnomali_balon wrote: ↑11/07/2025 09:14Jesi li ti onaj kubanac kojeg je neki deda osolio lopatom preko ledja
malo sam pretrazio
-
tokio25
#94396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma vidio sam sta pisu o tom respu i nekad kad se tramvajtrojka prijavio i za nejga su govorili da je respo kao i za lasershow-a i jos nekemali_balon wrote: ↑11/07/2025 09:21Pa cekaj malo sad si me zbunio.....kako ces biti respo i tramvaj ako je juce tramvaj rekao da si respo....sad bas nista ne kontamtokio25 wrote: ↑11/07/2025 09:18sigurnomali_balon wrote: ↑11/07/2025 09:14
Jesi li ti onaj kubanac kojeg je neki deda osolio lopatom preko ledja
malo sam pretrazio
sad je red na mene pa dok ne dodje neki novi
ajd da ne zacatavamo temu bezveze glupom pricom
mislite sta hocete ko sam
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#94397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tacno ga po pisanju čovjek može skontati da je on, ne treba ni govoriti da jeste i da nije
- Logovan
#94398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Idiotizam, ali jebi ga ovo ti je neizbježno nažalost
- Ateista
#94399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mislim da naslijepo prolaze, ocekivano je da paze i da vode racuna, ali svako moze pogrijesiti, pa i oni.nepass1 wrote: ↑10/07/2025 22:47Je li mislite da vozac hitne zazmiri i na srecu krene kroz crveno ili ne gleda lijevo desno i bahato ulazi u raskrsnicu sa razmisljanjem da ga svi moraju pustiti?Ateista wrote: ↑10/07/2025 21:17Po zakonu hitna ne smije nikako proci kroz crveno, osim ako nema saobracajca koji je stariji od semafora i propusti ih.foton wrote: ↑10/07/2025 17:22
Evo procitao i sasvim je jasno da hitna ne smije zgaziti pjesaka koji je vec prelazio raskrsnicu ili udariti automobil koji se vec kretao ili stajao na raskrsnici. Ali automobil koji je tek dosao ili dolazi do raskrsnice i kojem je zeleno svjetlo, u trenutku dolaska hitne pomoci mora stati i propustiti hitnu pomoc.
Znaci hitna SMIJE po zakonu proci kroz crveno svjetlo na raskrsnici, ali ne smije zgaziti nekoga ko je vec tu zatecen. Automobil kojem je zeleno ali nije jos u raskrsnici mora propustiti hitnu. Zato se hitna vidi i cuje i ne moze iznenaditi normalnog vozaca, a vozac hitne mora pazljivo prolaziti kroz raskrsnicu.
To sto vozaci puste hitnu je stvar solidarnosti i to treba raditi, ali se treba znati da je solidarnost a ne zakonska obaveza. Vozac hitne se mora uvjeriti da ce ga neko pustiti pa onda proci kroz crveno, inace ce biti kriv za udes.
A svi mi da smo na mjestu vozaca hitne bi pokupili motoristu koji ogromnom brzinom izleti odakle nikad ne bi trebao izletiti.
Pisao sam vec, meni je djete iz sporedne ceste izletilo romobilom, otkazala mu kocnica niz brdo. Udario romobilom izmedju blatobrana i fara. 2 sec tamo vamo mogao sam ja njega nabiti na haubu. Ja vozio 30 ako ne i manje. Ja bih bio kriv da sam ga usmrtio, a sta sam trebao? Poslati zenu ispred auta da ide i gleda hoce li neko iz sporedne ulice izletiti a ja voziti 2km/h
I ovdje ova djevojka na motoru nije vozila ni 40 ni 60km/h bilo je dosta brze. Morala je cuti sirenu hitne i obratiti paznju oko sebe sta se desava.
Ista ta hitna je meni spasavala djete i znam da smo od vrazove do jezera stigli za 2-3min i da se letilo i kroz crveno i suprotni smijer i sve zivo. E zamislite vi borite se nekom za zivot pozadi a vozac stao jer crveno. Ili da ste taj vozac bi li bas stali?
Da li je vozacica motora isla brze, da li je prije ulaska u raskrsnicu obisla auto trakom za skretanje, sve to je upitno, ako i jeste tako opet ne znaci da vozac hitne nije trebao vise voditi racuna jer prolazi kroz crveno. Oni su ti koji zakonski ne smiju biti u raskrsnici ako im je crveno, to nisam ja izmislio vec tako pise u zakonu, djevojka ako je i napravila neki prekrsaj i kako god da je dosla tu, je ipak legalno bila u raskrsnici jer je bila na pravcu kojem je u tom momentu zeleno.
Licno podrzavam njihovo propustanje, ali treba imati na umu da i obicni vozaci mogu pogrijesiti, ne pratiti dovoljno i ne primijeti hitnu na vrijeme. Neko je papak pa nece namjerno da propusti, ali ima i nenamjernih gresaka da neko ne vidi na vrijeme. Tako je isto moglo biti i sa ovom djevojkom, da iz nekog razloga nije primijetila hitnu na vrijeme i nije stala na raskrsnici, pod pretpostavkom da su oni tad imali uopste upaljenu sirenu.
Sve u svemu, zakonski je definisano da hitna ne smije prolaziti kroz crveno, ako su vozaci solidarni i puste ih onda naravno trebaju proci, ali oni su ti koji u tom momentu krse propis i na njima je odgovornost da se uvjere da su ih drugi vozaci vidjeli i propustili, te u slucaju lose procjene oni su jedini krivci. Cak i ako je neko bezobrazan i ne zeli da ih propusti iako vidi na vrijeme, koliko god bio papak, opet je hitna kriva a ne on, zakon je na njegovoj strani.
Na raskrsnici bez semafora je recimo potpuno drugacije, tu hitna i vatrogasci zakonski imaju prednost u odnosu na druga vozila, bez obzira na znakove i desnu stranu, i tu bi u slucaju udesa bio kriv drugi vozac ako se sudari sa hitnom pod rotacijom cak i ako je bio na cesti sa pravom prvenstva.
- Ateista
#94400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Problem je sto ti postavljas kao da je neko bar djelimicno krivac za udes samim tim sto je prekrsio zakon, a to ne mora biti. Zato sam i dao onaj grub primjer kakve sve neko saobracajne prekrsaje moze napraviti, ali da nisu oni uzrok udesa.