Pa dobro, moze im se, vidio sam ja odavno da su ovde pravila selektivna...! Ali brate budi covjek makar, ako nista ono zbog sebe...! Pa da je sto klubova i sudija i utakmica...! Njemu na obraz!90minut wrote:Moj kaligrafija kad ikad sam ja to primjetio, samo iz vedra neba Vedranovo ime mučki odvratno spomene.
I onda u narednom postu je najveci patriota ikad, a zna se kako obicno piše i psuje.
Znaci da se naježi čovjek
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kaligrafija
#94251 Re: Premijer liga BiH
-
90minut
#94252 Re: Premijer liga BiH
Da li se gledaju noge po novim pravilima?
- Ricken
#94253 Re: Premijer liga BiH
Ruka nije ofsajd. Ahmetivić u liniji.
-
The 51st State
#94254 Re: Premijer liga BiH
Ili to ili sudija nije mogo brzo procijeniti, rdci ce boro elcic hrasnukin haber.90minut wrote:Da li se gledaju noge po novim pravilima?
- Ricken
#94255 Re: Premijer liga BiH
Ja i? On ima pravo na svoje mišljenje. Ja na svoje. Ti na svoje. Ljudski je griješiti.The 51st State wrote:Kako? Cuce te hrasnukaRicken wrote:Drugi gol nije ofsajd.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#94256 Re: Premijer liga BiH
ma vazno je da noge nisu bileThe 51st State wrote:Ili to ili sudija nije mogo brzo procijeniti, rdci ce boro elcic hrasnukin haber.90minut wrote:Da li se gledaju noge po novim pravilima?
-
The 51st State
#94257 Re: Premijer liga BiH
Verziraniji si oko pravila, sta se gleda polozaj nogu ili tijela? Jer i tijelo je bilo milimetarski ispred.Ricken wrote:Ruka nije ofsajd. Ahmetivić u liniji.
Last edited by The 51st State on 02/11/2019 18:32, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#94258 Re: Premijer liga BiH
interesantno..... a cija je onda ono glava iza linijeRicken wrote:Ruka nije ofsajd. Ahmetivić u liniji.
- Ricken
#94259 Re: Premijer liga BiH
Ja bih rekao odlična procjena sudije. Poenta igre je da se daju golovi. Nikakvu prednost na ovaj način nije ostvaro napadač Sarajeva.The 51st State wrote:Ili to ili sudija nije mogo brzo procijeniti, rdci ce boro elcic hrasnukin haber.90minut wrote:Da li se gledaju noge po novim pravilima?
-
90minut
#94260 Re: Premijer liga BiH
Davno je on pokazao s psovanjem ko je i šta je, a drago mi je da imaš kilker i da si primjetio ono što sam ja davno.Kaligrafija wrote:Pa dobro, moze im se, vidio sam ja odavno da su ovde pravila selektivna...! Ali brate budi covjek makar, ako nista ono zbog sebe...! Pa da je sto klubova i sudija i utakmica...! Njemu na obraz!90minut wrote:Moj kaligrafija kad ikad sam ja to primjetio, samo iz vedra neba Vedranovo ime mučki odvratno spomene.
I onda u narednom postu je najveci patriota ikad, a zna se kako obicno piše i psuje.
Nije mu ovo prvi put da spominje Vedrana u totalno nebitnim raspravama i svaki put kad Sarajevo vodi i u prednosti je, i onda nakon toga samo doda u narednom postu ono da su ovi ili oni ustaše loši ljudi i tako.
Kamuflaže u postovima su mu užas, al' ne znaju ovi primjetiti gledaj zbog čega se mene opominje stranicu ili dvije ranije i pogledaj u isto vrijeme šta je napisao kolektivno za sve nas to jest bordo bijednici mislim smiješno.
- luckylaka
#94261 Re: Premijer liga BiH
Sva tri gola su regularna tako bar pise na semaforu.Ovo jeste-nije je obicno naprdjivanje.Haj ti njega Merso zavuci jos jednom ko ih jebe
- vicious
#94262 Re: Premijer liga BiH
Gleda se bilo koji dio tijela kojim se može postići gol. Dakle ako je glava iza linije = ofsajd, ako je ruka nema ofsajda.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#94263 Re: Premijer liga BiH
luckylaka wrote:Sva tri gola su regularna tako bar pise na semaforu.Ovo jeste-nije je obicno naprdjivanje.Haj ti njega Merso zavuci jos jednom ko ih jebe
- luckylaka
#94264 Re: Premijer liga BiH
Bas dvojica ste dosadni sa svojom razmjenom misljenja o trecem.Tema nisu forumasi ako ne vjerujete pitajte moderaciju90minut wrote:Davno je on pokazao s psovanjem ko je i šta je, a drago mi je da imaš kilker i da si primjetio ono što sam ja davno.Kaligrafija wrote:Pa dobro, moze im se, vidio sam ja odavno da su ovde pravila selektivna...! Ali brate budi covjek makar, ako nista ono zbog sebe...! Pa da je sto klubova i sudija i utakmica...! Njemu na obraz!90minut wrote:Moj kaligrafija kad ikad sam ja to primjetio, samo iz vedra neba Vedranovo ime mučki odvratno spomene.
Nije mu ovo prvi put da spominje Vedrana u totalno nebitnim raspravama i svaki put kad Sarajevo vodi i u prednosti je, i onda nakon toga samo doda u narednom postu ono da su ovi ili oni ustaše loši ljudi i tako.
Kamuflaže u postovima su mu užas, al' ne znaju ovi primjetiti gledaj zbog čega se mene opominje stranicu ili dvije ranije i pogledaj u isto vrijeme šta je napisao kolektivno za sve nas to jest bordo bijednici mislim smiješno.
-
The 51st State
#94265 Re: Premijer liga BiH
Dobro, zasto onda ricken spominje ostvarivanje prednsosti i kako se taj faktor uklapa u njegovu tvrdnju da nije ofsajd.vicious wrote:Gleda se bilo koji dio tijela kojim se može postići gol. Dakle ako je glava iza linije = ofsajd, ako je ruka nema ofsajda.
Mislim i da je metwr bio za mene nije ali eto neka se udovolji pojedinim objektivcima.
- luckylaka
#94266 Re: Premijer liga BiH
Ma ja bolan da i Zeljo zavuce Celiku ovako sumnjive pa neka se ovi drugi nasladjuju.Vazno ga je zavuciplain vanilla wrote:luckylaka wrote:Sva tri gola su regularna tako bar pise na semaforu.Ovo jeste-nije je obicno naprdjivanje.Haj ti njega Merso zavuci jos jednom ko ih jebe![]()
-
90minut
#94267 Re: Premijer liga BiH
Ma totalno nebitna stvar, al' ja koliko se sjecam ove godine su promjenili pravila i gledaju samo noge dakle ako je ruka u ofsajdu sve je regularno.The 51st State wrote:Dobro, zasto onda ricken spominje ostvarivanje prednsosti i kako se taj faktor uklapa u njegovu tvrdnju da nije ofsajd.vicious wrote:Gleda se bilo koji dio tijela kojim se može postići gol. Dakle ako je glava iza linije = ofsajd, ako je ruka nema ofsajda.
Mislim i da je metwr bio za mene nije ali eto neka se udovolji pojedinim objektivcima.
- Ricken
#94268 Re: Premijer liga BiH
Pa nisu to tako nova pravila, jer ofsajd nije mjenjan kod zadnjih izmjena. Gleda se svaki dio tijela osim ruku.90minut wrote:Da li se gledaju noge po novim pravilima?
"In the definition of offside position, 'nearer to his opponents' goal line' means that any part of their head, body or feet is nearer to their opponents' goal line than both the ball and the second last opponent. The arms are not included in this definition"
- vicious
#94269 Re: Premijer liga BiH
Ne znam ja zašto on to spominje, pravila su jasna.The 51st State wrote:Dobro, zasto onda ricken spominje ostvarivanje prednsosti i kako se taj faktor uklapa u njegovu tvrdnju da nije ofsajd.vicious wrote:Gleda se bilo koji dio tijela kojim se može postići gol. Dakle ako je glava iza linije = ofsajd, ako je ruka nema ofsajda.
- Ricken
#94270 Re: Premijer liga BiH
Prema snimku, glava je u liniji, sa zadnjim igračem Širokog, tj. njegovim rukama.The 51st State wrote:Dobro, zasto onda ricken spominje ostvarivanje prednsosti i kako se taj faktor uklapa u njegovu tvrdnju da nije ofsajd.vicious wrote:Gleda se bilo koji dio tijela kojim se može postići gol. Dakle ako je glava iza linije = ofsajd, ako je ruka nema ofsajda.
-
90minut
#94271 Re: Premijer liga BiH
Brate identicna je bila situacija prije sedmicu ili dvije ono kad je inter igrao s Sampdorijom u gostima i bukvalno je bila ruka u ofsajdu samo igracima intera i poništili im gol.Ricken wrote:Prema snimku, glava je u liniji, sa zadnjim igračem Širokog.The 51st State wrote:Dobro, zasto onda ricken spominje ostvarivanje prednsosti i kako se taj faktor uklapa u njegovu tvrdnju da nije ofsajd.vicious wrote:Gleda se bilo koji dio tijela kojim se može postići gol. Dakle ako je glava iza linije = ofsajd, ako je ruka nema ofsajda.
-
90minut
#94272 Re: Premijer liga BiH
https://i.ibb.co/dQdS4cS/S91102-173138-1.jpg
Ruku na srce po ovoj slici kad je uvečaš je čist ofsajd jeste mu glava bila mrvicu u ofsajdu, al' je bio.
Ne možeš ovdje sudijama A reci.
Ruku na srce po ovoj slici kad je uvečaš je čist ofsajd jeste mu glava bila mrvicu u ofsajdu, al' je bio.
Ne možeš ovdje sudijama A reci.
- Ricken
#94273 Re: Premijer liga BiH
Ahmetovićeva nije, ona je u liniji, sa rukom igrača Širokog. Barem ja tako vidim na snimku. Taman i da je sudija pogriješio, ovakve stvari je glupo problematizirat jer su djelić stotinke.hrasno38 wrote:interesantno..... a cija je onda ono glava iza linijeRicken wrote:Ruka nije ofsajd. Ahmetivić u liniji.
-
mirza_15
#94274 Re: Premijer liga BiH
Preporuka sudijama je da daju prednost napadaču ako nisu sigurni. Iako je bio ofsajd na utakmici Željo - Mladost (kod 1:1) mislim da je sudija pogriješio jer ga je dosudio kasno što znači da nije bio siguran. Ako nije bio siguran nije trebao svirati. Isto je večeras. Sigurno nije vidio da je gornji dio tijela u ofsajdu ili nije bio siguran.
- Radio Sarajevo
#94275 Re: Premijer liga BiH
Ima li neka pobjeda Sarajeva koja nije bila živa krađa ove sezone?